Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10.10.2014. 22:12:19 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Godina: IV
Smer: ME
I ja sam za to. Ali mislim da bi to trebalo i da im saopstimo. I da se sakupimo, nemam predstavu koliko nas ima. I nadam se da neko ima proslogodisnji cenovnik i on nam je potreban.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 22:13:27 

Pridružio se: 14.06.2011. 07:19:01
Smer: IS
bas tako. u ponedeljak nema protesta, ostalo je da se svako na svom fakultetu bori za sebe. verovatno ce se i filozofi pre izboriti nego mi. oni protestvuju zbog prijava koje su 460d , sta onda treba mi da radimo?? ako protest na fonu naprave samo samofinansirajuci studenti, onda ce se reci da strajkuju neradnici. a tek iduce godine kao apsolvente ce nas odrati. i u pravu je filip, samo zato sto im nisu dali dodatni harac u vidu prosirenja kvote.
a da im ne platis nista.. sta ih briga, nece te upisati na godinu i boli ih uvo. znaju da ce pre student popustiti da ne izgubi godinu nego martic da ne kupi nove zimske gume.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 22:19:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.01.2009. 14:28:50
Godina: Padobranac
filip s je napisao:
I ja sam za to. Ali mislim da bi to trebalo i da im saopstimo. I da se sakupimo, nemam predstavu koliko nas ima. I nadam se da neko ima proslogodisnji cenovnik i on nam je potreban.

Evo proslogodisnji cenovnik: www.fonforum.org/download/file.php?id=625
S tim sto se ocekuje da ce takav cenovnik vaziti i za generaciju 2009.

Ja i dalje verujem da ce sutra-prekosutra na sajtu izbaciti tako nesto.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 00:26:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.12.2010. 22:59:07
Godina: Apsolvent
Pa šta je sad ovo što je bilo na vestima o postignutom sporazumu i prihvatanju studentskih zahteva....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 03:03:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2007. 00:21:26
Godina: I
malenaa je napisao:
Meni je ostao jedan ispit do kraja i diplomski, gen 08, i receno mi je da mi je skolarina broj boda x 1350 plus diplomski 7 boda x 2250.

ZNAČI TO SU SMISLILI ZA PREOSTALI BROJ RATA?!

Neko kome je ostalo 5 ispita i diplomski prošle godine je plaćao 18.000 RSD, a sada treba da plati (5 ispita x 6 ESPB x 1.350 RSD + 7 ESPB diplomski X 2.150 RSD) j*** 55.550 RSD! TRI PUTA VIŠE?!

Neko kome je ostalo 3 ispita i diplomski prošle godine je plaćao 9.000 RSD, a sada treba da plati 39.350 RSD! PREKO ČETIRI PUTA VIŠE?!

Neko kome je ostalo 1 ispit i diplomski prošle godine je plaćao 6.000 RSD, a sada treba da plati 23.150 RSD! SKORO ČETIRI PUTA VIŠE?!

PA DA LI SU ONI NORMALNI?!?!
Znači lepo platiš 1. ratu 12.000 ili 20.000 + 1.600 RSD pa te onda kasnije sačekaju lepe čestitke u vidu preostalih rata!

DOK JE NA EKONOMSKOM - 3.000 RSD

FILOLOŠKOM - 2.900 RSD

MAŠINSKOM - 1.700 RSD

POLITIČKIM NAUKAMA
- 0 RSD

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 08:05:14 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Ako su to rekli opet se ne slaze, ako je nekome ostao samo diplomski opet je to manje od onih 20000rsd. Necu da im placam. Ako ne izbace za vikend nista, ja sam za protest.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 08:23:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2010. 21:39:07
Godina: III
Ma necemo da pristajemo na to!!! Placacemo im po onome kako je bilo proslih godina!! Vec 5 godina im placam po bodu i vise stvarno necu, koliko sam im para dala zaslužila sam bar jednu ucionicu u mom vlasnistvu :).
Tako da sam i ja za protest ako ostane ovako. !!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 12:51:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.01.2010. 16:26:33
Godina: Dipl.
Pošto ne verujem da će se fakultet oglašavati danas, a ni sutra, nedelja je pobogu. Ja sam za to da se održi protest na fakultetu u ponedeljak ili utorak. Sa zahtevima ukidanje "troškova za univerzitet", ukidanje plaćanja espb poena za diplomski (da generacija 2011, prijavljuje ispite kao i generacije pre, 72 poena u koje ne ulazi diplomski), da generacije 2009 i stariji plaćaju po cenovnicima koji su postojali prethodnih godina. Jel sam zaboravio nešto?

Ja se nadam da nekog ko je već platio bilo ratu za sledeću godinu bilo troškove za univerzitet.

Gde bi mogli da okupimo sve ljude koje muče ove stvari i one koji bi podržali kolege? Grupa na fejsu, "event" na fejsu, ovde?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 13:06:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2008. 21:34:56
Kokosanceros je napisao:
Pošto ne verujem da će se fakultet oglašavati danas, a ni sutra, nedelja je pobogu. Ja sam za to da se održi protest na fakultetu u ponedeljak ili utorak. Sa zahtevima ukidanje "troškova za univerzitet", ukidanje plaćanja espb poena za diplomski (da generacija 2011, prijavljuje ispite kao i generacije pre, 72 poena u koje ne ulazi diplomski), da generacije 2009 i stariji plaćaju po cenovnicima koji su postojali prethodnih godina. Jel sam zaboravio nešto?

Ja se nadam da nekog ko je već platio bilo ratu za sledeću godinu bilo troškove za univerzitet.

Gde bi mogli da okupimo sve ljude koje muče ove stvari i one koji bi podržali kolege? Grupa na fejsu, "event" na fejsu, ovde?

Podrska. Fejs event pokreni, pa sta bude, ima nas dosta sigurno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 13:22:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2007. 00:21:26
*Pisallica* je napisao:
Cini mi se da se broj "pobunjenika" smanjio, a to su oni studenti koji su IV godinu bili na budzetu i racunali su da i u V godini zadrzavaju taj status, a ovim poslednjim saopstenjem je i to i potvrdjeno i njima je sad sve kako treba, a mi ostali mozemo sad samo da kalkulisemo kako ce nam se formirati skolarina.

Sve će ovo stići SVE mlađe generacije.. Ili ovakav lopovluk kakav je trenutno ili samo JOŠ VEĆI!

Zato treba svi da se ujedinjimo i štrajkujemo jer je to dobrobit za sve! Mi stariji uskoro završavamo, mlađi će tek *j***! Po svemu sudeći SVI ili veoma velika većina će ulaziti u 5. godinu koliko god da su dobri studenti (jer mogu da prijave godišnje 60 ESPB, a sigurno će preneti neki od 44 ispita u narednu godinu), a oni koji su lošiji ili jednostavno nemaju uslove za mirno i bezbrižno učenje će ući i u 6. ili 7. ili ko zna koju godinu!

DAKLE PROTEST BI BIO DOBAR APSOLUTNO ZA SVE STUDENTE!

SuspiciousAngel je napisao:
licno ja bih da ne radimo nista u smislu da im NE PLATIMO ni dinar dok ne dobijemo napismeno koji su nam uslovi studiranja tj koja je cena. pa ako preteraju sa cenom onda da malo i mi kampujemo na faxu. stvarno preteruju vise. znaju li oni kolika je kriza u drzavi? smanjuju plate penzije, otpustaju ljude a oni samo neke nove troskove izmisljaju. bezobzirno!

U ponedeljak već kreću uplate! Maltene je već kasno za protest, ali to nam je jednostavno poslednji dan da možemo nešto da promenimo! Oni sigurno neće kačiti preko vikenda nikakva obaveštenja, a i ukoliko urade, sigurno će biti najgora moguća po nas! Da su hteli da se upis mirno odradi, obaveštenja bi kačili krajem septembra kao i ostali fakulteti! A mi još ne znamo kolika nam je školarina?!

Uzimajući u obzir pohlepu fakulteta mislim da je nažalost najviše što se može postići da se drže starih iznosa školarine u odnosu na broj ostvarenih ESPB (kao što je bilo prošle i pretprošle godine), i da se ni po koju cenu ne odustaje od toga!

Kokosanceros je napisao:

Može face i proslediti linkove u više tema na forumu kao i na puškicama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 13:30:38 
Korisnikov avatar

Ajd napraviću event, pa ćemo da cimamo ljude i da se dogovaramo šta i kako. Dan, ponedeljak?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 16:29:32 
Korisnikov avatar

Ljudi, ja sam generacija 2010 i ako je skonus sa ministarstvom dogovorio sve kako treba ja i ovu godinu ne plaćam ništa. Ali hoću da vam pomognem oko protesta, da se jednom i na ovom fakultetu čuje glas studenata. Ali protest morate da iznesete vi koje sve ovo direktno pogađa, pre svega generacije 2011 i 2009 i stariji.

Tako da hoćemo da sačekamo ponedeljak i verovatno neka nova obaveštenja sa fakulteta ili ćemo sada da se dogovorimo za protest u ponedeljak, a možemo i odma da se dogovorimo za utorak npr. Kako ćemo sve to da uradimo, ko će da pregovara sa upravom, hoćemo da potpisujemo peticiju ili ćemo da blokiramo fakultet ili oba ili nešto treće?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 16:44:30 

Pridružio se: 28.12.2010. 23:39:53
ja sam takodje za protest. Lepo sam krenula da slusam neke predmete do 75 poena ne bi li mogla da zavrsim sledece godine i oni promene vest. Strasno sta nam rade!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 17:17:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.10.2010. 21:39:07
Godina: III
^^Hvala kolega :) Al sve mi nesto sad deluje da ljudi odustaju od protesta?! Nadam se da ce u ponedeljak staviti neku znacajniju vest za nas koji 3,4. itd put upisujemo 4.god. i mislim da bi sto pre trebalo napraviti neku grupicu ili event da reagujemo brzo ako ostanu ovakvi uzasni uslovi za upis.. :nervoza:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 11.10.2014. 17:33:17 
Korisnikov avatar

Upadajte https://www.facebook.com/groups/818682304820242/

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 12.10.2014. 17:49:48 

Pridružio se: 18.01.2010. 18:10:03
Jel su izbacili uslove za zbirni upis (posto su raspored jos odavno)?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 12.10.2014. 18:03:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.11.2011. 12:03:17
Smer: OM
Tsonganator je napisao:
Jel su izbacili uslove za zbirni upis (posto su raspored jos odavno)?
zbirni upis

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 12.10.2014. 22:41:01 

Pridružio se: 01.07.2011. 20:14:05
Kolege, zanima me sta cete da radite ako sutra ne izadje nikakvo objasnjenje kao proslih godina. Ja upisujem 4. godinu 3. put, prva rata mi je 12000 + 1600 za onaj harac koji me boli vise nego svu lovu koju sam do sad platio faksu. Nemam fejs pa nisam usao u grupu za sutrasnji protest koji je kolega gore organizovao(za to respect). Na praksi sam od 9 do 13, tako da sutra ne mogu da odem na faks da se raspitam ili da protestujem. Ja planiram da silujem telefon pa ako dobijem ove iz studentske da se raspitam citaj izderem na njih. Znam da nisu oni krivi ali moram na nekoga da se izderem. Molio bih kolege koje sutra budu na faksu i saznaju nesto da okace ovde. E da , iako mi je upis u cetvrtak ja planiram u utorak ili sredu da uplatim prvu ratu. Sigurno nece odbiti lovu zato sto sam zakasnio dan ili dva. Aj kolege poz pa da nam sutrasnji dan donese vise srece:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2014. 07:31:44 

Pridružio se: 01.07.2011. 20:14:05
Kolege, u postu iznad sam napisao da nam zelim vise srece u danasnjem danu i tako se izgleda i desilo:) Iz prvog pokusaja sam telefonom dobio studentsku sluzbu i ona fina teta mi je rekla da ce cenovnik izaci samo se ne zna koji dan tacno. Ja sam joj rekao da mi je upis u cetvrtak a ona mi je na to odgovorila da ce sigurno do tad izaci. Eto, nadam se da sam vam malo ulepsao jutro.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2014. 10:08:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.12.2010. 22:59:07
^Pa šta sad koji dan kad treba tri dana unapred da se uplati tj. danas

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2014. 11:24:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.06.2009. 21:25:10
Smer: UK
ma ne mora vec je neko rekao...moze i sutra, a nekad se desi da pare legnu i danas za sutra. ali nebitno, mozes i u cetvrtak da platis sigurno te nece odbiti ako im doneses uplatnicu, a svake godine se ljudi upisuju i u novembru tako da nema mesta panici...samo da okace taj j*** cenovnik

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2014. 11:59:25 
Korisnikov avatar

Sutra je upis za generacije 2011. i mlađe, status samofinansiranje, više se ne traži uplatnica za "troškove univerziteta"

http://www.fon.bg.ac.rs/2014/10/13/raspored-upisa-za-14-10-2014

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2014. 12:06:11 

Pridružio se: 30.01.2011. 14:10:03
Koliko sam ja skapirala, ta uplata se trazi samo kod upisa u vise godine studija :zbun: Ovo je raspored za upis obnove :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2014. 12:13:03 

Pridružio se: 14.06.2011. 07:19:01
pa ne znam sta si ti skapirala ali valjda je IV godina - generacija 2011 visa godina studija. brucosi nisu sigurno. lepo je pisalo -
Приликом уписа самофинансирајућих студената у више године студија, потребан је и доказ о уплати заједничких трошкова за Универзитет.
to samo znaci da su svi koji su do sada to uplatili ispali veverice jer ce sad verovatno to da izbace.
valjda je samofinansiranje i obnova godine?!
na ovom fakultetu je sve izgleda ako prodje, prodje. :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 13.10.2014. 12:15:33 
Korisnikov avatar

I meni se čini da viša ovde predstavlja onu koja nije prva. Jer su u prvu upisani još u julu. Samo stariji plaćaju funkcionisanje univerziteta, lepo :D

edit: malo sam proučavao onaj dogovor ministarstva i skonusa, ako ja to sve dobro razumem po zakonu koji je na snazi već neko vreme, fakultet nema osnov da naplaćuje redovne usluge studentima (prijave ispita, razna uverenja, pa i odbranu i prijavu teme diplomskog i sve to), pa samim ti ni nikakve troškove za univerzitet...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sledeća