Započni novu temu Odgovori na temu  [ 547 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 19:41:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Godina: Dipl.
Smer: IS
Verovatno je mislio da je instalirani OS 32bitni.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2010. 19:44:35 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
Godina: Padobranac
Dandy je napisao:
Mr. Anderson je napisao:
A imam jak komp, samo što je 32 bita.
Jak? :zbun:
Koji procesor je uopšte bio 32-bitni, a da je izašao u poslednjih par godina?

Meni je u mašini već treći po redu 64-bitni procesor.

Treći po redu? Pa šta radiš ti, kratko spajaš matičnu? :zbun: Meni i mom ćaletu nijedan procesor u poslednjih 20+ godina nije failovao, a potreba za boljim (u skladu sa finansijskom situacijom) se obično javlja 3-4 godine nakon kupovine prethodnog.

Inače, tek sam sad pogledao koji procesor imam na ovom kompu. :stid: U pitanju je Intel® Core™2 Quad Q6600... (izašao je pre čak tri godine, ala vreme leti :D). I da, ima x64 arhitekturu. Nego ja budala instaliram 32bitni Windows. Failovao sam :P

But you can't blame me, imam tačno 7 kompova u kući (4 desktop, 2 notebook i 1 netbook), a od toga sa 2 desktop kompa pristupam ovim stvarima kao što je FonForum. Gde sad da popamtim sve specifikacije :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2010. 01:07:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
Godina: Apsolvent
E jesi blesav :D
Turi lepo x64 Win7 i vozi.

Naravno da mi nije fajlovao ni jedan procesor, nego sam radio dva upgrade-a u međuvremenu :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2010. 10:18:41 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
^ A vidiš, ja umesto da upgrade-ujem stare kompove, ja kupujem nove :D

Hoću, stavljam Win7 x64 ovih dana... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.10.2010. 17:39:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.07.2009. 18:29:13
E pa drage kolege planiram da uzmem novu makinu za ovu zimu pa bih hteo par saveta-smernica, posto sam dugo van IT desavanja da mi date neke savete tj preporuke. Hocu da uzmem uzmem masinu za nekih 500e + 150e da odvojim za monitor :D
Tako da ako moze neko ko je u toku da sastavi neku dobru konfu bio bih zahvalan.

Video sam u gigatronu ovu konfu pa mi se cini da nije lose.
http://www.gigatronshop.com/products/sh ... ct/21294/2

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.10.2010. 17:55:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Drugaru sklapali pre nekih 2nedelje:

Athlon II x4 630
4 giga Kingston Hyper X 1600mhz
1TB Western digital HDD(doduse green serija ali vrsi posao)
ASUS M4A88TD-M EVO/USB3 ploca
MSI ATi Radeon 5770 1gb rama
Kuciste neko Cooler Master sa 420 w napajanjem.

Izaslo je oko 53-4 hiljade u PC practic. Medjutim sada je izasla nova serija Radeon grafika pa je bolje uzeti nesto od toga(6850npr).

Ovo je skoro ista konfa kao sto je on uzeo, samo sto ima otkljucani x2 procesor koji znaci radi kao x4. http://www.pcpractic.rs/proizvodi/deskt ... e-unlocker

Mada ne preporucujem ti zbog izlaska novih grafika. Mozda ove nove traze jace napajanje, tako ti i to treba uracunati.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.10.2010. 19:53:44 
Korisnikov avatar

A da uzmem isto sa 1gb rama 6850?
Kelegorm je napisao:
Ovo je skoro ista konfa kao sto je on uzeo, samo sto ima otkljucani x2 procesor koji znaci radi kao x4. http://www.pcpractic.rs/proizvodi/deskt ... e-unlocker

I ova nema 1tb nego 500gb :D

Pa cek, sta ne preporucujes tj koju konfu? Mali si me zbunio :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.10.2010. 02:28:46 
Korisnikov avatar

Ma eto dadoh ti tu koja je gotova ako neces komponentu po komponentu da uzimas. Mada to jeste, ima mali hdd, a i ne znam koliko se isplati zbog novih grafika. On nije hteo to zato sto mu nesto sumnjivo sa otkljucavanjem, tj ne voli takve stvari.mada citao sam neki review da lepo to sljaka a dobijes x4 procesor sa L3 cacheom.

E da nisi rekao sta hoces sa kompom, i od toga zavisi. Ja uvek uzimam dobru grafiku zbog igara, ali ne znam sta tebi treba. 170 evra je malo mnogo ako uzimas sve za 500.
Javice se valjda Dandy ili tako neko ko stvarno prati pa ce da ti dati bolji savet :)

U svakom slucaju bih isao na neki x4 athlon i 4 giga dd3 rama, za ostalo vidi sta ti se uklapa.
Kako stoje stvari kod Intela nemam pojma, ali mislim da se ne uklapa u cenovni rang.

Za tu konfu iz Gigatrona zato ne znam, ali jedna stvar mi se svakako ne svidja, a to sto ne pise koje je napajanje(znaci neko noname) a na njega je garancija samo godinu dana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.10.2010. 11:00:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
U svakom slučaju amd daje više za male pare, ali kako povećaš količinu love, intel počinje sve više da daje (i5 i i7).
Ja da sad uzimam komp, i ja bih išao na x4 i ddr3. Naravno, napajanje što bolje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.10.2010. 14:33:53 
Korisnikov avatar

@Kele: Hocu komp prvenstveno za igre :D Skapirao sam da AMD daje za male pare dobre stvari dok Intel ubija zbog imena. U sustini i ja sam hteo neki i5 ali nema ni jedna "dobra" konfa ispod 600e.

A koliko mi se isplati da jurim komponentu po komponentu? Vidim uvek ima neka akcija pa mozda nesto i ustedim?

Ja hocu naravno 4gb DDR3 HyperX (to je oko 50e, ispod toga sigurno ne idem) ali oko grafike i procesora mi je najveca muka.
Mogu da povecam budzet do nekih 550-600e ali onda cu uzmem neki monitor za 10 soma na akciji u metrou :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.10.2010. 15:25:44 
Korisnikov avatar

Ne znam kakva je sada situacija, ali mislim da je jeftinije da kupiš sklopljenu konfu, nego da juriš komponente. Čini mi se da je porez manji. Neka me neko ispravi ako grešim, ali drugar je pre par meseci kupovao komp i šta god mi da sastavimo oko 350€, koliko je on hteo da da, u win-winu je bilo boljih konfiguarcija za te pare.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.10.2010. 15:26:49 
Korisnikov avatar

Pa ne znam, ja uvek uzimam komponente po izboru, nisam nikad uzimao gotove konfiguracije, volim da izaberem sta hocu. Ali ne moras da juris u raznim radnjama, odes kod nekog od poznatijih i tu uzmes sve, svi daju mogucnost da sam sklopis konfiguraciju.doduse ovi smaraci iz PC practica su drugaru naplatiti sklapanje 2k. Ali opet, imali su razne akcije za komponente pa je opet izaslo povoljno.
Procesor kao sto rekoh ili bih uzeo taj neki Athlon II x4, ili eventualno ako smatras da treba vise za to neki od Phenoma, ima mislim oko 130-40 e da se uzme, ne znam koliko to ulazi u cenovni rang I5. Mada ja bih uzeo proc od 100 e i uzeo dobru grafiku.

Ne bih se stekao za monitor, to ako uzmes jednom dobar miran si. Najmanja je verovatnoca da ces to hteti da menjas. Mada ne znam kakvi su ti za 10k, mozda i nisu losi, jeftini si sada monitori. Kad se setim da sam za ovu 20'' dao 300e pre 3-4 godine :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.10.2010. 20:19:24 
Korisnikov avatar

Slažem se ja sa tobom, ali tako je bilo. :D
Ja kad kupujem komp, najviše dam na matičnu, monitor i napajanje. :D
Igre igram, ali ništa spec.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2010. 00:12:28 
Korisnikov avatar

U pravu si Kelegrom. Bolje da se koncetrisem na grafiku i ram tako da msm da ce taj AMD raditi dobar posao. Videcu jos sta se nudi ali za sada ovaj tvoja konfa prednjaci samo da ima 1tb umesto 500gb.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2010. 00:30:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Ma hard nije toliki problem jer uvek možeš nakačiti još jedan. Ali kada jednom uzmeš slabiju grafičku ili procesor, ne možeš da dodaš još jednu već moraš da se hebavaš sa prodajom ili menjanjem za bolju uz doplatu. Tako da... A u krajnjem slučaju mislim da možeš uvek da vidiš da ti zamene u toj konfiguraciji hard sa većim ili da ti dodaju još jedan i da opet imaš garanciju i sve. :)

Videh danas slučajno koliko je pala cena hardovima od 1TB... Ovaj sam napikirao... Još samo da skupim pare. :D

http://www.itsvet.com/proizvod/western- ... dd/26/1420

Btw, pogledaj i ovu radnju Emmi. Jbt, šta god gledam kod njih je najjeftinije. Ali mi se čini da rade samo e-trgovinu, tako da ne znam koja je procedura sa tim. Ako si voljan da sam sve sklapaš ili imaš nekoga da ti sklopi, možda čak ni ovo ne bi bila loša opcija. Stigne ti sve kući poštom i sedneš i polako sklapaš. :) Izdaju čak i garanciju.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2010. 12:40:09 
Korisnikov avatar

bas taj hard je uzeo ortak. Jesu kao ti Green nesto sporiji od Black serije( imaju isto cache i broj obrtaja ali im se valjda glava za citanje sporije pozicionira ili tako nesto da bi bili tisi) ali ne verujem da je to sad neki preteran problem sem ako si opterecen performansama. Doduse nisam ga nikad video na delu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2010. 12:46:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Ma i onako bi bio samo za storage kojekakvih gluposti (filmova, instalacija, muzike itd.). A i koliko bi se to sad uopšte primetilo da je spor. :)

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 31.10.2010. 13:03:06 
Korisnikov avatar

Realno samo za to i koristim hard :D
Vidim da ova emmi radnja salje celu konfu i dosta su jeftiniji, tako da mi nije problem da je sastavim a samo jel se placa po primanju? A i ovi ne daju na rate nego samo kes tako da cu morati da to zaobidjem trenutno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.12.2010. 19:37:12 
Korisnikov avatar

Momci sta kazete kakva je ova konfa?
http://www.gigatronshop.com/racunari/gi ... top_gear-5
Vredi li tih para?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.12.2010. 19:56:04 
Korisnikov avatar

Ne znam kakav je procesor, ali nisam nikad bio ljubitelj tih low cost grafickih kartica. Po meni srednja klasa, ili ako ti se bas daju pare, neki jeftiniji high end model. Nemam pojma kakva je ta, ali sudeci po oznaci(5550) neki low cost model je u pitanju. A cak nije iz poslednje generacije.

Mozda vredi tih para, ne znam, saberi otprilike pojedinacne komponente pa vidi.

edit: pogledao sam malo na netu, slabija je od ge force 9600 npr.. Doduse, grafiku mozes lako promeniti. Ali ako nameravas da igras nove naslove, ne bih uzimao.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.12.2010. 22:03:25 
Korisnikov avatar

Kelegorm je napisao:
edit: pogledao sam malo na netu, slabija je od ge force 9600 npr.. Doduse, grafiku mozes lako promeniti. Ali ako nameravas da igras nove naslove, ne bih uzimao.

Bingo :D Znaci konfa otpada 100%...
Jurim sad za ovu ng kupim na akciji neku masinu sa i3 proc i dobrom grafom ali izgleda da cu komponentu po komponetnu da uzimam...
Hvala Kele :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.12.2010. 22:10:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.03.2004. 21:34:06
Prvo da kažem da u Gigatronu ne bih kupio ništa. Toliko sam imao situacija da budu neprofesionalni, da iz principa želim da propadnu što pre.

Sad na objektivan deo.
-Grafika je za davanje 2D slike i kraj. 1 GB memorije joj ni u snu ne treba, ma, ni pola od toga ne može da iskoristi.
-CPU je budžetski, najslabiji i3, što opet ništa ne znači, možda je za tvoje potrebe pogodjen. Ima integrisanu grafiku, pa ti ovaj ATi baš i ne treba.
- Napajanje je očito model "Kung Fu" proizvodjača "Noname Bezmark" sa Dalekog, ali nama bliskog istoka, čim ne navode naziv + 12 meseci garancije ukazuje na ovo.
-Proveriti da HDD slučajno nije iz Green serije koja radi na 5400 obrtaja, što nije dobro, ako je to sistemski disk.
-Ploča je budžetska, ne vrca od dodatne opreme i portova, ali tvrde da je stabilna i da se ASRock popravio.

Cena nije loša, ali obično može bolje za isti keš. Ova garancija obično važi samo ako kućište otvara njihov servis, nikako neko drugi, pa ni ti, vlasnik.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.12.2010. 22:19:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.07.2010. 18:34:08
^^tako je i najbolje, samo uzmi jak procesor , ostalo mozes lako da nabudzis...
Posto i ja planiram da uzmem nesto za ng preporucujem graficku: ATI Radeon 4670(ona je oko 6000 hiljada), procesor: AMD phenom II sa 4 jezgra, mada je i i3 full(pogotovo za igrice )

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.12.2010. 22:33:38 
Korisnikov avatar

Meni treba POGOTOVO za igrice zato jurim i3 a nesto ne gotivim AMD, ali me zeza to sto sam malo vise ispao iz koloseka i sad ne mogu da ispratim sta je dobro a sta ne...

@RazbojNick: Predpostavio sam da je neka mutljavina ali reko da pitam ovde vrv neko zna da mi to lepo objasni(kao ti napr, hvala ti) da se ne bih zaleteo. Sada gledam sve te akcije za ng pa da nekako izbunarim neki dobar komp za neke manje pare...

Gigatron bando crvena! :grrr:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.12.2010. 22:38:27 
Korisnikov avatar

Sto uopste juris i3, zar nije on dual core? Mislim, ne znam kakvo je stanje sa igrama sada, kapiram da zavisi od igre do igre da li je bolje veca frekvencija ili veci broj jezgara, ali posto su visejezgarni procesori sve zastupljeniji, kapiram da je na duze staze bolje uzeti quadcore...

Mislim ne znam, mozda je i taj i3 iz nekog razloga do jaja, nemam pojma.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 547 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Sledeća