Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17.10.2010. 12:04:26 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ne znam zasto dizete frku? Ok nema apsolventskog roka ali ima neceg sto je vrlo slicno, 'dodatna godina slusanja' za ciji upis nema uslova tj svi zadrzavaju status koji su imali u toku IV i imaju priliku da polazu sve zaostale ispite.
U kom obliku i kada cete biti u mogucnosti da polazete te ispite - niko ne zna. :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.10.2010. 14:06:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2006. 15:52:10
Verovatno zato sto je na pocetku studiranja receno jedno, tokom studiranja drugo, a sad nesto trece.

Ovo npr. uopste ne odgovara ljudima koji su bili u IV godini na samofinansiranju, crnchili sve vreme - i opet ce morati da placaju godinu.

I naravno da nam ne odgovara da imamo regularne rokove, jer mozes mnogo brze da diplomiras ako imas apsolventske :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.10.2010. 14:46:40 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Ako cemo da se drzimo te tvoje prve recenice najbolje da zapalimo faks i gledamo kako gori, jer apsolutno nikome nije isto kao sto je bilo kad je upisao.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.10.2010. 15:22:44 

Pridružio se: 08.02.2006. 15:07:08
themacor je napisao:
Ako cemo da se drzimo te tvoje prve recenice najbolje da zapalimo faks i gledamo kako gori, jer apsolutno nikome nije isto kao sto je bilo kad je upisao.

Брате, ово је тема за кукање над судбином генерације 06 и ако нећеш да нам изјавиш саучешће - напусти сахрану! :D

А сад озбиљно, то како је осталима (ма колико било ужасно) не умањује очајно стање у коме се ми налазимо, па не знам зашто би ме тешила несрећа других. Ми смо само група наивчина која сваке године поверује у бајке које се испредају у управи факултета, па после дамо себи одушка кукајући, то је то. И немо` да је неко пробао да нам одузме право на кукање и самосажаљевање :P

P.S. Како мрзим кад ми на мејл стигне обавештење да је неко нешто написао у ову тему, а кад погледам - тамо нека бескорисна порука, као ова моја :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.10.2010. 16:58:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2007. 00:19:54
heki je napisao:

Ovo npr. uopste ne odgovara ljudima koji su bili u IV godini na samofinansiranju, crnchili sve vreme - i opet ce morati da placaju godinu.

:yo: za godinu dana necu zaraditi toliko koliko sam do sada platio

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.10.2010. 20:00:07 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Da smo mi neki, mi bismo blokirali fakultet i niko se ne bi upisao. Ali mi nismo...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 17.10.2010. 20:18:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
Znate sta, oni su ovo ovoliko dougovlacili kako bi mi bili siti zahvalni sto su nam uopste rekli i dozvolili da upisemo bilo sta, zvalo se to V godina, aps ili stagod. Tako da nam ne padne na pamet da jos trazimo i apsolventske rokove.. -.-

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.10.2010. 02:04:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2007. 18:48:48
Ma sta da nam ne padne na pamet, ima da trazimo apsolventske rokove!!

I naravno, ne zna se ni da li cemo morati da pri upisu ove pete godine prijavljujemo ispite koje smo vec odslusali. Meni je npr. ostao jedan odslusan predmet iz letnjeg semestra nepolozen, i necu valjda morati da cekam letnji semestar da ga slusam a jun da ga polazem???

Mislim da cemo ovakvim stvarima morati da se pozabavimo, i ako rese da nam ukinu apsolventse rokove i prinude nas da prijavljuemo sve nepolozene predmete, da moramo da se bunimo!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.10.2010. 11:47:32 

Pridružio se: 21.09.2009. 10:06:44
Godina: III
Smer: ME
miljenica je napisao:
Ma sta da nam ne padne na pamet, ima da trazimo apsolventske rokove!!

I naravno, ne zna se ni da li cemo morati da pri upisu ove pete godine prijavljujemo ispite koje smo vec odslusali. Meni je npr. ostao jedan odslusan predmet iz letnjeg semestra nepolozen, i necu valjda morati da cekam letnji semestar da ga slusam a jun da ga polazem???

Mislim da cemo ovakvim stvarima morati da se pozabavimo, i ako rese da nam ukinu apsolventse rokove i prinude nas da prijavljuemo sve nepolozene predmete, da moramo da se bunimo!!!

Apsolutno se slazem s tobom!
Ovo svo njihovo odugovlacenje je u sustini samo najobicnije varanje i prevara studenata s ciljem uzimanja para. :ljutko:
A koliko ja znam prevara u tom smislu je krivicno delo!
Mozda su neki jos u cetvrtak "obnovili cetvrtu" godinu, po pravilima koja su izbacili pre samo par dana...
Eto koliko se uprava poigrava sa studentima! :ljutko:

Naravno sada kad vide da masa studenata ceka, jer ne namerava da odmah kesira svaku ludu ideju uprave sad kao popustaju, jer se boje da ljudi jednostavno ne dignu dokumenta i odu s FON-a!
Jer u celoj prici upravi je samo najbitniji novac i samo gledaju kako njega da izvuku, a ne kako se to kaze da razmisljaju "u korist studenata"

I ovo izmisljanje V-te godine na cetverogodisjim studijama... je samo nacin kako da te sto duze zadrze uvedeci "ponovno slusanje" i slicna sranja te mogucnost polaganja "samo zaokruzenih ispita", pa onda ukidanje aps. rokova... sva da bi sto duze mogli da te bukvalno reketiraju!

I sta ako se ne diplomira u roku ove V-te godine? Hoce li onda izmisliti mozda VI-tu godinu ?!

Dakle apsolutno je neprihvatljivo da se placa V-ta godina, koja kao takva ne postoji !!!
Dakle placas izmisljenu tj fiktivnu godinu !

Mogu mozda uvesti neko simbolicno placanje.
Recimo da ova cela prva rata 15 000, ustvari bude cela "skolarina" za tu V-tu godinu!
Ali ne mogu traziti da se placa kao druge godine, jer fakultet koji je generacije 06 upisali je CETVOROGODISNJI, dakle to je stvar prava, dakle da pravila koja su vazila prilikom potpisivanja ugovora s fakultetom moraju da vaze od pocetka pa do diplome!

Kad vec menjaju pravila kako to da im nije palo na pamet da uvedu stepenovanje sto jeste PRAVA BOLONJA pa da postoji i trogodisnje studije ? Jer Bolonja poznaje upravo izmedjuostalog i trogodisnje studije!

Ali ne, nasa "sjajna" uprava se pre setila V-te godine...
Bolje sto duze uzimati pare, nego ostati bez istih...

:ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.10.2010. 18:36:21 
Korisnikov avatar

Ja bih prva uzela trogodisnju diplomu i zapalila odavde kad bi je dozvolili..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 11:59:07 

Pridružio se: 21.09.2009. 10:06:44
Godina: III
Smer: ME
I nije mi jasno sto nisu izbacili te formlare za upis V godine?!

Cisto da vidimo bas kako to izgleda formular za petu godinu...

A ne ovako da nam naprave sacekusu na salteru, sa ko zna kakvim novim podvalama u tom formularu koji tamo treba da uzmemo

To verovatno da bi preduhitrili svaku opravdanu pobunu protiv njihovih prevara

...

Poslednji put menjao Stud dana 19.10.2010. 12:02:17, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 12:00:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
mozda koristimo onaj za ponovni upis cetvrte?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 12:28:43 

Pridružio se: 13.06.2006. 13:13:37
Godina: IV
Mene isto interesuju ti formulari za slusanje nastave. Nadam se da nam nece podvaliti da moramo da zaokruzimo sve odslusane ispite, i da ih ponovo slusamo, znaci ono odlazak na predavaja i vezbe samo zbog potpisa (konkretno matematika3). Takodje se nadam da ce nam izaci u susret, i da cemo moci da polazemo sve ispite, bez obzira na semestar u kojiem se slusaju, u redovnim rokovima (ako vec ne daju apsolventske).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 15:20:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Oziris je napisao:
Mene isto interesuju ti formulari za slusanje nastave. Nadam se da nam nece podvaliti da moramo da zaokruzimo sve odslusane ispite, i da ih ponovo slusamo, znaci ono odlazak na predavaja i vezbe samo zbog potpisa (konkretno matematika3). Takodje se nadam da ce nam izaci u susret, i da cemo moci da polazemo sve ispite, bez obzira na semestar u kojiem se slusaju, u redovnim rokovima (ako vec ne daju apsolventske).

odslusane ispite svakako moras da zaokruzis da bi uopste mogao da ih polazes. e sad koju od onih kolona treba da stikliram nemam ni ja pojma?! jesu li nam sve 'placene'? zna li neko ovo?

naravno da cemo koristiti taj formular za obn. 4. ipotpisati ga :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 16:39:32 

Boze, kolika zabuna. Meni je npr ostalo jos samo 2 ispita, odnosno 12 ESPB. Tamo pise najmanje se prijavljuje 37, a ja toliko nemam...
Mogli su barem da nam okace taj formular da vidimo sa cime se sutra suocavamo, a ne ovako da nas na brzinu smotaju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 17:14:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
pa s obzirom da niko nikada pre nije obnovio cetvrtu godinu, formular koji su postavili sa svim ostalim formularima za obnovu cetvrte je za nas, ocigledno

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 17:23:19 

Nisam video kako izgleda taj formular :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 18:02:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:38:44
nisi dobro gledao

http://www.fon.rs/vesti/2010/10/IT-2010-11ok.pdf

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 18:13:05 

Video sam to ,ali ja nemam vise od 12 ESPB da prijavim + 5 za zavrsni rad. Znaci imam max 17. To se ne uklapa u njihovu tacku br 5. koja kaze MIN 37 ESPB. Druga stvar je sto me JAKO JAKO nervira, sto moram da stavim da hocu da slusam sve nepolozene predmete, nemam nameru da se kao apsolvent guram u ucionicama prepunih ljudi samo zbog par potpisa kako bih mogao da izadjem na klasican ispit. U ovom slucaju, mi nemamo izbor, svaki nepolozeni a odslusan predmet, moramo ponovo da slusamo. Totalni nonsens.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 18:21:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
Polako, videcemo sutra sta ce da nam uvale... meni se ne svidja taj papir na kome pise PONOVNI upis 4. godine, jer posle ovi iz ubb mogu svakom od nas (ko uzima kredit), da mirne duse naplati sa sve kamatom....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.10.2010. 18:38:01 

Nadam se da cemo moci barem da uzmemo tu potvrdu da smo studenti koji su prvi put upisali petu godinu, ako tako ne bude, bice svasta...

Da sam znao da me ovo ceka, diplomirao bih do septembra, ali nisam zbog (privatne) stipendije, koja nije mala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.10.2010. 13:48:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.08.2008. 09:15:48
Ovo danas je vrhunac bezobrazluka! Ne zna se da li imamo aps. rokove, sad jos pominju i placanje za one koji su na budzetu!!!

Ministarstvo je saopstilo da upisujemo narednu (fiktivnu) godinu studija, i da zadrzavamo status koji smo imali... Dakle, sto se tice ministarstva bitno je ono sto pise na SV-20... A sada nas dragi fakultet nam podmece papire za obnovu 4te god (koji se ticu samo fakulteta), i zele da nam naplate prenete bodove i/ili ispite!!! OVO JE CISTA KRADJA!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.10.2010. 14:19:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Gotovo rodjo, zveknuo si potpis na dnu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.10.2010. 20:57:53 
Korisnikov avatar

Deco, ovo vam je zivona skola. Ovaj bezobrazluk se retko vidja, al ko ga jednom prodje zna kakao ubuduce sa lopuzama..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.10.2010. 21:03:49 

Pridružio se: 08.02.2006. 15:07:08
Да будем искрен, ја нисам извукао никакву поуку, тако да ће и убудуће да ме _____ ко стигне.

А што се тиче овог сада, што би прост народ рекао: Појели смо говно, сад је ред и да олижемо кашику. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća