Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 762 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2009. 15:37:55 

Pridružio se: 20.01.2009. 12:57:33
Godina: I
Smer: IS
pa sve oblasti dolaze na prijemnom.. ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2009. 23:13:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.01.2005. 16:01:12
Godina: Dipl.
Smer: ME
djole007 je napisao:
Ima li neko da je sa ekonomskom upisao FON???

evo me :) spremanje prijemnog je bilo dosta teze u odnosu na gimnazijalce jer je nas program drugaciji, ali nista nije nemoguce. zato kasnije kad dodje do racunovodstva, ima da im drzis casove :P

svako za svoje mjesto pod suncem mora da se izbori cime god da se bavi .. naravno ako nemate veze i poznanstva koja vam mogu dosta pomoc, kreces od nule i ne mozes da ocekujes da ce prvih par godina tvoje karijere biti sjajno, ali svako iskustvo je vrijedno za sebe i omogucice vam da upoznate sebe, koliko znate i ne znate, mozete i ne mozete, u cemu ste dobri i u cemu morate da se usavrsavate .. tek tada cete biti baceni u vatru i sve ono sto se godinama provlacilo kroz vase knjige je tu ispred vas ali u nekom potpuno drugacijem, nesavrsenom obliku i vi morate da se prilagodjavate sto nije uopste jednostavno kao sto zvuci. radite mozda neke stvari koje ne zelite, sefuje vam neko tamo ko vam uopste nije simpatican i brine ga samo sopstveni interes, nervirate se zbog hiljadu stvari na koje ne mozete da uticete, itd. ali sve to ide u rok sluzbe :)

ja kad sam upisivala faks nisam mnogo razmishljala o tome da li cu moci naci posao, vise me je brinulo da li cu se ja u tome pronaci i da li ce me posao ispunjavati
neko ima malo vise, neko malo manje srece pri pronalazenju prvog posla, ali svi se snadju kako tako, pogotovo ljudi sa fon-a, samo u firmi gdje ja radim nas ima oko 10ak
"menadzera" ima mnogo .. ali nisu svi sposobni da budu dobri menadzeri i izgrade svoju karijeru na pravi nacin
poenta svega je da pojedinac zna sta zeli, konstantno se usavrsava, prihvata nova znanja, unapredjuje vjestine i tako postaje konkurentan na trzistu rada
smatram da je bitno da studirate ono sto vas interesuje i cemu zelite da se posvetite. nemojte upisati fon samo zbog toga sto je popularan i sto mislite da cete se lakse zaposliti.

eto ja sam zavrsila menadzment na fonu, nemam neki ekstra mega giga dobar posao, diplomirala sam prije godinu dana, ali sticem iskustvo i trudim se da ucim.

pozdrav za sve i srecno :)

tomorrow! tomorrow! I love ya, tomorrow
you're always a day away ..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2009. 12:41:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.09.2009. 18:29:54
Pa nrvn da dolaze sve oblasti, ali da li postoji neka koja je najzastupljenija mozda malo i kroz ostale, ne samo ovako....
Ja sam opsti smer, primetih da do sad niko nije rekao da je ovaj smer, mi radimo matu iz "Veljove" zbirke sto rece moj drugar, i nz da li sta zaostajemo po planu i programu u odnosu na prirodno matematicki...
I jako sam razocaran cinjenicom da su prekjuce objavili da ce pripreme poceti prekosutra, msm nema smisla, tako da ne stizem, ali da li moze kasnije da se krene, kako ce se odnositi na cenu, da li placam punu ili kako, ima li neko da je pre isao ili da zna nekoga da je pa da moze da mi objasni...?
I nrvn, videh da sve pise i koliko grupa i kad i gde cak su i ziro racun stavili samo nisu cenu... Da ne zna neko koliko ce da bude ove god? Msm nisam iz BG-a pa me zato zanima sta mi je bolje da li da ostanem ovde kod orivatnog profde ili kako vec... Hvala!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2009. 16:45:27 

Pridružio se: 17.12.2009. 16:24:29
Godina: Padobranac
Ovako:
Zavrsavam Gimnaziju (Informaticki smer) u Nisu, uglavnom prosek oko 4.9 (4 vladanje(neopravdani)), i zanima me ISIT.
-Gde da nadjem literaturu za prijemni (za oba, mat, i opsta informisanost)? Ako moze neko da mi nabavi dolazim u Beograd sad za vikend?
-Koji su uslovi za dom?
-Kakvi su domovi?
-Koliko ce me kostati zivot u Beogradu (dom,menza,prevoz........)?
HVALA VAM PUNO BAS STE LJUBAZNI! :D :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.12.2009. 17:06:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Smer: UK
@and1 moj savet ti je da ucis sa profesorom privatno,zato sto ce on tebi biti posvecen 100%,mislim ,ja sam tako radio,i nisam se pokajao..a ako hoces na faxu,ima i grupa koje pocinju kasnije,za to ne brini..
@McCloud haha,stvarno si objasnio sa ovim neopravdanim,xe,xe! :D :D :D sto se tice zbirke,dovoljna je fonova (koju mozes kupiti novu na skriptarnici faxa,ali ti preporucujem neku staru,zato sto samo promene korice;ako te zanima,imas u temi "OGLASI" ovde na forumu,pa mozda nadjes),a isto mozes da radis iz 4+,matematiskopa,mozes i venea,da bi krenuo od osnova..za dom ne znam,mogu ti samo reci ono sto znam od drugih,ok im je,i hrana je solidna..ja idem sutra da vadim karticu za menzu,i posto sam iz bg,imam samo pravo na rucak ,koji ksota 50 dinara..za ovo ostalo ne znam...troskove prevoza ti cine vadjenje legitimacije (u koju ubacujes markicu) oko 250 dinara,i markica studentska je trenutno 966 dinara,ali racunaj da ce biti do 1100 kad ti budes poceo da studiras..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.01.2010. 15:52:16 

Pridružio se: 17.01.2010. 15:40:34
Da li moze neko opsirnije da mi objasni oko konkurisanja za dom posto sam na oko 350km od Beograda a planiram da upisem Fon? Kako se boduje, sta je sve potrebno i ostalo.

Hvala puno, pozdrav!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: jer
PostPoslato: 18.01.2010. 09:38:42 

Pridružio se: 24.06.2009. 14:37:54
Godina: III
Smer: OM
and1 je napisao:
Pa nrvn da dolaze sve oblasti, ali da li postoji neka koja je najzastupljenija mozda malo i kroz ostale, ne samo ovako....
Ja sam opsti smer, primetih da do sad niko nije rekao da je ovaj smer, mi radimo matu iz "Veljove" zbirke sto rece moj drugar, i nz da li sta zaostajemo po planu i programu u odnosu na prirodno matematicki...
I jako sam razocaran cinjenicom da su prekjuce objavili da ce pripreme poceti prekosutra, msm nema smisla, tako da ne stizem, ali da li moze kasnije da se krene, kako ce se odnositi na cenu, da li placam punu ili kako, ima li neko da je pre isao ili da zna nekoga da je pa da moze da mi objasni...?
I nrvn, videh da sve pise i koliko grupa i kad i gde cak su i ziro racun stavili samo nisu cenu... Da ne zna neko koliko ce da bude ove god? Msm nisam iz BG-a pa me zato zanima sta mi je bolje da li da ostanem ovde kod orivatnog profde ili kako vec... Hvala!

evo ja sam bila opsti smer i ni po cemu ne zaostajete iza prirodno matematicke gimn.Imam nekoliko njih u grupi iz te gimn.i veruj mi da neki iz jezicke bolje znaju od njih.Ja sam imala mnogo dobrog profesora i izmedju 3 i 4 iz mate u srednjoj,prijemni sam extra odradila,a juce dobih desetku na drugom kol.iz mate 97 bodova.Sto se tice Veneove zbirke ona je mnogo jaca od krugove.
Toplo ti preporucujem posto nisi iz Bg da te pripreme zaobidjes jer su cisto gubljenje vremena i para.Taj novac sto ces dati za pripreme,mozes pametnije da iskoristis da nadjes nekog profesora da ti objasni zadatke koje ne znas a ne da slusas na pripremama koliko je 1/2-1/4.Mada sumnjam da ako ste radili iz Veneove zbirke da toliko ne znas matu da ti trebaju pripreme i profesor.Ja sam spremila bez ijednog privatnog casa,to ne znaci da sam sve zadatke znala,vec smo mi sto smo spremali matu iz odeljenja pitali jedno drugo sta ne znamo i profesora normalno.poz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Treba mi pomoc
PostPoslato: 23.01.2010. 14:23:00 

Pridružio se: 23.01.2010. 14:09:37
Pozdrav svima,molim vas da mi pomognete ako mozete...Interesuje me koliko zadataka ima na prijemnom iz mate,kako se boduju,da li ima negativnih bodova i koliki su i koliko otprilike treba bodova za budzet na informacionim tehnologijama :) ?Hvala svima unapred

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.01.2010. 14:35:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.10.2008. 17:04:01
^ Sto se tice broja zadataka i poena...
Slika

A koliko je prosle godine bilo potrebno poena za budzet nek odgovori neko ko je sad prva godina. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.01.2010. 14:53:53 
Korisnikov avatar

Neecola je napisao:
http://www.fonforum.org/download/prijemni/rang%20liste%202009.xls

Citiraj:
Završen je upis kandidata na studijski program Menadžment i organizacija (MO) u statusu „na teret budžeta“. Upisani su kandidati koji su na rang listi za ovaj studijski program imali rang od 1 do 328.

328mi kandidat 79.12 poena

Citiraj:
Završen je upis kandidata na studijski program Informacioni sistemi i tehnologije (ISiT) u statusu „na teret budžeta“. Upisani su kandidati koji su na rang listi za ovaj studijski program imali rang od 1 do 262.

262gi kandidat = 83.48 poena

evo vidite i sami,mendza-79,12, ISIT-83.48

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.01.2010. 13:26:56 

Hvala vam puno.Jel to znaci da je na testu maksimalan broj bodova 100 i iz skole 40,pa je maksimalan broj bodova ukupno 140?i od tih 140 84 treba za upis?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.01.2010. 13:33:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.09.2009. 20:44:27
Godina: II
^Ne! Vec je ukupan broj poena koje mozes da sakupis 100. Sa prijemnog 60 i iz skole 40... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.01.2010. 14:01:40 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.10.2008. 17:04:01
^^ Poeni za upis se ovako racunaju: 0.6*poeni sa prijemnog+poeni iz srednje

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.01.2010. 20:13:36 

E imam jos par pitanja,valjda ne preterujem :D Jel se trazi rad na prijemnom ili samo tacan odgovor i da li moze da se prepisuje ili koristi mobilni?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.01.2010. 20:16:11 
Korisnikov avatar

1.dobijes papir sa ponudjenim odgovorima,i samo njih zaokruzujes,vazbanka ostaje tebi,da je nosis kuci.. :D
2.na ovo necu ni da se trudim da odgovorim,imas 5 meseci,pa sedi lepo,i nauci...

p.s. kad hoces ponovo da pises poruku,a niko nije pisao posle tebe,koristi dugme "izmena",da ne bi pisao 2 posta zaredom.. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.01.2010. 10:32:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.11.2009. 16:01:06
Godina: Apsolvent
Jel su izasli informatori?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2010. 15:16:42 

Pridružio se: 31.01.2010. 14:59:13
Smer: OM
Zhelim da upishem fon, a josh nisam pochela da se spremam, planiram ovih dana da krenem - nadam se da nije kasno. Mislim da je bolje da uzmem privatnog profesora, nego da idem na primeme na faxu, shta vi mislite o tome?
I da, chula sam da na prijemnom ne sme da se koristi digitron, da li ti vazhi i za ispite i kolokvijume?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2010. 15:30:15 
Korisnikov avatar

profesor ili ne,zavisi od tebe,da li bolje kapiras stvari u grupu ili kad ti neko objasnjava 1 na 1.a sto se tice digitrona,na nekim predmetima moze,na nekim ne(na mati ne moze :D )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.02.2010. 14:14:17 

Pridružio se: 10.02.2010. 14:11:16
Pozrdav ljudi.. hteo bih da upisem FON, pa me interesuje gde moze da se kupi ta zbirka (i informator) za pripremu i koja je cena? :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.02.2010. 16:43:21 

Pridružio se: 06.10.2009. 19:33:32
Mozes da je kupis na fakultetu, ako se ne varam cena je bila 900 din., mozda je sad i skuplja, ne bi me cudilo. A evo ti informator, mislim da je iz 2007., ali ce ti posluziti.
http://www.fon.rs/download/Informator1.pdf

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.02.2010. 00:10:20 

Pridružio se: 05.11.2009. 18:18:37
Godina: IV
900 je i ove godine...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.02.2010. 14:31:11 

Pridružio se: 08.12.2009. 15:07:22
Da li ce na prijemnom biti integrali i izvodi - jer tih oblasti nema u FONovoj zbirci, ili ce biti one oblaste koje se nalaze u toj zbirci?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.02.2010. 14:39:01 

Pridružio se: 05.11.2009. 18:18:37
Godina: IV
Integrali nece, nisu nikad bili valjda.
A izvodi, pa koliko se secam, mislim da se koriste u nekim zadacima, za odredjivanje max/min vrednosti na odsecku ili tako nesto, i mozda jos negde.

U svakom slucaju, nece ti doci nista cega nema u toj zbirci.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.02.2010. 14:57:43 
Korisnikov avatar

izvodi se koriste kod odredjivanja minimalne i maksimalne povrsine jedino...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.02.2010. 15:46:59 

Pridružio se: 05.01.2010. 06:18:54
po mojim ochekivanjima, gradivo iz 2. i 3. godine ce biti najvishe...

TESLA CREW

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 762 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 31  Sledeća