Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04.08.2009. 07:03:43 

Pridružio se: 03.08.2009. 14:22:56
Godina: I
////

Poslednji put menjao josemourinho dana 27.11.2009. 10:25:45, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: anybody???
PostPoslato: 04.08.2009. 10:23:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2008. 11:40:01
Godina: Dipl.
Smer: IS
LALA je napisao:
.
a i jedno je sigurno, master na Ekonomiji ne upusiju studenti privatnih fakulteta(moraju da polažu čak 4 ispita), i zato svi brze bolje upisuju FON, kako bi opralili svoje diplome.

Mala ispravka. :P

Studenti sa privatnih/drugih drzavnih fakulteta, na FON-u polazu 5 ispita + master rad.

Pozdrav.

još uvijek volim te...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: anybody???
PostPoslato: 04.08.2009. 14:03:58 

Mala ispravka. :P

Studenti sa privatnih/drugih drzavnih fakulteta, na FON-u polazu 5 ispita + master rad.

Na ekonomskom fakultetu se polazu cetiri predmeta na prijemnom ispitu za studente privatnih fakulteta. A broj ispita na samim master studijama zavisi od smera - od pet pa dalje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.08.2009. 17:14:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.02.2007. 16:07:16
Izvinjavam se, za studente sa privatnih fakulteta prijemni ispit se sastoji iz 4 predmeta, a bez obzira na smer master čini 9 ispita + MASTER RAD.

Svi diplomci ekonomskog fakulteta se upisuju na Master.

Da se razumemo ja protiv privatnih fakulteta nemam nista, mislim cak da je bolje da neko diplomira sa 23,24 godine, ta osoba ce sa nekih 26,27 godina vec imati zavidno radnog iskustvo, za razliku od diplomaca drzavnih fakulteta.

Ali je stvar u tome, sto studenti na primer Singidunuma koliko ja znam nemaju Matematiku 1 i 2, Operaciona Istrazivanja 1 i 2, Verovatnocu, Statistiku itd.

Stvar je dakle u znanju, i postovanju predstavnika FON-a prema studentima osnovnih studija, ali avaj.

Ne bih da zvucim kao ETF-ca koji proziva FON-ce, ako imate znanje samo napred, :).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.08.2009. 15:59:27 

Jel ima neko ko je polagao na ekonomskom cetiri ispita na prijemnom za master da podeli iskustvo?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.08.2009. 19:35:49 

Pridružio se: 05.10.2004. 13:29:03
Katastrofa!!!
Sada moze neko sa nekog no name fakulteta sa prosekom ocena 9,5 da ima vise bodoba od mene sa prosekom preko 8 !
Usto ima mnooogo vise vremena da nauci jednu do dve knjige od korice do korice i izadje na prijemni!
Daleko od toga da ce mozda bolje uraditi prijemni ali i ako uradi losije moze boje od mene da prodje!
Cist debilizam! :udri: :udri: :udri:
Da ne pricam o pranju diploma koje je sada ocigledno! :udri: :udri: :udri:

i da dodam pitanje?
Ako je upis 15. sep kada se zavrsava rok za upisivanje????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.08.2009. 22:35:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.07.2009. 14:44:11
Raspisivanje konkursa nije isto sto i upis, a upis nije isto sto i prijavljivanje kandidata. Konkurs ce biti raspisan od 15. septembra, prijavljivanje kandidata od 15. oktobra do 30. novembra, a upis pretpostavljam oko Nove godine, buduci da je prijemni 20. decembra.
Primecujem da su mnogi ponosni fonovci uznemireni zbog politike svog fakulteta. Ako je vec vas fakultet toliko veliki i tezak, i ako ste vi vec na osnovnim studijama stekli zavidno znanje (sto ne zelim da sporim), cemu onda toliki bes? Necete li uvek po znanju biti ispred nas sa ostalih drzavnih, tj. privatnih fakulteta? I cemu ta omalovazavanja tipa "neki no name fakultet", "daleko od toga da ce mozda bolje uraditi prijemni", itd. To kao da govori o nesigurnosti i strahu da je mozda vas fakultet dostupan i drugima. Cini mi se da bi nam na ovom forumu dali lepsu sliku fona da niste toliko posesivni. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 01:52:06 

Pridružio se: 05.10.2004. 13:29:03
Zanimljivo Carnival, niko se od nas ne pribojava prijemnog, daleko od toga. :)

Nije stvar u prijamnom ispitu, a i sama znas da prijemni nije merilo znanja za bilo koji fakultet!

Mislim da nije posteno da se daju odredjeni bodovi za uspeh (do 40) jednako ma koji fakultet zavrsio, jer se prosek ocena na svakom fakultetu razlikuje!

Bolje je staviti da je prijemni merilo svega pa na megdan svi jednako nego ovako...

Ispada da smo svi zavrsili gimnazije i da sada ponovo upisujemo faks, ako nista drugo zasto onda ne podele prijamni na onoliko delova koliko ima da kazem grupa modula (recimo 4 smera koliko ima trenutno na fon-u)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 19:28:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Smer: ME
Mlivan je napisao:
Ispada da smo svi zavrsili gimnazije i da sada ponovo upisujemo faks

bas tako. ti >>> upisujes <<< master, na harvardu, ekonomskom, fonu, gde god, ali ga upisujes ponovo. a svaki fakultet bira po kom kriterijumu zeli da prima studente. i nije da nesto branim fon, bosto me bas zabole, ali jednom su objasnjavali sta ovaj master zaista znaci. dakle, nije specijalizacija, gde ti ides u dubinu stvari, nego neka sirina za razne profesije, kojima treba eventualno neko elementarno znanje radi svog posla (recimo, slikar bi da otvori galeriju, pa mu trebaju neka osnovna znanja iz finansija i marketinga).

i ne znam sto bi neko ocekivao da to sto je zavrsio fon znaci i laksi upis na master, koliko se ja secam, da bi upisali drugu, trecu, cetvrtu godinu (pogotovo na budzetu) morali smo da uradimo ono sto je fax propisao, nevezano sto smo ga vec upisali. dakle, kao sto upis na fon nije garantovao i upis na dalje godine studija, a najmanje zavrsetak istog, tako ni zavrsetak osnovnih studija ne garantuje upis na master.

sta da kazu italijani, nemci, amerikanci sto im dolazi brdo stranaca sa pitaj boga kakvih fakulteta i iz kakvih zemalja, a opet - upis je isti za sve (pola diploma koje priznaju ne vrede nista, i vecina nema veze sa strukom za koju se kandidat prijavio)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2009. 12:46:48 

Pridružio se: 22.11.2003. 08:38:26
exult je napisao:
Mlivan je napisao:
Ispada da smo svi zavrsili gimnazije i da sada ponovo upisujemo faks

bas tako. ti >>> upisujes <<< master, na harvardu, ekonomskom, fonu, gde god, ali ga upisujes ponovo. a svaki fakultet bira po kom kriterijumu zeli da prima studente. i nije da nesto branim fon, bosto me bas zabole, ali jednom su objasnjavali sta ovaj master zaista znaci. dakle, nije specijalizacija, gde ti ides u dubinu stvari, nego neka sirina za razne profesije, kojima treba eventualno neko elementarno znanje radi svog posla (recimo, slikar bi da otvori galeriju, pa mu trebaju neka osnovna znanja iz finansija i marketinga).

Za to postoje kursevi finansija ili marketinga.
Master nema veze ni sa kakvim sirinama, vec je dokaz specijalizovanosti u odredjenoj naucnoj oblasti ili struci.

Citiraj:
i ne znam sto bi neko ocekivao da to sto je zavrsio fon znaci i laksi upis na master, koliko se ja secam, da bi upisali drugu, trecu, cetvrtu godinu (pogotovo na budzetu) morali smo da uradimo ono sto je fax propisao, nevezano sto smo ga vec upisali. dakle, kao sto upis na fon nije garantovao i upis na dalje godine studija, a najmanje zavrsetak istog, tako ni zavrsetak osnovnih studija ne garantuje upis na master.

Problem nam nije da polazemo prijemni ispit (iako na drugim drzavnim fakultetima kao ekonomski ne postoji sa maticne studente), vec uslov rangiranja.

Jednostavno, ne mogu da se porede dva proseka gde se jedan sastoji iz projektovanja softvera, pattern-a, teorije sistema itd, i drugi prosek, uz svo postovanje za drzavne tehnicke fakultete. To su dva razlicita skupa. Osim onima koji znaju da dele sa nulom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2009. 21:06:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.12.2005. 14:27:15
Godina: Apsolvent
znaci dodje neko sa maxiutrendu, burazer kafica, zecevica, bjekovica, dzajica, singingdunava itd.. ko vec pliva u lovi, tako da mu nije tesko da da manje para nego na svom "faxu" za upis sledece godine i lepo opere diplomicu i na kraju kada se sretnemo na konkursu za neku firmu, sigurno nece da mu pise maxiutrendu nego MASTER FONa, i bice bolji od nas debila sto smo isti taj FON zavrsavali regularno. i da ovo je pljuvacina po FONu jer on to dozvoljava, ponizavajuci svoje studente samo da bi strpali lovu u dzep.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2009. 22:08:24 
Korisnikov avatar

Opustite se ljudi, završite taj master, gledajte sebe, svi imamo istu startnu poziciju u lovu na posao, u pitanju su samo nijanse.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2009. 14:33:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.12.2005. 14:27:15
da sam mislio da svi imamo istu startnu poziciju, fon sigurno ne bih upisao. da se nelazemo, svi oni sa tih nazovi fakulteta bi upisali fon da su mogli da poloze prijemni ili da su mogli da uce, ne zato sto je fon "cool" fakultet vec zato sto im treba fonova diploma, i uspeli su, uradice par seminarskih radova i polozice tih nekoliko ispita i oprace svoje diplome. i jos jednom ovo je pljuvacina po fonu jer po ovim uslovima za master studenti fona ne da nisu u ravnopravnom odnosu sa studentima tih nazovi fakulteta, vec su u ponizavajucem odnosu, jer fon vise boduje prosecnu ocenu 9 sa maxiutrendu nego recimo prosecnu ocenu 8,5 sa svog fakulteta. SRAMOTA za fon

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2009. 16:02:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Naravno da nemamo svi iste startne pozicije za prvi posao. Uostalom, logicno je da neko ko zaposli lika koji ima master na fon-u i shvati da ovaj nema pojma da radi posao, sledeci put kada bude zaposlajavao nekoga sa FON-a ce 3 puta da razmisli...Slazem se sa ovim postom gore. Sramota je da neko tako lagano (sa 4-5 realno polozenih) ispita (na masteru) ima isto zvanje kao neko ko je polozio oko 50 na fon-u (diplomske i master)...jbg, sve je u parama i zato je ovakav sistem kakav je...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.08.2009. 17:21:57 
Korisnikov avatar

Joj, Srbi nikada BUSINESS od nas, pa kada cete vise shvatiti da radite, radite i radite a ne gledate komsiji u dvoriste i kukate kako njemu dobro ide, ali zato nista ne preduzimate da promenite svoje stanje. Od prvog dana na FONu svi smo shvatili kakav fakultet je u pitanju, pruža ti širok spektar znanja, i to debelo naplaćuje.

Sta je tu je, da je skupo, jeste, da nije u redu, nije, ali ljudi takav je život, gledajte na to kao ulaganje u sebe. A sto se kolega sa ostalih fakulteta tiče, čekaj te, pa bar ja nisam nigde video podatak koliko mesta će biti na budžetu, pa ni da li će ga biti.

Najvažnija stvar, svi oni(kolege sa privatnih fakulteta) i ako stave u CV master FONa, na rzgovoru poslodavac ce saznati gde su završili osnovne studije, i tu ih saseku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.08.2009. 21:35:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2004. 08:22:13
Slazem se sa LALOM, mnogo ga tupite braco i sestre FONovci. Da li ovo radite da bi na papiru bili za jedan stepenik iznad tzv privatnika ili zbog vas samih? Ako je cela prica samo oko posla kojeg nema za sve ili ga ima, ali zavisi gde, onda lepo osmeh na lice jer znanje imate a samim tim i prednost, poslodavac ce znati to da ceni, a ne neki prosek ili pecat institucije gde ste taj prosek ostvarili.

Sto se CV-ja tice, nece vas uzeti u obzir ili jednostavno nedovoljno razmotriti ako vi budete stavili samo npr "ZAVRSIO MASTER NA FONU". To je nepotpun dokument i neprofesionalan i neozbiljan, pa ce vas tako i shvatiti.

Stipendista mozes postati bez problema sa prosekom 8, potrudi se i uradi prijemni za "desetku" i bices GORE!!

Pozdrav i srecno svima!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2009. 10:43:01 

Pridružio se: 29.08.2009. 09:39:02
Godina: Padobranac
E ovako, moram i ja nesto da dodam... Potpuno razumem ljude sa FON-a i to sto ste ogorceni, da nije fer-nije...Ali imajte na umu da ste fakultet zavrsavali zbog sebe, a ne zbog toga da li ste imali para ili ne i da li je fakultet drzavni ili privatni..Ja sam zavrsila Politicke nauke i planiram Master na vasem faxu, pa tako i ja mogu da kazem da je moj fax tezi od vaseg.. Skroz Vas kontam i FON hocu da upisem zbog posla jer od Politickih nauka nema 'leba..Ako bilo ko ima neke informacije u vezi sa literaturom za pripremanje prijemnog ispita ove godine i u vezi sa smerom Marketing menadžment i odnosi s javnoscu molim da me kontaktira...Puno srece svima i veliki pozdrav...
P.S. Imajte na umu da je znanje neprocenjivo i da ljudi koji manje znaju od Vas, nece biti uspesni koliko i Vi... :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 03:57:08 

Pridružio se: 10.01.2009. 14:52:34
undercover agent je napisao:
da sam mislio da svi imamo istu startnu poziciju, fon sigurno ne bih upisao. da se nelazemo, svi oni sa tih nazovi fakulteta bi upisali fon da su mogli da poloze prijemni ili da su mogli da uce, ne zato sto je fon "cool" fakultet vec zato sto im treba fonova diploma, i uspeli su, uradice par seminarskih radova i polozice tih nekoliko ispita i oprace svoje diplome. i jos jednom ovo je pljuvacina po fonu jer po ovim uslovima za master studenti fona ne da nisu u ravnopravnom odnosu sa studentima tih nazovi fakulteta, vec su u ponizavajucem odnosu, jer fon vise boduje prosecnu ocenu 9 sa maxiutrendu nego recimo prosecnu ocenu 8,5 sa svog fakulteta. SRAMOTA za fon

zašto ne otvorite novu temu, kad je svake godine glavno prepucavanje privatni fakulteti vs. FON ????

i vi ste fakultetski obrazovani, širokoumni ljudi? fakultet vam doneo šta ???? PREDRASUDU? to je osnovna odluka neobrazovanih ljudi......

čovek čitajući tekstove FON-ovaca samo može da se postidi "nemogu, neznam.....nelažem"... DIVNO ( - ne svih, naravno )

kada će vam ući u glavu da je ključni faktor novac. fakultete će završavati samo oni koji imaju para, ti imaju i veze i takvi će se zapošljavati.....jer se u srbiji samo tako možeš zaposliti.

sve je parola snadji se. ej pa ni jedan jedini dobar konkurs još nije prošao da primljeni kandidat nije imao vezu. kakav prosek ljudi, o čemu pričate???
papir vam je tu samo kao sopstvena sigurnost, eventualno malo veća plata, ali svuda se počinje od nule.....gde ostaješ duuuuuugo ako nemaš vezu......i dalje da se ne ponavljam.

šta ćete raditi sutra kad vam dodje šef koji čak nema ni celu srednju..... probudite se, živite u srbiji, vodite računa o sebi i ako možete samo pomozite drugima, nemojte im otežavati, jer posle faxa počinje bitka za život......i shvatite da se sve oko vas vrti oko novca. :-)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 09:03:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
a opet svi ljudi koje znam sa fona su se zaposlili bez ikakve veze, i to vrlo uspesno. i ako mogu da dodam, bez mastera ;)

ni meni nisu jasna stalna poredjenja sa privatnim fakultetima... jel vi upisujete master zbog sebe, ili da bi se osecali superiornije u odnosu na druge? ako je odgovor pod a), pustite i druge da urade ono sto je za njih najbolje. uostalom, fax im dozvoljava, a sta je vas problem?

i jos jedan podatak za one koji nikad, ocigledno, nisu pisali CV. podatak o zavrsenom fakultetu =/= podatak o zavrsenom masteru (datumi, ustanova, smer i slicno). znaci, vidi se ko je sta zavrsio, u kom gradu, koji stepen.. a i poslodavci ko poslodavci, nimalo naivni, ne padaju samo na polovicne informacije (da ne spominjem koliko im je stalo do mastera...). i neko je gore vec rekao, nije to sto pise u CV-u presudno, nego ono sto se 'desi' na intervjuu. utisak, znanje, snalazljivost, i ostali detalji.. nekad ce vam presudnije biti koji jezik znate, nego koji ste fakultet zavrsili.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 09:38:28 

Pridružio se: 18.11.2006. 21:36:11
Evo da odgovorim kao diplomac FON-a da meni nije bitno to da li ce neko ko je studirao istoriju umetnosti odjednom u sebi pronaci zelju da bude menadzer ili sta god. Drago mi je zbog njega sto se konacno pronasao.

E sad malo mi je krivo sto ja treba da platim istu sumu novca da bih polagala nekoliko ispita koje sam vec polozila na osnovnim studijama. Ali za to je kriv fakultet a ne vi studenti privatnih fakulteta. ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.09.2009. 15:56:44 

Pridružio se: 10.08.2009. 12:20:34
Tu je sam fakultet privukao ljude iz ocigledno komercijalnih razloga. Zasto se ne usude da upisu master na ekonomskom na primer? Sam FON je resio da zaradi lovu otvaranjem modula primamljivih za studente sa gotovo svih fakulteta i u ovoj zbrci diplomirani - master zasto ne iskoristiti situaciju i nabaviti diplomu jos nekog faksa. I ja da sam sa privatnog isto bih uradila. Ali mislim da ipak treba da postoje olaksice za fonovce

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.09.2009. 16:38:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2009. 16:18:11
Uz duzno postovanje prema svima vi sa FON-a ste stvarno neverovatni! Pre svega sto se strucnosti tice vi kaskate i za ekonomskim i za etf-om i to zesce. FON je pre nastanka privatnih fakulteta bio fakultet za ismevanje i za razmazenu decurliju, svi koji su imali iskrene ambicije i zelju za znanjem u startu su otpisivali FON,ako meni ne verujete pitajte vase roditelje. Bas kao sto su danas privatni fakulteti predmet ismevanja tako je nekada FON bio ismevan a tada su kriterijumi bili znatno visi! Sto se tice zaposljavanja od prijateljice sam cula da su im na jednom intervjuu fonovci bili najslabiji i sto se tice znanja i sto se tice sposobnosti. Ne mozete zavrsiti fakultet i postdiplomske studije i da ocekujete da ste time ostvarili sve sto je neophodno,za menadzerske poslove treba da se razumete u mnogo toga,da imatë"siroko" znanje,bas zato sto je fakultet predvidjen za "brzo "studiranje jer je obim gradiva znatno manji i ne ulazi se tako duboko u materiju. Dakle, ako je neko zavrsio privatni fakultet i te godine studija pametno iskoristio da putuje,cita,ide u pozoriste,obilazi razne kulturne manifestacije ,muzicki se obrazuje(mimo trendova) on vas zesce shisha i jos ako na sve to ima ambiciju da zavrsi master studije,ima veliku startnu prednost pogotovu u firmama u kojima se ceni takav radnik,a ja iskreno ne bih ni isla na varijantu da se zaposlim negde gde cu samo da crncim i da gledam u isti zid 20 godina...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 02:38:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2004. 00:05:16
thani je napisao:
Uz duzno postovanje prema svima vi sa FON-a ste stvarno neverovatni! Pre svega sto se strucnosti tice vi kaskate i za ekonomskim i za etf-om i to zesce. FON je pre nastanka privatnih fakulteta bio fakultet za ismevanje i za razmazenu decurliju, svi koji su imali iskrene ambicije i zelju za znanjem u startu su otpisivali FON,ako meni ne verujete pitajte vase roditelje. Bas kao sto su danas privatni fakulteti predmet ismevanja tako je nekada FON bio ismevan a tada su kriterijumi bili znatno visi! Sto se tice zaposljavanja od prijateljice sam cula da su im na jednom intervjuu fonovci bili najslabiji i sto se tice znanja i sto se tice sposobnosti. Ne mozete zavrsiti fakultet i postdiplomske studije i da ocekujete da ste time ostvarili sve sto je neophodno,za menadzerske poslove treba da se razumete u mnogo toga,da imatë"siroko" znanje,bas zato sto je fakultet predvidjen za "brzo "studiranje jer je obim gradiva znatno manji i ne ulazi se tako duboko u materiju. Dakle, ako je neko zavrsio privatni fakultet i te godine studija pametno iskoristio da putuje,cita,ide u pozoriste,obilazi razne kulturne manifestacije ,muzicki se obrazuje(mimo trendova) on vas zesce shisha i jos ako na sve to ima ambiciju da zavrsi master studije,ima veliku startnu prednost pogotovu u firmama u kojima se ceni takav radnik,a ja iskreno ne bih ni isla na varijantu da se zaposlim negde gde cu samo da crncim i da gledam u isti zid 20 godina...

Uz, nista manje, duzno postovanje, na ovako nesto vec moram da odgovorim!!! :lol:

1st, to da su ovi sa FON-a (iliti mi sa FON-a) stvarno neverovatni, shvatam kao kompliment, al' ajde... :D

2nd, zaista nisam razumeo poredjenje o "struchnosti" ljudi koji zavrse FON, ekonomiju i ETF?!? :zbun: Struchnosti u KOM kontextu - maybe u rachunovodstvu, principima berzanskog poslovanja, projektovanju organizicionih struktura, kvantnoj mehanici, osnovama kibernetike, elementarnim postulatima teorije sistema, etc... Zaista, poredjenje dveju ili vise skoro pa dijametralno suprotnih oblasti istrazivanja (iako de facto postoji izvestan broj dodirnih tachaka) je samo tako iluzorno i apsolutno bespredmetno, kao kad bih npr. ja tvrdio (i tvrdim :lol: ) da, recimo, onaj ko zavrshi shumarski fakultet kaska samo tako za nekim ko je zavrshio, npr. hispanistiku, po pitanju struchnosti!!! Al' ajde, po drugi put...

3rd, sto se tiche opaski o faxu za ismevanje i razmazenoj dechurliji, sve sto mogu da kazem je da uopste nije tesko proveriti uporedne podatke o nostrifikovanju diplome sa FON-a (pre Bolonje) i ostalih nasih fakulteta u vecini normalnih zemalja pa da se vidi ko je gde i kakvi su gde kriterijumi; al' ajde, opet, sta glupi stranci znaju sta vredi u ovoj zemlji a sta ne...

4th, sto se tiche zaposljavanja, pa lepo, ti si chula od prijateljice to sto si chula i sta onda??? Ad hoc situacije nisu relevantan pokazatelj realnog stanja stvari, sve zavisi od sluchaja do sluchaja i potrebnog profila radnika. Eto, npr. ja sam (ne uzimajuci u obzir informacije dobijene od prijateljica, uz kaficu, itd. :D ) prilikom razgovora za posao u Narodnoj banci Srbije sa direktorom HRM-a, deviznog sektora, sektora zaposljavanja i jos troje direktora iz NBS dobio informaciju od njih lichno da vec godinama unazad na svim njihovim testiranjima, i sto se tiche znanja, i sposobnosti, FON-ovci prolaze ubedljivo najbolje u odnose na diplomce sa svih ostalih fakulteta!!! LM, mada bi barem za posao u NBS kvalitet trebao (mada svi znamo da nije tako) da dodje do izrazaja, ipak i pomenuti podatak ne treba uzeti zdravo za gotovo, tako da je i u ovom sluchaju generalizacija totalno nepotrebna... Al' ajde... :D

5h, i naravno, da ne ispadne da branim FON, prvi ja imam zilion zamerki na isti, ali chitav nas sistem obrazovanja je u ropcu vec godinama, da ne kazem decenijama. Ali ako se i na jednom jedinom fakultetu u ovoj zemlji stiche znanje "shirokog" obima, onda je to FON. S druge strane, to sto je to u enormnoj meri presiroko i sto posle zavrsenih studija necete znati nista konkretno da radite, e to je vec vas (nas) problem... :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 09:34:38 

Pridružio se: 18.11.2006. 21:36:11
Ne znam zasto su studenti privatnih fakulteta toliko ogorceni, mislim da zdrav razum ne moze da podrzi tako veliku srodnost fakulteta koji su toliko razliciti! Takodje mislim da nam je svima ovde jasno zasto to rade na FON-u a i na drugim fakultetima, naravno da su zbog para pustili sve da upisu master i naravno da zbog para nisu hteli odmah da daju diplomiranima zvanje mastera.

Mislim da nam je to svima i te kako jasno i da je glupo da se pravimo da nije tako. Narocito sto nije neophodno ni prijemni posteno spremiti vec se sa par bodova moze opusteno upisati.

I na kraju krajeva mi uopste nije bitno ko sta misli o kom fakultetu ali je fer da se FON-ovcima da bar neki popust za te vec polozene ispite! Sto je pljacka pljacka je! :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 11:56:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2009. 16:18:11
Ja koliko znam studenti sa smera IS su nesto izmedju, niti programeri niti menadzeri ,a malo se bave i Web dizajnom, to je po meni apsurdno i pre bih zaposlila nekoga ko je zavrsio ETF ili PMF i uz sve to ima predstavu sta je menadzment :D ili primenjene i zna da radi web dizajn a razume se su globalne i lokalne trendove. Zasto poredim fon sa ostalim fakultetima,zato sto kada oduzmemo sve ekonomske predmete i informaticke predmete ostaje menadzment i sta sa tim?! Stranci gledaju sposobnost pa tek onda diplomu jer za taj posao treba da imas odredjene karakteristike koje se utvrdjuju testovima (za pocetak) i sta ako prosto nisi dovoljno ekstrovertan ili verbalno fluentan ili ne znas sa ljudima(kao sto vi ne znate jer se prepucavate godinama u svakom topiku ko je bolji ko je pametniji cija je mama jaca:P)
Sto se tice razgovora sa drugaricom uz kaficu :lol: ona radi u Johnsonu i za taj intervju su doveli HR menadzera iz Italije,kandidati su radili case study i nisu se dobro pokazali. Baj d vej skinula sam sa foruma primer kejs stadija za Lóreal koji su radili vasi studenti i nemam reci ... Od svih ideja oni su imali samo jednu DA SE PROMENI AMBALAZA :lol: (radi se o liniji Fructis koja ima bas speificnu ambalazu)a silni grafikoni koji su dati ukazuju na mnoge prednosti i "rupe"u plasmanu tako da stvarno treba biti corav da se tako nesto ne primeti a usput kejs stadi shou je radjen da se ti isti brendovi za koje se smisljaju resenja ispromovise tako da su zadacici smesni i tu su da se zamaskira glavna ideja, PROMOCIJA... :) Znam ljude koji su izuzetno sposobni i zavrsili su FON ali ima ih i sa drugih fakulteta pa cak i sa privatnih tako da je sve to individualno i na faksu se samo stice fina osnova i to je to. Jos jedna stvar znam neke klince koji su medju najboljim studentima i super su,kreativni,sposobni i sve ali sto se ucenja tice samo 30% predmeta uce,ostalo iz nekih skriptica polazu i to sa visokim ocenama .

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća