Započni novu temu Odgovori na temu  [ 497 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 11:13:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Sve što sam ikada poželeo da skinem, nalazio sam na kombinaciji piratebay, demonoid, rapidshare, megaupload. A skidao sam kao nenormalan.
U jdownloader ubaciš megaupload i pustiš mozak na otavu (ako ne možeš da napraviš skriptu za resetovanje modema, pa da koristiš rapidshare ili hotfiles).
Inače, ako skidate novije filmove, skidajte samo scenska izdanja.

@Gorbaš
http://thepiratebay.org/search/i%20robot/0/99/0
http://www.mininova.org/search/?search=i+robot&cat=0
:zbun:

Kada skidam sa preko torrenta, uvek u pozadini imam pokrenut peerguardian. Osim sada u win7, na njemu ne radi, pa sam listu portova za blokiranje ubacio u utorrent.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 11:55:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Godina: Dipl.
^ Gorbash je rekao da na zamundi iz nekog razloga nije nasao I Robot, a ne da ga inace nije nasao.

I ja koristim raznorazne izvore, ali ako nesto ima na zamundi tu moja pretraga prestaje. Na ovim masovnim torrent trekerima stalno moram da gledam koliko ce brzo da mi ide, rapid i slicni imaju cekanje, megaupload sa vremena na vreme nema slobodnih slotova za srbiju i tako dalje i tako dalje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 12:43:28 
Korisnikov avatar

A, ok nisma dovoljno pažnjljivo čitao.
Inače, kad sam ja počinjao sa skidanjem, koristio sam brdo tih privatnih trekera, ali posle par skidanja sam prestajao. Danas samo kad moram. Sada skidam scenska izdanja i download je uvek brz i sigurno nije fake.
Kad linkove ubaciš u jdownloader (mislim na MU) nema tih sranja sa slobodnjim slotovima. A i ako skidaš iz browsea, ima za firefox neka ekstenzija koja ti omogućava konstantan download.
Dok sam bio kući, napravio sam skriptu za jdownloader, da resetuje modem/ruter čim završi download, kako bi dobio nov ip. I šljakalo je super. Onaj adsl modem/ruter huawei od telekoma.
Za sbbov kablovski modem nisam uspeo da napravim., tako da u bg koristim samo megaupload ili mediafire.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 12:57:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Na SBBu se ne menja ip adresa resetovanjem rutera, vec je sam SBB menja sa vremena na vreme. I ja sam ranije resetovao ADSL ruter, ali sada je imam 3-4 kompa koja idu na net preko njega + iptv tako da mi to definitivno vise nije opcija.

A privatni trekeri zaista umeju da budu smor ako imaju rigorozna pravila. GFXnews.ru je npr. uzasan sto se toga tice, ali zato imaju stvari za koje drugde nisu ni culi.
Zamunda mi se zato svidja - zvanicno ce da te banuju, ali realno niko ni ne obraca paznju na to. Prednosti privatnog trekera u vidu konstantnog max downloada bez mana u vidu moranja odrzavanja ratio-a.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 14:07:57 
Korisnikov avatar

Pa probaću taj zamundo. Mada ja kao održavam ratio, tj koliko mogu sa 128k, bar do 0,2-0,3.
Čisto radi kolegijalnosti. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 14:31:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Godina: Padobranac
Tetsuo je napisao:
Kad linkove ubaciš u jdownloader (mislim na MU) nema tih sranja sa slobodnjim slotovima. ... Dok sam bio kući, napravio sam skriptu za jdownloader, da resetuje modem/ruter čim završi download, kako bi dobio nov ip. I šljakalo je super. Onaj adsl modem/ruter huawei od telekoma.

Ha, kad si vec dobro upucen u korishcenje JDownloader-a, mozda mi mozesh pomoci sa par saveta? :)

Glavni problem mi je korishcenje 'ostalih' saytova za skidanje, znachi Hohfile (za koga mi ne radi onaj captcha recognition), ili se kod nekog drugog javlja limit od recimo 50KB po fajlu.
Zbog tih zachkoljica skidam samo sa RS-a, pa me zanima sledece:
- gde naci ispravke za te sitnije probleme i kako ih ubaciti?
- koji storage saytovi rade savrsheno (max. down, bez chekanja) bez ikakvih podeshavanja?

Poshto, ne smeta mi da chekam 15min za novi dl na RS-u, ali me smara kada nadjem neshto zanimljivo a nije uploadovano na rapid :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 15:23:15 
Korisnikov avatar

Hotfile je dosta dobar filehosting, ali se čeka. E sad, nekad radi u jdownloaderu, a nekad ne. Još nikako da izdaju update, prošlo je skoro 2 meseca, to im se nije desilo nikad.
Ja znam za MU i mediafire, da ne čekaš nikad između 2 downloada.
To, kad su fajlovi ograničeni na par KB, je takođe bug, i nema rešenja, još uvek.
Za hotfile možeš da koristiš cryptload, on skida lepo, ali mi je jdownloader bolji, iako više rama jede.
Na netload-u možeš da skidaš i fajlove do 400mb, MU i do 1GB, čini mi se.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2009. 20:58:43 

Pridružio se: 27.04.2009. 16:03:54
Godina: IV
lisica je napisao:
A privatni trekeri zaista umeju da budu smor ako imaju rigorozna pravila. GFXnews.ru je npr. uzasan sto se toga tice, ali zato imaju stvari za koje drugde nisu ni culi.
Zamunda mi se zato svidja - zvanicno ce da te banuju, ali realno niko ni ne obraca paznju na to. Prednosti privatnog trekera u vidu konstantnog max downloada bez mana u vidu moranja odrzavanja ratio-a.

Nije problem u pravilima, već u uploadu koji je kod nas jadan. Rešenje je u iznajmljivanju seedboxa.

http://www.gigabox.ws je napisao:
(Engl. Seedbox) je namenjen svima onima koji žele da održe ili poprave ratio na privatnim trakerima na legalan način a to ne mogu da izvedu sa svojim lošim upload brzinama. Seedbox predstavlja odabrani shared/dedicated server povezan na visestruke 1Gbit mrežne konekcije sa vec pre-instaliranim uTorrent web interfejsom, namenjenim za legalnu distribuciju torenata putem interneta. Za smeštanje i cuvanje istih, serveri su opremljeni hard diskovima velikog kapaciteta u rasponu od 100GB to 2000GB (2TB).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2009. 21:38:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Seedbox je ok, ali skoro pa beskoristan npr. na gfxnews-u. Tamo svaki fajl stariiji od jednog dana ima po jednog leacha i barem po 20 seedera. Jedini nacin da se tamo odrzi ratio je da se skinu po malo neki najnoviji fajlovi (samo 5%npr) i seeduju nekih 12-24h i onda iznova jer skoro niko vise ne skida taj stariji fajl.

A i postavlja se pitanje sta je pametnije platiti, seedbox, doti pare samom privatnom trekeru koji ti time dize ratio. rapidshare nalog ili mozda news. Ja sam generalno za opciju gde osim internet konekcije nista vise ne placam. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2009. 21:47:26 

Pridružio se: 27.04.2009. 16:03:54
lisica je napisao:
Seedbox je ok, ali skoro pa beskoristan npr. na gfxnews-u. Tamo svaki fajl stariiji od jednog dana ima po jednog leacha i barem po 20 seedera. Jedini nacin da se tamo odrzi ratio je da se skinu po malo neki najnoviji fajlovi (samo 5%npr) i seeduju nekih 12-24h i onda iznova jer skoro niko vise ne skida taj stariji fajl.

A i postavlja se pitanje sta je pametnije platiti, seedbox, doti pare samom privatnom trekeru koji ti time dize ratio. rapidshare nalog ili mozda news. Ja sam generalno za opciju gde osim internet konekcije nista vise ne placam. :D

Zavisi šta skidaš, ja recimo nisam veliki torrent freak, nove filmove skidam na leecherslair koji ima dosta onih bonus poena (valjda se jedan poen dobija na svakom satu), serije na freshon.tv gde su ovi packovi uglavnom free-leech. Video sam na jednom forumu kako je lik kupio seedbox za 500 din / 7 dana i uploadovao oko 40-50 GB na torrentleechu.

Inače, ovo su sve private torrent trackeri koji bi iskusniji torrent korisnici trebalo da znaju ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 00:56:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Smer: ME
da li je j*** moguce, ja ne verujem

Mininova limits its activities to Content Distribution service

Hi all,

Today is an important day in the history of Mininova. From now on, we are limiting Mininova.org to our Content Distribution service. By doing so, we comply with the ruling of the Court of Utrecht of last August.

Unfortunately the court ruling leaves us no other option than to take our platform offline, except for the Content Distribution service. According to the verdict we have to prevent uploads of torrents to Mininova that refer to certain titles or to similar-looking titles. We’ve been testing some filtering systems the last couple of months, but we found that it’s neither technically nor operationally possible to implement a 100% working filter system. Therefore, we decided that the only option is to limit Mininova to Content Distribution torrents from now on. We are still considering an appeal at this moment.....
http://mnstat.com/images/blog/index.html

ni jedne serije nemaaaaaaa :mnogotuzan:

rip

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 01:13:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
Heeeeeeeelp! Imam veliki problem. Uzeo sam skoro nov komp, i totalno zaboravio kako da podesim one forice sa portovima i tako to u uTorrentu i GreeduTorrentu kako bih mogao slobodno da leechujem sa nekih trackera. Imam SBB kablovski net, ako to ima neke veze. Sad mi na tim trackerima vise uopste ne registruju upload, i ratio mi je drasticno opao, tako da mi ako to ne promenim uskoro sledi ban. :( Molim vas ljudi pomagajte ako boga znate!!! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 01:34:45 
Korisnikov avatar

^^
Video sam danas. Nisam je nešto mnogo koristio, ali u svakom slučaju bedak...

^
Ja imam net kod sbb-a i onaj scientific atlanta modem i nisam otvarao portove. Sve super radi, ali ne koristim privatne trackere.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 10:47:46 
Moderator
Korisnikov avatar

^^ Ako imas samo modem (a ne i ruter) onda nema sta da podesavas portove. Ali u cemu je onda problem zaista ne znam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 10:51:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2005. 23:46:26
Firewall?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 16:42:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Imam ruter...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 16:56:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
U tom sluchaju...

Idi Start->Run-> [kucaj 'cmd']. U Comm.Promtu kucaj "ipconfig /all". On ce ti tu izlisati tvoju trenutnu IP adresu na lokalnoj mrezi, DNS servere i Default gateway. Ostavi prozor otvoren.

Onda idi u Network connections, i onda desni klik->Properties na konekciju koju koristish (bilo LAN ili Wireless). U tom Properties prozoru idi na Internet Protocol ver. 4, pa na Properties dugme. Tu promeni da ti komp ne generishe sam IP adresu u mrezi, nego ukucaj sam. Pogadjash, treba da prepishesh sve to iz Comm.Promta. Time si taj deo posla zavrshio.

U torrent klijentu izaberi port koji cesh koristiti, i iskljuchi da ti menja port pri svakom startovanju i slichno. Znachi fiksni port.

Onda otvori browser, i idi na adresu rutera (obichno 192.168.1.1) i kucaj user i pass da bi ushao u settings. U zavishnosti od rutera, nadji Forwarding/Virtual servers. I tu idi na Add New, i dodaj tvoj lokalni IP (onaj koji si kucao u Properties) i port (onaj iz torrent klijenta) i omoguci ih i za TCP i za UDP protokol. Snimi to.

I kraj.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 17:29:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.02.2008. 10:08:31
za greedy:
u utorrent-u preferences>connection>
proxy server type: http
proxy: localhost
port: onaj koji je konfigurisan po venodinom uputstvu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 18:35:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2007. 14:33:24
Opaaa vidi se ko je učio mreže i telekomunikacije!

httpftpsmtpxmlstfpthtppudptcpppp

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 18:41:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2008. 22:31:30
gde ti je https? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.11.2009. 19:24:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Nob.Venoda je napisao:
U tom sluchaju...

Idi Start->Run-> [kucaj 'cmd']. U Comm.Promtu kucaj "ipconfig /all". On ce ti tu izlisati tvoju trenutnu IP adresu na lokalnoj mrezi, DNS servere i Default gateway. Ostavi prozor otvoren.

Onda idi u Network connections, i onda desni klik->Properties na konekciju koju koristish (bilo LAN ili Wireless). U tom Properties prozoru idi na Internet Protocol ver. 4, pa na Properties dugme. Tu promeni da ti komp ne generishe sam IP adresu u mrezi, nego ukucaj sam. Pogadjash, treba da prepishesh sve to iz Comm.Promta. Time si taj deo posla zavrshio.

U torrent klijentu izaberi port koji cesh koristiti, i iskljuchi da ti menja port pri svakom startovanju i slichno. Znachi fiksni port.

Onda otvori browser, i idi na adresu rutera (obichno 192.168.1.1) i kucaj user i pass da bi ushao u settings. U zavishnosti od rutera, nadji Forwarding/Virtual servers. I tu idi na Add New, i dodaj tvoj lokalni IP (onaj koji si kucao u Properties) i port (onaj iz torrent klijenta) i omoguci ih i za TCP i za UDP protokol. Snimi to.

I kraj.

Tek sad videh post. Nisam uspeo da nadjem konkretno gde u koneckiji da podesim to da ne generise sam IP i gde da kucam podatke, jer koristim Windows 7, u njemu sam trenutno ko pogubljen, sve je na drugim mestima i drugacije se zove. :udri: Jel znas tacno gde se nalaze ova podesavanja, da ne jurim sad

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.11.2009. 19:45:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Otvori Network and Sharing Center > Change adapter settings > desni klik & properties na zeljeni adapter > dupli klik na TCP/IP protokol > tu stavis da uzima adresu manuelno.

Mada je po meni sve ovo nepotrebno jer na 99% rutera moze mnogo lakse da se podesi da se odredjena ip adresa veze za odredjenu mreznu kartu, tj. za njenu MAC adresu cime se postize ista stvar kao i manuelnim podesavanjem ip adrese na kompu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.11.2009. 19:55:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Ok, ako moze i tako, mozes li da mi objasnis kako? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.11.2009. 20:10:51 
Moderator
Korisnikov avatar

Pa to ipak zavisi od samog rutera. Obicno je negde u DHCP podesavanjima. Kod TP Link-a je pod DHCP>Address Reservation.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.11.2009. 20:55:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Evo probah sve ovo sto je Venoda napisao, i nista... :( Opet sve isto kao pre, sljaka mi torent odlicno, i onda cim aktiviram Greedy i u uTorrentu podesim proxy na HTTP, localhost, port 3456, odma zabode, i nece ni da krene da downloaduje... :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 497 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća