Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24.11.2007. 23:13:10 

Pridružio se: 08.03.2004. 16:10:43
Godina: Dipl.
Smer: IS
Večernje novosti, pre oko tri godine

E, licimori, licimori...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2007. 03:01:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Godina: Apsolvent
Smer: OM
ah kakva izjava. no dobro, sad je stav vojske po pitanju služenja na fakultetima promenjen. meni je zanimljivo kako ta ista vojska intitucijom od društvenog značaja može da smatra i firme u 100% privatnom vlasništvu, dok im pre 3 godine univerzitet nije bio dovoljno društveno značajan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.11.2007. 04:29:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Pa sad fakulteti lice vise na privatne firme nego na obrazovne institucije, sta ti tu nije jasno? :D

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2007. 07:30:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.06.2002. 02:12:41
Moram i ja nesto da kazem, imam druga koji je na vojnoj akademiji, covek stvarno zna (i to poprilicno dobro) sve sto sam spremao u zadnje vreme. Nisam siguran za marketing ili nesto slicno, ali matu, programiranje, operaciona, t.s. i slicne stvari rade dosta detaljno. Pored svega ovoga imaju jos gomilu predmeta tipa istorija (i to bas gomilu)...
Sto se tice one ideje da je nekome trebalo jos m^2 (ili kubnih :) to je bas uvredljivo za nas fax (sto ne znaci da nije istina) :)

p.s. ljudi se stalno zale na fakultet, sve nesto ne valja, evo ja bih da pohvalim zene koje rade na salterima i koje su BAS svaki put kad sam overavao semestar, prijavljivao ispite.... bile maximalno korektne, ljubazne i nasmejane. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2007. 12:55:50 

Pridružio se: 16.10.2004. 12:19:48
ja sam primetio da su u poslednje vreme te tete dosta bolje volje..sad, sta li je razlog nemam pojma, al' tako je :cool:

No, da se vratimo na temu.
Generalno, vidim ko sve i kako zavrsava nas fax, tako da mene to vise brine nego sto ce x brkajlija da dobije papirče, koje samo po sebi ne vredi preterano. Dobro mi reče jedna starija koleginica: "za par godina ćeš u Srbiji lupom tražiti čoveka koji nešto ZNA", a mi smo krenuli tim putem. Ako se napravi presek, tržište može da apsorbuje onaj broj FONovaca koji diplomiraju. Oni koji nešto zaista vrede, završe fax i nađu posao bez problema, a plata, j*** ga, zavisi od ličnih sposobnosti, znanja, sreće i rodbinskih/profesionalnih veza. Ja lično ne želim da radim za 500e/mesec od 9 do 7, i ne osećam se ugroženim on strane pitomca vojne akademije koji će odustati od vojne službe i rešiti da iskoristi svoju instant diplomu preotevši mi to radno mesto.

Moj ćale je završio 7 semestara VTA, ali u Zagrebu, u onoj jugi, jer tada u BGu (a mislim ni sada) nije postojalo.. e sad ne znam kako se to zove :) . Enivej, na pola osmog semestra shvatio je da vojska definitivno nije ono što bi trebala biti, pokupio papire i završio (kao civil) mašinac u BGu. To i nije bio neki problem, jer je on i studirao mašinac samo u vojnoj varijanti sto je znacilo se priznaje vecina ispita. Imaš recimo tenkovski motor, umesto kamiJona, ali statika je statika, a mehanika mehanika..i da ne dužim.

Ono što tačno, jeste to da pitomci vojne akademije imaju neke predmete koji u svojoj biti jesu OI , i tačno je ono za padanje godine, ALI postoji vrlo bitan faktor koji je već neko spomenuo: Oni žive u internatu, i imaju drugačiji (ponekad, za promenu, vrlo zdrav) odnos sa predavačima i međusobno. Dalje, koliko je bitno da jedan oficir po završetku vojne akademije poznaje elemente marketing miksa? Onda je logično pretpostaviti da i ukoliko takav ili sličan predmet postoji u okviru VA težina ispita baš i nije ista. Kada se podvuče crta, to što je ovakav ili onakav formalni kriterijum ocene uspešnosti studiranja, ne mora obavezno da bude, i uglavnom nije, garant znanja koji student poseduje.
A tu se vraćamo na početni probem iz mog posta (nisam dugo napisao pristojnu poruku na forumu, pa reko' da nadoknadim :D ), a to je da ni mi sa FONa nismo generalno neka sušta inteligencija, pa ne vidim razlog za se toliko sa visine gleda na vojake ;)

A šta nam je činiti povodom ove odluke. Apsolutno ništa. Još jedan iz nisu slučajeva 'pojeo vuk magare', i idemo dalje. Dobićemo diplome, nećemo (skoro) ništa znati da radimo, bićemo nabeđeni menadžeri i menadžerke, mladi japiji, što ih vrlo često srećem po 'ozbiljnim' firmama (ne bih sada pojedinačno navodio) i to je to. Stoga, kolege i koleginice, vidim da je učešće u raspravi uzelo i dosta mlađih, gledajte da ulažete u sebe, da razvijate i proširujete svoje znanje, da razmišljate, pre nego da bubate, jer ono što umete i znate vam niko ne može oduzeti, i nećete morati da brinete o dilovima VJ i dekanata, a ukoliko imate šta da ponudite neka vrata će se već otvoriti.
Uostalom, ako ne ovde - veliki je svet :cool:

Koga nije mrzelo da čita moje pisanije...čestitam.
To bi bilo sve za danas
:hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.12.2007. 12:19:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2006. 09:16:11
Godina: II
Jutros se budim, gledam kroz prozor kad ono jos uvek mrak... Ipak ocekivao sam da ce svanuti dok mi prodju vezbe od 8.... Krenuo lepo ja na vezbe, kad u hodniku naletim na ortaka iz osnovne koji je upisao VA.... Pitam ja njega:"Otkud ti ovde?!" (krajnje prijateljski, pa mi FONovci smo domacini ljudi :ljutko: Svi su dobro dosli kod nas ako imaju koju hiljadarku evra vise ili koju 100tku kvadrata).... -"Imam neke vezbe? Ti?". I stvarnoo se zapitam sta li ja radim ovde.... Tom decku stvarno svaka cast, ja sam budala... A znam da jos bar nekoliko vas deli moj osecaj...
Sta sad?! Dobijaju i predavanja na nasem faxu, a za nase studente nema mesta?!?!? Voleo bih da nesto moze da se promeni, ali se ovakve stvari u ovakvoj zemlji nikad ne menjaju.. Zato lepo necu da se zalecem sa grudvama na vetrenjacu, nego cu lepo da pokupim svoje prnje i odoh... Ovo je stvarno prevrsilo... Prvo povecava se konkurencija na trzistu radne snage, drugo, nisam nizasta obucen, a sumnjam da ce se to mnogo promeniti kad zavrsim ovo (mislim za 1 i po godinu trebalo bi da umem bar nesto da uradim)... Trece i najvaznije: jednostavno TO TAKO NE MOZE DA SE RADI!!! Ako vam fali prostor, nemojte da primate 800-900 brucosa, nemojte da odrzavate kurs iz Jave tokom radnih dana, a ISITovci da vise svake nedelje na faxu, i nemojte da omalovazavate nase diplome zbog svojih gresaka i pohlepe!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.12.2007. 13:52:14 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:39:34
Tuzno ali istinito...

Sad razmisljam, da li bi taj famozni Studentski Parlament mogao da se pozabavi temama o kojima je Desperado pisao i nekako izvrsi pritisak na upravu fakulteta pa da konacno dodje do pomaka bar u nekim stvarima ili i taj Parlament postoji samo na papiru?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.12.2007. 14:01:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Mislim da studentski parlament tu ne moze nista da uradi, uprava je to. Pare su primarne, aposto drzava zavrce slavinu, mi ispastamo. Kao sto je Desperado rekao da hoce da pali, a danas sam bas pricao sa koleginicom o tome, dosta dobrih studenata sa FON-a je ili vec otislo ili planira da ide u inostranstvo na master, ovde nema leba. Ako nesto ne zelim, to je master na FON-u.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.12.2007. 15:27:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2006. 09:16:11
^ ma niko normalan to ne zeli... ja vec imam varijantu za master u stranoj zemlji.. nego se pitam da li mi je uopste isplativo da ostajem na ovom faxu... posto, ako se ovako nastavi, tesko da ce FON odrzati status koji ima u medjunarodnim okvirima.... A onda napolju mora da se krene ispocetka... Kao da ove cetiri godine tvog zivota nisi nista ni radio...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.12.2007. 15:44:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.10.2006. 00:07:03
Smer: ME
E malo da vas sad smorim :fokus: Sto se tice saradnje FONa i Vojske to datira od kako je fax osnovan i tu mislim da ne mozete nista. Profani koji su osnovali nas fax jos u ono vreme su predavali na Vojnoj akademiji (npr. mom caletu je J. Petric predavao Operaciona istrazivanja na VA, Petric je profa. koje je uveo OI na FON, danas pokojni). Jos onda je bilo govora da ce svi koji zavrse VA dobiti diplome civilnih faxova (to su 70-te godine proslog veka), ali to je uradjeno samo za Vojnotehnicku akademiju (oni su mogli dobiti diplomu ETF ili Masinca)... Ne znam da li znate da je prof. Martic radio za Vojsku, pa onda prof. Dulanovic (da da, ima par njegovih radova u Vojnom delu) i jos neki, da ne spominjem vise... Uostalom ove poslednje sporazume o Prizmi i saradnji FONa i VA je prof. Nevenka potpisala :) tako da sta vise reci...
U CELOM svetu oni koji zavrse vojne skole dobijaju i civilne diplome. I mislim da se tu ne trebate buniti, ali ovo za uzurpaciju prostora u ionako maloj zgradi, slazem se... Ali meni se cini da sve sto se pokrene ovde ne zazivi u praksi... Tesko je prebaciti iz virtulenog u pravi svet...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.04.2011. 14:08:53 

Pridružio se: 20.04.2011. 14:01:11
Mislim da svi gresimo...znanje i kvalitet pitomaca je suvisno omalozavati!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.04.2011. 14:32:26 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
:jao: 40 meseci nakon prethodnog posta u temi ti si resio svoj prvi da ostavis ovde?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.04.2011. 14:46:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.01.2010. 19:26:03
Godina: Padobranac
Теби све смета?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4