Započni novu temu Odgovori na temu  [ 432 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 14:28:02 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:27:13
Godina: I
Gorbash je napisao:
ali ti nikad nista nisi radio.

ok shta god...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: O moderatorima [2]
PostPoslato: 20.05.2007. 14:39:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2002. 10:23:32
Godina: Dipl.
Smer: IS
Moma je napisao:
SL, sta ti je?

isto ovo pitanje sam ja dobio od jednog moda pre neki dan kad je bila frka oko zakljucavanja/otkljucavanja teme.

a zasto se ne zapitate sta je sa vama?
zasto mislite da nesto nije u redu sa obicnim juzerima?

"vlast" je tu, ako ne da radi nesto, onda bar da postuje svakoga.
nedopustivo je da dodje jedan mod i da kaze da ce u inat da zakljucava teme i brise poruke zato sto su korisnici malo aktivniji i 'bezobrazniji' nego inace. pa brate ako ne mozes da budes mod, izadji iz tima, nemoj da zavodis represiju.

zakljucavanje i brisanje nije resenje. postoji i split dugme.
a postoje i prioriteti. OD svakako ne bi trebalo da je no.1, vec godine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.05.2007. 14:48:10 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Ogi je napisao:
edit: kad ste pre obrisali staru temu "O moderatorima"?
pa vi ste stvarno prsli...

Pravilnik je napisao:
1.3. Na Forumu nije dozvoljeno vređanje, počev od psovki, do direktnog omaložavanja bilo profesora, kolega studenata ili nekog trećeg lica.
Ukoliko poruka sadrži neku psovku, vređanje, omalovažavanje i sl. i bude prepravljena, dobićete upozorenje ili privatnu poruku sa obrazloženjem zašto je izmenjena.
Ukoliko vam nije jasno ili smatrate da nije bilo potrebe za "intervencijom" obratite se preko elektronske pošte ili privatne poruke moderatoru zaduženom za dati deo foruma i zatražite objašnjenje. Sve teme tipa "Zašto mi je obrisana poruka?" će biti automatski obrisane, bez obrazloženja!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 15:01:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
Strategylover je napisao:

2) Nije mi poslat pp niti da su mi poruke, niti zashto su pobrisane...
Zar je toliko teshko poshtovati pravilnik, i slati pp? :zbun:

jeste, obrisano je 5 poruka od 5 različitih korisnika. Slanje PP svima oduzima barem 15 minuta posla. Zamisli kad bi stalno slao PP, pa pola dana bi nam otišlo na to... ja ne mogu da razumem da ti/vi to ne razumeš :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.05.2007. 15:06:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.03.2006. 12:06:18
Godina: Padobranac
Ogi je napisao:
jel kontash da nisu isti ljudi zaduzheni za opshtu i recimo drugu? ne mozhe od da prestane da se moderishe zato shto se godine/fon info ne/manje moderishu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.05.2007. 15:41:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.10.2006. 18:22:48
Ogi je napisao:
"vlast" je tu, ako ne da radi nesto, onda bar da postuje svakoga.
nedopustivo je da dodje jedan mod i da kaze da ce u inat da zakljucava teme i brise poruke zato sto su korisnici malo aktivniji i 'bezobrazniji' nego inace. pa brate ako ne mozes da budes mod, izadji iz tima, nemoj da zavodis represiju.

Chitajuci ovih dana neke od poruka u OD, doshao sam do zakljuchka da je represija jedino pravo rijeshenje. :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.05.2007. 16:00:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Ogi je napisao:

zakljucavanje i brisanje nije resenje. postoji i split dugme.

reci mi ko je to uradio?

ponekad to split dugme zaista ne funkcioniše :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 16:37:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Ma što lepo ne ukinete moderisanje u OD, pa nek liči na šta liči... Toliki trud, a ništa specijalno se ne postigne.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 17:07:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
1) Neko se zaista zalio na offtopic u temi gde ljudi nabrajaju koju velichinu majice hoce?
Kome je zaista zasmetao offtopic pri chitanju tako zanimljive teme? :zbun:
Ma, daj... Ne verujem da se ijedan korisnik pozalio...

verovatno se niko i nije zalio, nego jbbga, mora Moma malo da izleci komplekse...znas ga vec, ne uzimaj mu za zlo ;) :fokus:

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 17:25:22 
Moderator
Korisnikov avatar

runner je napisao:
verovatno se niko i nije zalio, nego jbbga, mora Moma malo da izleci komplekse...znas ga vec, ne uzimaj mu za zlo ;) :fokus:

runneru, bar ti bi trebalo da znash bolje od toga.
mogao si i sam da vidish /i dalje mozhesh, da si se potrudio/ poruq gde se sky zhalio na off /dodushe, zhalio je prejaka rech, ali evo poruke.

Sky je napisao:
Ej, drzite se teme, a tema su majice. :durisha:
Sve oko njih, u njima i sl. sacuvajte za private. :lol:

nije bash da se zhalio, i nije bash da moderator mora uvek da poslusha nekog korisnika koji se zhali na off u nekoj temi, ali ajde sad. shta je tu je.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 20:39:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
Mort je napisao:
2) Nije mi poslat pp niti da su mi poruke, niti zashto su pobrisane... Zar je toliko teshko poshtovati pravilnik, i slati pp? :zbun:

jeste, obrisano je 5 poruka od 5 različitih korisnika. Slanje PP svima oduzima barem 15 minuta posla. Zamisli kad bi stalno slao PP, pa pola dana bi nam otišlo na to... ja ne mogu da razumem da ti/vi to ne razumeš :zbun:

Ok, ne razumesh poshto ne primenjujesh...
Evo, objasnicu:

- Poshaljesh obrazlozenje korisniku da je obrisana poruka, i ukratko zashto...
Ako se korisnik buni, lepo obrazlozish opshirnije tako da shvati...
Nakon izgladjivanja situacije, mala je shansa da ce se isti problem desiti...
Korisnici nisu divljaci i kavgadzije koji namerno prave probleme, vec normalni ljudi, i kao i svi ljudi uche na greshkama...

- Ukoliko samo obrishesh poruku bez ikakvog kontakta autora te poruke, ostavljash veoma losh utisak po tog korisnika. Usled utiska da se stavovi, pitanja, shale, opaske itd. iznete u porukama nimalo ne vrednuju, niti poshtuju, logichno, stvara se odbojnost a kasnije i bunt kod samih korisnika... Samim tim, stvarate pogodno tle za buduce konflikte... Ako mislish da zaista ushtedish 15 minuta posla, varash se. Time si samo stvorio potencijal za buduce probleme na koje cesh straciti mnogo vishe od trichavih 15 minuta koje si ranije "ushtedeo"...

Ako si spreman da zrtvujesh nekih buducih 15ak minuta na FF-u, probaj i uveri se...

@Leopold: to tek nije nikakvo reshenje.

bLooez je napisao:
ajde bre ne smarajte.
nek neko obrishe ovu temu il neka je zakljucha.

u pravilniq lepo pishe, kome smeta rad moderatora, ima pp, i ima dugme _!_ prijavi moderatoru pa nek se zhali vodji te grupe moderatora.

Obavezni shtivo za sve je napisao:
"7.1. Уколико имате било каква питања или примедбе у вези Форума, слободно контактирајте некога од модератора, или поставите питање у форуму "Предлози и питања у вези форума"."

"6.3. Такође, модератори Форума дужни су да поштују све ставке овог правилника. "

^^ Ovo takodje pishe :care:

Budite ljubazni i prokomentarishite 3) stavku prethodne moje poruke...
Zaista me zanima vash odgovor...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 20:53:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Obavezni shtivo za sve je napisao:
"7.1. Уколико имате било каква питања или примедбе у вези Форума, слободно контактирајте некога од модератора, или поставите питање у форуму "Предлози и питања у вези форума"."

probaj da uvidish razliq izmedju rechi _primedbe u vezi sa forumom_ i _primedbe na rad moderatora_.
ili mislish da je to jedno te isto?

lepo pishe u pravilniq za sve primedbe na rad moderatora shta treba da se radi.
za svaki sluchaj, stavio sam i u moj potpis.

Poslednji put menjao bLooez dana 20.05.2007. 21:59:41, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 21:39:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
SL - bez da ulazim u to da li si ili nisi u pravu.. citajuci tvoje postove, ne zakljucujem o cemu je rec, mislim, cemu frka.. u stvari, tek kad sam se pomucila da nadjem sam skontala..

sve vise i vise mi deluje da tebe u stvari zabole i za off i za sve, al da iz meni nepoznatih razloga, taaako zelis da 'naucis' moderatore svome poslu..

ok, obrisan je neki off koji je mozda bio a mozda i nije za brisanje.. jbt da li svaki put kad ti se obrise poruka moras da dignes buku? nema ti poruke - sta ces sad? da isterujes pravdu? suoci se sa tim da ne mozes sve da kontrolises i nadgledas.. i moras nauciti da nekad, ali samo nekad - postujes tudju odluku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 21:51:57 

Pridružio se: 19.05.2007. 15:00:19
Godina: I
Posto je tema o moderatorima ja samo hocu da izrazim negodovanje prema moderatorima prve godine. Zasto? Pa potrazite odgovor u potpisima velikog broja korisnika koji dele moje misljenje.
Cenim da pokusavaju da budu autoritet, da mi obicni korisnici trebamo da se ponasamo kao ovce. Narocito se odnosi na Gorbasha. Daj iskulirajte malo.

I sad mene verovatno ceka ban, posle ove poruke, jer, Boze moj, oni ne mogu da podnesu kritiku...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 22:32:43 
Moderator
Korisnikov avatar

- Ukoliko samo obrishesh poruku bez ikakvog kontakta autora te poruke, ostavljash veoma losh utisak po tog korisnika.

slažem se. zato je u svakoj temi gde je obrisano više od jedne poruke napisano zašto je to urađeno i ko je to uradio. Osim ako se ne desi propust kao u temi o majcama, ili ako se obriše samo jedna poruka u kojem slučaju se obaveštava taj jedan korisnik.

žao mi je što se ovakav propust desi jednom mesečno i uvek se neko žali kada se to desi, ali pokušajte da razumete da smo i mi ljudi, a ne divljaci i kavgadzije koji namerno prave probleme, vec normalni ljudi, i kao i svi ljudi uche na greshkama

dakle, kad vi shvatite da mi nismo divljaci, kavgadžije i kompleksaši tada ćete da shvatite da smo mi za ne-moderatore ( da se ljudi ne uvrede) odavno utvrdili da su normalni ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 22:53:19 
Korisnikov avatar

bluzo, ovo je FORUM, nije multi-instant-mesindzer, i zato mislim da je bolje JAVNO da iznesem svoj stav/misljenje/pitanje umesto da nekom moderatoru privatno upucujem to isto.
tako ces i da izbegnes da ti ljudi postavljaju isto pitanje sto puta.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 22:58:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Ogi je napisao:
bluzo, ovo je FORUM, nije multi-instant-mesindzer, i zato mislim da je bolje JAVNO da iznesem svoj stav/misljenje/pitanje umesto da nekom moderatoru privatno upucujem to isto.

i bash zato se ovaj forum razliqje od msgera tako shto ima pravilnik na koji se svi toliko pozivate.
a krshite ga svaki put kada se javno zhalite.

Ogi je napisao:
tako ces i da izbegnes da ti ljudi postavljaju isto pitanje sto puta.

hvala ti ogi shto brinesh za mene i ostale moderatore :]
ali prelistaj malo ovu temu pa mi reci da se iste poruke i pitanja od strane korisnika nisu upravo ovde ponavljale iz dana u dan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 23:05:17 
Moderator
Korisnikov avatar

@ogi - zamisli zabranjen offtopic, pa gde to ima? :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.05.2007. 23:05:37 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
h8er je napisao:
Posto je tema o moderatorima ja samo hocu da izrazim negodovanje prema moderatorima prve godine. Zasto? Pa potrazite odgovor u potpisima velikog broja korisnika koji dele moje misljenje.
Cenim da pokusavaju da budu autoritet, da mi obicni korisnici trebamo da se ponasamo kao ovce. Narocito se odnosi na Gorbasha. Daj iskulirajte malo.

I sad mene verovatno ceka ban, posle ove poruke, jer, Boze moj, oni ne mogu da podnesu kritiku...

A sta ti majke ti znas, kako funkcionise ovaj forum? Ovde si 2 dana i vec si doneo zakljucak da sam ja veliki smarac mod koji gusi korisnike, a imas mozda jedan post na prvoj godini i nemas pojma sta se tamo desava. I koji je to veliki broj korisnika? Manjak i jos mozda nekoliko ljudi koji se iznerviraju kada im obrisem poruku u kojoj je pitanje na koje je vec odgovoreno. Kritike takvih smatram kao pohvalu. I kako si se ti nasao uvredjen tu? Jel sam mozda neke tvoje poruke brisao? Necemo ni da ulazimo u to da ocigledno imas nesto protiv i mene i iris, posto ne propustas priliku da nas prozivas kad god stignes. I za to zasluzujes ban, da.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 00:21:04 
Korisnikov avatar

bLooez je napisao:
probaj da uvidish razliq izmedju rechi _primedbe u vezi sa forumom_ i _primedbe na rad moderatora_.
ili mislish da je to jedno te isto?

Mislim da je moderisanje u sklopu foruma...
I da, ako ima primedbi, treba da se iznose u ovom delu foruma...

Samo, ne znam zashto si tako uporan da jurish sitne kvachice u pravilniku, trebao si to mnogo ranije... Kada je trebao biti doradjivan i sredjivana, neshto ste slabo proveravali kako treba da zvuchi...

Uostalom, pitaj zAkija... Nek' ti on kaze chemu bi trebao da sluzi forum...
Citiraj:
i bash zato se ovaj forum razliqje od msgera tako shto ima pravilnik na koji se svi toliko pozivate. a krshite ga svaki put kada se javno zhalite.

Najbolje :)
Da je bilo pridrzavanja pravilnika, sumnjam da bi bilo konflikta...
Uostalom, stavka 3) cheka... Chisto da podseti ko se ovde pravi blesav...

@ Egzi: ako zelish da diskutujesh kao normalna osoba, probaj da iskljuchish ego... I moj, ali i svoj...
Kontrola, isterivanje pravde, nadgledanje itd. - promashena poenta... Ne znam chemu to...
Ja samo kritikujem ono shto mi zasmeta... A i nisam ja taj koji nije nauchio da poshtuje druge...

@ Mort: Ono nisu tvoje rechi... Da bi bile tvoje, morash da verujesh u njih...
Ako zaista tvrdish da ostale korisnike smatrash normalnim osobama, onda ti nece ni biti problem da ih kao takve i tretirash... Ako vec nekog uvazavash, ne vidim zashto mu ne bi poslao pp...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 07:35:18 
Korisnikov avatar

bLooez je napisao:
i bash zato se ovaj forum razliqje od msgera tako shto ima pravilnik na koji se svi toliko pozivate.
a krshite ga svaki put kada se javno zhalite.

ako sam prekrsio pravilnik, zasto se onda moderatori ne pridrzavaju istog, pa primene clan 6.1 ? :citaj_pravilnik:

mozemo tako do sutra da nalazimo rupice u pravilniku, ali cemu to?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 09:17:34 
Moderator
Korisnikov avatar

SL, brate ti izgleda imaš previše slobodnog vremena kad ne možeš da shvatiš da je ne moguće slati 17 PP dnevno...
što se tiče stava 3, to ti je već odgovoreno, koliko se ja sećam, i rečeno ti je da je bilo žalbi na obrisani offtopik. ;)

@ogi, zato što bi do sada pola korisnika bilo banovano.

I to nije sveto pismo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 11:37:05 
Korisnikov avatar

Morte, potrudi se da prochitash shta je bilo pitanje pod: 3)...
Ne, nije na njega odgovoreno, i ne, nije se odnosilo na obrisani vec neobrisani offtopic...

17 pp-a dnevno je sasvim moguce slati. I ne bih to rekao da ne znam o chemu govorim...
Nisi duzan da za svaki obrisani smajli shaljesh pp, ali kada se obrishe deo teme, zaista je red da se javi uchesnicima...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 11:40:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2004. 23:06:03
Godina: IV
...17 pp-a dnevno je sasvim moguce slati. I ne bih to rekao da ne znam o chemu govorim...

naravno, jos kada se taj posao podeli na 6 moderatora koliko vas ima u OD, to je samo 3pp-a :)
ali stvarno nem pojma otkud vam brojka 17... ma nema ni 5-6 obrisanih poruka dnevno u OD... :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.05.2007. 11:54:01 
Moderator
Korisnikov avatar

nema? stvarno? pa onda ja samnjam 6 poruka koje sam brisao/menjao, a sigurno i sanjam žalbe ostalih moderatora da brišu po 5-6 poruka dnevno. Btw. loopio sam 17 to koristim za sve kad pravim neko poređenje... :)

Citiraj:
3) Obrisan je jedan offtopic, a ostavljena druga dva u istoj temi?? :wtf?:

Citiraj:
rečeno ti je da je bilo žalbi na obrisani offtopik.

nešto sam istripovao, nije ti rečeno. sad jeste :)

btw. moram li da ponavljam da i moderatori greše?

i šta se ja koji moj raspravljam sa vama

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 432 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sledeća