Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05.12.2006. 18:37:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
chudno da nema teme o ovome.

Na osnovu člana 168. Statuta Fakulteta organizacionih nauka, Komisija za prvi postupak izbora Studentskog parlamenta raspisuje izbore za Studentski parlament.

* izbori za Studentski parlament će se održati 20. i 21. decembra
* predaja kandidatura je do 14. decembra u 14 časova

Za više informacija o izborima i načinu kandidovanja možete kliknuti ovde.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.12.2006. 20:06:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Godina: Dipl.
Smer: IS
Bacanje prasine narodu u oci. Nista ovo nece doprineti poboljsanju studentskog zivota. Znam samo da necu glasati za sadasnjeg studenta prodekana, posto nije obezbedio RC. Ne kazem da ce neki buduci obezbediti ali ne treba davati obecanja koa ne mogu da se ispune.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.12.2006. 20:45:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Meni samo nije jasno zašto nisu sve stud. org. izlistane u onom pdf-u...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.12.2006. 23:56:38 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
hm, nesto sam se zamislio po ovom pitanju
ako bih se kojim slucajem kandidovao, ne bih mogao da se odlucim ciji da budem predstavnik (poslednje dve stavke u datoj strukturi)

80 potpisa..hn, da spremim dva potpisivanja, jedno za a drugo protiv moje kandidature, tako bih sigurno skupio 80 potpisa :D

ovde fali Centar za razvoj karijere a sto se AIESEC-a tice malo su omasili (oni se prvenstveno bave razmenom studenata)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 00:57:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Hmm...
Pa prvo mi je krajnje glupo ovo rešenje sa kvotama. Drugo ovaj način sa skupljanjem potpisa direktno ide na stranu organizacija. Naime ukoliko je potrebno 10% upisanih to znači da se očekuje da otprilike toliko ljudi ima interesovanje za izbore. Neka to bude oko 400 ljudi (slobodno neka me isprave oni koji su preciznije upoznati sa brojem upisanih), sledi da je to oko 5 nezavisnih kandidata, da dodamo još par njih koji su uspeli da skupe glasove, to opet onda dođe nekih 7 nezavisnih kandidata, a samo SUFON ima 9. Zbog čega? Zato što oni imaju 2 čoveka u komisiji? Mislim ja verujem da su se oni borili za zaštitu studenata preko parlamenta, ali... Nije mi jasna osnova raspoređivanja mogućeg broja kandidata po organizacijama. Logično bi bilo da je minimalan broj 5, tj. jedan po svakoj godini plus apsolventi. Mislim da je ovde pobedila profesorska struja zbog koje će studenti ispaštati.

Isto tako me zanima zašto se ne spominje nigde u dokumentu da će sledeći izbori biti u aprilu, kada treba da budu redovni izbori za studentski parlament. Jedino ukoliko nije menjan zakon od mog poslednjeg čitanja. Mislim da su na ovo najmerodavniji da odgovore Nemanje. Ujedno mislim da bi njihovo prisustvo na ovoj temi moglo mnogo svima da nam pomogne kako bi iz prve ruke znali šta se i kako dešava kako ne bi bilo ne sporazuma.

Ipak, smatram da je dobro da se bar nešto pokrenulo na fakultetu, šta će zaista moći da se uradi to ćemo videti, ali sada postoji bar neka šansa.

p.s. ispravite grešku na sajtu "2 predstavina APSOLVENATA"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 01:27:45 

Pridružio se: 26.08.2006. 10:22:42
Godina: IV
heh evo jedan nemanja, onaj bez odgovrnosti :)
dakle, izbori ce biti u aprilu jer su po zakonu obavezni tada(nema mnogo (pravnickog) smisla u odluku ubacivati nesto sto je definisano vec u drugom dokumentu). Mandat u aprilu izabranih krece 1. oktobra.

drugo, proko, gledao si staru verziju odluke jer su ret******** zaboravili da azururaju. jbg. U svakom slucaju, kvote su sada daleko pravednije a pravljenje su delimicno po aktivnostima delimicno po percepciji uprave...(da smo se rukovodili time da smo obojica iz SUFONa ostavili bismo prvobitni predlog da SUFONu ode 18 a ostalima nista, ali nismo). Po meni, trebalo je ostaviti princip kao i kod izbora za stud.prodekana, a to je da unija i savez imaju free liste svi ostali skupljaju potpise(niti jedna druga organizacija se prosto ne bavi sindikalnim stvarima). Na moju zalost, to nije proslo.

U svakom slucaju, ovo je prvorodjence i bitno je da ne bude mrtvorodjence...svaki sledeci parlament pravi sam svoje uslove i postupke tako da verujem da ce se vremenom unapredjivati i biti bolji

odo' da nastavim chat sa prokom... :):)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 01:48:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Hvala na brzom odgovoru :)
Drago mi je i da se stvari menjaju tako brzo a u korist studenata :)

Pooz Nemanji bez odgovornosti
Prokka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 11:36:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.01.2005. 02:59:43
Godina: III
Moma je napisao:
hm, nesto sam se zamislio po ovom pitanju
ako bih se kojim slucajem kandidovao, ne bih mogao da se odlucim ciji da budem predstavnik (poslednje dve stavke u datoj strukturi)

80 potpisa..hn, da spremim dva potpisivanja, jedno za a drugo protiv moje kandidature, tako bih sigurno skupio 80 potpisa :D

ovde fali Centar za razvoj karijere a sto se AIESEC-a tice malo su omasili (oni se prvenstveno bave razmenom studenata)

aiesec se na bavi prvenstveno razmenom studenata... www.fon.aiesec.org.yu (tamo mozes da procitas...)

sad sam u zurbi, ali posle se javljam sa detaljnijim objasnjenjem...

btw: centar za razvoj karijere nije studentska organizacija nego "projekat fakulteta" u kome rade studenti, ali je ne vode studenti.. ne znam da li bi trebali biti na spisku (iskreno, nemam nista protiv ljudi iz centra, cak ih i volim ;;) ) ali nisam sigurna kakav je njihov status..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 16:24:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.10.2004. 20:09:42
e ljudi ja sam kandidat pa ako mozete glasajte za mene... :P

ajde sad da vidim sta biste vi zeleli da vam parlament omoguci?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 16:46:26 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
1. specifikaciju troshkova osnovnog i post-diplomskog shkolovanja na faqltetu /tzv master i drugi qrsevi/

na te informacije imamo pravo po zakonu o dostupnosti informacija [ 2.11.2004. | SLUŽBENI GLASNIK: 120/04 ] evo i linka ka zakonu ->
http://www.parlament.sr.gov.yu/content/ ... d=171&t=Z#

eto, mislim da bi ovo trebalo da bude prva stavka na dnevnom redu parlamenta, da vidimo najzad gde idu te pare od shkolarine i od svih cena koje placjamo na fakultetu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 21:32:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Meni nije jasno što apsolventi imaju svega 2 predstavnika, kada mi se čini da je to najbrojnija populacija na FONu? Najteže je napustiti je :)

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.12.2006. 23:17:10 
Moderator
Korisnikov avatar

Verovatno zato što imaju najmanje interesa da se cimaju :) Mislim nisam ja pravio ovo, ali nekako mi je logično da bi njima trebao da glavni motiv bude da što pre završe fakultet. Pored toga verujem da su oni mnogo ređe na faxu od ostalih.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.12.2006. 01:36:16 

bLooez je napisao:
1. specifikaciju troshkova osnovnog i post-diplomskog shkolovanja na faqltetu /tzv master i drugi qrsevi/

na te informacije imamo pravo po zakonu o dostupnosti informacija [ 2.11.2004. | SLUŽBENI GLASNIK: 120/04 ] evo i linka ka zakonu ->
http://www.parlament.sr.gov.yu/content/ ... d=171&t=Z#

eto, mislim da bi ovo trebalo da bude prva stavka na dnevnom redu parlamenta, da vidimo najzad gde idu te pare od shkolarine i od svih cena koje placjamo na fakultetu.

to mozes i sada da trazis po istom zakonu, a potpuno je svejedno ko trazi...da li parlament, pojedinac ili organizacija.
btw. nisam siguran u kojoj bi formi parlament trazio to s obzirom da je parlament organ fakulteta(mislim mogao bi da trazi interno, ali ne po tom zakonu)

@Mickey
proka je veoma tacno odgovorio...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.12.2006. 00:17:19 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
Tribina na temu " Studentski parlament prvi put na FON-u" Utorak u 18h, amfiteatar 015.

Svako ko zeli da cuje, sta to parlament radi, cemu sluzi, i kako se bira, dobrodao je!!

Vidimo se!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 04:18:48 

Pridružio se: 24.09.2003. 00:05:54
Slika[/img]

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 16.12.2006. 12:40:55 

Pridružio se: 25.02.2004. 19:57:13
ПРЕДЛОГ ПРАВИЛНИКА ЗА ИЗБОРЕ ЗА СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ ФОН-А У КОМЕ СУ ДВА ОД ТРИ ЧЛАНА КОМИСИЈЕ ИЗ СТУДЕНТСКЕ УНИЈЕ ФОН-А.

ОРГАНИЗАЦИЈA::::ГОД. ОСНИВАЊА::::::БР. ЧЛАНОВА::::::БР. РЕАЛ. АКЦИЈА:::::*БРОЈ КАНДИДАТА КОЈЕ МОГУ КАНДИДОВАТИ БЕЗ ПОТПИСА

Студентска унија ФОН-а :::: 2000.::::: ?(наградно питање?)::::: ?(наградно питање?) ::::::: 9
AIESEC :::: :: :::: :::: :::: :::: 1974.:::: :::: >100:::: :::: >100 :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: 6
Савез студената ФОН-а :: :::: 1992.:::: :::: >100 :::: :::: >100 :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: 3
Спортфон :::::::: :::: :::: :::: 2001.:::: :::: >100 :::: :::: >100 :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: 2
ESTIEM :::: :::: :::: :::: :::: :::: 2006.:::: :::: око 20 :::: :::: oко 10 :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: 1
ФОНИС :::: :::: :::: :::: :::: :::: 2002.:::: :::: око 50 :::: :::: око 30 :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: 1
Кабеза :::: :::: :::: :::: :::: :::: 2003.:::: :::: >100:::: :::: >100 :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: 1
АКУД Фон-а:::: :::: :::: :::: :::: 2005. :::: :::: око 30 :::: :::: oко 20 :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: :::: 1

*За сваког кандидата потребно је сакупити по 80 јединствених потписа, што значи да студент који пoдржи једног кандидата неке организације не може подржати ни једног другог, што је такође невиђено до сада. У бројкама то значи да нпр. Савез ако жели да изађе са својом листом за Студентски пaрлaмент треба да сакупи 18(бр.чланова парламента)-3(кандидати за које му нису потребни потписи )=15, потписе за 15 кандидата или 15*80=1200 потписа. Ако и остале организације то желе следи да укупно треба да се сакупи више од 10000 потписа а на Фон-у нема толико студената. Који критеријум је коришћен при одређивању овог правилника? Једини логични одговор је лична корист за Студетску унију ФОН-а.

Све организације изузев Студентске уније ФОН-а и AIESEC-a уложиле су протест и жалбу на овај правилник и предложиле да све организације треба да имају једнаке почетне услове, а да ће на изборима свака организација показати своју снагу и популарност и освојити заслужене гласове.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРЕДЛОГ ОРГАНИЗАЦИЈА ЈЕ ГЛАСИО ДА СВЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ МОГУ ДА КАНДИДУЈУ ПО ПЕТ КАНДИДАТА БЕЗ ПОТПИСА.

Овај предлог је одбијен.

Избори за Студентски парламент ФОН-а, 20. и 21. децембар.
ИЗАБЕРИТЕ САМИ…

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 13:10:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
A ostali? We want more, we want more! Mislim stvarno, kako da se glasa kad smo potpuno nebaveshteni. Jedino shto sam pre neki dan dobila na faxu letak gorepomenute koalicije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 13:27:28 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2004. 02:41:21
I tako pochinje trka pacova za mrvicama iz budzeta namenjenog studentskim organizacijama.

A nama ce i dalje knjige da izlaze 7 dana pred kolokvijum.

beat the machine that works in your head

The road to truth is long, and lined the entire way with annoying bastards

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 15:09:30 

Pridružio se: 21.09.2005. 14:00:03
Studentska Unija FON-a i AIESEC su napravili WEB prezentaciju i time jos jednom dokazali da su ozbiljna koalicija.

SAJT SUFON-AIESEC : http://www.parlament-fon.com

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 15:44:06 

e tststs...nasmeja me ovaj cirkovic sa ovom tabelom, al' dobro prljava kampanja je ocigledno krenula...

nego, nacin izbora ima na fonovom sajtu objasnjen u odluci. ako tamo nije nesto jasno bacite mi na mail ili ako je zanimljivo za jos koga bacite ovde....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 17:10:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Smer: OM
mad_man je napisao:
I tako pochinje trka pacova za mrvicama iz budzeta namenjenog studentskim organizacijama.

A nama ce i dalje knjige da izlaze 7 dana pred kolokvijum.

Nazalost, to je sushtina stvari.

Koalicije, prljave kampanje, prljav vesh... dismr!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 17:30:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
stvarno sramota...kakva je ovo zemlja da nam ne dozvoljavaju da sami biramo ljude koji ce da nas vode i da nam ucine studiranje boljim i srecjnijim...

mislim ja sam bash mislio da ce ovi izbori da nas izvedu iz sivila i da cjemo
najzad da se ukljucimo u evropske integracije

izaberite sufon i ici cete na prakse u kinu indiju rusiju
izaberite kabezu i ici cete na najbolje zurke u amsterdam,london stokholm...

where do you wanna go?

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 17:53:27 

Pridružio se: 07.11.2001. 14:18:47
Ceo koncept je bezveze... meni je kao jednom od osnivacha Kabeze, krivo sto Kabeza ima reputaciju turisticke agencije ili samo dobrih zurki, ali sami smo krivi.

Kabeza u svojoj filozofiji, koju ce od sada dosledno pratiti ima za cilj da zabavu koristi samo kao sredstvo za podizanje viseg nivoa svesti o kulturi, umetnosti, ekologiji i opstoj drustvenoj odgovornisti, podsticuci vise maste, kreativnosti, slobode, druzenja.

Zelimo da podignemo studentski standard kroz razvoj privilegija za bazene, pozorista, bioskope, klizalista, teretane, taksije, sportske sale.

Ono sto mi vec radimo a da je zapravo deo studentskog zivota, pored zurki i putovanja je:

1) Standard: Kartice za klizanje, plivanje itd..
2) Seminari&Kursevi> besplatno testiranje emotivne inteligencije, belbinovog testa, kursevi i dani jezika, kurse pisanja projekata, vestina komunkacije, pr-a itd...
3) Humanitarne akcije...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 18:28:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.08.2004. 22:48:39
Sto se tice SUFON-a i AISEC-a i demokratije i ravnopravnosti, to je za: :rlol: ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.12.2006. 22:31:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Nadam se da se niko iz kabeze neće naljutiti ali ljudi ja prvi put čujem za vaše seminare, a redovno dobijam na mejl poziv na vaše žurke. Zbog čega je to tako? Kome su namenjeni ti seminari? Verujem da ima još ljudi pored mene koje bi oni zanimali.

Što se tiče che-a... Za početak i sam znaš da lista na sajtu nije tačna i da su sada kvote drugačije!
a što se tiče same tabele... paa... broj realnih akcija pogotovu u poslednjih par godina koje pretpostavljam da bi trebale da budu najmerodavnije (mada po meni je i godinu dana više nego dovoljan period), jer svaka organizacija za to vreme ima više nego dovoljno vremena da pokaže šta zna i ume je daleko od tvojih preko 100. Ukoliko govorimo o podatku o celokupnoj istoriji organizacije smatram da on nije dovoljno relevantan jer šta je bilo nekada davno nije toliko bitno koliko šta se dešava u poslednjih godinu ili dve. Stoga smatram da je lista loša i ne pokazuje realno stanje. Ja za ove 4 godine koliko sam na FON-u ne sećam se kada sam poslednji put čuo da je savez studenata nešto uradio. Voleo bih da napišete ko je šta radio za studente.

Otvoren poziv svim organizacijama.

Napišite šta ste uradili u proteklih godinu dana za studente FON-a i šta je to zbog čega bi trebali da glasamo sada za vašu lisgu

Nadam se da ćete nam uslišiti ovo i da ćemo onda imati bolji uvid u ono što se dešava.

p.s. molim samo bez odgovora tipa dođi do kancelarije pa pitaj sam ako te interesuje, jer se ovo tiče svih studenata (pogotovu sada kada je glasanje u pitanju), a ne samo mene.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 141 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća