Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2006. 20:55:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Godina: Dipl.
Smer: IS
:lol: :lol: :lol: :lol:

Dr. Velja :lol: :lol: :lol:

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2006. 21:54:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2003. 10:40:59
Ma da, još malo pa će i on da nam drži predavanja :sarkazam:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2006. 22:16:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.10.2003. 22:38:54
Mickey je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Dr. Velja :lol: :lol: :lol:

Meni je vise kao :bljak: :bljak: :bljak:
:bljak: :bljak: :bljak:

Nego odosmo offtopic, plasim se ovaj Rastko ce namirisati i onda smo nagrabusili! Ima da nas sadzga, sto rece jedan nas magistar...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.10.2006. 12:57:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2004. 17:45:24
Godina: IV
Znate kako meni se cini da bi sve ovo bilo ok da je FON privatni fakultet, ili da je fon neko turisticko preduzece ili avio kompanija, ali posto je obrazovna institucija postavlja se pitanje kako pripadnost porodici koja je delimicno ili u celini zaposlena na fakultetu moze da te opredeli za to da si "jenakiji od drugih"?

Ovo je stvar principa, nemam nista licno protiv te dece, nemojte pogresno da me razumete
Znam da pare od skolarina idu fakultetu i da fakulteti samostalno formiraju cene studija, ali ovim chinom pokazuju da je 110.000 CSD i njima mnogo (sto je po meni pomalo smesno i cinicno)
Nije fer prema populaciji ljudi koja nema da plati skolarinu. Idemo napred, prema kapitalizmu, bolonjskim konvencijama, a zapitajmo se vredi li godina na FON-u 110.000?(jednoga dana kada budzeta vise ne bude, ako izbor obrazovanja bude veci, ovi indijanci morace mnogo mnogo vise da se potrude da privuku ljude) Chini mi se samo da ce obrazovanje u ovoj zemlji vec tada biti toliko degradirano da vise nece biti vazno sta si zavrsio...

POZELI DA SA RAZLOGOM KRITIKUJES I DA RAZMISLJAS SVOJOM GLAVOM, OBORI MITOVE I LAZNE PREDSTAVE, JER STVARNOST U KOJOJ DANAS ZIVIS SIGURNO NIJE ONA KOJU ZASLUZUJES!

But we live in different ones

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.10.2006. 18:38:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.10.2006. 21:30:03
Godina: III
Potpuno se slazem sa Birkofom , ovo sto nam rade stvarno nije u redu.
Ovo je obrazovna institucija na kojoj bismo svi trebali da budemo "jednaki" ... ali izgleda da od toga nema nista , da se ne vracem na staru temu o hendikepiranima koji su dobijali +3 boda na onim rang-listama za upis na smjerove....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2006. 14:39:07 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
mad_man je napisao:
Hipotetichki kad i bi, ne vidim problem jer zar nije sasvim normalno (a mozda smo to i uchili iz nechega) da preduzece u kome radi roditelj stipendira decu. Neko je naveo primer avio prevoznika, gde je rodbina zaposlenih privilegovanija nego ostali putnici. To mu verovatno dodje donekle i kao motivacija za radnike ili sta vec ne.

Zar im nije dovoljna motivacija sto uzimaju skolarine kao da smo medicina, arhitektura ili FDU?????

bLooez je napisao:
ljudi 3puju da te beneficije postoje samo u komunizmu, a ustvari nemaju pojma o chemu prichaju, jer takve beneficije postoje i u kapitalizmu.

Na zapadu su normalne benificije??? Ma idi... a je l' je normalno ovakvo skolstvo na zapadu?

dusan_11192 je napisao:
AJ da pomenem Marticevu cerku... Koja, koliko mi se cini, je odlican student...

Ovo nema veze sa Marticevom cerkom, ali mislis li da je ocena stvarno merilo znanja? Pa jos na IS-u??? Ma daaaajjj....
Plus da ne spominjemo studente koji su dobri u IT-u, a imaju sve sestice i sedmice zato sto rade u struci, sami se izdrzavaju i placaju i skolarinu i skolovanje i knjige i sve... meni su to mnogo uspesniji studenti...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.10.2006. 14:45:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
djogani je napisao:
Pa ako je Velja bio magistar, sad je valjda master ali sa malo truda ce biti doktor jer mu se priznaju magistarske. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Master Velja :lmao:

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.10.2006. 21:39:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2003. 10:40:59
Ja sve nekako imam utisak da je ovo konkretizacija teze Da i komšiji crkne kra... ma kompjuter.

kliford je napisao:
Na zapadu su normalne benificije??? Ma idi... a je l' je normalno ovakvo skolstvo na zapadu?

O da. Ne baš svuda (cepidlake se odmah hvataju za SAD) ali je rasprostranjeno.

Mastermind je napisao:
Ovo je obrazovna institucija na kojoj bismo svi trebali da budemo "jednaki" ... ali izgleda da od toga nema nista , da se ne vracem na staru temu o hendikepiranima koji su dobijali +3 boda na onim rang-listama za upis na smjerove....

I nemoj da se vraćaš na tu temu...

A vic dana stvarno jeste master Velja. Njega će kao Anakina da iskuliraju po pitanju ulaska u veće mastera.
Kad tako posmatramo stvari ispade da sadašnji doktori/akademici treba da postanu nebeski gospodari nauke...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.10.2006. 21:48:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2004. 04:21:37
Ja nisam bas odusevljen ovim. Mislim prakticno ovo je kompenzacija za manjak kvalitetne plate. Ono sto se fakultetu manje isplati a svakako je znacajno korektnije resenje je da profesori imaju platu kakvu (ne)zasluzuju a da im decica nemaju nikakve beneficije. I jel to samo deca profesora ili deca svih zaposlenih imaju beneficije? Jer nije svejedno. Mislim da je ovakva a priori selekcija stipendista pogresna. Trebalo bi usmeriti stipendije fakulteta prema ljudima kojima su te stipendije stvarno potrebne i koji su najperspektivniji, odnosno najveca je sansa da ce da iskoriste tu stipendiju kako valja.

Ti se nikad nisi pitala zasto prestaje svet.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.10.2006. 22:57:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.04.2002. 00:45:02
Rukovodstvo FONa ostaje dosledno u svojoj politici da na studente (barem većinu kako vidimo) primenjuje pravila tržišne ekonomije, dok istovremeno uživa u blagodetima tekovina komunizma, kao što je ovo o čemu diskutujemo. Ovo me podseća na praksu pojedinih velikih društvenih i državnih firmi da zapošljavaju članove porodica svojih zaposlenih (posle se čudimo odkud viškovi radne snage). Ta nakaradna selekcija kadrova, hvala Bogu, izumire.
Ako im beneficije ne odgovaraju, plata mala, ovo ono, izvolte na tržište rada, pa tražite bolje. Firme se otimaju o takve stručnjake. Da vidiš kakve su tamo beneficije, naročito u privatnom sektoru :sarkazam:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.10.2006. 11:26:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.10.2003. 22:38:54
marx.alter je napisao:

kliford je napisao:

O da. Ne baš svuda (cepidlake se odmah hvataju za SAD) ali je rasprostranjeno.

a stvarno ne znam mnogo o zapadnoevropskom (+ USA, Kanada...) sistemu obrazovanja, pa mi molim te reci na kom to univerzitetu npr u Francuskoj (najsocijalnija drzava u EU) deca zaposlenih imaju ogroman popust na skolarinu?

Uopste nisam sarkastican niti sta, samo me stvarno interesuje, jer mi tvoj post izgleda kao da imas neke konkretne informacije...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.10.2006. 01:48:37 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:27:13
Godina: I
ja se neshto razmishljam, ako imash gene profesora na fakultetu, pa ako ne upishesh na budzet onda si stvarno sramota... :D :D :D hehe

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.11.2006. 01:08:56 

Pridružio se: 02.12.2005. 15:39:00
da je "ovde" (sta god vam "ovde" znacilo: fakultet, bu, bg, srb ...) najbitnije "ciji si" ... tj. ko ti je veza, ko ti cuva ledja isl...

ne kazem postoje razne beneficije svuda, problem je sto se te beneficije uglavnom ogledaju u sledecem: koriscenje firminog voznog parka, odlazak na neku planinu ili more i uglavnom te beneficije dolaze u vidu nekakve jednokratne ili kontinualne nagrade zaposlenom (za rad, trud zalaganje itd..) e sad da li deca zaposlenih (profesora, tetkica, bibliotekara, portira) treba da zbog toga u startu placaju manju skolarinu ... pa ovaj ne znam... jesmo li mi privatni fakultet? drzavni? ko nam propisuje pravila ? problem je kao i svuda sto je zakon supljikav, poslozan raznoraznim tumacenjima tako da se svodi na to da je ministarstvo postalo samo nekakav "savetodavni" organ, kao da daju punu slobodu fakultetima... rezultat takvog ponasanja je i ovo sto se dogadja...

primer 1: citao sam pre neki dan kako je lepo jedna gimnazija iz BGa (dal ' bese Sveti Sava ili "treca" .. nebitno ne sumnjam uopste da nisu jedini) raspisala legalno formalno pravno tender za turisticke agencije da vodi djake na ekskurziju (cini mi se da su u pitanju bili i III i IV razred). Svi znamo kakva se tu muvanja sprovode kakve veze to dobijaju, medjutim sada kao moraju da raspisu tender da toga ne bi bilo... Raspisali lepo oni, firme dostavile dokumentaciju prodje neko vreme i oni kazu da ni jedna firma ne zadovoljava kriterijume tendera. Sta je posledica: zakon im dozvoljava da se u tom slucaju sazove onaj skolski savet koga cine profesori i roditelji i da samoinicijativno izaberu neku firmu. Sazvali se i izabrali neku totalno levu ... po ne smem ni da mislim kojim procentima provizijama, babovima i stricevima ... :ljutko: :bljak:

primer 2: kako mi je raspored uglavnom popodne pre podne imam zaduzenja da idem po baku da je vozam na neke terapije za reumu i dok je cekam volem da slusam B92 ... tako pre neki dan u onoj emisiji "kaziprst" gost je bio svima nam mili i dragi ministar prosvete Vuksanovic to je bilo u jeku onog potencijalnog ijednacavanja mastera .. pita ga voditeljka da objasni on slusaocima sta je to master . Paz sad ovaj odgovor (naravno ovo je rekonstrukcija ;) ) "... znate kako nisam vam ja pravi gost za to pitanje, to ste trebali da pozovete studente prodekane, dekane fakulteta da vam to pojasne to je posebno za svaki fakultet itd" STA JE BRE POSEBNO ZA SVAKI FAKULTET :ljutko: NA KOME SE BRE VI TO IZIVLJAVATE BANDO JEDNA NIJEDNA !!!!
sledeca stvar je pitanje oko onih maloletnika sto su u belim kapuljacama vikali onom crncu iz ne znam ni ja kog vajnog tima ove nase "liga bez briga" u fazonu kako to da se ti maloletnici mogu tako ponasati gde je tu propust naseg vaspitnog sistema.. njegov odgovor je ladno "to nije u nadleznosti mog sektora" KOLIKO SAM ZADNJI PUT PROVERIO VUKSA JE MINISTAR PROSVETE I SPORTA a takvi ekscesi se vala dobro vataju i jednog i drugog !!!

primer 3: moja majka je do penzije (poslednjih 30 radnih godina) radila u ugostiteljskoj skoli (profa matematike). za one koji to ne znaju ugostiteljska skola je tesno povezana sa hotelom "Palace" (onaj lepi veliki hotel blizu zelenog venca) u smislu da njihovi djaci ( i kelneri i kuvari) imaju tamo mnogo sati prakse, vezbe i slicno ... NIKADA, ALI BAS NIKADA NIKAKVE POVLASTICE NIKO OD NAS IZ PORODICE NIJE IMAO pa makar u smislu da krkam torte i kolace za dz (ili makar 30% od cene)... kada mi je stariji bata diplomirao zurku za diplomski (zavrsio je i matematiku i fiziku sa 10.0 - moram da se hvalim ipak mi je bata ;) ) smo organizovali bas u PALACE-u ali zbog toga sto su tada taman renovirali veliku salu imali su lepe gipsane radove sa vrlo fensi osvetljenjem i vala platili smo apsolutno punu cenu bez ikakvog popusta...

sta bi trebalo da bude neka poenta: zakon (sistem, drzava, ministarstvo, drustvo) nam je takvo da je otprilike dozvoljeno mnogima mnogo toga i da se jedino mozemo uzdati u neciji moral, postenje, etiku i to se dobro vidi ko je kakav ... nek im je nazdravlje :bljak: sve mi se ovo opako gadi

P.S. sada tek kapiram koliki mi je ... (mislim post) ako ste ga procitali ... hvala vam na paznji :respect:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 38 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2