Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 18.09.2011. 22:55:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2010. 22:05:45
Godina: Dipl.
Smer: IS
Pretragom pojmova "Slovenija", "Maribor", "Ljubljana" i sl. nisam uspeo da nađem odgovarajuću temu, pa reših da postavim. :)

Sigurno ste čuli priče po fakultetu da negde u Sloveniji (čini mi se baš Maribor) postoji njihov FON i da je naš fakultet "blizak" sa njima, odnosno da možete da studirate neko vreme tamo. Nešto kao razmena studenata, ako sam dobro razumeo. Trenutno završavam prvu godinu na ISiT-u, pa sam se zainteresovao za tu varijantu da vidim malo sveta, eventualno naučim jezik i zašarenim CV studiranjem u Sloveniji.

Čuo sam i da su u Sloveniji studenti maltene povlašćen sloj (jeftino jedu i tako to :D) i da se solidan broj ljudi (naročito sa ekonomskog fakulteta) opredeljuje da studira tamo semestar-dva.

Koliko je to realno, i koliko naših studenata ima pravo ili je već studiralo tamo?

Treća godina, kada sam planirao da se prebacim, je daleko, ali je svaka informacija dobrodošla. :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.09.2011. 12:22:14 

Pridružio se: 22.08.2011. 17:13:50
Godina: III
Da se nadovezem, da li je neko od vas imao priliku da dobije stipendiju preko Basileus ili Join-EUSEE sa smer ISiTa? Konkretno me interesuje koji su to "srodni" studijski programi i fakulteti u inostranstvu (osim FONa u Mariboru), dostupni u ovim programima, a da je neko vec dobio stipendiju?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.09.2011. 19:56:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2008. 17:10:27
Godina: Apsolvent
Cisto da pomognem, bivsi student prodekan Tasic Veljko je bio u Sloveniji na tom fakultetu koji pominjete jedan semestar i po njegovoj prici ima pozitivna iskustva, koliko sam zapamtio dobio je neku stipendiju ali neznam koju. Pokusajte preko puskica (cini mi se da je tamo jos uvek aktivan) da nadjete njegov kontakt pa neka Vas on uputi detaljnije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ]