Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 30.03.2011. 23:42:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.12.2006. 20:22:17
Godina: Dipl.
Smer: IS
Kao prvo, moderatori... Mislim da je ovoj temi svakako mesto u ovom delu foruma...

Drugo,

Verovatno vec znate da ce se izbori za Studentski parlament za 2011/2012. godinu odrzati 6. aprila.

Najverovatnije ce postojati samo dve liste...

Kao kandidat liste Vaš tim - Vaš parlament cu se potruditi da ukratko predstavim zasto treba glasati za nas :)
Naravno i druga lista moze da se predstavi u ovom postu da biste imali uvid u obe...

Kao prvo i osnovno, evo nekih od konkretnih stvari koje smo uradili do sad (počevši od Oktobra 2010 godine, kada je počeo mandat ovom sazivu parlamenta):

1. Ustanovljen je OKTOBAR2 kao zvaničan i regularan ispitni rok - trajanje 9 dana.
2. Odlaganje kolokvijuma koji su bili zakazani za vreme božićnih praznika.
3. Organizovanje humanitarne žurke na splavu "Habro srce", tokom koje su prikupljenja novčana sredstva za decu sa Kosmeta. 7 racunara, projektor i sportsku opremu smo licno pre par nedelja dostavili osnovnoj skoli na Kosovu.
4. Članovi parlamenta su pokrenuli i masovno se odazvali akciji za pomoć ugroženima u zemljutresu koji je pogodio Kraljevo. Akciju je podržalo 50 studenata FON-a.
5. U saradnji sa studentima iz Kraljeva, pokrenuta je inicijativa da se ugroženim studentima, u zavisnosti od stepena oštećenja, vrati deo školarine.
6. Organizovanje javne "Tribine o uslovima upisa u narednju 2010/2011 godinu"
7. Podela studentskih naloga
8. Uspešno realizovani protesti u saradnji sa drugim fakultetima BU.
9. Prvi saziv parlamenta koji je napravio JAVNI KONKURS za izbor zvanične apsolventske ekskurzije, gde je izabrana najeftinija ponuda na celom BU.
10. Rešavanje molbi i problema studenata (lično, kao i preko e-maila [email protected]).
11. Započet proces reevaluacije ESPB bodova.

Sve u svemu, hoćemo da nastavi da živi pozitivna klima, da nastavimo započeto, da se radjaju nove ideje, da budemo deo tima...
Našeg i Vašeg tima, tima uspešnih studenata iza kojih po prvi put stoji uspešan Parlament.

Vise informacija mozete naci na fb grupi:
http://www.facebook.com/group.php?gid=113667341982162

Toliko od mene, pozivam i drugu listu da se predstavi, ako imate pitanja slobodno ih postavite, rado cu odgovoriti :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.04.2011. 21:37:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.09.2009. 20:44:27
Godina: II
Smer: ME
Slika

A posto sam ovde bas glasan, evo i mog fb profila, da vidis blize :)
http://www.facebook.com/profile.php?id=1052664146

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 05.04.2011. 09:39:12 

Pridružio se: 02.04.2011. 18:22:20
Godina: III
Smer: ME
Saopštenje liste TVOJI DRUGARI
Poštovani kolega/koleginice,
Ovim putem izborna lista TVOJI DRUGARI obraća ti se sa željom da te informiše o predstojećim izborima za Studentski parlament na Fakultetu organizacionih nauka koji će se održati u sredu 6.aprila 2011. godine u periodu od 08-20 h u jednoj od prostorija na samom fakultetu (tačno mesto će biti poznato na sam dan izbora).
Koristimo ovaj način da ti se obratimo jer je činjenica da smo, iz razloga o kojima trenutno nećemo pisati, imali neravnopravan tretman prilikom kampanje u kojoj smo želeli da te što bolje obavestimo o ciljevima za koje verujemo da donose pozitivne promene. Svako ko je posetio fakultet prethodnih dana mogao je da primeti da je samo jedna lista imala svoje promotivne štandove, i prostor za promovisanje a ono što niste mogli da vidite je da su odgovori na molbe za postavljanje promo štandova i ostalih vidova promocije upućivane od strane liste TVOJI DRUGARI prolongirani sve do pred sam početak predizborne tišine, kada njihovo postavljanje više nije imalo smisla.
Kao što smo već naglasili, nije nam namera da ovim saopštenjem ulazimo u pozadinu ovakvog tretmana naše liste već da se prvenstveno predstavimo tebi, i pokušamo da što bolje prezentujemo ciljeve za koji ćemo se zalagati ukoliko nam ukažeš poverenje.
Izbori koji su pred tobom prilika su da ti kao student svojom voljom pokažeš kome ćeš u narednih godinu dana ukazati poverenje da zastupa TVOJE interese.

S tim u vezi želimo da ti predstavimo neke od ciljeva za koje će se boriti TVOJI DRUGARI:

1.Dostupnost TVOJIH DRUGARA kao studentskih predstavnika( Želja nam je da izbrišemo distancu koja nažalost tradicionalno postoji između studenata i njihovih predstavnika u ovom organu fakulteta i da kod studenata stvorimo svest da su predstavnici u parlamentu TVOJI DRUGARI uvek, a ne samo na dan glasanja).
2. Rešavanje pitanja sprovođenja BOLONJSKOG PROCESA kroz zajedničke akcije ( Želimo da sistem rangiranja bude poznat na početku školske godine a ne 10 meseci nakon početka iste).
3. Anketiranje i učestvovanje SVIH studenata kao način pronalaženja najboljeg zajedničkog rešenja( Organizacija i odabir apsolventskih ekskurzija, apsolventskih večeri , menadžerijade, itd. ne treba da budu u nadležnosti parlamenta, već o njima treba da odlučuju SVI STUDENTI putem direktnog upitnika – ankete).
4. Povezivanje sa parlamentima drugih fakulteta u zemlji, USPOSTAVLJANJE SARADNJE sa parlamentima u inostranstvu.
5. Organizovanje raznovrsnih STRUČNIH RADIONICA u cilju poboljšanja praktičnih sposobnosti studenata (Ovim ciljem želimo da aktivno delujemo i unapredimo projekte približavanja studenata budućim potencijalnim poslodavcima kako kroz već postojeće kvalitetne projekte organizacija poput AIESEC-a, ESTIEM-a, FONIS-a i FONOVOG CENTRA ZA RAZVOJ KARIJERE tako i iniciranjem novih projekata sličnog tipa) .
6. Saradnja sa SVIM studentskim organizacijama.
7. Postavljanje parlamenta ISKLJUČIVO u okvire svrhe njegovog postojanja-svih relevantnih studentskih pitanja
I ako je kolokvijumska nedelja, nadamo se da ćeš izdvojiti malo vremena za TVOJE DRUGARE.
Oni ti obećavaju da će izdvojiti svoje vreme za tebe kada ti to bude bilo potrebno.

Izborna lista “TVOJI DRUGARI”

I godina :
1. Jelena Bastajić ME
2. Vojin Pušica ISIT
II godina :
1. Tijana Ćosić ME
2. Marko Milatović ISIT
3. Milan Knežević ME
4. Miljana Mikić ISIT
5. Radomir Lazić ME
III godina :
1. Aleksandra Simić ME
2. Marija Gačić ISIT
3. Mirko Bošnjaković ME
4. Tamara Gojković ISIT
5. Uroš Tašin KV
IV godina :
1. Marija Antonić ISIT
2. Mihailo Pantović ISIT
3. Stefan Ivanović ME
4. Dalibor Ječmenica ISIT
5. Zvjezdan Đurić KV
SPP:
1. Žarko Milosavljeviić ISIT

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ]