Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04.10.2009. 22:35:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Link ka obaveštenju

Citiraj:
Протест студената - „сви са 48+ ЕСПБ на буџет“

недеља, 04 октобар 2009 17:25

Сутра, 5.10.2009. године, између 11.30 и 12 часова испред Факултета организационих наука и Факултета политичких наука у улици Јове Илића планирано је окупљане студента који ће у 12 часова кренути ка Славији. Тамо ћемо се састати са студентима осталих факултета и кренућемо ка згради Владе Републике Србије (угао Немањине и Кнеза Милоша).

Захтев студената ФОН-а је да се сви студенти који су у текућој школској години сакупили 48 и више ЕСП бодова упишу на терет буџета.

Савез студената ФОН-а

Jbga, na ovom fakultetu smo navikli da sve radimo u minut do 12.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 22:37:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Godina: IV
A koliko je ovo moguce ostvariti?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 22:45:04 
Korisnikov avatar

Prince Charming

Takve stvari se ne pitaju.

Prvo, zato što ako kreneš tu priču, pola njih će odustati jer su fu*king pesimisti. PRVO MORAŠ DA POKAŽEŠ SNAGU KAKO BI IŠTA MOGAO I DA TRAŽIŠ, A NE DA DOBIJEŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A znajući naše kolege, oni mogu... Ma neću ni da trošim reči. U svakom slučaju "poučen iskustvom", neću da se bavim organizacijom, voljan sam samo konsaltingom kad su protesti u pitanju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 22:45:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2008. 12:39:22
Godina: III
Smer: IS
83,327%.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 22:47:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
To niko ne zna ono na sta imamo pravo je protest i treba to pravo da iskoristimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 22:53:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.09.2008. 01:18:40
Dj_Patkica je napisao:
Takve stvari se ne pitaju.

DA. I nemoj da se neko vadi na vezbe sutra :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 22:58:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.07.2008. 01:29:51
Napisah golemi post, ali sam odlucio da ne rusim duh za bunom. :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 23:04:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2009. 20:28:08
Ja sam optimista :cool:

Vidimo se sutra!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 23:21:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.07.2008. 19:39:13
puskice nisu smele da objave vest ranije....
a niko od studentskih organizacija nije smeo da poziva na protest jer je to kaznjivo zakonom... ne znam kako je ovo vulovicu poslo za rukom da okaci vest na puskicama...

a izmedju ostalog na facebooku postoji grupa dva-tri dana i njoj se za to kratko vreme pridruzilo 500 ljudi... neka dodje 30 posto od tih ljudi i bice dovoljno mada ja se nadam nekoj grupi bar od 200-250 ljudi sutra na protestu

ajmo kolege svi na protest, ne daj te da nas izvacare.... da mogu 5 dinara iz dzepa bi nam uzeli, uprava fakulteta samo smislja nacin kako da nas opljacka

http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... 270&ref=mf

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.10.2009. 23:32:15 
Korisnikov avatar

REALNI OPTIMISTA! :D "Never doubt that a small group of committed people CAN change the World. Indeed, it is the only thing that ever has." - Margaret Mead

Puškice nisu smele da objave vest ranije?! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL glupost :) Smeli su, samo su tek sad obavešteni da objave, tj. zamoljeni. Upravo od strane A. V.-a.

FB grupa je prekasno nastala, za ovo se znalo pre mesec dana, možda malo slabije. (mislim na datum protesta, inače da će biti protesti znalo se još prošle godine)

Studentske organizacije nisu smele da pozivaju, jer je to zakonom kažnjivo?! WTF Istripovao si se, pokaži mi taj zakon, ja nešto nisam upućen u postojanje istog.

Znam da ESTIEM ima politiku gde ne podržava nikakve političke akcije i slično. To je sasvim druga stvar.

A SSFON i slične organizacije, njihova poenta i jeste BORBA ZA PRAVA STUDENATA, a PROTEST je jedan od LEGITIMNIH I LEGALNIH PRAVA takvih organizacija i nas studenata samih. Imamo pravo na samoorganizovanje i borbu za naša prava.

E, sad neke organizacije očigledno PONOVO ne rade ono što bi trebalo da rade. I ponovo onaj ko bi trebao da nas zastupa, opet kad je kriza ga nema. Toliko o tome.

Da je iko iole izrazio malo ozbiljnosti, malo informisanosti, mogao je kad je hteo da stupi u kontakt sa mnom, znam ljude i imam iskustvo. Mogao sam da tu osobu povežem sa pravim ljudima, i da ga uputim šta mu je raditi. Ovako nažalost se u 1 minut do 12, preuzela odgovornost.

Ja verujem u Aleksandra, jer znam koliko je sposoban, nažalost ljudi koji su trebali da mu pomognu nisu najbolje odradili svoj deo posla.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 09:21:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Godina: Dipl.
Smer: UK
A sta je bilo za placanje prenetih bodova? Zasto se ne protestuje i povodom toga???

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 10:56:57 

Pridružio se: 28.01.2009. 16:36:38
Podrzavam Vas. Isao bih i ja, poneo bi lonac i kutlacu (ne za**** se), ali sam bolestan.
Mislim da je krajnje vreme da im pokazemo zube, jer oni ne placaju nas, nego mi placamo njih :)

Ako su dokone babe i dede mogli da se sakupe i da p-ale svece za Francuza, valjda mozemo i mi nesto malo vise da ucinimo, i da nas bude barem malo vise, i da iskazemo svoje misljenje protiv "nasilja" u skolstvu :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 11:02:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
ovo je protest 12-in-1 :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 15:38:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.10.2007. 19:47:00
I evo opet, po ko zna koji put, nije se znalo da smo sa FONa. Koliko sam ja video, nije nas bilo puno i opet zahvaljujem ljudima koji su očistili godinu i došli da nas podrže. Svaka čast.
Ostale stvari ne želim da komentarišem. Ja više neću dolaziti na proteste jer kad boli dupe onog ko je u škripcu (čitaj: otišao je na predavanja danas a ne na protest) što bi mene bolelo koji nema veze sa tim.

FON je opet pokazao koliko je složan u nekoj nameri. E da, danas sam čuo da su arhitektonci doneli dušeke da spavaju na faksu, i svi su to uradili kako bi pomogli jedni drugima. E to se zove organizovanost. A oni uče samo arhitekturu.
Više mi ne pada na pamet da se nerviram ni oko čega.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 16:24:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2008. 16:40:02
I na kraju, sta bi od protesta? Nista? Da li je izasao neko iz uprave, jel bilo predstavnika, nekih sastanaka... bilo sta?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 16:41:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.01.2009. 11:53:34
Predali su zahtev, ceka se odgovor...valjda...ja nista nisam cula onog decka sto je pricao preko megafona, tamo ispred Vlade...
A nikakve oznake da su studenti FONa u protestu, svi ostli su imali neki plakat, transparent, oznaku fakulteta sa kojeg su...mi? Nista...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 17:22:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Koji studenti Fona? I da smo imali plakat, ne bi moglo da se skupi dovoljno ljudi da ga nosi :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 18:07:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.09.2007. 13:37:37
^^ja koliko sam uspela da cujem onog lika sa megafonom (mozda i nisam cula kako treba) bice jos protesta, strajk se nastavlja, bla bla..valjda je to vezno za arhitektutu i za njihovu blokadu faxa...

A sto se tice fonovaca..Hm malo nas je bilo, transparent NISTA!!! Opet smo se privalili komsijama...Dajte ljudi ako budu opet protesti da pravimo neke plakate!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 18:27:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2009. 17:36:53
malo nas je bilo jer je vecini vise bilo stalo do vezba i predavanja, a u ostalom kod nas je jos uvek okt2 u toku...

meni je zaista zao sto je ovako ispalo, da u 12h kad je bio zakazan susret, dosla nas je samo sacica ljudi koja se pridruzila studentima sa fpn-a, nismo se videli uopste, niko nije ni znao da smo i mi tu...a oni ljudi koji misle da su sigurni i da nema za sta da se protestuje...videcemo njih sledece godine kad izmisle neko novo pravilo pa im zaskripi...al sa ovim stavom nikad nista necemo uraditi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 19:34:54 
Korisnikov avatar

1. Mi se nismo na vreme/dobro/w/e organizovali - Nije nachin da mi pustimo info o protestu dan,dva pred sam protest, i to preko ff-a/facebook-a, ma koliko svi verovali da je taj facebook danas dobar vid komunikacije; Dosta ljudi nije ni znalo da su bilo kakvi protesti u toku, niti za shta se protestuje;

2. Nama ovaj tajming nikako ne odgovara, bash zbog okt2; Evo, npr., ja sam bio na protestu iako sam to vreme, (na stranu ta predavanja i vezbe) mogao da iskoristim za uchenje jednog ispita koji mi je ostao, shto je sigurniji nachin za prelazak na taj isti budzet za koji se zalazemo. Kao shto se moze prochitati izmedju redova, ovakav nachin razmishljanja stavlja akcenat na sebi, ali Boze moj, to je uticaj instinkta za prezivljavanje.

Rade volje cu nakon tog ispita, ma shta uradio na istom, pomoci organizovanju protesta, ali ovo je najgori moguci trenutak...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 19:56:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2009. 14:20:11
E ljudi jesmo li mi uopste predali nase licne zahteve ili tako nesto???
Pozzz za kolegu iz grupe-Jumper-a. :-D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 21:00:18 
Korisnikov avatar

^Znash da znam koliko i ti :p Evo npr. kolega se solidarisao iako je ochistio sve ispite, citiram ga od danas: "Ma brate ja nisam ni znao, ali chim sam sinoc video protest na fonforumu rek'o idemo naravno" :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 21:14:21 

Pridružio se: 26.05.2009. 00:48:24
Je li jedan od zahteva bio bezuslovan upis?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 21:23:42 
Korisnikov avatar

Kakve "lične zahteve"?!

Izgleda da se neki od naših kolega i koleginica još uvek nisu spustili na zemlju, nego vole visoko da lete. Ali vidim da ima i nekih koji počinju da kapiraju, gde smo mi, a gde ostali. Mi smo mnogo, mnogo, iza njih. Prilepak, kao što neko lepo reče. Dobrom voljom, naši kolega sa drugih fakulteta, dolaze i naše potrebe do izražaja. SAMO NjIHOVOM DOBROM VOLjOM.

Ja sam nekim ljudima ponudio da im pomognem, da oni to organizuju. Niko iole ozbiljan se nije javio, par prvaka koji su kao trebali da informišu studente, nisu se nešto pretrgli da to urade kako valja, Čak im je rečeno da me kontaktiraju, ni to nisu "uspeli" (pre bih rekao "potrudili").

Sve u svemu. Novih protesta mislim da neće biti. I imam nezvanične informacije, da će ovo proći OK. Znači NE super, znači NE očaj, ali će proći OK. Zato slobodno se malo opustite.

P.S. Najbolje je da sačekamo šta još ima da doda Aleksandar Vulović, jer je on trebao kasnije da se priključi pregovorima sa gospodinom Mitrovićem. Tako da će on imati informacije iz prve ruke, barem bi trebalo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2009. 21:46:04 
Korisnikov avatar

^Sad si i ti previshe zvanichan, vidish da je chovek rekao "nase licne zahteve ili tako nesto??? "

Ono shto meni prvo pada na pamet, a shto se vezuje iskljuchivo za FON, je taj problematichni master; Samim tim bih to ubacio pod to lichni zahtev, da ne ulazim dalje u diskusiju.

Druga stvar, naravno da mi je bilo krivo shto smo se "prishljamchili" drugarima sa FPN-a, ali opet nije poenta da cilj protesta bude sam protest; Ovim poslednje ne zelim da na bilo koji nachin kazem neshto na rachun bilo koga, ali jedna te ista ekipa vec par godina unazad vodi te proteste na arhitekturi;

Inache, kad smo kod 'lichnih' i 'zahteva', prvi i jedini topic na fb grupi:
Studentski svet je napisao:
Topic: Koji su naši zahtevi na protestu 5. oktobra, čime ih branimo i šta radimo ako se ne ispune?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća