Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19.08.2009. 19:56:48 

Pridružio se: 26.05.2005. 09:43:32
Godina: II
Smer: ME
Pozdra svim kolegama,

interesuje me, da li je moguce upis Mirovanja statusa studenta sa pravom polaganja ispita, dok sam na civilnom sluzenju vojnog roka? Sta mi je potrebno ako jeste moguce? Da li samo uplata od 12.000,00 din. ili jos nesto? Da li treba da se pise neka molba?

Hvala unapred na odgovoru :-)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 23:52:06 

Pridružio se: 23.02.2005. 14:39:14
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Ranije je to bilo moguce, medjutim ja sam pre 2 dana zvao sluzbu da bi mi rekli da status mirovanja sa pravom polaganja ispita, bez obzira na razlog, vise uopste nije moguc, sto je krajnje nelogicno. Imajuci u vidu da su informacije koje daje osoblje zaposleno u studentskoj sluzbi cesto dezinformacije, valja to proveriti direktno kod prodekana za nastavu, Milije Suknovica... Mada i taj covek je toliko neinformisan i nezainteresovan za studentska pitanja da je najbolje videti sa gospodinom Nasticem, sa kojim je pak veoma tesko ostvariti bilo kakav vid normalne dvosmerne komunikacije a da se razgovor u roku od nekoliko trenutaka ne pretvori u njegov monolog i vikanje :D Salu na stranu, mislim da tako nesto nema nekog velikog smisla i da je to samo mala zabuna u stud. sluzbi. U svakom slucaju pozovi i ti i pitaj, pa cemo videcemo jos...
Inace, potrebno je sastaviti molbu za odobravanje upisivanja statusa mirovanja, naravno sa pravom polaganja ispita, nista specijalno, u para recenica objasnis da u narednoj skolskoj 2009/2010 godini zelis da ides u armiju, i uz nju prilozis verovatno neko uverenje iz vojnog odseka.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.08.2009. 23:58:41 

auh, moram to da vidim hitno onda jer ja treba da krenem na sluzenje civilke od 01.09.2009. videcu pa cu napisati ovde sta se desava po tom pitanju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2009. 05:19:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Pa sudeci po cenovniku sa sajta FON-a, izgleda da vise ne postoji mirovanje bez prava polaganja ispita. Tako da je moguce da su to pogresili u stud. sluzbi. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2009. 08:08:26 

*ivy* je napisao:
Pa sudeci po cenovniku sa sajta FON-a, izgleda da vise ne postoji mirovanje bez prava polaganja ispita. Tako da je moguce da su to pogresili u stud. sluzbi. :)

To je i mene zbunilo, obzirom da stoji to u cenovniku da moze da se upise status mirovanja sa pravom polaganja ispita.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2009. 11:25:52 

Da, sad i ja vidim, totalno oprecne info. Probacu da nadjem Miliju ja danas na faxu i da ga pitam kakva je situacija kada je vojska u pitanju...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2009. 14:31:08 

Johnny'05, hvala ti unapred ;-)

*nije potrebno da citiras poruku koja se nalazi neposredno iznad tvoje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.08.2009. 21:45:17 

Dzabe druze hvala :) , nema nista od toga :( Licno mi je prodekan za nastavu Milija Suknovic danas potvrdio, jos se pozvao na clan statuta, da vise nije moguce upisati status mirovanja sa pravom polaganja ispita, pogotovo kada je vojska u pitanju, jer sam i ja hteo da zbrisem u istu kako bih izbegao obnavljanje trece godine po drugi put i prinudno prebacivanje na novi program. Jos sam mu pomenuo stavku iz cenovnika sa "uredno azuriranog" FON-ovog sitea, kaze da je to ocigledno greska i da ce biti ispravljena.
Znaci, totalno se ne isplati zamrzavati nerednu godinu zbog vojske ako ne mozes da polazes ispite, najbolje ti je onda u tom slucaju da i ne upisujes status mirovanja vec jednostavno sluzis rok i spremas ispite kao da se nista nije desilo :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 01:34:33 

Pridružio se: 24.10.2007. 21:36:47
Ja sam prosle godine upisao status mirovanja sa pravom polaganja ispita... Bio sam II godina na budzetu i zadrzao sam budzetski status i priznali su mi tih 6 ispita koje sam dao u toku te godine. Prosle godine je za upis 3. bilo potrebno 42 poena ukupno...
Ja sam u toku ove godine sakupio jos 18 poena i imam ukupno 52ESPB, ali nisam dao marketing koji je uslovni za upis 3. na budzet.

E sada posto sam ja zamrznuo prethodnu godinu u kojoj je za uslov za upis trece trebalo 42 poena a u statutu a i u zakonu pise da prilikom zamrzavanja studenti zadrzavaju sva prava i obaveze koje su imali u tom trenutku, da li ce mi priznati tih 42 poena koliko je bilo potrebno za upis tada kada sam zamrznuo?

Sve bi bilo ok i da je ovih sadasnjih 48ESPB, ali me ubi taj uslovni marketing koji su uveli kao uslov za menadzment, a nisam uspeo da ga dam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 13:45:41 

Pridružio se: 09.10.2009. 13:23:16
Kolege da li mozete da mi date informaciju da li je moguce upisati trecu bez uslova,uz molbu i placanje skolarine ili da idem na opciju statusa mirovanja godine? Dobila sam informacije da je ovo moguce.
Da li da se obratim direktno prodekanu Miliji ili da probam da dodjem do dekana?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 20:47:55 

Pridružio se: 11.11.2008. 15:56:01
Godina: I
Da li je ove godine moguce upisati status mirovanja sa pravom polaganja ispita? Ako jeste treba li da se pise molba ili kako to ide?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.10.2009. 20:55:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2007. 19:12:54
Haha, pa da je to tako lako, svi bi prelazili na mirovanje :D

Odgovor ti pise svega 3 posta iznad tvog ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ]