Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16.10.2007. 21:30:12 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
Godina: Dipl.
Smer: IS
Pre neko vreme sam u citaonici spazio par casopisa: Ekonomist, (mislim) PC Chip, i jos neke... koliko sam skapirao, fakultet je izgleda pretpalcen na te casopise, tako da ih dobija redovno, sve brojeve, i oni se mogu procitati u citaonici.... stvarno se obradovah :)

Moze li studentski parlament ili student prodekan zatraziti od fakulteta da se pretplati i na ostale casopise, mene konkretno interesuju listovi iz nashe (informaticke) branshe, kao sto su Digital i Svet kompjutera i Internet ogledalo recimo... ili bar neke od njih... to faksu nije neki novcani izdatak (evo gledam za svet kompjutera je sestomesecna pretplata 750 dinara... znaci godisnje 1500 dinara.. to je stvarno mizerna cena a korist za studente koji bi to mogli da citaju bi bila neopisiva).

kome se obratiti da se progura ovo pitanje?... stvarno mislim da se vredi iscimati za to.

:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 22:00:07 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
SK i Digital? Daj, budi ozbiljniji, cak je i taj PC Chip neozbiljan
da vidis samo kakav sam pravi strucni casopis dobio da prelistam, odmah bi zaboravio na te pricam-ti-pricu-o-racunarima casopise

ja prdlazem neke dobre programerske casopise, npr (nemam nijedan da predlozim, na zalost)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 22:27:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
digital je meni bio sasvim ok dok sam ga uzimao doduse to je bilo prvih 40-50 brojeva....ne znam kakav je sad...
A i sk nekad prelistam od druga....
Tako da mislim da je ideja na mestu....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 22:31:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
Hm SK kupujem od oktobra 1996-te.. Uvek ima nesto zanimljivo da se procita, ne mora da bude strucno i strucnim jezikom napisano da bi bilo dobro..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 22:44:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2005. 16:26:56
Smer: ME
slazem se za sk, uvek se nadje svasta nesto, makar i recenzija igrica :)
digital mi se nikad nije nesto preterano svidjao en znam zasto, al da bi bilo super da ima na faxu bilo bi :) ja sam za :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.10.2007. 22:53:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.11.2002. 15:44:31
auuuuuchhh.. Momo :(

aj nemojte pliiiiz samo da ugusite ideju.. sa raspravom koji treba koji ne treba casopis.... molim vas :( ..ne znam koji se vama casopisi citaju i koje citate a koji ne, ali ja ove casopise citam, i nemam dovoljno novca da ih svakog meseca kupujem sve zajedno... ovako, mozda cu biti u prilici i da nesto procitam... od svega toga.... a 1000% ima jos kolega kojima ce koristiti.. ako ih bude u biblioteci vama nece smetati to je sigurno, a vi ih jednostavno ne gledajte i to je to... al' nemojte sabotirati celu stvar :)

jednostavno, ako imate neki predlog ili podrzavate ideju, ukljucite se, ako iz bilo kojeg razloga ne vidite da vam ovo moze koristiti, a ne nanosi vam stetu u bilo kom smislu, samo iskulirajte celu stvar.... inace nece biti nista ni od ovoga...

ako imate predloge za jos neke casopise, da se ticu nasih studija, ovde najbolje je da to iznesete ovde.

:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 04:08:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Ideja je stvarno dobra. Podržavam. :)

Što Trčko kaže, faksu bi to bio mizeran izdatak, a korist studentima bi bila velika. Pa što da ne. Dodao bih još i Mikro spisku. Ima i onih hrvatskih časopisa na koje se takođe može pretplatiti, a ima ih stvarno odličnih. Ne mogu sad da se setim naziva bilo kojeg od njih, ali neko će se setiti pre ili kasnije. :)

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 10:17:16 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Trcko, ne minriam temu, ako si to hteo da kazes
to sto mozes da procitas u tim pricam-ti-pricu-o-racunarima casopisima veoma lako mozes naci na Internetu (cak i bolje uradjeno)

s druge strane, za ISiTovce su specijalozovani casopisi iz oblasti programiranja, baza podataka, vodjenja projekata (bilo IT, bilo uopsteno)... postoje takvi casopisi cim postoji jedan specijalizovan za GIS...
mana takvim casopisima je sto ih maltene nema u domacem izdanju posto nikome nije interesantno da ih radi (dok maltene svako moze da nabaca linkove, isproba programe, testira komponente, igra igrice...)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 11:20:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Ово је супер идеја. Прошле године је била иста прича са Фонисом да он контактира издаваче тих часописа и да мимо библиотеке обезбеди по два примерка часописа који би стајали у собици Фониса и били доступни члановима Фониса. Не знам зашто је то пропало, уствари знам, распао се Фонис...

Сигурно је да нема људи који су против ове идеје, треба само проверити интересовање за тако нешто. Било би добро да овде наведемо што више часописа (да ојадимо факс :) ) а приче "е, нећемо тај!" су смешне. Нико мене не тера да читам оно што не желим нити ја плаћам те часописе па сад да гледам да се узме само оно што ја волим. Ја читам само СК и мислим да њега већ можемо да ставимо на листу.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.10.2007. 19:03:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 20:06:57
Godina: Apsolvent
Sjajna inicijativa! :aaa:
Evo, ja svoj glas dajem hrvatskoj 'Mrezi'.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ]