Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.07.2006. 20:32:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.11.2004. 12:45:23
Godina: III
Smer: IS
Mogli su da ga formiraju (kao i mi) pod starim zakonom, ali onda bi taj parlament bio nista (jer nije definisan, regulisan, itd u zakonu). Tacnije, ne zna se cemu sluzi, kakva su mu i kolika ovlascenja itd.

Mozemo da imamo parlament sutra, ali cemu ako nicemu ne sluzi. A ako ga napravimo sada, vazice na dalje pod ovim zakonom, bez obzira na novi. Zakon nece biti retroaktivan (najverovatnije). U tome je sav problem.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.07.2006. 21:30:17 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Вујаклија je napisao:
Биће кад буде Закон. А ако Немања успе да погура Закон, онда је штета што губи време као студент продекан. :D

A na koji to zakon misliš Vujke?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.07.2006. 21:56:58 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Godina: Dipl.
Немојте ме држати за реч, нисам се баш упуштао у проблематику, али мислим да се ради о Закону о студентском организовању који се помиње у Закону о Универзитету.

Главни проблем, колико се сећам, је у томе што се студентски парламент помиње у Закону о Универзитету али каже нешто типа "бла, бла, бла... студентски праламент, чија се овлашћења и надлежности уређују Законом о студентском организовању...", а тај Закон још увек није донет.

Е, сад, ако сам погрешио у именима Закона, или ако сам у потпуности омашио проблематику, извињавам се. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.07.2006. 22:09:31 
Moderator
Korisnikov avatar

Da si mi ovo juče rekao potpuno bih se složio sa tobom, ali danas mi Nemanja reče da zbog problema u izradi zakona o studentskom organizovanju studentski parlament nema više veze sa njime (bar dok se ne donese on) već se radi na statutu univerziteta na osnovu koga će biti donet i statut FON-a u kome će parlament biti bliže definisan.

Evo jednog konkretnog pitanja za Nemanju koga se danas nažalost nisam setio kada smo pričali.

Kada će se konačno normalizovati rad studentske službe i kada će oni početi da ispravljaju svoje greške sami, a ne da studenti moraju da ispaštaju zbog njihove aljkavosti? Šta tu mi studenti možemo da uradimo?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.07.2006. 22:12:59 

Pridružio se: 02.09.2004. 18:46:31
Godina: I
DA srusite onaj zid de su salteri i isibate ih sve!! :)

Ma i ja se koljem sa tim problemom, ali tesko mi studenti tu neshto mozemo da uradimo!
Najveci problem je shto su resursi nase studentske sluzbe nedovoljni za ovaj broj studenata!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.07.2006. 22:28:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Zar ne postoji bolji način da se oni tamo organizuju. 99% vremena je gužva samo na jednom šalteru dok na drugim praktično da nema ljudi. Kako je moguće da im je potrebno nedelju dana da daju jedan običan izveštaj sa kompjutera o proseku ocena za koji je potrebno samo naći studenta u bazi izabrati odgovarajuću opciju i pritisnuti print. Dakle ne više od 5 minuta... :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.07.2006. 00:10:31 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
Prokka je napisao:
Dakle ne više od 5 minuta... :(

i to ako si totalni kreten :grin:

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.07.2006. 08:03:02 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
VITA je napisao:
Prokka je napisao:
Dakle ne više od 5 minuta... :(

i to ako si totalni kreten :grin:

i ako se zaglavi printer :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.07.2006. 08:15:24 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
da ponovim... potrebno je proveriti ispitne prijave,d a li su sve na broju

tu je cimanje oko toga...naravno da postoji i mrzovolja da se to odradi cim se ceka bar sedmica

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 18:34:48 

Pridružio se: 01.04.2004. 22:31:23
"Sta je student prodekan uradio do sada?"

Pomerio je datum polaganja baza podataka u oktobarskom roku i zbog toga Nemanja MNOGO TI HVALA!

:respect: :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 22:06:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Nikad ranije nisu bi idejstvovani oktobar2 i kompenzacija... Nemanja, svaka cast :yo:

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 01:45:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
kliford je napisao:
Nikad ranije nisu bi idejstvovani oktobar2 i kompenzacija... Nemanja, svaka cast :yo:

:word: svaka cast ...:waves: :waves:

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 02:44:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.02.2005. 00:37:48
Sve pohvale i sa moje strane....pogotovo zbog kompenzacije....... :yo: :yo: :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 12:36:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.05.2003. 10:40:59
Nemanji svaka čast, ali moram reći da je stvarno pohvalno i za upravu faksa što se ovome ovako rano (čitaj: na vreme) pristupilo...

I mislim da čak i "zlim jezicima" koji "ne osećaju" efekte njegovog rada su sada zapušena usta. Ako ne budu umeli da "osete" (čitaj: iskoriste) sve ovo, onda je stvarno problem do njih...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 12:45:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Smer: UK
Nemanja opusteno moze da se pripremi za sledeci mandat...
Bar cu ja da glasam za njega...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 13:33:08 

Pridružio se: 12.06.2003. 11:49:19
Ја нешто нисам сигуран да је Немања расположен да се поново кандидује. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 13:57:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Pa neće ni imati za šta da se kandiduje, osim za stud. parlament ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 14:24:36 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Ne mora da se kandiduje opet... dovoljno je da izdejstvuje povecanje mandata na 4 godine :lol:

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.09.2006. 18:10:59 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Citiraj:
Sta je student prodekan uradio do sada?

Saved my butt. :yo:

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2006. 11:22:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.11.2004. 16:21:40
kliford je napisao:

Kako nikad ranije nije bilo oktobra 2 i kompenzacije????

Ako se malo prisetis SVAKO ko je bio stud prodekan je dobio okt2 i kompenzaciju. (Grmusa, Dusan pa sad i Nemanja), tako da to nije nista novo!!!
To ti je jednostavno do uprave fakulteta, i da oni ne zele da to odobre mozes ti da budes i najbolji ali ti nece odobriti.

Na fakultetu postoje drugi problemi koji su znacajniji od toga da li nekome treba 2dana ili 10min da dobije potvrdu koju zeli. Stvarni problemi su mnogo globalniji, ali ocigledno nikog ne zanimaju jer niko ne gleda "Veliku sliku".

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2006. 11:43:52 

Pridružio se: 18.05.2003. 12:48:48
Smer: UK
Kakav smo to oktobar 2 imali prosle godine? Isti kao ove godine? Cisto sumnjam... Za Grmusu stoji, ali za Dusana ne...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2006. 14:00:48 

archont je napisao:
kliford je napisao:

Kako nikad ranije nije bilo oktobra 2 i kompenzacije????

Ako se malo prisetis SVAKO ko je bio stud prodekan je dobio okt2 i kompenzaciju. (Grmusa, Dusan pa sad i Nemanja), tako da to nije nista novo!!!
To ti je jednostavno do uprave fakulteta, i da oni ne zele da to odobre mozes ti da budes i najbolji ali ti nece odobriti.

Na fakultetu postoje drugi problemi koji su znacajniji od toga da li nekome treba 2dana ili 10min da dobije potvrdu koju zeli. Stvarni problemi su mnogo globalniji, ali ocigledno nikog ne zanimaju jer niko ne gleda "Veliku sliku".

Denise jes da si otvorio ovu temu misleci da ce otici u drugom pravcu( jel savki je poraz tezak ;)), ali nemoj sada da lupetas gluposti.
Prosle godine smo Okt2 dobili na misice(peticijama, bukom....) i za samo neke ispite i kome je trebao jedan za uslov mogao je da prijavi. Komepzacija je bila samo za upis IV godine. I sve to je bilo odluceno negde oko pocetka oktobra.

Ne bih ovde da dizem sebe u nebesa ali necemo da se lazemo ;). I drugo pa naravno da je postojala dobra voilja uprave cim su to dozvolili ali treba neko da pokrene to i iscima sto bolje uslove, i naravno da to bude na vreme...

Bolje navedi sta si uradio u sportfonu od kada si postao "kordinator", recimo koliko si termina obezbedio itd.. I kada je bila poslednja skupstina sportfona?
Ako vec zelis toliko da postanes student prodekan onda to nemoj na pljuvanju tudjeg rada vec na uspesima svog.

I da, sta ti to znaci "stvarni problemi su mnogo globalniji" itd. itd.. Evo napisi koji su sve problemi i ja cu se potruditi da se pozabavim i njima.

IZVINJAVAM SE SVIM OSTALIM LJUDIMA KOJI CITAJU OVU TEMU NA OVAKVOM(neko bi rekao prepotentnom) POSTU, ALI NE PODNOSIM POTULJARE!!!!

Usput se izvinjavam svima na ovoj temi sto nisam napiso izvestaj mog rada u proteklom periodu, ali jednostavo nemam vremena da sednem i sve sastavim a ne bih voleo da nesto zaboravim.
I molim vas da pored ovih pohvala date i neku "konstruktivnu" kritiku jer znam da sigurno ima mesta za njih, jer ja nekada ne vidim i ne cujem sve, takodje racunajte na to da nisam carobnjak i da dosta stvari ne zavisi od mene.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2006. 15:40:08 
Moderator
Korisnikov avatar

Evo ti jedna konsturktivna kritika. Pogledaj link http://nemanja-sufon.com/zalagacu_se_za.php koji je izbrisan iz menija sa leve strane tvoga sajta (eto još jednog predloga, mogao bi da vratiš ovaj link), a na kome piše:
Citiraj:
Zalagaću se za...
• оснивање студентског парламента

• отварање јавног интернет центра за студенте на факултету

• увођење шалтера неке платне установе на факултету

• бољу организацију наставе

• боље распореде испита

• боље услове за студенте са посебним потребама

• веће поштовање времена студената

• ваннаставне спортске активности на факултету (такмичења студената у разним спортовима)

• право апсолвената да имају сваког месеца испитни рок

• веће и боље практично усавршавање студената

• либерализацију полагања испита кроз колоквијуме, семинарске радове...

• ниже цене у студенстској служби

• и за сваки конструктиван предлог сваког студента...

Pa kada budeš pisao svoj izveštaj (ili još bolje pre) reci i dokle si stigao u svojim zalaganjima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2006. 16:16:35 

Prokka je napisao:
Evo ti jedna konsturktivna kritika. Pogledaj link http://nemanja-sufon.com/zalagacu_se_za.php koji je izbrisan iz menija sa leve strane tvoga sajt.

juuu ja ovo nisam video :zbun: . Evo odmah cu poslati mail webmasteru da vrati ovo ili vec sta jer se ne razumem preterano u webdizajn(radio je mini redizajn sajta pa je verovatno tada nestalo, nije postrojala namera ako tako pretpostavljas). U svakom slucaju hvala. Ali posto pretpostavljam da je kritika bila drugacije usmerena evo za tebe cu specijalno(bez obzira sto ucim Ekonometriju :)) da napisem jer postujem protivkandidate.
Citiraj:
Zalagaću se za...
• оснивање студентског парламента
(zavrseno 90% posla, skoro do kraja napisan pravilnik za izbore, i izbori ce biti otprilike sredinom novembra)
• отварање јавног интернет центра за студенте на факултету
(ovo mi je priznajem rak rana jel imam dosta problema oko toga na fakultetu, dodje bukvalno do kraja i onda opet neko ili nesto zezne, sve u svemu ideju je uprava podrzala i postoje neki tehnicki problemi zbog cega sve jos uvek ne funkcionise, ali se nadam da ce do kraja mog mandata profunkcionisati, kao jedan od prvih koraka je bilo onih nekoliko racunara u hodniku mada iskreno nisam ih ja obezbedio, ali kada sam krenuo sa inicijativom onu su kao prelazno rsenje ponudili to)

• увођење шалтера неке платне установе на факултету
( e ovde sam tebe poslusao kada si na prezentaciji rekao da se otvara Raifaisen banka u blizini fakulteta i da je to bezsmisleno, a iskreno i da nema te banke(ja ne znam gde je :)) tesko cu ovo realizovati jer se ispostavilo da je bila nerealna ideja zbog nekih drugih stvari)

• бољу организацију наставе
(Jel nije, koliko si guzve imao u drugom semestru i koliko su bili rastrkani rasporedi nastave...)

• боље распореде испита
(prvi put u istoriji fona izbacuju se preliminarni rasporedi ispita, na koje se studenti zale studentu prodekanu pa se formiraju konacni)
• боље услове за студенте са посебним потребама
(ne moraju da placaju troskove studentske sluzbe, imaju privilegije kod sistema bodovanja, rampu nije moguce ugraditi zbog tehnickih problema(strmina stepenica), za ljude koji dodju u kolicima vojnik sa portirnice je zadozen da unese kolica, takodje i profesori su dobili naloge da po potrebni silaze da drze konsultacije u prizemlju, sbi su evidentirani i prati se njihov rad, a i u parlamentu ce imati svoje predstavnike)

• веће поштовање времена студената
(u saradnji sa SUFON-om sam pokrenuo akciju postujte nase vreme)

• ваннаставне спортске активности на факултету (такмичења студената у разним спортовима)
(ovde iskreno nisam nista uradio jr nisam imao vremena.. da se pored svega bavim o ovim organizovanjem a i nisam dobio podrsku fakulteta da se to odradi kako sam ja zamislio)

• право апсолвената да имају сваког месеца испитни рок
(imas ovde negde temu oko toga da ti ne pricam sve iz pocetka)

• веће и боље практично усавршавање студената
(ove godine je sluzba za praksu odvela za oko 50%(ako ne i 100%) vise studenata na praksu nego prethodnih godina)
• либерализацију полагања испита кроз колоквијуме, семинарске радове...
(ovde sam takodje mislio da cu moci mnogo vise da uticem ali samo samo u nekim predmetima promenio neke stvari naravno uz dobru volju profesora)

• ниже цене у студенстској служби
(e ovde nisam mogao ama bas nista jer jednostavno nema sanse da se fakultetu dira u pare iskreno)

• и за сваки конструктиван предлог сваког студента... (neka se javi neko kome nisam odgovorio na mail ili saslusao na hodniku)

E sada kao sto si naveo link svi vide da tu pise ZALAGACU SE ZA... a ti mi na vedi za koju od ovih stvari mislis da se nisam zalagao.

E sada da prodiskutujem malo ostatak.

Moram priznati da je moj najveci konkurent na izborima za studenta prodekana bivsi Stud. prodekan Dusan Milicevic bio potpuno u pravu kada je rekao na pocetku svoje prezentacije da je i on kao i mi tada bio pun elana i da je mislio da moze svasta a posle se malo drugacije ispostavilo.

iskreno da se sada kandidujem za stud. prodekana sa ovim iskustvom ne bih stavio ni 5 od ovoliko stavki, tako da buducim kandidatima(CITAJ DENISE :)) ovo iskreno savetujem.

E sada postoji duplo vise stvari koje sam uradio a koje nisam stavio u obecanjima a koje su itekako pomogle studentima u prethodnom periodu ti verovatno vecinu i znas, a ako ne znas iscitaj ovu temu.

Da li si ti zadovoljan radom studenta prodekana?
Nisi mi napisao a po tonalitetu i tvom ponasanju sam sumnjicav?

Eto nadam se da si zadovolajn i ti a i ostali.

Pozdrav

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2006. 17:11:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
evo nemanja, jednog nadam se konstruktivnog predloga koji sam predlagao u sufonu josh pre 5 godina i i dalje nishta.. a uopshte nije teshko realizovati ->

ako izdejstvujesh da se spiskovi za polaganje ispita koje na faqltetu ionako imaju u rachunarima, umesto da ih shtampaju i lepe po zidovima faqlteta okache na sajt fona, pa umesto da dan-dva pred polaganje idemo na fon da se trazhimo po spiskovima mozhemo to lepo da uradimo preko neta.

mislim da ovo za studentsq sluzhbu nije nikakvo cimanje, a studentima bi puno znachilo, a i sluzhba ne bi morala da ulepi ceo fax u vreme ispitnog roka onim tapetama od spiskova za polaganje.

nadam se da si razumeo koji je moj konstruktivni predlog :]
mislim, meni ovo nishta ne znachi, ali cenim da znachi ljudima koji polazhu ispite na prvoj godini pa kad se trazhe po onim spiskovima iz mate1 i slichnih predmeta koje prijavljuje po milion ljudi u roq.

eto ako to izvedesh ima da te poljubim u dupe :]
[ok, lazhem :]

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 100 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4