Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2006. 19:26:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.08.2004. 19:44:01
Godina: Apsolvent
Smer: OM
Ja takodje moram da reagujem na sve ovo, jako sam razocarana prituzbama na katedru mate (i kako se moze zakljuciti uglavnom mladjih studenata) i naravno podvlacim crtu izmedju tih reakcija i same akcije koja je opet cini mi se dobro osmisljena a lose organizovana i preterano brzo dovela do reakcija!

Zao mi je sto smo koliko mogu da zakljucim skoro svi svesni da je prva od opomena upucena bas najkorektnijima, ali u nasoj zemlji (mrzim ovu frazu) to je izgleda uvek nazalost tako.

Ja znam da sam na fonu pre svega naucila da cekam, satima,danima... i mozda sam se na to i navikla a ko zna mozda to nije tako losa stvar, treniramo toleranciju i postujemo neki red, makar se taj rede i odugovlaxcio, pa gde jos nesto kod nas funkcionise tacno na vreme (da ne pominjem GSP, red voznje zeleznicom itd sto je pre svega nesto sto se mora urediti), to sto smo mi mladi i sto ocekujemo da i mi odmah sada moramo da imamo svo vreme sveta i sto nas realno ne interesuje da je to uvek moguce i kako to postici pa da li je to nas problem?!!! Jos se smo nadam da ce svi ti najmladji studenti sada, kad ispiti ne budu vise kasnili na pravi nacin iskoristiti to svoje vreme!!!

Podrska akciji, verujem da ce na meti ipak biti i ispiti i profesori kojima zaista treba opomena!!!

Poz!

Like a cold river...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2006. 20:56:14 

Pridružio se: 12.08.2005. 15:48:59
Smer: UK
Prvo, slazem se da su matematicari korektni u odnosu profesor-student, da izlaze u susret svima...
Pa to se valjda vidi i u tome da su oni jedini reagovali na ove dopise,a poslato ih je dosta, verujte!!!

Cuo sam i da je neki ispit kasnio nekoliko sati, pa sto se nije predmetni nastavnik javno izvinio studentima_??/
Nego su to uradili matematicari,kojim je kasnio pola sata ili vec koliko!!
Koliko ja kapiram ovu akciju,treba nesto na bolje da se promeni na fax-u, samim tim treba da se ukljuci vise ljudi u sve to!! Kada sam bio prva godina nije mi bilo tesko da cekam na odgovaranje mate, 3,4 sata!!! Ali sada mi se dogadja da cekam po 5,6 sati samo da upisem ocenu!!! Prema tome...
Ova akcija treba da se nastavi, da se nebi takve stvari ponavljale.. Valjda ce jednom i takvi profesori da shvate da treba da postuju studente!!!!

I jos jednom
:respect: za matematicare!!!I :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.08.2006. 20:59:02 

Pridružio se: 12.08.2005. 15:48:59
I jos nesto, ova akcija koliko ja znam traje vec duze vreme!

I? Da li je ranije bilo nekih reakcija????

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 18:07:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.08.2004. 19:44:01
Smer: OM
Povodom ove teme i opomene katedri matematike razgovarala sam sa profesorkom Verom, koja je takodje razocarana sto je opomena upucena njima, rekla je da smatra da su oni imali uvek korektan odnos sa studentima i uvek im izlazili u susret (ja kazem 100% u pravu!!!). Ja sam takodje prenela moje utiske sa foruma (nadam se da nesmeta zakljucak da nas je ipak veliki broj, koji smatra da ta opomena nije na mestu). Prenela mi je da ce njihova katedra biti u buduce dosledna saopstenju profesora Dajovica i da vise nece biti ustupaka studentima, jer realno to i jeste nacin a i jedini razlog zasto se ispiti iz matematike ponekad oduze. (znaci nema kasnjenja i cekanja ali nema ni ustupaka).
Ja sam pitala da li je ikako moguce da se ta ipak po meni nepravda ispravi i u razgovoru snjom dosle smo do zakljucka da ako odredjeni broj studenata potpise peticiju i preda SUFON-u zahtev da se prethodna opomena povuce, oni (katedra mate) bice spremni da ponovo studentima izadju u susret na sve moguce nacine (setite se svih onih vanrednih termina i deljenja usmenog na 100 delova..).
Licno smatram da je to u redu i zalazem se za takvu inicijativu, a unapred se izvinjavam sufon-u ako moj stav vidi kao sabotazu njihove akcije koja zaista nije dobro organizovana i usmerena.
Nadam se da je demokratski da ipak vidimo koliko ljudi ipak zeli da se opomena povuce a koliko njih ustvari zastupa SUFON, i takodje se nadam da mi ljudi iz SUFONA nece zameriti sto o tome imam svoj stav i svoju, moram reci, savest koja mi ipak nalaze da se za fer i korektan odnos oduzim na isti nacin!

Like a cold river...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 20:38:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Godina: Dipl.
Smer: IS
Hmm...slažem se da je opomena bila preoštra... zato što je u pitanju katedra za Matematiku, koja je stvarno uvek bila max korektna prema studentima! (uvek pre opomene treba uzeti u obzir razloge kašnjenja ispita)

Ukratko: potpisao bih peticiju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 21:35:32 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Ja sam među prvima osudio dopis koji je poslat matematičkoj katedri. Ispiti iz matematike NIKADA, ali NIKADA nisu kasnili zbog profesora, njihove nonšalantnosti, neodgovornosti, već isključivo zbog studenata... jer preko 50% onih koji izlaze na usmeni traže da im se nešto odloži, da polažu iz delova, polažu preko reda itd. Dakle, studenti su jedini krivci, a ako postoji krivica do profesora matematike... jedina krivica je što su studentima izlazili u susret.

Međutim, što se tiče sad ove peticije oko povlačenja "opomene", mislim da to neće dati nekog efekta. Desilo se šta se desilo, profesor Dajović je rekao svoje i svaka peticija bi sad izgleda kao neko "cenkanje". Mi ćemo da povučemo "opomenu", a vi na ispitu ponovo činite ustupke kao i do sada.
Jednostavno... za prosutim mleko ne vredi plakati, a i ne verujem da će posle ovoga profesor Dajović, kao šef katedre promeniti stav.
Jednostavno... biće po principu "tražili ste, sad gledajte".

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 21:43:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.02.2006. 12:11:05
@nik :
:taptap: Upravo o tome govorim (doduse na temi ,,Inicijativa za povlacenje opomene katedri matematike,,)! Potpuno se slazem!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 21:49:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
nik je napisao:
Ja sam među prvima osudio dopis koji je poslat matematičkoj katedri. Ispiti iz matematike NIKADA, ali NIKADA nisu kasnili zbog profesora, njihove nonšalantnosti, neodgovornosti, već isključivo zbog studenata... jer preko 50% onih koji izlaze na usmeni traže da im se nešto odloži, da polažu iz delova, polažu preko reda itd. Dakle, studenti su jedini krivci, a ako postoji krivica do profesora matematike... jedina krivica je što su studentima izlazili u susret.

Međutim, što se tiče sad ove peticije oko povlačenja "opomene", mislim da to neće dati nekog efekta. Desilo se šta se desilo, profesor Dajović je rekao svoje i svaka peticija bi sad izgleda kao neko "cenkanje". Mi ćemo da povučemo "opomenu", a vi na ispitu ponovo činite ustupke kao i do sada.
Jednostavno... za prosutim mleko ne vredi plakati, a i ne verujem da će posle ovoga profesor Dajović, kao šef katedre promeniti stav.
Jednostavno... biće po principu "tražili ste, sad gledajte".

Efekat ne, kontraefekat sigurno. I na akciju i na profesore.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 21:52:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.01.2005. 02:59:43
Godina: III
nexbg je napisao:
Evo naprimer ja ne mogu da idem od studenta do studenta i da ga pitam jer ima on nesto da mi da i kaze o parlamentu i jel zainteresovan on mozda da pise pravilnik!! Zna se ko to treba to da radi, a ako ima zaintersovanih pojedinaca kao sto si recimo ti Lidija svakako da bi trebalo da se javish!

igzekli maj point. :) tnx!

ne mozes da krivis (na bilo koji nacin) organizacije zato sto ti se nisu javile (ili pojedince) a da pri tome nigde nisi ni rekao da ti treba pomoc... kol'ko sam skontala, ti imas sajt... fino okacis "student prdekan u narednih toliko i toliko radi to i to, svi koji smatraju da mogu na bilo koji nacin mogu pomoci, izvol'te se javiti na [email protected]"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 23:28:13 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
ja sam cula da je Dajovic rekao da vise nema deljenja usmenog na dva dela, tj. nema deljenja ispitnih pitanja (jedno sad, drugo u drugom roku) nego mora odjedared, oba pitanja, pa sad u kom roku (prvom ili drugom) :( neka neko kaze da ovo nije istina :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.09.2006. 23:50:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2003. 01:21:05
I neka to brzo kaže jer ovo niiiikako ne bi valjalo :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.09.2006. 19:14:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.01.2006. 22:42:11
Sta kazete za rezultate iz UIS-a ...
UUUUUUUAAAAAAAA!!!!!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.09.2006. 23:56:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
exult je napisao:
ja sam cula da je Dajovic rekao da vise nema deljenja usmenog na dva dela, tj. nema deljenja ispitnih pitanja (jedno sad, drugo u drugom roku) nego mora odjedared, oba pitanja, pa sad u kom roku (prvom ili drugom) :( neka neko kaze da ovo nije istina :((

Znam da je poruka od pre dve nedelje..

Ali su i u ovom roku davali jedno pitanje sad a drugo u sledecem roku... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 00:03:22 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
A i, majku mu, stvarno je preterivanje to jedno pitanje po roku...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 00:41:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Klife ja bih te molio da te neosnovane tvrdnje zadržiš za sebe, em što nema veze sa temom, em što podela matematike na delove mnogima mnogo znači. Koliko se sećam cilj je da naučimo, da li ćemo za jedan ili dva termina to je već njihova dobra volja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 01:55:30 
Moderator
Korisnikov avatar

Kako neosnovane? :zbun:
Prokko, naravno da znam za celu pricu oko parcijalnog polaganja ispita, i slazem se sa njom, a i sa tobom, ali neka granica se mora znati... Mislim, kad bi matematichari otisli korak dalje u parcijalnom polaganju, dobili bismo situaciju da se u jendom roku vuku pitanja, a da u sledecem odgovarash :D
I znam da prica o mati nema veze sa temom, ali ta prica je pocela 5, 6 postova iznad mene i niko se nije bunio zbog toga :zbun:
Nevermind...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 02:53:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2004. 02:11:42
Klife mogli bi da daju da se teorija polaze i pismeno, kao na ETFu na primer.. Ali sujeta je cudo.. Ne vidim da je ETF losij, ili da ima losije matematicare [profesore]... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 08:15:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
A ja ne vidim zasto pismeni ne bi trajao cele godine...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 08:21:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
na saobracjajnom pisani iz mate traje samo taj 1 rok kada si ga dao. i obichno bude da dan kada izadju rezultati bude i dan za usmeni.

jedni bi da ispit iz mate bude josh blazhi a drugi da bude oshtriji, shto je najbolji znak da je sadashnje stanje najbolje :]

ko cje narodu udovoljiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 09:17:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Naravno... Mislim, parcijalno polaganje jeste nesto okej, ali treba postojati neka granica... ne mozemo da uzmemo knjigu od 300 stranica pa da svakog dana tokom godine odgovaramo po jednu stranicu... parcijalno :D Sto, je l' to znaci da ja ne znam to gradivo ako budem tako ucio i odgovarao? :D
Odosmo u off.. Srry..

bLooez je napisao:
jedni bi da ispit iz mate bude josh blazhi a drugi da bude oshtriji

Ne bih ja da bude oshtriji, pupupu, pa ja sam student, sto bih hteo da bude ostrije :D
Samo kazem da su profesori previse popustili i da ja na njihovom mestu ne bih tako uradio... Ali, Boze moj, zato ja nisam profesor :D
Not yet :devil:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 09:28:31 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Rekoh jednom, reći ću ponovo: Samo se Dajović iznervirao. Svi ostali su ok.

I ne dirajte mi parcijalno polaganje.

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 09:50:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2003. 08:56:54
Na saobraćajnom je usmeni jedno sedam puta laksi nego kod nas i jedno 95% ljudi koji poloze pismeni prođu usmeni.......

Postao je lider, umorni lider.Lideri se, kao što znamo, oslanjaju isključivo na narod.Njegov narod sastoji se od umornih intelektualaca svih kategorija, umornog radništva i seljaštva, umornih devojčica i njihovih mama..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 09:56:32 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
shadow je napisao:
Na saobraćajnom je usmeni jedno sedam puta laksi nego kod nas i jedno 95% ljudi koji poloze pismeni prođu usmeni.......

shto ne kazhesh kakav im je pisani deo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 10:09:10 

Pridružio se: 04.12.2002. 11:26:56
Ljudi čitam ovo i ne verujem, šta neki pričaju.

Šta ste se uhvatili za matu i kako je ta katedra divna, sjajna i bajna. Iskreno kao neko ko završava fakultet i smer menadžment odgovorno tvrdim da je ta silna matematika totalno bezpotreban ispit bar što se menadžmenta tiče. Na svim men-eko fakultetima se polaže nekakva matematika za menadžere/ekonomiste, koja je smešna i ni blizu malteretiranja koje smo mi prošli.
Toliko o matematici, malo offtopic ali nema veze.ž

Ne razumem kako me kapirate da je ovo stvar principa, "NI PO BABU NI PO STRIČEVIMA".

ILI TI OSNOVNI PRINCIP PRAVNE DRŽAVE: "ZAKON(PROPIS) JE ISTI ZA SVE"!!!

Šta sad ako je neki profesor super i daje svima desetke i deli čokolade onda može da se pojavi samo za novu godinu na fakultetu????

Odrastite malo i batalite lični odnos sa profesorima. Svi moraju da dolaze na vreme, a pogotovo oni kojima je to posao i taj hleb nasušni jedu na fakultetu. Tu ne sme biti pardona i kompromisa niti privilegovanih profesora, počev od dekana i prodekana. Ako već svi hoćemo u EU moramo da počnemo i profesionalno da se ponašamo. Sutra kada počnete da radite niko Vam neće tolerisati.
kašnjenje i probijanje rokova.

BRAVO ZA SUFON, SAMO NAPRED I ISTRAJTE DA ISTERATE STVARI DO KRAJA. NA SVAKU OPSTRUKCIJU OD "UVREĐENIH" PROFESORA, KOJI ZAMISLI SAD, MORAJU DA SE MALTERTIRAJU I DOLAZE NA VREME, ODGOVORITI 5 PUTA GORIM KONTRAMERAMA DOK SE NE POČNU DA ZARAĐUJU SVOJ HLEB NA PRAVI NAČIN, KOJI BTW. MI PLAĆAMO, posedno ili neposredno. Zamislte da dođete u banku da u radno vreme i da Vam kažu čekaj 3 sata ili dođi prekosutra.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2006. 10:18:10 
Moderator
Korisnikov avatar

Ja bih samo spomenuo kako se svi hvatamo za statut i zakon(?) kada nama nešto treba. Kada smo dobili kompenzaciju i okt 2 niko se nije žalio pa to nije fer, pa ja sam učio celo proleće da mi to ne bi trebalo, pa to nije po statutu... Niko se ne žali kada zakasni na ispit sat vremena jer se uspavao, jer se podrazumeva da će nas profesor pitati, niko se nije žalio ni na matu kada je polagao u drugim terminima ni na ostale ispite. Ne možemo očekivati da profesori dolaze na vreme ako mi ne dolazimo i ne poštujemo ga. Ako smo već navikli na gore navedene stavke moramo biti spremni i na kompromise. Slažem se da bi bilo bolje kada bi se svi mnogo više međusobno poštovali, ali ne može samo jedna strana da se menja plus da joj to nameće jedna strana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća