Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2007. 14:45:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.01.2005. 21:34:29
Godina: Padobranac
Smer: IS
Milex je napisao:
Ili da uradiš ono što je jedan lik uradio, dođeš na regularno služenje, kako počne onaj prvi skup, zbor ili šta već ti počneš da vičeš: "Daj pušku, sve ću da vas pobijem!!!", i praviš se lud, odvedu te kod lekara a ti samo govoriš kako želiš da ubijaš i da voliš krv, pa te oni pošalju kući... :P

Ili jednostavno kažeš da si gay i škartiraju te... :P :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2007. 16:19:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Godina: Apsolvent
Smer: OM
filip je napisao:
Milex je napisao:
Ili da uradiš ono što je jedan lik uradio, dođeš na regularno služenje, kako počne onaj prvi skup, zbor ili šta već ti počneš da vičeš: "Daj pušku, sve ću da vas pobijem!!!", i praviš se lud, odvedu te kod lekara a ti samo govoriš kako želiš da ubijaš i da voliš krv, pa te oni pošalju kući... :P

Ili jednostavno kažeš da si gay i škartiraju te... :P :D

pa te rulja jednostavno isćebuje dok ne propisas krv. vojska je puna primitivaca, prosto je neverovatno kakvih maloumnika ima, i pitam se cemu regrutacija i psiho testovi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2007. 17:04:36 
Korisnikov avatar

A ne znam da li te uopšte i puštaju u vojsku ako kažeš da si feget. Ja znam da su na regrutaciji tamo u VMC Karaburma (što je Moma opisao) svakoga pitali da li je pеder.
Otkud znam, nisam se baš nešto zainteresovao za taj način izbegavanja vojske.. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2007. 18:09:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2004. 02:41:21
Godina: III
Smanjenje vojske i zamena vojnika profesionalcima odvijaće se fazno. Još ove godine planira se da u vojsku ode 11.041 regrut, da bi 2007. taj broj bio smanjen za oko polovinu, pa bi naredne tri godine na odsluženje vojnog roka bilo upućivano po 6.450 regruta godišnje i najzad bi 2010. služenje vojnog roka bilo ukinuto. Istovremeno, u ovim reformama potpuno će se promeniti i struktura starešinskog kadra: na kraju 2010. godine, prema planu, najviše će biti vojnika po ugovoru (10.600), a najmanje oficira (4.000), dok će podoficira biti 6.600. Sada je taj odnos obrnut, što se ocenjuje kao nepovoljno.

http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?na ... &sid=11379

a ako ne verujesh u rokove, deder upishi medicinu - ne mosh' omanut' :D

beat the machine that works in your head

The road to truth is long, and lined the entire way with annoying bastards

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2007. 20:30:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.09.2005. 01:43:21
Godina: Dipl.
mad_man je napisao:
a ako ne verujesh u rokove, deder upishi medicinu - ne mosh' omanut' :D

A ono jes'... :P

Neko je zaista tu za tebe kad si dole, to je puno, puno, puno...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2007. 20:33:32 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.10.2004. 23:06:03
Godina: IV
e da vas cuju dedovi...
mrs u vojsku bre! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.03.2007. 21:26:42 
Korisnikov avatar

salebab je napisao:
e da vas cuju dedovi...
mrs u vojsku bre! :)

Ma ljudi su postali babe jеbote, radije bi prali pelene po bolnicama nego držali pušku. Ranije je bilo čast ići u vojsku, ljude je bre bilo sramota ako im je sin proglašen nesposobnim.
Ja sam mojima već rekao - ako ne upišem treću godinu do oktobra, palim u vojsku da dođem malo sebi, naviknem na red i rad a ne ovako... A i već zamišljam sebe na tenku, deluje mi previše moćno... :)

(ps. mogao bi neko od moderatora da prebaci offtopic ovde da ne kvarimo Ogiju temu ;) )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2007. 07:19:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Bez ikakvih veliko-srpskih ili protradicionalnih ubedjenja smatram da je vojska, tj. sluzenje vojnog roka nesto posle cega je muskarac mnogo zreliji nego sto je bio pre toga... S druge strane, zivimo u takvom vremenu i skolskom sistemu i trzistu ljudksih resursa da je nametnut odlazak u civilno sluzenje, ako zelis da sto pamentije iskoristis vreme...
Otici cu na civilno i ja jednog dana, ali to nije nesto cime cu se ponositi u svom zivotu...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2007. 10:33:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
Izvini, ali kako može da bude pametnije da civilno idem 12 ili koliko već svaki dan u porodilište, nego da blejim u rovu 6 meseci? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2007. 11:44:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
na ove priche kako je neki lik u vojsci glumio ludaka i urlao _dajte mi pushq sve cju da vas pobijem_ zaboravite. to su urbane legende. prvo shto cje da ti urade jeste da ti daju pushq i da vide da nemash muda da bilo koga roknesh i napravish sebi mnogo vecje sranje nego da si samo sluzhio vojsq :]
to izvlachenje na ludnicu moglo je samo na regrutaciji.
kod mene u kasarni je bilo svakakvih ludaka i niko ih nije izbacio iz vojske jer vojska ima sad vishe problema nego ikada sa brojem vojnika. bili su oni agresivni ludaci /jedan je u civilu bacio bombu na neke ljude u kafani/ a bili su i oni miroljubivi /jedan momak je ochigledno bio malo mentalno poremecjen, ali dobar kao lebac/ i nikoga nisu oterali iz jedinice. za svakoga se nadje neki posao /ili vojni pritvor, a vreme u pritvoru se dodaje na odsluzhenje, pa smo tako imali jednog lika koji je sluzhio 11 meseci umesto 9 :] /

ovo za p***r* stvarno ne znam, takvih nije bilo /ili su se dobro krili :D / ali cenim da bi tog *j*** i d**** u mozak svi redom od stareshina do ostale vojske, tako da to nikako ne preporuchujem :]

a shto se tiche ukidanja vojske, ja mislim da ako se to i desi 2010. godine, i dalje cje svi tadashnji vojni obveznici morati da odsluzhe, a tek oni koji bi 2010. trebalo da idu na regrutaciju necje morati da sluzhe. ukratko, mislim da svako ko je ishao na regrutaciju mora da odsluzhi rok jer je vojni obveznik. ali to treba proveriti. mada se ja ne bih uzdao u to.

i da ne duzhim, moj savet ti je da ako imash neq vezu za regularnu vojsq sredish sebi neq belu crkvu, i odesh tamo, jer to ti je bolje i od civilnog i kracje traje, a u principu pushq necjesh da vidish, to je ladjenje jaja i nema veze sa pravom vojskom. ili sredi sebi neq karaulu ili tako neshto, samo da nije juzhno i da nije beograd :]

u krajnjem sluchaju - civilno pa qd pukne :]

i btw, ja stojim iza toga da regularna vojska svakoga promeni makar malo. na bolje ili na loshe, to vecj zavisi od mnogo faktora, ali fakat svakoga promeni. ja nisam isti izashao iz vojske, volim da mislim da sam izashao kao malo bolji chovek /stvarno ne znam shta tachno znachi ono zreliji, al mozhda je i to :D /

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2007. 15:55:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.07.2004. 02:41:21
Godina: III
bLooez je napisao:
a shto se tiche ukidanja vojske, ja mislim da ako se to i desi 2010. godine, i dalje cje svi tadashnji vojni obveznici morati da odsluzhe, a tek oni koji bi 2010. trebalo da idu na regrutaciju necje morati da sluzhe. ukratko, mislim da svako ko je ishao na regrutaciju mora da odsluzhi rok jer je vojni obveznik. ali to treba proveriti. mada se ja ne bih uzdao u to.

Po toj logici od 2010. ne bi bilo vojnih obveznika u zemlji, pa za jedno 30tak+ godina ne bi bilo koga da se odazove opshtoj mobiliziaciji. Svi ce biti vojni obveznici do 60te godine, sluzili kao regruti ili ne, jer ako od sutra ne bi bilo vojnih obveznika, a neko napadne Srbistan za XX godina, ne bi imali pravo da ture pushku u ruke i kazhu ish na front svima koji nisu sluzili kao regruti tj. kojih nema u vojnoj evidenciji.

Poenta je da u redovnoj vojsci od 2010. ne bude regruta (ni regrutacije), a uvodjenje u vojnu evidenciju ce se verovatno vrshiti drugachije. Znachi, 2010. godine vojsku ce chiniti samo "profesionalni" vojnici + njihova svita.

beat the machine that works in your head

The road to truth is long, and lined the entire way with annoying bastards

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2007. 18:15:39 
Moderator
Korisnikov avatar

Da se razumemo, nama je dovoljna samo profesionalna vojska, čisto da vrši neku funkciju minimalne odbrane. Mi još jedan rat ne bi izdržali (prvenstveno ekonomski, a ostale posledice da ne spominjem) pa makar se i svi stanovnici Srbije borili...

I moram da dodam ovo: http://www.fonforum.org/viewtopic.php?p=272550#272550

:P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.03.2007. 20:58:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.12.2003. 15:58:04
Kai je napisao:
Milex je napisao:
Moma je napisao:
ne znam jesi li cuo, poceli su da hvataju te koji "sluze civilno"

Znam, ali to je ako nemaš nekoga da ti čuva du*e...

C c c... Mislim da nije čovek mislio na to hvatanje :D :kreza:

Jeste da je trulo da citiram sam sebe, al mislim da ovo govori kako ćeš ti da se izvučeš iz vojske, tako da se tvoji saveti više ne uzimaju u obzir :P

They’re laboratory mice
Their genes have been spliced
They’re dinky They’re Pinky and The Brain,

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.03.2007. 15:58:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Ogi je napisao:
glupo mi je da radim par meseci pa da idem u vojsku. ko zna da li ce da me prime nazad :D

Koliko radiš, nema šanse da te prime :P

Elem, varijante su sledeće...

- Upišeš juna neku jeftinu višu (viša mašinska npr. ) i kuliraš i studiraš.
- Upišeš mastera na jesen.
- ne primaš pozive do 27 i praviš se blesav.
- samo se praviš blesav na pregledu.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.03.2007. 13:38:29 

Pridružio se: 05.01.2002. 22:45:47
Videh ovu temu pa nisam mogao da ne odgovorim. Ja sam upravo pre 10 dana izasao napokon iz kasarne, uglavnom razocaran u vojsku ali to sada nije bitno. Sto se tice tih ludackih prica kako te salju kuci ako pocnes da pravis probleme po kasarni...ima tu istine , ali zapamti da ti to stoji u dosijeu ceo zivot. Vojnik iz moje spavaone je napustio kasarnu tako sto je jednostavno otisao kod psihologa i rekao " ja ne mogu vise" i to tek posle 10-tak dana.Tako je uradilo i jos par momaka koje znam i to je bilo u redu.Tacnije dobili su odlaganje za godinu ili dve.Niko od staresina nema nameru da odgovara za tvoj zivot ako ti nameravas da ugrozis sebe ili nekog grugog. Sto je jedan stariji vodnik nama svaki dan govorio DEMOKRATIJA JE USLA I VOJSKU PA KO NECE DA OSTANE MOZE DA IDE KUCI :)
Veoma je lako izaci iz kasarne ako si vec u njoj.Ako stvarno ne zelis ponekad je dovoljno samo to da kazes...tako je bar bilo u kasarnam u kojima sam ja bio (preporuka je da se odustane pre zakletve).
Ipak mnogo je bolje resenje da uopste ne dodjes do kasarne...to jest da uopste ne odes u vojsku ako vec neces.Sto se tice raznih bolesti ...u vojsci su i tezi asmaticari..ispisu im potvrde o postedi i neke stvari ne rade ali opet su tu zatvoreni kao sto smo bili i mi.Bilo je tu i ozenjenih koji imaju decu itd ...itd...Vojska izgleda vise ne bira mnogo.....ali ipak nece zadrzati ljude po svaku cenu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.03.2007. 13:51:03 
Moderator
Korisnikov avatar

Ja sam mogao da se oslobodim još na regrutaciji. Pitao me je lepo doktor da li imam neko hronično oboljenje (imam, tačnije imao sam tada hronični bronhitis, sada se malo primirio ali bih opet bio slobodan) i ja umesto da mu kažem da imam, ja sam rekao da nemam više (kao da se ne bih davio sa odlaskom na VMA, ali bolje da sam otišao tamo i završio sa ovom glupom pričom). A on me još natera da odem kod mog lekara da mi napiše uverenje da mi je to prošlo inače neću ni ići u vojsku. I ja otišao i uzeo... :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.03.2007. 13:54:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Nisi ti Milexe baš mnogo bistar :D :P ... mada možda si tada bio naložen ono kao - vojska - Srbija - udri... :udri: :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.03.2007. 16:19:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
Milex je napisao:
Ja sam mogao da se oslobodim još na regrutaciji. Pitao me je lepo doktor da li imam neko hronično oboljenje (imam, tačnije imao sam tada hronični bronhitis, sada se malo primirio ali bih opet bio slobodan) i ja umesto da mu kažem da imam, ja sam rekao da nemam više (kao da se ne bih davio sa odlaskom na VMA, ali bolje da sam otišao tamo i završio sa ovom glupom pričom). A on me još natera da odem kod mog lekara da mi napiše uverenje da mi je to prošlo inače neću ni ići u vojsku. I ja otišao i uzeo... :udri:

stidi se... izdao si konzerve mesnog nareszka...

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.03.2007. 20:04:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Misliš na konzerve koje su ostale od mog pokojnog dede ili pradede? :P

Ripper je napisao:
Nisi ti Milexe baš mnogo bistar :D :P ... mada možda si tada bio naložen ono kao - vojska - Srbija - udri... :udri: :udri:

Iskreno, nisam tada ni razmišljao toliko o vojsci... Tako da sam samo gledao kako što pre i lakše da završim sa tom regrutacijom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.03.2007. 18:14:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.05.2003. 19:54:11
Don je napisao:
Izvini, ali kako može da bude pametnije da civilno idem 12 ili koliko već svaki dan u porodilište, nego da blejim u rovu 6 meseci? :)

I da jos zaradim i cuvenu hronicnu upalu zgloba ili ti ga - suvenir na strazarske dane:)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2