Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.01.2007. 16:43:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ako ne ocistis sve predmete mozes upisati sledecu ali na samofinansiranje.....To za placanje prenetih ispita sam cuo da pricaju po nekim topicima raniej,znaci ako xy kinti dodatnih za svaki preneti + skolarina.....Sta je receno u vezi toga? zakon o visokom obrazovanju..Pogledajte malo ako neko ima vremena , pogotovo clanove 87 i 88....Pravila studija blize odredjuje visokoskolska ustanova.....Koliko znam fakulteti jos nisu akreditovani....
I cudi mi to sto su kao sa nama, imam uticaj da ce biti: ...mi smo dali sve od sebe ali nista moracete da placate.....BAs steta uopste necemo vase pare.....tako da ne veruejm da ce se nesto cimati za nas.....

Poslednji put menjao Kelegorm dana 10.01.2007. 16:54:06, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.01.2007. 16:46:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.10.2006. 20:22:31
Godina: I
...ма уз нас су...веруј ми!!! ;) :D :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.01.2007. 16:48:37 

Pridružio se: 20.12.2005. 00:27:13
u jee... shteta shto nisam ranije prochitao pa da i odem tamo... :) jel moze da se bane sutra u termin za druge grupa? :) chisto da se chuje sve ovo iz prve ruke... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.01.2007. 17:22:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
Godina: IV
La:Dowina je napisao:
...ма уз нас су...веруј ми!!! ;) :D :lol:

Martic je jerdnostavno rekao da FON-u nije u iteresu da mi studiramo po novom, a kad su interesi u pitanju...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.01.2007. 19:51:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.01.2007. 18:48:48
Мислим да нисте баш најбоље схватили ово што је причао. Рекао је да ако до октобра 400 студената дају све испите, сви они ће бити на буџету, иако је то за 40 више од броја који је у прву годину уписан на буџет.
Ја лично мислим да овај нови закон неће захватити нашу генерацију, јер не могу то да нам саопште у марту или априлу...
Људи, немојте превише да се бринете, ви само учите, а они нек раде шта хоће. Уосталом, ако сада дате све испите, много ће вам бити лакше касније. Можда сада не делује тако, али ....тако је!!! :aaa: :aaa: :aaa: :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.01.2007. 11:25:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2005. 22:16:28
La:Dowina:
Evo shta je rekao za tih 110%
Ako dash sad 10 ispita, narednu godinu morash da upishesh kao samofin., ali pritom, ako sluchajno planirash onu tamo godinu da upishesh na budzetu, onda npr. drugu god. platish 110% shkolarine tj 121.000din (kakvo je trenutno stanje, mozda se poveca) i morash da dash taj jedan iz prethodne godine shto nisi dao, da dash celu narednu godinu, tj. svih 11 ispita, i plus josh jedan ispit iz sledece godine koju planirash da budesh na budzetu...shto znachi: dash 121.000din, dash ukupno 13 ispita u toku jedne godine, i tek onda fatash status budzeta..elem...a shta ako ne dash sve te ispite...onda ti on vrati onih 10%? :D
Koliko se secam ovog novog statuta, da bi se naredna godina upisala na budzet, potrebno je 60 onih bodova...a to je 11 ispita po godini

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.01.2007. 11:35:04 
Korisnikov avatar

cekaj da das ispit iz sledece godine?jel si sigurna?po kojoj to logici das predmet koji nisi ni slusao?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.01.2007. 11:42:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:39:17
koliko sam ja razumela, da bi upisao budzet na trecoj treba da ocistis celu drugu i taj jedan iz prve, platis 110% skolarine i to je to...ne mozes da polazes neodslusan predmet, nema logike..

nemoj da bacas betonske table sa vrha moje zgrade

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.01.2007. 12:35:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.09.2006. 13:29:31
Godina: II
Smer: ME
Тако је - један из прве и целу другу и платиш 121 000... Једноставно. :nervoza:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.01.2007. 13:48:52 
Korisnikov avatar

Људови, даје се свих 11 испита и то морамо да прихватимо. Распитао сам се како је на другим факултетима и сви су ми рекли да и код њих мора да се чисти цела година али занимљиво, нико се код њих не буни :zbun: ...као "а шта треба да радимо?".

Ма не верујем да се даје +1 из треће, то је јако дебилно! :bljak:

Идите на сајт http://parlament.fon.bg.ac.yu
...сајт је један од жешћих!!! :D :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.01.2007. 13:53:33 
Korisnikov avatar

Vidis vecina ostalih fakulteta ima potpuniju bolonju nego mi sto se tice nacian polaganja ispita(vise manjih testova,vise kolokvijuma, princip slican srednjoj skoli).....Ali i pored toga ja ne verujem da ce tako recimo biti i kod njih, recimo na gradjevini jako malo ljudi da sve predmete iz prve godine....i sta mislis da ce svi ostali na samofinansiranje?vazi.....posto fakulteti jos nisu dobili akreditaciju valjda jos je dosta toga vezano za sam fakultet pa svako tumaci kako hoce.....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.01.2007. 14:06:05 
Korisnikov avatar

Па чекај...колико је њих на ФОНу прошле године дало свих 11 за прелаз на другу? Око 150. И шта мислиш колико ће их сада бити, 200, 250, 300? Једно је сигурно... број студената који су дали свих 11 ће бити већи него прошлих година. А треба да их буде 360. Значи држава може да финансира још студената или је ипак решила да смањи финансирање :D . То би могло да утиче или на смањење школарина за самофинансирајуће или да нам се нешто олакша како би се повећао тај број студената који су стекли услов. Што се болоње тиче у праву си...они испит полажу дизањем руке на часу (мало га и претерах :D :P ).

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.01.2007. 08:47:48 

Pridružio se: 08.02.2006. 15:07:08
La:Dowina je napisao:
Па чекај...колико је њих на ФОНу прошле године дало свих 11 за прелаз на другу? Око 150. И шта мислиш колико ће их сада бити, 200, 250, 300? Једно је сигурно... број студената који су дали свих 11 ће бити већи него прошлих година. А треба да их буде 360. Значи држава може да финансира још студената или је ипак решила да смањи финансирање :D . То би могло да утиче или на смањење школарина за самофинансирајуће или да нам се нешто олакша како би се повећао тај број студената који су стекли услов. Што се болоње тиче у праву си...они испит полажу дизањем руке на часу (мало га и претерах :D :P ).

А шта ако се сви уплаше и дају свих 11 испита?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Studentski parlament
PostPoslato: 12.01.2007. 10:16:15 

Pridružio se: 21.09.2005. 14:00:03
Pozdrav svima...

Prvo, zelim da se izvinem svima sto sajt jos uvek nismo uspeli da pustimo u rad. Takodje, zeleo bih da ne iznosite "svoje" vidjenje nacina upisa u sledecu (drugu) godinu, jer se na taj nacin samo stvara zabuna medju studentima, a to nam najmanje treba.

Zakon o Visokom skolstvu je donet 30.8.2005. godine (novi izmenjeni zakon, koji je napravljen u cilju priblizavanja Bolonjskoj konvenciji) i u clanu zakona 124. pise da stupa na snagu nakon i steka dve skolske godine. Znaci nakon generacije 2005/2006 i 2006/2007 tj nase generacije.

Znaci, jos uvek ima prostora da upisemo po starom programo, sto ce najverovatnije vaziti jos samo za nasu generaciju. Prodekan za nastavu Milija Suknovic je na sastanku parlamenta rekao da FON zaista zeli da pomogne studentima i da je u interesu FON-a da sto vise studenata upise narednu godinu studija.

Studentski parlament zajedno za upravom fakulteta poslace jos jedan dopis Ministarstvu u kome ce traziti da se tacno dodefinisu uslovi upise u narednu godinu studija, ukoliko ne dobijemo odgovor, FON ce odrediti uslov tj. to ce najverovatnije biti isto kao i prethodne godine.

Toliko za sada.

Marin Jovanovic

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.01.2007. 10:31:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2006. 13:03:43
Sad nam ostaje da se nadamo da ce Ministarstvo raditi kao i do sada(NIKAKO), pa ce zaturiti predmet :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 12.01.2007. 10:45:25 
Korisnikov avatar

M@rin je napisao:
Studentski parlament zajedno za upravom fakulteta poslace jos jedan dopis Ministarstvu u kome ce traziti da se tacno dodefinisu uslovi upise u narednu godinu studija, ukoliko ne dobijemo odgovor, FON ce odrediti uslov tj. to ce najverovatnije biti isto kao i prethodne godine.

Поздрављам ово!!! :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.02.2007. 21:17:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2006. 00:56:09
Godina: Apsolvent
Jel se zna definitivno? Jel cista godina za budzet?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.02.2007. 22:19:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.10.2006. 13:37:39
Smer: UK
Nas prodekan za nastavu je danas izjavio na tv-u da vise nema uslova, da ce od sada morati da se cisti godina! Drugu godinu ne mozemo da upisemo dok ne ocistimo prvu! A sto se tice budzeta, na budzetu ce biti oni koji imaju najbolji prosek!!! Pa... Srecno svima... :((

iako te je taj neznanac nekada voleo VISE OD SEBE...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.02.2007. 22:35:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
.shnapy. je napisao:
Nas prodekan za nastavu je danas izjavio na tv-u da vise nema uslova, da ce od sada morati da se cisti godina! Drugu godinu ne mozemo da upisemo dok ne ocistimo prvu! A sto se tice budzeta, na budzetu ce biti oni koji imaju najbolji prosek!!! Pa... Srecno svima...

Јел то сигурно? ДЕФИНИТИВНО??? :((
Ајде нека се неко огласи по овом питању, праламент или когод...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.02.2007. 23:01:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.02.2006. 00:56:09
Godina: Apsolvent
Cuo sam ga da je pricao, ali verujem da ce tako biti od generacije 07, a za nas ne pricaju, doduse ja sam 05, ali nema veze! Nego ne znam da li da cistim ili uslov da jurim :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.02.2007. 00:27:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27.09.2006. 13:03:43
Dajte mi kada moze da se ide da se prica sa prodekanom/dekanom/sakimvectreba i gde. Izvuci cu sve iz njega/nje/njih, dosta mi je vise "JOS SE NE ZNA, ALI SAMO VI UCITE I NEMA BRIGE".

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.02.2007. 10:03:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
И ја мислим да они припремају ону следећу генерацију и да их застрашују, да нас то не качи... али морам признати и мене плаше онакве изјаве на Б92, знајући какви су дебили уопште није изненађујуће било шта...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.02.2007. 12:07:24 

Стварно је неморално тако нешто применити на нас, зато што људи нису знали да ће тако бити кад су почели да плаћају безобразну цену самофинансирања. Значи биће тако. Игри без граници!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.02.2007. 13:26:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
Smer: ME
ja mislim da ce to u vezi uslova i ostalog shto je chika dekan prichao da vazi tek od sledece generacije, malo je glupo da se u toku skolovanja tako nesto drasticno promeni..
pogotovo sto u novom statutu pise da uslov postoji, 37espbodova.. znaci dosta stvari se tu preplice i dalje lud j** zbunjenog

predlog
zasto ne urade.. ako je uslov za upis u narednu godinu 7 polozenih, nek nas prebace na budzhet sa tih 7(kao sto je ranije bilo), ali da ne budemo potpuno oslobodjeni placanja, nego da platimo onoliko ispita koliko nam je ostalo...

dakle das 8 ispita, upises sledecu na "budzhet"..ali placas po 10.000 za svaki ispit koji nisi polozio..dakle za upis u sledecu bi trebao da das 30.000. .. ako ne moze vec po starom, kontam da je i ovo ok?
ima li smisla da ovakvu ideju slati nadleznima?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.02.2007. 14:15:19 

Ај нека ми неко објасни како то иде са бодовима и колико носи који предмет.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća