Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10.10.2014. 13:43:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.02.2008. 10:08:31
Godina: Apsolvent
Smer: IS
meni ovde pored navedenih stvari nije jasno sledece: da li mi koji nismo po bolonji placamo ovih 1600 za unezveritet? mi smo oni pravi, stari apsolventi, 4. smo godina po peti, sesti, 25. put. na ovim rasporedima se pominje samo do 4. godina 4. put.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 13:58:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.01.2009. 14:28:50
Godina: Padobranac
Izgleda da svi na samofinansiranju placaju 1600din, bez obzira koja su generacija.
Vidis sta kaze ovde: http://www.fon.bg.ac.rs/downloads/2014/ ... -UPISA.pdf
5. Dokaz o uplati za Univerzitet.

Ma da, verovatno se to sto pise cetvrta godina treci/cetvrti put odnosi i na vise...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 14:07:21 

Pridružio se: 14.06.2011. 07:19:01
Godina: IV
postignut dogovor- ostaje 5 rokova. al su se dogovorili, svaka im cast!!
to sto se zadrzava status je super, al` samofinansirajuce to ne kaci. steta sto ih nisu pitali jel se i oni u ministarstvu renoviraju pa moraju fonovci da ih finansiraju posto niko drugi to ocigledno ne radi. pazi - ne odu tamo gde su namenjene....pa stvarno!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 14:15:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.04.2010. 12:55:52
Smer: ME
Ahahahaha, bas da vidim da li ce i nas fakultet da ispuni ovu cetvrtu stavku. Pa oni naplacuju ispitne sveske 900 dinara budzetlijama. Eeej 900 dinara! Pa jedna ta vezbanka kosta 20-30 dinara, ma neka je i 50, sto znaci da u tih 900 dolazi 18 vezbanki. Evo glavu dajem da niko od nas nikada u toku skolske godine nije potrosio ne 18, nego ni 10.

Meni je samo frka sto ne postavljaju onu tabelu sa fiksnim cenama za ljude koji upisuju IV godinu 2-3-4. put. Jer mi cemo da im platimo prvu ratu od 12, odnosno 20k, i upisemo se, a ne znamo kolike ce nam biti skolarine. To je kao da smo potpisali blanko cek. Oni posle mogu da rebnu neku cenu i sta onda? Onda ne mogu da odustanem od upisa, sve moram da platim. (msm, nije kao da bih odustala sad sa jos par ispita do kraja, ali ono-zelim na vreme da znam u sta se upustam i koliko para treba da rodim ove godine). Nadam se da ce okaciti to do ponedeljka, kada je i poslednji rok za uplatu za one koji se upisuju 16.

P.S.Kad budem rodila dete, ne od prvog rodjendana, nego odmah od rodjenja, ima da mu otrvorim fond za skolovanje. Pa polako da skupljamo do fakulteta. Kao Ameri. Vidim da polako ka tome idemo, da nam visoko obrazovanje kosta desetine hiljada evra.

P.P.S. Samofinansirajuce nikad nije ni kacio besplatan apsolventski staz.

A, da, i ovih 1600 dinara! Ja se ozbiljno razmisljam da ne uplatim, dok mi ne kazu za sta su te pare. Ako su stvarno za Univerzitet, onda ako svi fakulteti budu placali, platicu i ja. Drugacije necu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 14:19:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.11.2007. 00:21:26
Godina: I
bata_shukilo je napisao:
meni ovde pored navedenih stvari nije jasno sledece: da li mi koji nismo po bolonji placamo ovih 1600 za unezveritet? mi smo oni pravi, stari apsolventi, 4. smo godina po peti, sesti, 25. put. na ovim rasporedima se pominje samo do 4. godina 4. put.

Na zadnjem (najsvežijem obaveštenju) piše da plaćaju svi samofinansirajući studenti. Lepa suma novca.

killchrome je napisao:
jednog dana ce neko stvarno poludeti i otici tamo opasan dinamitom, j*** mi sve

Mislim da nije potrebno ići u tu krajnost. Dovoljno je pozvati ministarstvo prosvete, a oni da pošalju prosvetnu inspekciju koja će ispitati kakvi su to famozni troškovi Beogradskog univerziteta. Mada bi usput mogli još malo da ih pročešljaju, sigurno ima tu još štošta. Ako ne urodi plodom iz opravdanih razloga (mito i korupcija), ostaje mogućnost pozvati novinare. Od njih su se uvek štrecali, jer naš fakultet upravo marketingom gradi reputaciju.

A nama studentima ostaje samo da ukazujemo svim novim generacijama i potencijalnim brucošima šta je zapravo jedan FON.

DeRadicci je napisao:
Sa druge strane, zanimljiva stvar:
http://www.mpn.gov.rs/vesti/1557-postig ... -skonus-om
Cetvrta stavka.

Mozda ovo promeni celu pricu oko visine skolarine. :S

Znači nije postignuto apsolutno ništa osim tačke 2. koja je kratkoročno rešenje.

A ova tačka 4. Znači ministar definitivno nikada nije ušao ni na jedan fakultet od kako je završio svoje studije. Ako je ovo zaista po zakonina (a nije precizirano kojim jer ni sam ne zna), pa ja ne znam koliko onda prijava treba pisati i za koliko godina unazad protiv većine, ili vrlo verovatno svih fakulteta.

Nema šta, SKONUS ili "prevaren" ili potkupljen. Naravno, isto tako, ove sa Filozofskog niko neće za****, svi ostali će ćutati i tako ajmo u još jednu školsku godinu. :to:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 14:27:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.04.2010. 12:55:52
Pade mi sad na pamet nesto. Na sajtu da pise "Приликом уписа самофинансирајућих студената у више године студија, потребан је и доказ о уплати заједничких трошкова за Универзитет". Dodje mi da odem tamo i da se pravim da sam naivna, da trepcem i da kazem: "Ali, znate, ja obnavljam cetvrtu godinu treci put, ja ne upisujem visu, zato nisam platila". :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 15:03:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.10.2009. 20:28:08
Na masinskom se placa 1500din za te "fantomske" troskove univerziteta plus nekih 100-200 din za neki centar za razvoj karijere ali nemaju obavestenje na sajtu i te troskove placaju mislim svi (nisam sigurna) posto nema zvanicnog obavestenja (a nisam isla redom da pitam) ALI ONO STO ZNAM JE DA OBNOVA ZAVRSNE GODINE NE KOSTA NISTA VISE OD TIH 1700RSD (koliko izadje to dvoje kad se sabere). ZNACI NI DINAR VISE OD TOGA. MA KOLIKO GOD ISPITA DA PRENESES.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 15:07:35 
Korisnikov avatar

1600din puta recimo 2000 studenata puta broj fakulteta na univerzitetu = bar 200-300 hiljada evra!

MALO LI JE ?!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 15:59:04 

znaci ministar ce velikodusno da nas odbrani od haraca koji se svake godine podize i zove se prijava ispita???? :pp
jel neko otvarao puskice? mnogo su se bunili pa zavrsise ko pescanik

Obaveštavamo vas da naš sajt već nekoliko sati trpi napade i da je pristup zbog toga otežan ili onemogućen. Uskoro više informacija

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 16:52:49 
Korisnikov avatar

Imam pitanje za sve koji upisuju cetvrtu godinu x put: Planirate li da platite ovu prvu ratu (posto je rok za placanje tri dana pred upis znaci u ponedeljak) ili cete sacekati da izbace cenovnik? I da li je student prodekan pitao nesto za neku drugu generaciju osim za 2010tu? kapiram da oni imaju problem sa finansiranjem pete godine ali imamo i mi stariji sa nepoznatom visinom skolarine i prijavljivanjem espb bodova za ovu godinu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 17:11:51 
Korisnikov avatar

Ja planiram da platim posto mi je svakako ostalo dosta ispita.

E sad, nije neophodno da se uplati u ponedeljak, buduci da je jedan dan potreban da im novac legne na racun. A i nije kao da ce da te odbiju kada im das uplatnicu pri upisu.

Kontam da ce do prekosutra izbaciti taj cenovnik za nas (06, 07, 08, 09).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 17:24:06 
Korisnikov avatar

i meni je ostalo dosta, ali sam racunala da bih trebala da platim 36000 po onom proslogodisnjem cenovniku a posto ove godine ne izbacuju taj cenovnik po bodovima i posto su nas skoro pa stavili u istu kategoriju kao i studente koji upisuju cetvrtu godinu prvi put, nesto sam skepticna po pitanju visine skolarine. Mozda planiraju da nam kazu da placamo po bodu (kao sto ce placati oni sto upisuju prvi put) a to bi bar u mom slucaju znacilo da placam oko 85000.

kapiram da su mogli samo da prekopiraju taj pdf od prosle godine sa cenama i bodovima jer skolarina nije poskupila ove godine pa nema razloga da poskupi skolarina za nas (nesto ne verujem ni da su planirali da je pojeftine) pa mi je cudno sto to jos nisu objavili a nije im tesko da onu vest o uplati za univerzitet izbacuju svaki dan :/

Poslednji put menjao SuspiciousAngel dana 10.10.2014. 17:30:20, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 17:28:29 
Korisnikov avatar

E tek to bi bila cista prevara, da nam ukinu cenovnik. :D
Ma opusteno, bio je dve-tri godine unazad, bice i ove. Samo eto, skroz su neorganizovani.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 18:34:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.12.2009. 14:30:35
Godina: II
Ja imam ukupno 125 bodova,a za zbirni uslov je potrebno 126.Jel ikako moguce da upisem 4.i koja bi bila procedura,pisem molbu ili sta vec?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 18:48:55 

Pridružio se: 14.10.2009. 22:54:39
Godina: III
Meni je ostao jedan ispit do kraja i diplomski, gen 08, i receno mi je da mi je skolarina broj boda x 1350 plus diplomski 7 boda x 2250.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 19:22:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2006. 22:56:20
Godina: Dipl.
diplomski će da se plaća po bodu? xD džizs. može, ali pod uslovom da ne plaćamo prijavu teme i odbranu. mislim potpuno je besmisleno plaćati po bodu (kao da tu postoje predavanja i vežbe), a onda još platiti i prijavu i odbranu, misliiiiim....

edit.
15.750. sad tek shvatih da je 7x2250=15.750..... živote.

Poslednji put menjao Anatis dana 10.10.2014. 19:26:27, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 19:23:26 
Korisnikov avatar

toga se ja i plasim. da ce da nas nateraju da placamo po bodovima sto je cist lopovluk jer se na svim ostalim fakultetima ne placa po bodu vec postoji neka fixna cena obnove koja je do nekoliko hiljada. eto kao sto sam napisala iznad, na masinskom je obnova zavrsne godine 1700rsd, neko rece na ekonomskom 3000rsd, na politickim apsolventi placaju samo prijavu ispita a nas sisaju kao ovce samo da bi imali para za bahanalisanje i vise parking mesta za svoje skupe autice!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 19:44:23 

Pridružio se: 14.10.2009. 22:54:39
Pitala sam i to da li to znaci da posle necemo da placamo prijavu teme, odbranu itd.. i rekla mi je da ne. Da se obavezno placa i to. Bukvalno placamo duplo diplomski.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 20:02:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.09.2009. 22:26:03
Godina: Dipl.
sa rts-a
Citiraj:
Министарство подсећа да високошколске установе немају основ да додатно наплаћују пријаве испита и друге редовне трошкове студирања, јер школарина студента, било да је он финансиран из буџета или се самостално финансира, укључује све трошкове редовног студирања.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 20:05:56 
Korisnikov avatar

Da, to je odavde, kacio sam na prethodnoj strani: http://www.mpn.gov.rs/vesti/1557-postig ... -skonus-om

Sacekajmo kraj vikenda. Ne vredi da se nerviramo i kukamo ovde na forumu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 21:20:37 

prespavace oni mirno vikend. ko ce ih naterati da prekinu sa naplatom prijave ispita kad to nisu uradili godinama unazad. prevelike su to pare. uostalom, lepo se druzio juce dekan sa ministarkom. nece svoj na svoga.. naplatice diplomski 20 000 a nece da uzmu po 800d za prijavu, sve se bojim...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 21:27:24 

Pridružio se: 14.05.2009. 21:11:06
A ako nam je ostao samo diplomski? jel to ona cena od 12 hiljada ili se plaća po bodu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 21:57:37 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Sve je ovo zato sto im nisu odobrili da prosire kvotu za upis na prvu godinu..i jel cemo mi da radimo nesto ili cemo da cutimo?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 22:01:01 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.02.2012. 15:29:48
Smer: UK
Cini mi se da se broj "pobunjenika" smanjio, a to su oni studenti koji su IV godinu bili na budzetu i racunali su da i u V godini zadrzavaju taj status, a ovim poslednjim saopstenjem je i to i potvrdjeno i njima je sad sve kako treba, a mi ostali mozemo sad samo da kalkulisemo kako ce nam se formirati skolarina.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.10.2014. 22:05:47 
Korisnikov avatar

licno ja bih da ne radimo nista u smislu da im NE PLATIMO ni dinar dok ne dobijemo napismeno koji su nam uslovi studiranja tj koja je cena. pa ako preteraju sa cenom onda da malo i mi kampujemo na faxu. stvarno preteruju vise. znaju li oni kolika je kriza u drzavi? smanjuju plate penzije, otpustaju ljude a oni samo neke nove troskove izmisljaju. bezobzirno!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Sledeća