Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 07:39:49 

Pridružio se: 10.10.2009. 07:32:02
Godina: III
Smer: IS
A jel' neko provalio ovo? Ako stvarno bude da opet upisujemo prvu, a mozemo da slusamo i da polazemo predmete iz druge, onda ako ispunimo uslov za trecu upisujemo je odmah posle prve, tj. zvanicno nikada ne bi isli u drugu godinu. Nelogicno jel' da? :aaa:

Ja sam inace obnovio prvu, ostao mi je samo jedan ispit i besmisleno mi je sve to sto prave oko upisa.
:udri:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 08:01:07 

Pridružio se: 24.09.2008. 17:08:38
Godina: I
6. Студенти који су у Првој години остварили 24 – 36 ЕСПБ имају право да узму за слушање предмете и из Друге године студија. Ови студенти немогу се уписати « на терет буџета» у школској 2010/11 години.
Ti imash 54 poena iz prve znaci upisujesh drugu. Ja stvarno ne znam svako tumachi kako hoce ovo obaveshtenje. shta ti planirash da slushash celu drugu i jedan ispit iz prve i da obnovish, nisu ni oni valjda toliki debili da to urade.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 09:09:18 

To je za one koji ce ove godine obnoviti prvi put prvu...barem tako mislim. :(
Kako bilo , u ponedeljak idem da podnesem molbu pa cemo videti. A debili, toliki, jesu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 09:43:48 

Pa nije tako, tj. ne verujem, jer mi smo u statusu samofinansiranja, a ne statusu obnavljaca, pa shta ti pishe u indeksu, pogledaj?

Evo jednog primera :D ...
Ja sam proshle godine dala 30 poena, ove godine dala engleski koji nosi 3 poena.
Ako bi gledali tekucu godinu tj. ovu 08/09, ja sam po tome ostvarila 3 poena i onda nemam pravo da kada ponovo obnovim godinu slusham dodatne ispite iz druge, jer pishe od 24 do 36. Znachi meni je ostalo za ponovnu obnovljenu prvu godinu 27 poena, ali minimum za slushanje je 37. Dakle potrebni su ispiti iz druge.

Ovako ja kontam tu odluku, mislim da ti se rachunaju ispiti zbirno, jer drugachije bi bilo kontradiktorno onome shto pishe na onim papirima za upis/obnovu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 10:07:01 

Kako god bllo onaj koji u prvoj slusa i polaze ispite iz druge, moze teoretski dati uslov za trecu. To mi nema nikakvog smisla. :zbun:

Ovaj faks nije normalan stvarno. Sve to treba poredjati uza zid!!! :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 10:17:14 

Pa sad...ti si u prvoj godini, to shto kazesh jeste tako.
Ali shta vali i da polazesh iz druge? Eto da je bilo tako kad smo mi obnovili sad bi imao neke polozene ispite iz druge, pa bi slushao u drugoj ispite iz trece, i na taj nacin ne bi mnogo zaostajao u odnosu na one koji nisu obnovili godinu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 10:27:49 

Pa jeste ali kad vec tako rade onde svi lepo treba da upisemo drugu i gotovo.
Nego jel' se uopste zna kada ce biti upis za nas? Ova neizvesnost ubija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:11:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Ramona

Nigde tebi ne garantuju da ćeš ti moći i da polažeš te ispite. Nigde ne stoji ZVANIČNA ODLUKA. Dakle nisu su nam ništa objavili kako treba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:45:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.11.2006. 19:50:36
Godina: Dipl.
Smer: UK
Kao da hoce da ukinu godine. Ides redom i dajes ispite za koje si ispunio zahteve(na primer, da bi izlazio na inzenjering procesa, moras da das proizvodne sisteme). To cak i nije losa ideja, ali ovo ogranicavanje oko upisa godine i besmisleni uslovi su kontraproduktivni za obe strane. Skolovanje treba da bude prilagodjeno svakom studentu shodno njegovim sposobnostima. Ako neko moze da skupi 240ESPB za samo dve ili tri godine, zasto mu to uskratiti? Za budzetlije neka budzet pokriva 60 ESPB, a ostatak neka plate iz svog cepa ako hoce ubrzano skolovanje i kraj. Bez placanja prenesenih ispita i neka bod kosta 2200...

Za prve dve godine studiranja moras da skupis minimum 60ESPB, za 4 120ESPB(nebitno sa kog stepena, odnosno godine, su predmeti)... Za svake dve godine studiranja moras da skupis po 60ESPB(sada je limit studiranja 8 godina za 240ESPB, tj. imas 8 godina da ispolazes sve predmete).

Malo fantaziram.
:P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 20:54:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 21:53:27
Sta zapravo treba da znaci ona doluka od juce npr. za studenta koji je obnovio drugu godinu skolske 2008/2009 i kome je npr. ostao svega jedan ispit iz druge (ima zbirno 114), a u skolskoj 2008/2009 je ostvario nesto manje od 37 poena?!? Hoce li ovaj student moci da slusa i polaze u 2009/1010 pored tog jednog koji mu je ostao i 10 ispita iz trece, ali sada navodno upisuje ponovo drugu godinu?!?!?
Da li iko ovo moze da mi razjasni?!?!

Unapred zahvalna!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 13:45:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.10.2007. 17:36:00
Godina: Apsolvent
Ljudi, kao sto smo se dogovarali, sutra je miran protest, odnosno podrska studentima iz parlamenta koji predaju nase zahteve, tako da vas molim da dodjete u sto vecem broju, da POZOVETE (telefonom najbolje) sto vise ljudi, i povedete koliko god mozete ljudi, jer je pre svega poenta da nas bude sto vise.
Ponavljam, sutra MIRAN, dostojanstven protest, a ako nam ne prihvate zahteve ili ne napravimo neki realan kompromis, u cetvrtak cemo biti radikalniji.

Za dalje informacije imate temu na ovom forumu (Prva strana je info strana i stalno se osvezava novim informacijama):
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=14779

Ili ako vam je lakse, Facebook grupa:
http://www.facebook.com/group.php?gid=177282630589

IZBORIMO SE ZA NASE ZAHTEVE, ZBOG NAS I ZBOG BUDUCIH GENERACIJA!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 16:36:23 

Pridružio se: 02.01.2006. 17:14:06
Godina: II
[quote="MacaMecaGermany"] Hoce li ovaj student moci da slusa i polaze u 2009/1010 pored tog jednog koji mu je ostao i 10 ispita iz trece, ali sada navodno upisuje ponovo drugu godinu?!?!?

Unapred zahvalna![/quote]

lepo pise, mora da uzme SVE ispite iz prethodnih godina, znaci uzima taj jedan i koliko hoces jos.
vazno je da uzme ukupno MIN 37 i MAX 60, koliko hoce i toliko plati! Sledece godine, primera radi, polozio svih 60, u trecoj godini je i uzima opet sve sto je ostalo iz trece i slusa taj jedan koji ostao iz trece (ili nije) i uzima iz cetvrte!

sta ga briga za godine!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 17:40:40 
Korisnikov avatar

shrafciger je napisao:
MacaMecaGermany je napisao:
Hoce li ovaj student moci da slusa i polaze u 2009/1010 pored tog jednog koji mu je ostao i 10 ispita iz trece, ali sada navodno upisuje ponovo drugu godinu?!?!?

Unapred zahvalna!

lepo pise, mora da uzme SVE ispite iz prethodnih godina, znaci uzima taj jedan i koliko hoces jos.
vazno je da uzme ukupno MIN 37 i MAX 60, koliko hoce i toliko plati! Sledece godine, primera radi, polozio svih 60, u trecoj godini je i uzima opet sve sto je ostalo iz trece i slusa taj jedan koji ostao iz trece (ili nije) i uzima iz cetvrte!

sta ga briga za godine!!!

Ali on ukoliko polozi taj jedan iz druge sto mu je ostao i ovih 10 iz trece automatski ima uslov za cevrtu, sto bi trebalo da znaci da preskace trecu godinu i upisuje cetvrtu iz druge ili gresim?!?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.10.2009. 19:43:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.08.2009. 13:05:13
Run Jah je napisao:
Kao da hoce da ukinu godine. Ides redom i dajes ispite za koje si ispunio zahteve(na primer, da bi izlazio na inzenjering procesa, moras da das proizvodne sisteme). To cak i nije losa ideja, ali ovo ogranicavanje oko upisa godine i besmisleni uslovi su kontraproduktivni za obe strane. Skolovanje treba da bude prilagodjeno svakom studentu shodno njegovim sposobnostima. Ako neko moze da skupi 240ESPB za samo dve ili tri godine, zasto mu to uskratiti? Za budzetlije neka budzet pokriva 60 ESPB, a ostatak neka plate iz svog cepa ako hoce ubrzano skolovanje i kraj. Bez placanja prenesenih ispita i neka bod kosta 2200...

Za prve dve godine studiranja moras da skupis minimum 60ESPB, za 4 120ESPB(nebitno sa kog stepena, odnosno godine, su predmeti)... Za svake dve godine studiranja moras da skupis po 60ESPB(sada je limit studiranja 8 godina za 240ESPB, tj. imas 8 godina da ispolazes sve predmete).

Malo fantaziram.
:P

Najpametnije sto sam procitao u skorije vreme. :respect: Mislim da bi to bilo najbolje resenje ne bi vise bilo konfuzije oko upisa godina,uslova,obnova godina ali ima tu jedan problem njima se vise isplati ovaj sadasnji sistem $$$.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 13:39:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.01.2009. 14:28:50
Godina: Padobranac
TERMINI sastanaka uprave faxa sa studentima o uslovima upisa u narednu godinu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:13:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2005. 18:51:48
A sta da radimo ako je upis sutra? Da cekamo 15-ti? ili sta?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:18:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05.04.2006. 20:45:45
Treba sacekati, obnova nikad nije problem (a ni upis), puste oni u u novembru da se obnavlja i upisuje ako treba (znam iz iskustva, imam ga dosta u obnavljanju :D)

A imate i na puskicama da vidite kao izgleda ta molba za uslove upisa, bilo bi fino kada bi neke stvari prihvatili.

Mislim da ce nam sve to najbolje reci na tim sastancima

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:26:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.02.2008. 00:21:23
a jel zna neko koliko kosta obnova godine za stari sistem,prvi put obnovljam i ostajem na budzetu bla bla celo jutro i posle podne zavem fax ,niko mi se ne javlja a rekose mi da je onaj cenovnik http://www.fon.rs/osnovnestudije/cenovnik/ na njhovom sajtu stariji i da su najverovatnje podigli obnovu,ako neko zna neka odgovori pls

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:34:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.11.2005. 18:51:48
^Ja sam u istom problemu. Na sajtu je izaslo obavestenje o nekom sastanku za nas 15-og. Mislim da cu da sacekam do tad pa tad da se upisem.. A ako saznas kolika je obnova do veceras i da li moze na rate javi molim te.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 14:59:38 
Korisnikov avatar

tek sad videh tu vest,samo mene malo plasi cemu taj sastanak, mislim mi ostajemo definitivno na budzetu zar ne, ako prvi put obnavljamo ,to ne bi trebalo da se dovodi u pitanje,ili gresim? naravno sve ovo je konkretno vezano za stari sistem,a inace na faxu mi se i dalje niko ne javlja :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 15:26:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.02.2008. 10:08:31
ajde i ovde: budzetska obnova je 20 000, a za starije samofinansirajuce je 40 000. 20 000 je u dve rate, druga do 15.1. ova od 40 000 moze u tri (druga do 15.1. a treca do 15.4.) jel sad ok?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.10.2009. 15:59:33 
Korisnikov avatar

jeste hvala veliko :D a odakle tebi to ? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 22:30:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.06.2008. 12:24:31
Ljudi,sta bi sa onim molbama,kada ce da nam jave da li su uvazene??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 22:33:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.10.2007. 17:36:00
Javice na fiksni :)
Salu na stranu, sutra-prekosutra, ali ako niste videli, pozvali su nas da se "dogovorimo" oko upisa ;)
http://www.fon.rs/vesti/2009/10/OBAVEST ... entima.pdf

Nemojte da se radujete u napred, ovo po mom skromnom misljenju obecava, ali da sacekamo mi lepo taj 15./16. pa da vidimo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.10.2009. 22:34:16 
Korisnikov avatar

strsh je napisao:
Ljudi,sta bi sa onim molbama,kada ce da nam jave da li su uvazene??

Danas nisu bile resene i jos se nista ne zna. Potrebno je da se ode u studentsku sluzbu i da se pita da li je resena molba.
Ko prvi sazna nesto vise naka javi ovde!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća