Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:04:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Godina: IV
Smer: IS
@makelele

Mislim da je mislio na to da ako godina košta koliko košta, zašto prva tri puta kada polažeš ispit moraš nešto da platiš. Oktobar 2 je dodatni rok i ja tu ne vidim problem.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:15:59 

Pridružio se: 24.09.2008. 17:08:38
Godina: I
@Patkica

Gde pishe za prenese poena da se placaju? Oni u ovim novim odlukama nigde ne pominju da smesh da prenesesh vishe od 60 poena i da te poene placash. Da to je pisalo u aprilu, ali koliko vidim nema toga na ovim novim papirima za upis/obnovu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:19:37 

Pridružio se: 10.10.2009. 11:14:43
Godina: III
Ljudi, registrovao sam se samo da vam saopstim jednu stvar: poslao sam mejlove redakcijama Kurira, 24sata i Vecernjih novosti u kojima sam stavio linkove ka ovoj temi i ka zvanicnim dokumentima sa sajta. Tako nemojte da se obrukate u ponedeljak, vidimo se! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:24:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Smer: ME
Auuuuuuuuuuuu... Ramona skroz si upravu. Totalno sam prevideo ovaj deo.

Citiraj:
Studenti mogu birati između minimum 37 i 60 ESPB.

Ovo menja ceo koncept. Oni nama ne dozvoljavaju ustvari ni da slušamo ni da polažemo sve ispite iz naredne godine. PA OVO JE JOŠ STRAŠNIJE NEGO ŠTO JE BILO!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:34:06 

Pridružio se: 10.02.2008. 10:46:39
Godina: Dipl.
Smer: UK
Popisam se na ovu usranu upravu! Vidimo se u ponedeljak.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:35:26 

da li smem josh neshto da kazem, al nemoj te da mislite da branim fax, vec naprotiv trebamo da znam shta pricamo a ne da nam zatvore vrata isped nosa, jer nismo upuceni.

Evo jednog primera
Ja sam proshle godine dala 30 poena, ove godine dala engleski koji nosi 3 poena.
Ako bi gledali tekucu godinu tj. ovu 08/09, ja sam po tome ostvarila 3 poena i onda nemam pravo da kada ponovo obnovim godinu slusham dodatne ispite iz druge, jer pishe od 24 do 36. Znachi meni je ostalo za ponovnu obnovljenu prvu godinu 27 poena, ali minimum za slushanje je 37. Dakle potrebni su ispiti iz druge.

Ovako ja kontam tu odluku, mislim da ti se rachunaju ispiti zbirno, jer drugachije bi bilo kontradiktorno onome shto pishe na onim papirima za upis/obnovu.

@patkica

To shto ne pishe da je obavezno znachi da mozesh sam da birash koje cesh ispite da uzmesh da slushah, naravno tu se misli i polazesh, jer sa su stavili morate da polozite, a ne da ih slushate mi bi se bunili zashto mi odrecuju da li cu da izadjem na ispit ili ne.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:37:49 
Dizajn Tim
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.08.2006. 01:43:00
ramona je napisao:
@Patkica

Gde pishe za prenese poena da se placaju? Oni u ovim novim odlukama nigde ne pominju da smesh da prenesesh vishe od 60 poena i da te poene placash. Da to je pisalo u aprilu, ali koliko vidim nema toga na ovim novim papirima za upis/obnovu.

Nije bilo upuceno meni, ali evo ja ti garantujem da je tako jer mi je tako licno student prodekan rekao juce. Ponavljam ono sto sam rekao na puskicama - ako on mene laze ja lazem tebe i ostale.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:44:24 

Da on, studen prodekan je rekao i da je predao peticiju Miliji koju su mu prosledili ljudi koji zele da im se zbirno racunaju poeni, a ovde negde sam prochitala da je neko pitao Miliju shta je bilo sa peticijom koju smo predali, na shta je on odgovorio: "Koju peticiju?"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:44:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.10.2007. 21:53:27
DjPatkice, otrebno je tkdj. dodati da studenti koji su slolske 2008/2009 godine obnovili prvu ili drugu godinu gube 3 godine u jednoj (tj. po drugi put upisuju obnovu godine iako im je mozda ostao samo jedan ispit nakon obnovljene godine) i to samo zato sto se ovo NOVO PRAVILO OKO OBNOVLJENE GODINE KOJE GRANICI SA LUDILOM lomi bas na na nama! Mislim da je ovo neophodno dodati!
Da se razumemo svi studenti su mnooogo osteceni iz razoga sto ce sve ovo sada daleko vise da kosta, a pritom smo ograniceni pri izboru predmeta koje moramo da slusamo, dok studenti koji su obnovili prvu ili drugu godinu pored svega ovoga GUBE I JOS JEDNU GODINU! Dobro, da li je to cilj bolonje-ostati u jednoj godini 3 godine!!!
Molim te, uzmi ovo u obzir kao dodatno ostecenje ovih studenata!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 11:55:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.06.2007. 21:10:34
Najbolje bi bio primecen protest kad bi svi koji imaju vezbe i predavanja izasli u dvoriste i tada bi primetili da se nesto desava, a ne obicna guzva ispred faxa. Ali znajuci neke kolege, to se nikad nece desiti!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 12:00:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2007. 12:12:49
Godina: Padobranac
Moram da napomenem da kada se sastavlja zahtev on se sastavlja najčešće i najidealnije na jedan papir, a dodatna objašnjenja i argumenti idu usmenim putem. Tako da ne očekujte da sve stane na jedan list. U svakom slučaju to što si napomenula naravno da ulazi u obzir. Ali morate i misliti šta oni nama mogu da kažu i kao kontraargument. A to je da ti ljudi ako nisu ostvarili onih makar 24 espb oni i treba da gube 3 godine na istu godinu. Jer kao sa 24 plus možeš da ne znam ni ja šta tačno sa ispitima iz naredne godine.

U svakom slučaju posle sastanka ću objaviti tekst zahteva.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 12:05:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.05.2007. 19:56:48
shardonnay je napisao:
Najbolje bi bio primecen protest kad bi svi koji imaju vezbe i predavanja izasli u dvoriste i tada bi primetili da se nesto desava, a ne obicna guzva ispred faxa. Ali znajuci neke kolege, to se nikad nece desiti!

Nema sanse! Vec sam pricao sa nekim koji imaju predavanja od 8h u ponedeljak, i dobio sam odgovor da ce nam se pridruziti na pauzi od 15min...ali da ce dalje otici na predavanja.

A dok se ne dogodi da svi jedni druge podrze , nece biti onakvog protesta kakav treba da bude ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 12:12:35 
Korisnikov avatar

Dj_Patkica je napisao:
Moram da napomenem da kada se sastavlja zahtev on se sastavlja najčešće i najidealnije na jedan papir, a dodatna objašnjenja i argumenti idu usmenim putem. Tako da ne očekujte da sve stane na jedan list. U svakom slučaju to što si napomenula naravno da ulazi u obzir. Ali morate i misliti šta oni nama mogu da kažu i kao kontraargument. A to je da ti ljudi ako nisu ostvarili onih makar 24 espb oni i treba da gube 3 godine na istu godinu. Jer kao sa 24 plus možeš da ne znam ni ja šta tačno sa ispitima iz naredne godine.

U svakom slučaju posle sastanka ću objaviti tekst zahteva.

Slazem se Patkice u potpunosti sa tobom! Ali sta je u ovom slucaju sa mnom i velikim brojem ljudi u slicnoj situaciji- obnovila sam skolske 2008/2009 drugu godinu i sada nakon oktobra imam 60 poena iza prve(cista prva) i 54 poena iz druge(jedan ispit mi je ostao), ali u TEKUCOJ 2008/2009 imam ostvarenih 33 poena (prosto iz razloga sto sam ove godine polagala najteze ispite iz prve dve i cela god mi je otisla na to).

Pa, zar mi treba jos jednu godinu da gubimo u drugoj- ovo je srz naseg problema!!!Pa, ovo nemam ni na jednom drugom faksu!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Sramota
PostPoslato: 10.10.2009. 12:25:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
spector000 je napisao:
Ovo je bruka isramota kako pokusavaju kes da nam uzmu !
Dolazim na protest samo da matu 1 odgovaram oko 8,9 :)
haha spectore,navijam da prodjes matu 1!!!hahaha

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 12:26:20 
Korisnikov avatar

clapper je napisao:
shardonnay je napisao:

Nema sanse! Vec sam pricao sa nekim koji imaju predavanja od 8h u ponedeljak, i dobio sam odgovor da ce nam se pridruziti na pauzi od 15min...ali da ce dalje otici na predavanja.

A dok se ne dogodi da svi jedni druge podrze , nece biti onakvog protesta kakav treba da bude ...

Ma, ocemu vi pricate!!! Ako bude protesta mora da se onemoguce svi uslovi za odrzavanje predavanja tog dana i uposte da se blokira rad na fakultetu u potpunosti u suprotnom nista od nasih zahteva! Treba da se stvori ogromna bika kako u dvoristu fakulteta tako i u prostorijama fakulteta i naravno u 015!!! U protivnom nista nismo ucinili- cucemo se toliko koliko i ljudi ispred faksa na pauzama izmedju predavanja ili eventualno oni radovi u toku prosle godine!

Ovo se svih tice, a ponajvise onih koji su tek upisali faks, tako da su i oni ti koji treba da izaberu u ponedeljak protest, a nikako predavanja!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 12:32:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2009. 13:03:43
Evo gde oni nas zezaju :
iz clana 79 Statut FON-a student ima pravo na BLAGOVREMENO I TACNO INFORMISANJE o svim pitanjima koje se odnose na studije...
Student je duzan da
1.Ispunjava nastavne i PREDISPITNE OBAVEZE(ispit se ne pominje)

CLAN 80.
Studenti se upoznaju sa pravima i obavezima NA POCETKU SKOLSKE GODINE (znaci ne moze nesto retroaktivno)

CLAN 94: Student koji NE POLOZI ISPIT IZ OBAVEZNOG PREDMETA DO POCETKA NAREDNE SKOLSKE GOD.,UPISUJE ISTI PREDMET(obavezne predmet su izbacili na sajt 09.10.2009 god i to moze da vazi samo u narednoj skolskoj godini a ne retroaktivno),e oni se pozivaju na ovaj glupavi clan!

CLAN 88 zakona o visokom obrazovanju JE PROMENJEN PROSLE GODINE u tom smislu da je promenjen i ceo sadrzaj zakona koji je podrazumvao do tada u svim bitnim clanovima 60 ESPB,a tim izmenama je nama skolske 2007/8 zadrzan status iz buzeta sa 42 boda,skolske 2008/09 48 ESPB a za 2009/10 54 boda tj. da tek 2010/2011 generacija koja tada bude upisala 1 god za nju vazi ovaj zakon o visokom obrazovanju i statut FON-a,a ne za nas!!!!!!!

E to pustite Novinama pa da vidimo ko ce koga da zeza :D

Napomena 08.04.2009 na sednici Nastavnog naucnog veca doneta je odluka o uslovima upisa za skolsku 2009/2010 i ta odluka je legalna i legitimna za skolsku 2009/2010.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 12:33:54 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Ja sam postovane kolege,posalo mejl kuriru,i malo sam slagao da je dinkic pokrovitelj fakulteta i shef iz senke,posto kurir stalno izvlaci prljavstine o njemu,tako da ako imamo kurir uz nas,POBEDJUJEMO!!!

NEKA ZNAJU SVI,SHTA RADITE VI,DECU KRADETE,p*** UPRAVNE!!!UPRAVA NAPOLJE,UPRAVA NAPOLJE!!!! :yo: :yo: :yo: :yo: :yo: :yo: :yo: :yo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 12:42:58 

Pridružio se: 09.11.2008. 18:54:04
Ah kako Kurir moze biti od koristi ponekad :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 13:38:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.08.2009. 13:18:54
Pametni su DIF-ovci, oni lepo vec nekoliko dana, blokiraju bukvalno ceo faks, saobracaj, onemogucili su pristup studentskoj sluzbi, tako da niko nije mogao da se upise u narednu godinu, tako nesto je i nama potrebno... Aha da da

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 14:21:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.01.2009. 14:12:36
Godina: Apsolvent
SVI NA PROTEST!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 14:31:00 

Pridružio se: 10.10.2009. 14:20:01
Godina: II
Ja tek sad ne znam gde sam! :udri: Neka mi neko pojasni pls! Prva sam godina,samofinansiranje,i imam 48 ESPB poena! Sad,ili sam ja lood,ili shta god,ali u obaveshtenju ne pishe kad je upis Studenata koji imaju 48 i vishe poena!?!?!
PS. Dolazim na blokadu!! :ljutko: :ljutko: :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 14:38:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 16:20:59
^ne pise, upisuju se samo oni koji su ocistili godinu, ili oni koji sigurno idu na samofinansiranje tj oni koji imaju 37-47

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 14:42:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.10.2007. 00:19:54
Citiraj:
Još jedno nerazjašnjeno pitanje koje je proisteklo iz dole navedene napomene br. 6 iz obrasca za upis četvrte godine:

Citat:
6. Студент који је уписан на терет буџета задржава статус ако у школској 2009/10 години оствари најмање 54 ЕСПБ, а студенти који плаћају школарину и прелазак на буџет најмање 54 ЕСПБ и рангирају се у оквиру квоте коју Министарство одобрава.

....student zadržava status ako sakupi 54 ESPB. Status u kojoj godini, ako se ovo odnosi na studente koji upisuju četvrtu godinu? Da li to znači da ako ne sakupimo 54 boda u toku četvrte godine studija, moramo da plaćamo školarinu u punom iznosu za godinu apsolventskog staža?

I ovo je vrlo zanimljivo... Skupljam tih 54 boda za sta? Za petu godinu? :) ili ce jos neko samo da mi kaze da se cetvrta gotina obnavlja u tom slucaju... :D i sta ako ne skupim ta 54 boda? Ne mogu da upisem apsolventski staz, a? Muahaha...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 15:05:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 19:17:38
D`ebeli je napisao:
I ovo je vrlo zanimljivo... Skupljam tih 54 boda za sta? Za petu godinu? :) ili ce jos neko samo da mi kaze da se cetvrta gotina obnavlja u tom slucaju... :D i sta ako ne skupim ta 54 boda? Ne mogu da upisem apsolventski staz, a? Muahaha...

i mene je ovo zaintrigiralo pa sam se malo raspitao. prica se da je uveden uslov za apsolventdki staz, tj u toku 09/10 moras da sakupis minimum 54 espb da bi upisao apsolventski (za koji se, uzgred, ni ne zna hoce li postajati vise), a ukoliko ne uspes to da uradis: Moras da obnovis 4. godinu :udri:

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.10.2009. 15:28:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2008. 09:22:18
koMra_LooD je napisao:
Ja tek sad ne znam gde sam! :udri: Neka mi neko pojasni pls! Prva sam godina,samofinansiranje,i imam 48 ESPB poena! Sad,ili sam ja lood,ili shta god,ali u obaveshtenju ne pishe kad je upis Studenata koji imaju 48 i vishe poena!?!?!
PS. Dolazim na blokadu!! :ljutko: :ljutko: :ljutko:

Oni sa sf koji su skupili 48-60 bodova se rangiraju u sredu 14.10., a upis je 17. i 18...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 358 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća