Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16.06.2007. 09:12:26 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Godina: Dipl.
Smer: IS
Diskusiju na gore navedenu temu nastavite ovde,a ne u temi koja nije namenjena za to ;]
Kliford

Čuo sam da na ekonomskom imaju sociologiju od k stranica!!!

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 12:16:10 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.09.2004. 10:00:09
Smer: ME
od kojih se uči 1/k stranica :D

što se ekonomije tiče... moj brat koji je studira toliko je oduševljen da razmišlja da se prebaci na fon. Marketing na ekonomski način i nije nešto :) Ljubi ga bata, konačno je počeo da razmišlja :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 15:27:47 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2003. 14:04:31
Godina: II
zlatko je napisao:
Čuo sam da na ekonomskom imaju sociologiju od k stranica!!!

imaju nikad bolju knjigu iz socilogije koja stvarno ima k strana ali fora je da je profa neki matori socijalista pa se uci iz neke druge koju je on napisao u kojoj je bottom line da je komunizam dobar i da mu treba pruziti drugu sansu .... a inache tu drugu knjigu je Gidens napisao i puna je slika i mnogo dobrih stvari(ima i o rock muzici , gandzi i sl :D )

But thats not the shape of my heart

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 16:37:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
kliford je napisao:
Mickey je napisao:
Са економијом :lol:

Ja sam bio ozbiljan :zbun:
Naravno, njihove mate su smejurija u odnosu na nase, ali ono sve sto oni uce... UZAS!
Pa i na FON-u, menadzment da sam upisao, nikad ne bih zavrsio faks... a posle kazu da je IS najtezi.. qratz... svaka cast svim ljudima sa menadzmentu :]

E sad, mogao sam i ja da upišem zaštitu na radu ili šumarski, pa ga nikada ne bih završio. Što ne znači da su teški fakulteti. Mislim da bi i sa menadžmentom imao problema, to je već tema afiniteta.

Ja se trudim koliko je god to moguće da napravim neku globalnu sliku, ali nešto mi se nije ukazao ekonomski kao težak fakultet.

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 18:44:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.08.2006. 17:37:43
Godina: IV
Ne dirajte stvarno Ekonomiju i Sociologiju na Ekonomskom. Moja devojka studira tamo i te dve knige su SVEMIR za naše.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 18:54:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.10.2003. 08:56:54
Godina: Apsolvent
Tu sociologiju je napisao neki Petković, stvarno komunjara teška a knjiga nije toliko obimna...
A za Gidensa RESPECT!
Malo smo otisli u off

Postao je lider, umorni lider.Lideri se, kao što znamo, oslanjaju isključivo na narod.Njegov narod sastoji se od umornih intelektualaca svih kategorija, umornog radništva i seljaštva, umornih devojčica i njihovih mama..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 18:55:36 
Korisnikov avatar

a što se tiče sociologije na ekonomskom... mislim da te devojka farba da uči sociologiju a da izlazi s drugim... brata sam gledao kući za koliko ju je spremio za 9...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 19:49:13 
Korisnikov avatar

Ne brini, ne farba me devojka :D

Poenta moje rečenice jeste da su na ekonomskom uveli dve knjige stranih autora, preveli ih i koliko sam ja video, te dve knjige su sada najbolje na faksu. Mislim da nije poenta da ti bubaš mesec dana iz neke knjige da bi to posle opleo pred profesorom i zaboravio. Predpostavljam da je bitno da nešto posle i znaš. Te knjige su odlično napisane te ako jednom pročitaš npr. Menkjuovu Ekonomiju ili Gidensovu sociologiju ti već dobar deo toga znaš. Velike su to knjige. Mislim da obe imaju preko 1k strana ali je mnogo mnogo lakše naučiti njihovu ekonomiju(ja sociologiju nisam video našu tako da ne mogu da poredim) nego našu. Ali ćeš paradoksalno nakon toga mnogo bolje znati ekonomiju kao nauku ako si učio iz njihove knjige, siguran sam.

Inače pročitao sam obe knjige kao i još neke sa ekonomskog. Ostale knjige "domaćih autora" su bliske našima. Čisto da ne bude da pričam napamet.

EDIT: Nemojte da brišete, ako ništa bar premestite u drugu temu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 21:44:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Ja tvrdim da na FON-u od domaćih autora upravo ne postoje bolje knjige od ekonomije i delom sociologije. FON-ove knjige su krš nad krševima. Teorija sistema je toliko grozna da je profesor dozvoljava na ispitu znajući da od nje nema pomoći. Matematike su grozota, bilo knjige bilo zbirke, pa ti ljudi nisu pročitali ni jednu zapadnu knjigu da vide kako one izgledaju. A mogli bi makar da se ugledaju na Merkleove knjige ili zbirke sa Građevinskog. Knjiga iz marketinga se ne može knjigom ni nazvati. To je zbirka podela iz 100 marketinških knjiga. Frankenštajn knjiga nepismenog autora.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 22:23:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
slazem se da su strane knjige mnoooogo bolje. da, imaju 3 put vise strana, ali su zato 10 puta bolje. pa ko hoce nek racuna :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 16.06.2007. 23:38:26 
Korisnikov avatar

@Zlatko: Ako nisi, pročitaj bar nekoliko poglavlja njihove ekonomije. Moguće je da ćeš relativno brzo promeniti mišljenje. Ja sam imao sreću da sam pre nego što su mi počela predavanja pročitao Menkjua od korice do korice. A šteta je. Ako je neki predmet bitan za menadžment onda je to (mikro)ekonomija.

Idealna situacija za naredne generacije bila bi sledeća. Da im podele ekonomiju na mikro i makro i da počne da se koristi Menkjuova knjiga koja je tako i podeljena. Siguran sam da bi 1) Prolaznost bila veća i mnogo bitnije 2) Bolje bi svi znali ekonomiju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 10:07:51 
Korisnikov avatar

s tim što se ovde radila makroekonomija... mikroekonomija je tek u drugoj godini, kroz dva predmeta...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 10:18:13 
Moderator
Korisnikov avatar

@Milos verujem ja da je njihova ekonomija bolje, ali kažem da je u uslovima fona knjiga iz ekonomije jedna od bolje napisanih i tehnički najbolje urađenih (prelom, štampa). Verovatno još nisi imao "čast" da se sretneš sa marketingom pa da vidiš lepote.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 10:21:02 
Korisnikov avatar

čoveče, kakav marketing, to je slikovnica u odnosu na investicije i projekte...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.06.2007. 14:40:21 
Korisnikov avatar

Mislim pazi, možda je Ekonomija najbolja knjiga na fakultetu, ali ja mislim da je katastrofa. Veoma je loše podeljena, postoji dosta potpuno nepotrebnih delova i mlaćenja prazne slame. Iz aviona se vidi da je preuzeto dosta stvari iz različitih ekonomskih teorija tako da sve deluje krajnje konfuzno. Takođe deo o istoriji ekonomije je opterećen datumima i začecima ekonomije Grčke i sl. Mnogo bi bilo bolje da su savremenije teorije opširnije objašnjene. Deo deonicama je pogrešan itd...

Ja mislim da je to sve deo "kulta" u našem obrazovnom sistemu koji kaže da svaki profesor mora da predaje iz "svoje" knjige. Naravno većina tih knjiga nastaje nedoslednim prevođenjem gomile stranih knjiga. Ja mislim da je to pogrešno i da bi trebalo da se uči iz prevedenih knjiga koje su "proverene".

Ali ubedljivo najgori deo svih domaćih knjiga je obavezan istorijat predmeta sa "bitnim" datumima.

Ne može predmet da se reformiše ako se uče iste stvari iz iste knjige.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ]