Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 11.12.2006. 15:25:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
TEMA: MASTER - ZBOR STUDENATA

U utorak, u 19h, ispred fakulteta, će biti održan zbor studenata povodom dešavanja sa master studijama.

Bilo bi dobro da dođemo u što je moguće većem broju kako bismo u sredu, na nastavno-naučnom veću, mogli da argumentovano zahtevamo od Uprave fakulteta specifikaciju srodnosti nastavnog plana drugih fakulteta sa našim i troškova master studija.

Ovo je važno kako za one koji studiraju po starom tako i za one po novom.

Ukoliko niste upućeni u najnovija dešavanja pogledajte sledeće linkove:
FF - OD - Распродаја ФОН диплома! - још мало па нестало!
Puškice.net - vest od 7.12
FF - FON Info - Stari program => Svi su Masteri (od 12.strane, sacekajte da se učita do kraja)
FON - vesti za poslediplomce

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 00:28:44 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Smer: IS
svaka cast svim kolegama koje su se danas pojavile!!!!

Svi ostali treba da se stide....
Ovde diskutuje i pljuje fakultet 200 ljudi, a na protest dodje nas 15...... (razumem da neko bas nije mogao da dodje, ali da bas 200-15 ljudi nije moglo da dodje, ne verujem)

Ako, kad smo takvi, i neka nam raspordaju diplome, ionako ne umemo da se borimo za njih.....
Lepo kaze danas student-prodekan da mi nismo filozofski fakultet: kad treba zablokiraju ceo fakultet i ne daju ni predavanja da se odrze, i po celu noc drze zablokiran faks.....
A kod nas? Prosecnoj koleginici je bitnije da se vidi sa deckom i da joj stiklice ostanu bljestavo ciste, a prosecnom kolegi je bintije da za tu noc napise jos nekoliko stotina linija koda.....

A ovde cemo da se svi prsimo na forumu u slobdno vreme.... :((((

Izuzetno sam razocaran...

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 00:40:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
Godina: Dipl.
stvarno sramota! kad cete se osvestiti, ljudi ovo se tice svih nas i onih na I, II i III i IV a ne samo onih koji sada upisuju master. sutra ce vam se ljudi smejati u lice kad kazete sa kog fakulteta dolazite.

za koji dan imacemo vise informacija o svemu ovome a onda imamo popravni. i to nam je zadnja sansa da nesto uradimo.

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 00:49:36 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.03.2005. 15:03:45
Godina: Padobranac
Slažem... neviđena sramota, mada kada su u pitanju FON-ovci i nisam ništa bolje očekivao.

Nemanja je lepo na skupu podsetio... kada je u pitanju du*e i lični interes onda dođe 300 studenata (kao što je bio slučaj sa pravom pre 2 meseca). A kada treba da se izborimo zajedno i sačuvamo prvenstveno svoje diplome i sutra svoj ugled... većina razmišlja... ma šta ću ja tamo, za tako nešto će se izboriti neko drugi.
Stvarno mi je bilo krivo kada sam video da u amfiteatru nema više 15-ak ljudi. SRAMOTA!

Svako ko je mogao da dođe, a nije došao, neka se ne pita sutra šta se to događa... kako to jedan pravnik, pijanista ili slikar na istom konkukrsu za radno mesto kao i on.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu
zlatnih se očiju vratiti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 01:06:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31.01.2005. 00:52:53
ajd ne se*ite, ok? prvo klica sa svojom klasifikacijom kolega i koleginica u kojoj su kolege posveceni programeri a koleginice shupljoglave tuke, onda sa ovim napadima na mali odziv. slazem se, ako neshto treba da se menja, mora da ima masovnu podrshku, ali hajde vi bi kao doshli da niste vec bili na faxu? vecina tako, pretpostavljam? doshao je onaj kome je zgodno.

druga stvar, mozda se slazemo sa principom ali ne i sa metodama. meni se ne svidja ideja o kvotama, ali ne mislim da neko treba da baci poziv da se dodje isred fon-a tad i tad, i da to bude to. shta mi u stvari hocemo? da se kvote promene? kad? od sledece godine? neorganizovani smo i to zeshce.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 01:56:11 
Moderator
Korisnikov avatar

wishnya je napisao:
ali hajde vi bi kao doshli da niste vec bili na faxu? vecina tako, pretpostavljam? doshao je onaj kome je zgodno.

Јеdino što možeš je da pričaš u svoje ime, ali ne i u ime drugih. Neki su možda prisustvovali zato što su već bili na faxu... ali tvoja rečenica koju sam citirao je čisto nagađanje i ništa više od toga. Ja danas jesam bio na faxu, na nekim vežbama, ali kada su se završile otišao sam. Na fax sam u večernjim satima došao (i to iz Zemun polja) samo zbog skupa. Sa još dvoje troje sam pričao i znam da su i oni došli na fax iz istog razloga. Ne želim da im pominjem imena, ako žele javiće se sami.
Dezorganizovani smo? Pa jesmo... stoji. Ali ako nisi bila na skupu, onda ni nemaš pravo bilo šta da kažeš po tom pitanju, jer je najlakše sa strane posmatrati i prosipati kritike. A ako si bila na skupu, među onih 4-5 devojaka nešto nisam primetio da se ijedna oglasila i dala svoj neki predlog ili sugestiju šta, kako, kada, gde...
I uopšte ne znam zašto li odgovaram na tvoju poruku... pošto mislim da nema teme u koju si se uključila, a da nešto nisi kontrirala.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: tjah
PostPoslato: 13.12.2006. 02:17:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2005. 13:17:45
Godina: III
ma cool je to sve, bacas kamenje, pljujes... samo ti dodji sledeci put i iznesi svoj stav, organizuj nas kao amorfnu masu, i po inerciji tupih kolega u stiklicama (znam da klif nije imao nameru da vrsi diskriminaciju polova, vec se iznervirao) sledicemo te... skroz je to ok!
u svakom slucaju, najlakse je zabosti na net i pljuvaciti uz toplu cokoladu o onima koji su razocarani, kako su u stvari neorganizovani, decidni i uzludni i nemaju pametnija posla u zivotu, ili su bili tu bas u to vreme, ili ...
kritika je na mestu samo ako iz nje stoji ideja ili klica bolje od one koju napadas...

how can this mean any thing to me, if I don't feel anything at all...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 02:28:08 
Korisnikov avatar

^po meni, stoji. a to je da na neki nachin usaglasimo stavove u neki razuman zahtev pre nego izadjemo pred fax. da bi se to uradilo, treba pretresti sve "za" i "protiv" i upoznati se sa svim posledicama razlichitih eventualnih odluka i sa svim relevantnim informacijama. kada se utvrdi koji je nash stav, tada dobro organizovati okupljanje - bar dva dana, pozivi preko ff, pushkica, na faxu i sl, da ne bude sve u 5 do 12. onda da se jasno i precizno neko obrati upravi fakulteta ispred studenata [moze nemanja] a da tada masa stane iza njega. bez nervoze i napada jednih na druge.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 02:31:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.07.2005. 02:02:03
Smer: OM
I'm sorry, deli nas 300 km. a dosh'o bi naravno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 02:41:58 
Moderator
Korisnikov avatar

wishnya je napisao:
^po meni, stoji. a to je da na neki nachin usaglasimo stavove u neki razuman zahtev pre nego izadjemo pred fax. da bi se to uradilo, treba pretresti sve "za" i "protiv" i upoznati se sa svim posledicama razlichitih eventualnih odluka i sa svim relevantnim informacijama. kada se utvrdi koji je nash stav, tada dobro organizovati okupljanje - bar dva dana, pozivi preko ff, pushkica, na faxu i sl, da ne bude sve u 5 do 12. onda da se jasno i precizno neko obrati upravi fakulteta ispred studenata [moze nemanja] a da tada masa stane iza njega. bez nervoze i napada jednih na druge.

Sve je to lepo... samo što to u praksi "neće da može". Baš za ovo što si navela oko usaglašavanja zahteva, argumenata "za" i "protiv" itd... služe okupljanja. Ne znam kako si ti zamišljaš ovakve akcije... možda... kao što reče Zephy... sediš uz komp, pijuckaš neko toplo pićence i čekaš da se 5-6 ljudi usaglasi i onda kao svi izađemo i podržimo te predloge. Hehe, kakav utopizam.
Okupljanja se organizuju baš iz razloga da što više ljudi dođe, da se čuje što više predloga, kritika, sugestija, argumenata i kontraargumenata... pa na osnovu svega, kada se podvuče crta usaglasiti zahtev i sa tim izaći pred upravu. U ostalom, ako velika većina ne učestvuje u definisanju tih zahteva to znači da ih tako nešto i ne interesuje,... pa samim tim nije za očekivati i ako bi se nekako zahtevi "sklopili" da bi ih oni podržali.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: tjah
PostPoslato: 13.12.2006. 02:43:27 
Korisnikov avatar

Zephy® je napisao:
kritika je na mestu samo ako iz nje stoji ideja ili klica bolje od one koju napadas...

actually, it's not. ja se slazem sa skerlicem: da "kritichar ne ume da snese jaje, ali da svejedno ume prepoznati mućak". tako da mi mozemo osetiti da neshto nije u redu, ali ne moramo nuzno znati kako to da reshimo bolje. hvala.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 02:45:46 
Korisnikov avatar

^pa dobro, nik, pre svega nam treba vishe informacija, a to u ovom trenutku izgleda nema niko. ja nemam definisan stav pa samim tim ni predlog ni argument ni kontraargument, dok ne skupim dovoljno informacija da mogu da pricham o nechemu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 03:01:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Nije ni za očekivati da u samom startu imam sve informcije. Zato Nemanja i jeste tu i cima oko ovog pitanja da bi saznao i preneo nam stvarno stanje stvari. Vremenom ćemo doći do svih relevantnih činjenica, ali je potrebno je da se okupljamo u što većem broju kako bi na licu mesta čuli te informacije i o njima raspravljali. Preganjanje preko tastature neće dati nikakve rezultate... naše diskusije će ostati tu gde jesu, na netu... dok će se u stvarnosti odvijati nešto što se tiče lično nas, naših diploma, našeg budućeg posla i ugleda... a mi ćemo i dalje ovde razglabati o "virtuelnim problemima". Što je najgore, ni u ove diskusije ne uključuje neki veći broj ljudi. Svi su nekako inferiorni...
Sad... mi ostali, glavom kroz zid ne možemo, ali ako je za utehu bar će ostati da nismo ćutali. A ostali, voleo bih da im vidim izraze lica kroz par godina. Tada ću ih pitati gde su bili i šta su radili decembra 2006. :ljutko:

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: eh ti pisci...
PostPoslato: 13.12.2006. 03:16:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.10.2005. 13:17:45
Godina: III
i ja se slazem sa Skerlicem, ali on je bio sta? knjizevni kriticar. te se i njegova replika na to odnosi. bajke o ovome ce pisati vreme, te kad kritikujes akcije ljudi u istom, iznesi ideju, ili bar, nemoj pljuvati nego samo pokazi sta u njoj 'ne pije vodu', kad vec nemas bolju... znali samo i mi koji smo tamo otisli sta sve ne valja, pa smo se pojavili da bi pokusali da raspravimo...
...nije meni zasmetalo sta si rekla, vec kako...
danke.

Monkey killing monkey killing monkey over pieces of the ground.
Silly monkeys give them thumbs they make a club,
And beat their brother down...
[/i]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 11:05:03 
Moderator
Korisnikov avatar

wishnya je napisao:
^pa dobro, nik, pre svega nam treba vishe informacija, a to u ovom trenutku izgleda nema niko. ja nemam definisan stav pa samim tim ni predlog ni argument ni kontraargument, dok ne skupim dovoljno informacija da mogu da pricham o nechemu.

Okej... ako smatras da Sumaski fakultet ima 75% ispita istih kao na FON-u, onda okej......

Citiraj:
ja se slazem sa skerlicem: da "kritichar ne ume da snese jaje, ali da svejedno ume prepoznati mućak".

Knjizevni kriticari su neuspeli pisci......

[srry, Wishnya, slucajno su oba quote na koja odgovaram tvoja]

Nisam pravio polnu diskriminaciju vec sam popljuvao i koleginice u stiklicama koje zabole za sve i kolege GEEK-ove koji ne dizu glavu od kompa...... I, naravno, rekoh da mi je okej da 15, 20, 30 ljudi nije moglo da dodje, da je stvarno spreceno, ali sam ja popljuvao vecinu i njenu svest.... nisam nikog konkretno prozvao jer ne znam ko nije dosao iz opravdanih razloga... ako si se ti osetila prozvanom....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 11:07:37 
Moderator
Korisnikov avatar

wishnya je napisao:
prvo klica sa svojom klasifikacijom kolega i koleginica u kojoj su kolege posveceni programeri a koleginice shupljoglave tuke

Ne, nisam rekao da su kolege posveceni programeri vec frikovi..... :)
Pljuvacina :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 14:20:17 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
ovo je tema samo za ZBOR koji je bio odrzan

zamolio bih sve diskutante da pogledaju prvu poruku i nadju odgovarajuce temu za diskusije o stodnosti i slicno

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 14:37:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Momo, ovde se i ne diskutuje o master studijama na FON-u, već upravo o skupu, zašto nije došlo više ljudi, kako da se to ispravi šta dalje raditi.
Nemoj sad i ti cepidlačiti...

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 15:09:34 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=8306
pogledaj poslednju stranu pa onda reci da se diskutuje upravo o zboru

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.12.2006. 16:58:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Post sam napisao pre nego što sam video da si uopšte prebacio neke poruke odavde u odgovarajuću temu. A ovde nisi ostavio obaveštenje o tome šta si uradio...
No, nebitno... ova tema je namenjena za diskuje u vezi zborova (ala zvuči komunistički) studenata povodom postojećeg problema master studija, pa će tako i ostati.

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.12.2006. 01:08:21 
Moderator
Korisnikov avatar

Ma, Moma uvek sve mora da zas.ere :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.12.2006. 01:48:25 
Moderator
Korisnikov avatar

^ Ne znam zašto, ali nekoliko minuta sam crkavao od smeha posle ovog tvog komentara :lol: :lol:

ugasiti, ni skratiti.
Samo ću, obično tako,
jedne slučajne zore,
svom nekom dalekom Suncu

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]