Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09.12.2006. 10:55:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.12.2006. 10:20:43
Godina: III
Smer: IS
E pa ljudi, pretpostavljam da ste svi bili u dilemi u kojoj sam ja sada...
IV sam god gimnazije, i kao sto pretpostavljam svi mozete da se setite, u tom periodu te svi zamaraju pitanjem 'Sta ces da dalje?', a ti pojma nemas! :D E pa trenutno se ja tako osecam...

Nakon dugog razmisljanja, prilicno sam ubedjana da ce FON biti moj izbor.

Otisla sam pre neki dan do sajta i javio se novi problem... Fakultet sam odlucila koji cu, ali koji smer? :zbun: nova konfuzija

s obzirom na to da nemam pojma nista ni o jednom smeru, ako mozete recite mi ukratko po cemu se razlikuju i od koje godine se bira smer? (od prve, ili...?)

E pa, kao sto mozete videti, totalno sam neinformisana, :stid: pa vas molim za pomoc

Unapred hvala! :kiss: [/b]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.12.2006. 11:30:37 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Godina: Dipl.
Pa o tome ni ne moras sad da razmisljas, buduci da je prva godina za sve ista, tj. tek na drugoj godini biras smer... Sad, ja sam tek prva godina, tako da ne znam mnogo o smerovima, tako da cu ih samo nabrojati, a ostaviti nekog starijeg kolegu da dopuni:

ISiT - Infomracioni Sistemi i Tehnologije, informaticki smer, znaci matematika, programiranje, rad na kompu itd
Menadzment
OM - Operacioni Menadzment
UK - Upravljanje Kvalitetom

edit: evo sad sam se setio da vec raspravljamo o ovome na ovom topicu, pa tamo ima dosta korisnih informacija i mozes da postavis pitanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.12.2006. 11:44:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.07.2005. 10:11:29
Smer: ME
vidi ovako.

ja sam upisao fakultet zbog informacionih sistema. Bio sam poprilično zagrižen za računare, radio sam programiranje, c++, javu, upoznat sam sa novim tehnologijama, to me je zanimalo bla bla bla... kapiraš... kada sam krenuo na faks više mi se svideo menadžemnt, sa kojim se ranije nisam susretao, i tako završio na skroz drugom smeru o kome nisam ni sanjao

takođe znam mnogo ljudi koji su upisali FON zbog ISITa, ali su završili po drugim smerovima, zbog ovog ili onog razloga.

Ako do sada nisi sebi zacrtala u glavi da ćeš fon da upišeš zbog određenog smera, onda o tome razmišljaj kada dođe vreme, a ne sada.

I kako to biraš faks? Po onome što te zanima, ili po reputaciji fakulteta? Ako biraš po ovom drugom... nemoj :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: bb
PostPoslato: 09.12.2006. 14:30:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2006. 21:15:41
Pa ajd i ja nesto da kazem :ideja:

Kad sam bio III godina srednje, znao sam sta zelim da upisem, a to je FON - Informacioni sistemi.
Sada sam evo pri kraju studija upravo na odseku za IS i ne kajem se nimalo! Ako volis racunare i programiranje(projektovanje) slobodno uzmi IS. Fora je u tome sto ako to zavrsis i lepo naucis gradivo informacionih predmeta, mozes relativno lako da nadjes posao. Kod nas su plate valjda oko 500 - 600 -700 evra, a ima i vise verovatno. Naravno mozes da odes i u inozemstvo i da ti plata bude 5 - 6 do 10 puta veca (sve zavisi naravno :D ) ali to je do tebe i do toga cime zelis u zivotu da se bavis :)

Sto se tice Menadzmenta, znam dosta ljudi koji su to studirali na FON-u i koji ne mogu da nadju posao u struci. Ima i onih koji nadju naravno, ali ne znam koliko lako. Isto tako znam i neke koji su zavrsili Elektrotehnicki fakultet, a odlicni su menadzeri :zbun: Covek treba da bude rodjen za to. Najbolje da uradis neki psiho test da vidis da li si stvorena za lidera :) Mozes da uradis i Natalnu kartu :)

I na kraju Proizvodni menazment i Upravljanje kvalitetom. Mislim da tu mozes da uspes samo ako posle odes u inostranstvo, ili ako otvoris MB pivaru (ako imas puno para) pa se tamo zaposlis :)

Eto imas sad razna misljenja i vidjenja stvari pa odaberi nesto lepo po tvojoj meri :)

ZELIM TI PUNO SRECE ;) :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.12.2006. 14:45:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.01.2006. 17:36:31
Ja chu da ti kazem samo ovo:
za godinu da na kolko imash da se odluchish ljudi se dosta promene.

Tako da imsh poprilichno vremena da se odluchish

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.12.2006. 15:09:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.12.2006. 10:20:43
Godina: III
Prvo, hvala vam svima na savetima! :kiss:

(gorbash:)
Laknulo mi je kada sam rpocitala da ne moram odmah da se opredelim za nesto konkretno, buduci da jos nisam kod sebe prepoznala sta bih tacno volela da radim... Imam ja nesto u glavi, i kada to kazem ljudima oni mi kazu 'pa sta se premisljas? ti si za FON'

(Mort:)
A sto se tice toga kako sam odabrala bas FON, pa ovako... Sebe ne vidim ni u cemu drugom, od kad sam bila mala pricaju mi kako sam 'rodjeni' lider, kao fenomenalno organizujem svoje vrema i bla, bla...

(pancevo:)
inace, uradila sam natalnu kartu :D i rekla mi je zena da po pitanju fakulteta vidi da bih bila dobra u elektrotehnici, organizacionim naukama, marketingu, cak mi je rekla da mogu da studiram neke jezike... tako da bas iz toga i ne mogu izvuci nesto konkretno jer volim i jezike i matematiku i sve to sto mi je u tom trenutku predlozila... :D

a, sto se tice tvog drugog predloga - psiho testa, imali smo u skoli organizovano radjenje tih testova (ko je hteo, mogao je da ode) i mene su pitali da li sam razmisljala o menadzmentu ili mozda pravu... S obzirom na to da istoriju ne mogu ocima da gledam, :ua: pravo u startu otpada! I eto mene ponovo oko menadzmenta. Rekla sam im da sam o FONu razmisljala, ali da mi se smuci kad cujem svakog drugog da kaze 'ja studiram menadzment i marketing' pa me je to malo odvuklo od te ideje... Ali rakose mi da je to potpuno glupo razmisljanje jer tako zbog onih koji hoce da budu 'menadzeri' :sarkazam: oni koji bi to trebalo da budu, ne upisuju... mislim da su u pravu...

I tako, ispricah ja vama svoju pricu, valjda vas nisam udavila ;) :lol:

hvala jos jednom!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: bb
PostPoslato: 09.12.2006. 20:59:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.01.2006. 21:15:41
jowanna je napisao:
...pravo u startu otpada! I eto mene ponovo oko menadzmenta. Rekla sam im da sam o FONu razmisljala, ali da mi se smuci kad cujem svakog drugog da kaze 'ja studiram menadzment i marketing' pa me je to malo odvuklo od te ideje... Ali rakose mi da je to potpuno glupo razmisljanje jer tako zbog onih koji hoce da budu 'menadzeri' :sarkazam: oni koji bi to trebalo da budu, ne upisuju... mislim da su u pravu...

:) obzirom na sve to izgleda da je bolje da upises odsek za Menadzment, ali samo i iskljucivo na FON-u posto ostali to ne znaju! A kada je marketing u pitanju, to je strashna stvar, samo sto na FON-u imas jedan jedini ispit koji se tice marketinga, a recimo na Ekonomskom fakultetu imas mnogo vise :)

U glavnom, sigurno neces pogresiti ako upises FON! :)

Pozdrav!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.12.2006. 21:08:22 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
na FONu je jedan marketing predmet zajednicki(?) za sve, na 2.godini
na smeru menadzment moze da uzme izborne marketing predmete, koliko sam upoznat

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 00:30:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
@jowanna - Prvo da kazem dobrodoshla buducja koleginice. Smerove su ti vec izlozile starije kolege, a ja ionako ne bih mnogo mogla da pomognem s obzirom da sam josh uvek I godina (a nikako da saznam VISHE o UK :udri: :durisha: ). U svakom sluchaju razmisli o tome sta bi t volela da radish, iskombinuj to sa svojim sposobnostima i eto tebe na pravom smeru (pod uslovom da znas tacno sta koji nudi), ali opet kazem odlozi to za godinu dana i fokusiraj se na prijemni.

@Gorbash - Nisam ni sumnjala da ces TI biti prvi da uskoci u pomoc buducim koleginicama :aaa: :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.12.2006. 01:10:56 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
DISKUSIJU NASTAVITE NA VEC OTOVRENOJ TEMI
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=8232
moderatori, LOCK!

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 10 Posta ]