Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.11.2006. 23:18:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
Godina: Dipl.
Smer: IS
I dok mi gubimo zivce, on nam zickaju pare i boli ih uvo za bilo kakve peticije i cuda. Lepo se obratite studentu prodekanu za sve sto nije jasno, ako vam ne odgovore kontaktirajte B92 i idite na vesti :D :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.11.2006. 23:19:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Da to nam je plan..prvo treba da vidimo na cemu smo..zato cemo kontaktirati nexa sledece nedelje....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 00:51:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.04.2006. 15:05:54
Smer: UK
Citiraj:
Kada smo ih na ''open day''-u pitali koliko ce ispita trebati za uslov, oni su rekli da se to jos uvek ne zna! Pa ne mogu sada odjednom da nam kazu da nam treba 11 ispita!

Da, takodje receno nam je da ce nas o uslovu/bodovanju/itd. izvestiti u najkracem mogucem roku. E sad da li su rekli da ce se to desiti za najvishe nedelju-dve ("kako biste mogli da planirate svoje uchenje") ili sam ja samo stekla takav utisak, ostavicemo po strani.

Definitivno treba sve prvo lepo proveriti kako stvari stoje, a onda se dati u akciju. Ako vec uvode Bolonju neka je uvedu CELU. U suprotnom molim lepo. Ne kazem da sad treba da radimo po pravilima od pre 50 godina, ali ako se vec neshto menja, onda nek se menja na BOLJE. Moglo bi to 'bolje' po nekad da bude i za studente.

'Alo, setite se, mi smo studenti PRVE godine, upali smo u ceo ovaj vrtlog, a da ne znamo ni na chemu smo. Niko nam nishta ne govori, pravila igre se ochigledno menjaju, ali mi -igraci- o tome nismo obaveshteni. Neka sednu, objasne nam o chemu se radi (prvenstveno NA VREME), neka to pochen od sledeceg semestra, ili godine, i to je ok, tu nema sta da se prigovori, na vreme nam je recheno i moramo da isposhtujemo. Ali sad ovo zaebavanje 'hocju-necju' nema smisla. I mi smo ljudi i imamo zivot, jelte?

ETo.. bash se lepo ispraznih. :D

Ali ozbiljno sad, ili uz te poteshkocje da dobijemo i neke povlastice, ili da do poteshkocja ni ne dodje! Nema trecje! Nema kompromisa!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 03:15:04 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.11.2004. 14:34:28
Godina: Apsolvent
Nije da branim faks, ali ako objektivno pogledate starije generacije (do 03 i starije) i njihove ispite i polaganje istih, shvaticete da vam je studiranje na FON-u sad jedna velika olaksica :)
Bez zezanja vam ovo pricam... a to da su vam zavukli sa tim uslovom, zavukli su ga... imate moju podrsku (ako vam to ista znaci :D ) po pitanju svakog protestovanja na ovu temu ;)

Opet bih uzeo kostim Večnog dečaka,
I opet bih smislio kako da prodangubim
Dok ona ne sleti niz hodnik Studenjaka...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 11:32:10 
Korisnikov avatar

To sto Klif kaze jeste tacno. I zbog toga jesam srecna. Sinoc u gradu sretoh jednu drugaricu iz srednje koja je upisala ruski na filoloshkom, i kaze da je njoj ok, ali na holandskom je opsti raspad, ali bas u pravom smislu reci. Na nekim faxovima josh nisu uveli jednosemestralne ispite, negde kolokvijumi NISHT ne znache osim da proverish sebe. I toga jesmo svesni i jesmo zahvalni za to. Ali ovo nam nije trebalo. Eto.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 12:01:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2005. 21:01:23
OOOO.. A to mi nije trebaloooo :D :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 13:41:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
Smer: ME
@za one shto su diskutovali o ciscenju godine da bi se stekao uslov

aman uprgradeovan statut leeeeeeepo saopshtava

da bi student upisao sledecu godinu studija potrebno je da ima 37 ESP Bodova- kao samofinansirajuci
ako ima 60 ESPB, upisuje je finansiran od strane drzhave iliti budzheta (ako ochisti god)

evo vam vrednovanje na npr. prvoj god: (www.fon.bg.ac.yu/osnovnestudije)
matematika1/2 6/6
ekonomija 6
engleski1/2 - 3/4
oikt 5
psihologija/sociologija 6
osnovi organizacije 6
proizvodni sistemi 6
uis 6

ukupno poJena ima 60.. pa sad rachunajte..za uslov vam treba 7 (slovima SEDAM) odnosno OSAM (brojchano: 8 ) u zavisnosti koje ste polozhili
sta sad tu vishe nije jasno?!?!

a to sto kazu da se ispit moze polagati samo 3 puta.... puuusti ti to.. bice (kao i uvek) dajte $$$ i mozhete ga polagati (ne dam!?!!)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 14:02:01 
Korisnikov avatar

Da,da topise,citao sam..samo to vazi za studiranje po Bolonji cega kod na su principu jos NEMA......A takodje niko nas jos nije obavestio kako ce stvarno biti to prvo moramo resiti....
A to sto je 7 predmeta za uslov nije isto kao prosle godine....Tada je bilo das 7 predmeta,i upisao si koji hoces smer na BUZDET,a sad ako ne das 11 predmete ispadas iz budzeta.....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 15:01:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 14:25:29
znachi da bacim u vodu ono sto sam gore napisao
DAMN YOU FAQULTETU OLAKSHANIH NAUKA :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 17:49:16 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Kelegorm je napisao:
Tada je bilo das 7 predmeta,i upisao si koji hoces smer na BUZDET
greska
vidi u starijoj temi kako je bilo za prethodnu sezonu
uslovni ispiti za upis su postojali itd itd

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 18:10:24 
Korisnikov avatar

da,da znam da je bilo uslovnih predmeta, za svaki smer po 3....ali ukupno je trebalo 7.ta 3 plus 4 po izboru....

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2006. 21:11:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2006. 09:16:11
Godina: II
To je tacno,ali ovo za ciscenje da bi ostao na budzetu je i za suze i za smeh(njihov). Sad ispade da u principu ispada isto da li si dao 7 ili 10 ispita u prvoj, ako drugu moram da platim 110000(+nadoknada za prenete ispite)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.12.2006. 02:36:03 
Moderator
Korisnikov avatar

zAZA je napisao:
@za one shto su diskutovali o ciscenju godine da bi se stekao uslov

aman uprgradeovan statut leeeeeeepo saopshtava

da bi student upisao sledecu godinu studija potrebno je da ima 37 ESP Bodova- kao samofinansirajuci
ako ima 60 ESPB, upisuje je finansiran od strane drzhave iliti budzheta (ako ochisti god)

evo vam vrednovanje na npr. prvoj god: (www.fon.bg.ac.yu/osnovnestudije)
matematika1/2 6/6
ekonomija 6
engleski1/2 - 3/4
oikt 5
psihologija/sociologija 6
osnovi organizacije 6
proizvodni sistemi 6
uis 6

Kelegorm je napisao:
Da,da topise,citao sam..samo to vazi za studiranje po Bolonji cega kod na su principu jos NEMA......A takodje niko nas jos nije obavestio kako ce stvarno biti to prvo moramo resiti....
A to sto je 7 predmeta za uslov nije isto kao prosle godine....Tada je bilo das 7 predmeta,i upisao si koji hoces smer na BUZDET,a sad ako ne das 11 predmete ispadas iz budzeta.....

Hm... na FON-u jos nije uvedena BOlonjska... radi se na tome... tj, ide se postepeno... REcimo, od moje generacije su svi ispiti jednosemsestralni... od sledece generacije su uveli uslovne u prvoj godini... ako nisu uveli to da je 37 ESPB bodova za uslov (a to propisuje Bolonja), onda ne znam cemu im sluze oni bodovi... Nisam citao statut...

Na faksu se vec nekoliko godina desavaju refomice ka BOlonji.. ne ocekujte da neko kaze: "E, od sledece godine brucosi krecu po BOlonji" u smislu da ce skroz drugacije da studiraju... na FON-u jos nije uvedena Bolonja, ali stalno menjaju nesto u pravcu onoga sto je BOlonja... tj onoga sto nas zakonodavni sistem smatra BOlonjskom konvencijom (necu sad o tome da pricam)

Nego, evo situacije sa VETSh-a..
Tamo imas svake godine 2, 3 obavezna ispita (koja nose odredjeni broj ESPB bodova, ukupno recimo 15) i imas listu od 10-ak izbornih ispita sa svog smera i jos 10-ak sa drugih smerova... pa vi sami birate kojecete ispite da slusate, ali tako da njihov zbir bude najmanje 60 bodova... veci deo ispita je izboran... kad bi to uveli na FON-u, bilo bi fino, ali ne verujem....
Mislim, to i jeste smisao BOlonjske deklaracije.. tj, smisao je u mobilnosti studenata... Cilj Bolonje je da se standardizuje visoko shkolstvo u celoj Evropi da bi kliford koga recimo znaima kriptografija mogao sedmi semestar bez problema da studira u Norveskoj jer su isti oni obavezni ispiti, ali tamo imaju ispit kriptografija, a na FON-u nemaju... i nema zezanja sa priznavanjem diplome, nostrifrikacijama i sl... bas je poenta u raznovrsnosti naucnih oblasti na razlicitim univeriztetima u Evropi...
Ili zamislite da jedan semestar budete ovde, drugi u Parizu, treci uPragu, cetvrti u Lisabonu...

I mogu reci da je ovo smejurija kako su podelili bodove... pa skoro svi ispiti su dobili 5 ili 6 bodova... a relano treba da variraju od 4 do 8.. ovako ispade da su OOP/proizvodni sistemi teski koliko ekonomija... (jer ESPB bodovi oslikavaju tezinu predmeta... zato se uslov juri po broju bodova, a ne po broju ispita.. bar bi trebalo po BOlonji, ne znam sta ovi nasi kreteni rade..)

sorry, ja se raspisah... nadam se da ce vam bar malo koristiti, makar da vam priblizi tu BOlonju ovo sto sam pisao...)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.12.2006. 10:42:12 
Korisnikov avatar

Da, hvala Kliff :) .....Imam ja ortaka na VETS jeste tako skoro sve predmete biras ,samo ukupno treba 60 bodova... mozes da biras sta te zanima ili sta ti je lakse.......Da je tako kod nas bilo bi super...Ali koliko vidim oni nama nameravaju samo te bodove da ubace da bi namlatili jos para a nikakve izmene predmeta,polganja istih ili gradiva sto je jako glupo......

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.12.2006. 14:59:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.02.2006. 23:01:22
slazhem se da ce nas bash urnisati, tj da to vec chine, ipak pogledajte muchenike na etf-u, mislim da je tamo bolonja implementirana na najjjjgori moguci nachin, bash ih tretiraju kao zamorchice :durisha: :durisha: :durisha: :durisha: :durisha: :durisha: :((

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.12.2006. 02:40:59 
Moderator
Korisnikov avatar

kliford je napisao:
... pa vi sami birate kojecete ispite da slusate, ali tako da njihov zbir bude najmanje 60 bodova...

Kelegorm je napisao:
Da, hvala Kliff :) .....Imam ja ortaka na VETS jeste tako skoro sve predmete biras ,samo ukupno treba 60 bodova...

ahm :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.12.2006. 12:44:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.04.2006. 20:42:18
:zbun: :zbun: :zbun:
e tek mi sad nista nije jasno...
c,c,c
na koga li se sve ovo odnosi.. na generaciju 86 tj 05, tj sta mene kaci od svega ovoga pitanje je sad..
:aaa: :aaa: :aaa:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.12.2006. 13:15:33 
Korisnikov avatar

:aaa: Kriptografija! To je tako kuw :zaljubljen: Ali gde raditi s tim? Ja cesto shifriram svoje poruke drugim ljudima, pa se oni onda muche dok ih ne razreshe, ali to je sweet.. anyway, skrenuh s topica.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.12.2006. 15:44:37 
Moderator
Korisnikov avatar

karirana ribizla je napisao:
:zbun: :zbun: :zbun:
e tek mi sad nista nije jasno...
c,c,c
na koga li se sve ovo odnosi.. na generaciju 86 tj 05, tj sta mene kaci od svega ovoga pitanje je sad..
:aaa: :aaa: :aaa:

Ono sto su ti rekli na faksu, to se odnosi na tebe :)
Ono sto sam ja napisao je ono sto bi trebalo da bude krajnji ishod uvodjenja Bolonje...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.12.2006. 17:24:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.09.2005. 19:00:05
i sta bilo na kraju, jel' mi matori mozemo da polazemo ispite iz drugog semestra u januaru i aprilu ilo jok?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3