Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 13:52:00 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.05.2004. 08:06:14
Ne mogu da se konektujem na net iznad 19200 kbps... užas
:aaa:
centrala je gistro digitalna (tako bar po broju zaključujem, počinje na 3545... inače drugaru kome broj počinje isto tako ima super konekciju... )
provider je yubc (koristim ga već 100 god., sa drugih brojeva ide odlično)
a opet je konekcija užasna... da li neko ima ideju?

I never apologize
I'm sorry, but that's the way I am

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 14:06:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Smer: IS
Cekaj, hoces da kazes da se samo sa jednog broja konektujesh na tim brzinama, da je konekcija OK ako zoves druge brojeve na tom (ili nekom drugom) provajderu?

Ako ti je stalno max. brzina 19200, onda si imao tu nesrecu da delis sa komsijama vezu putem PCM uredjaja (Pulse Code Modulation), u narodu poznato kao "moderan dvojnik". Znaci, mozes u isto vreme da razgovaras telefonom kad i tvoje komsije, ali kada hoces da ides na net imas brzinsko ogranicenje ok pomenutih 19k. To je jos i OK brzina za PCM, jer jedan kolega sa FON-a ima ogranicenje na 16800 i nema sanse preko toga. Jedino resenje je da ides u svoju centralu, i da vidis ima li slobodnih prikljucaka u tvojoj blizoj okolini (ili zgradi). Pri tome, ako nemas dobru vezu u centrali/posti, tesko da ces nesto uspeti da uradis.

U slucaju da je sve OK sa drugim brojem/provajderom, sta da ti kazem, moguce je da tvoj modem ne saradjuje dobro sa modemima tvog provajdera, mada je moguce (ali su male sanse) da je problem i sa centralom koja se nalazi na strani provajdera. U tom slucaju koristi samo druge brojeve ili promeni provajdera. Inace, razmisli i o wireless povezivanju, u poslednje vreme postaje sve jeftinije, pojavom konkurencije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 15:44:37 
Moderator
Korisnikov avatar

Načuo sam nešto za taj PCM... užas! :aaa:
Koji su to prevaranti... a gistro "digitalna" centrala
(na svim provajderima je tako loša veza)

Nego, ima li šanse da se to skine? Gde da idem, koga da pridavim?
Zna li neko više o wireless-u, neki site,link, itd?
Da li postoji još neka alternativa, pošto ne verujem da će u telekomu da pomognu (stari su to prevaranti)
Mukama nikad kraja, na 19200 izgubiš 3 puta više vremena kad gledaš najobičnije site-ove (o nekim flash site-ovima nema ni govora)

I never apologize

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 16:06:54 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Godina: Dipl.
Pa ako je pcm cisto sumnjam da ces uspeti nesto da uradis i dobijes normalnu liniju. Cula sam mnoge da su se zalili na to. Cak sam cula i da su neki iskljucivo trazili celu liniju pa je nisu dobili... :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 17:45:02 
Moderator

Pridružio se: 03.04.2002. 10:55:06
Један ортак овде, близу мене је имао сличан проблем. Не знам да ли је у питању ПЦМ (мада знам да је био на дигиталној централи), али му је веза била ужасна. Онда је отишао и цимао се једно месец дана, док им није дојадио и издејствовао ИСДН. Сада преко ИСДН-а има 2 линије од којих свака по два канала (уплоад-даунлоад)... лудило, веза му лети. Једино решење је да идеш да питаш и да их гњавиш и да будеш досадан и да им се попнеш на главу и да се свађаш са њима, све до тог судњег дана, када ће они да попусте.
Јер... овако како си описао проблем, нема никакве логике да једна линија на дигиталној централи има тако мали проток...

Edited By nikpro on 1095181033

"... дакле чините подвиге какве год можете, али не заборавите своје име!"

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 20:00:55 
Moderator
Korisnikov avatar

Eh... ISDN mu dodje kao neostvarivi san...

Nego, šta je sa kablovskim internetom, kako to stoji?

Srednji vek smo, nema šta

I never apologize

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 20:33:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
Vise stone age, ali dobro :)

To ogranicenje definitivno podseca na PCM ogranicenje. Interesantno je da se ekipa iz Alcatela cudila kako su Srbi namontirali PCM na poslednji model njihove centrale.....nas covek je smislio tu spravu, nema zezanja :(

Zavisi u kom si delu grada i na kojoj centrali. ISDN mozda dobijes za nekoliko dana, a mozda ga ne dobijes ni do 2009. (do kada predivdjaju da ce 100% pravnih lica i 30+% rezidencijalnih korisnika imati braodband internet)...

E, da, kazu da se ovih 5x155mbps linka sto Srbija poseduje (4 komada Telekom i 1 Verat) koriste max 50%....zasto nam onda ne puste jeftinije Wireless i ostale vrste talnog pristupa....smor...

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 22:43:30 

Pridružio se: 01.10.2002. 17:40:14
Godina: Profesor
Smer: UK
downt je napisao:
Nego, šta je sa kablovskim internetom, kako to stoji?

Ja imam sbb kablovski internet i jako sam zadovoljan. Koristim ga vec dosta dugo i totalno sam se odvikao od dial up-a. Ako mene neko pita, to je odlicno resenje, samo treba pronaci odgovarajuci paket. Ja delim sa komsijom flat od 128k za 1500 kinti (nas dvojca po 750, sto i nije puno) :grin: :grin: :grin:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.09.2004. 23:33:34 
Korisnikov avatar

Downt, sto se tice wireless-a, sve zavisi od toga u kom kraju grada zivis. Prelistaj malo sajtove provajdera, tamo ces sigurno naci informacije, a kod nekih i mapu pokrivenosti odredjenih podrucja. Necu ti preporuciti ni jednog provajdera, jer sve zavisi od opticke vidljivosti sa vrha krova tvoje kuce/zgrade i Access Pointa provajdera (pristupne tacke pomocu prema kojoj ces usmeriti antenu), zatim da li postoje neke smetnje (druge zgrade, drvece, dalekovodi i sl.) i jos par sitnica. Najbolje da iscimas nekoga sa laptopom i wireless karticom da se popnete na krov zgrade i izmerite jacinu signala koje emituju AP-ovi provajdera (ali i privatnih mreza). U zavisnosti od jacine signala i pinga prema odgovarajucem AP-u, odnosno serveru provajdera, utvrdices koji provajder najvise odgovara u tvom slucaju. Vise informacija o bezicnom povezivanju, kao i o ceni opreme (koja je sada veoma pristupacna) mozes saznati na sajtovima: www.bgwireless.net , www.netiks.co.yu .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 00:25:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Evo kod mene u komsiluku vec dva dana kopaju po zidovima ovi iz Telekoma. Uvode Alcatelovu centralu. Ja sam pre neka dva meseca pricala sa jednim od majstora koji su radili nesto kod nas u podrumu i on mi rece da sigurno nece stavljati pcm. Sad, ja sam nesto skepticna i dalje, mada me je on uveravao da nece... Uglavnom, cujem da mozemo da dobijemo i dve linije samo treba da podnesemo zahtev brzo, kad vec rade tu. Znate li mozda nekog ko je tako uveo dve linije, da li je dobio ciste dve ili kako?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 00:35:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18.05.2003. 22:19:50
Kablovski internet? No way, hose. Bar dok se ne urazume sa cenama. 1500 din. mesečno je stvarno puno za moj budžet. Ovako se samo odričem izlazaka i provoda i kada bih imao kablovski ili ne daj Bože wireless (prekrst, prekrst, prekrst) morao bih i hrane.

33.6 kb/s SMIN na mojoj centrali u Žarkovu - i živ sam :)

I umesto da se skupimo svi korisnici Interneta u Stradiji i odemo ispred Telekoma da isteramo žabarsko-grčko-srpsku žgadiju koja se nataložila tamo, mi ćutimo i plaćamo Internet+tel.poziv što nema nigde.

A kada bih video radnike Telekoma prvo bih pucao a ondak pitao (za PCM ili štagod) Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 02:05:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.11.2001. 10:11:24
haha... Pirossi, moram da primetim da poprilichno slichno razmishljamo shto se tiche PTT/Telekom ekipe...
ne da me nerviraju... uhh...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 08:18:17 
Moderator
Korisnikov avatar

I mene isto! :ljutko:

I never apologize

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 09:46:26 
Korisnikov avatar

Pirossi, wireless trenutno i nije tako lose resenje za nase uslove. Cene su relativno povoljne u zavistnosti od provajdera (ako nekome stvarno treba da je 24h/30dana online). Usluga? Pa, zavisi od opterecenja mreze i od toga koliko si udaljen od najblizeg AP-a. Jedini veci problem koji moze da pravi vece smetnje su vremenski uslovi :( i okolne smetnje elektromagnetnih talasa, u slucaju da ih ima u vecem obimu (ako nemate srece pa se izmedju vas i AP-a nalaze dalekovodi i sl.)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 10:46:55 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2002. 18:54:47
Smer: OM
freeman je napisao:
jer jedan kolega sa FON-a ima ogranicenje na 16800 i nema sanse preko toga.

14400... Glupi PCM... Veza mi i nije katastrofa ko shto bi mogla da bude, navikne se chovek... A nova centrala, broj pochinje na 356....
Mene zanima kako funkcionishe taj prelazak na ISDN, samo podnesem zahtev i iskeshiram, ili?
To Jale... Moj komshija je uzeo 2 linije kada su nama uvodili, obe su PCM... ISDN je mnogo bolji... Pretplata je oko 250 din, ali ti je u nju ukljucheno sve (podrazumevajuci pod ovim usluge telekoma)... Hocu, bre, ISDN!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 10:57:00 
Moderator
Korisnikov avatar

Hoću i ja, ali odgovor iz telekoma je obično - "trenutno nema tehničkih mogućnosti..."
Da li znaš da mnoge firme ne mogu da dobiju ISDN (iako im veoma treba)... tako da nekad ne vredi ni da se iskeshira.
Jelena kako si ti uspela da se navikneš, ja ne mogu nikako... 5 minuta mi downloaduje običan site... :aaa:

Jel ima neko dobru vezu u telekomu ? :namig:

I never apologize

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 11:08:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.04.2003. 21:35:10
strašno... i ja jedva preživljavam sa 128kbps flat... :namig:

raspitajte se o wireless opciji, nema tel računa, flat 24h, verat nudi već od 1500 dinara mesečno 256k, odnosno 512k za 2000 dindži, slične uslove nude i tehnicom i scnet, samo se treba raspitati... ako napraviš računicu koliko ubiješ tel. računa plus internet sati, ova opcija je itekako isplativa, pogotovo što je višestruko brže, i čim upališ komp - online si! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 11:20:19 
Moderator
Korisnikov avatar

Ma ni veza u Telekomu ne pomaze. Mi imamo vezu, i pokrenuli smo je da dobijemo novi broj ili ISDN jos pre dve godine. Medjutim, stvarno nije bilo tehnickih uslova. Posle smo odustali, pogotovo kad sam ja mami rekla da mi je veza sa starom centralom fantasticna i da se mnogi zale na nove (pcm) linije. Sto se ISDN-a tice on je skuplji od obicne telefonske linije, imajte i to u vidu.
Mislim da za one koji dosta vise na internetu a veza je losa, da se isplati da probaju wireless ili kablovsku, zavisi za sta imaju mogucnosti. Kad se pogleda koliko se vremena i zivaca izgubi stvarno je vredno para.

Jelena, tih 250 dinara pretplata. Kakva je to pretplata? Nije mi jasno... kakve usluge...?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 12:12:41 
Moderator
Korisnikov avatar

Za sve zagovornike wireless pristupa:

zaboravili ste da navedete najbitniji faktor: za to treba da se kupi i raznorazna oprema koja košta od 750 eura pa naviše! ....

A čini mi se da ste previše optimistički i što se tiče mesečnih troškova, flat rate, je li...kod verata mesec dana na 64kbps iznosi 1900din, i to je najjeftinija varijanta, a cene idu i do 200 eur/mesec (kod drugih provajdera na 256 kbps)

...

I never apologize

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 14:04:28 
Korisnikov avatar

downt je napisao:
Za sve zagovornike wireless pristupa:

zaboravili ste da navedete najbitniji faktor: za to treba da se kupi i raznorazna oprema koja košta od 750 eura pa naviše! ....

A čini mi se da ste previše optimistički i što se tiče mesečnih troškova, flat rate, je li...kod verata mesec dana na 64kbps iznosi 1900din, i to je najjeftinija varijanta, a cene idu i do 200 eur/mesec (kod drugih provajdera na 256 kbps)

...

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 14:09:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Smer: ME
PCM je zvanicno zabranjen pre nekoliko meseci i recimo meni je u firmi nedavno jedan riknuo, dosli su u toku dana i postavili drugi. Nisu mi nista naplatili uz obrazlozenje da se svi PCM-ovi skidaju i rashoduju.

Jale, veza koja nema tehnickih mogucnosti nesto da zavrsi je definitivno veza na pogresnom mestu :(

Downt, firme kojima je stvarno potreban ISDN mogu da ga dobiju za nekoliko dana, bez obzira na deo grada, ali pod uslovom da uzmu primarni ISDN. Ako im je "stvarno potreban" kakva je razlika da li su dobili i placaju 2 ili 30 linija :lol:

Wireless je nuzno zlo. Recimo, ja imam ISDN (od 97-98, ne secam se vise) i nisam ni pomisljao na prelazak na 128k Wireless. 256-512 je vec nesto i mnogo se manje osete ispusteni pkaeti, koji predstavljaju najveci problem bezicnog umrezavanja na vecu udaljenost.
Downt, ukoliko imas dobar polozaj u odnosu na ISP-ov AP, mozes da se prikljucis i za 30e :)
Recimo da za 100e i malo zivaca mozes sasvim OK da se povezes, a totalno super ultra oprema za povezivanje bi te kostala do 300e (150 za andrew grid 24db, 100-tinak za AP i ostatak za kvalitetne kablove, stub, srafove i grickalice dok to sve ne poteras da radi :))
Cene koje stoje na Veratovom webu nisu tacne, vec su promenjene na one o kojima govori Nidza: 256k - 1500 i 512k - 2000dinara. Manje brzine nisu moguce, a za vece moze da se pregovara ;-)

Mozda je nekima od vas poznat "projekat" BG Wireless koji sam vec pominjao na forumu. Ja sam jedan od 3 osnivaca AP-a Zemun, naravno ;-)
Pogledajte BGW forum, mozda pronadjete nesto interesantno...

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 14:21:48 
Korisnikov avatar

Pedja je napisao:
...
Mozda je nekima od vas poznat "projekat" BG Wireless koji sam vec pominjao na forumu. Ja sam jedan od 3 osnivaca AP-a Zemun, naravno ;-)
Pogledajte BGW forum, mozda pronadjete nesto interesantno...

Ali Peđa, BG Wireless nema veze sa Internetom. Promašio si temu potpuno Slika

Edited By Pirossi on 1095254566

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 16:23:12 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

downt: Nije tako strashno... Ima par cakica za brzu vezu... Podesi da ti ne otvara slike i slichne gluposti, iskljuchi icq, max 2 prozora u isto vreme otvorena... Nekad ume da bude bash zeshci haos s vezom... :(

Jale: Pretplata za obichnu tel. liniju je 48 din, a za ISDN 215,57 (bar je tako bilo kad sam ja poslednji put proveravala), a u cenu pretplate su ukljucheni: dobijanje listinga, poziv na chekanju, caller ID... i sve ostale pogodnosti koje se dodatno placaju za obichnu tel. liniju... (npr. oko 30 din za listing, oko 60 din za caller ID...)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 16:50:39 
Moderator
Korisnikov avatar

Eto to mi jedino i preostaje...Sad sam tek ukapirao da nema rešenja ovom problemu i prilično se razočarao...

Da što kažeš 2 prozora MAX... bez icq-a ... i sličica... pa dok ne odem odavde
Jelena, a da osnujemo mi društvo ogorčenih korisnika interneta? :)
ko će još da nam se priključi ?

I never apologize

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2004. 17:19:53 
Hall of Fame
Korisnikov avatar

Moze ja sam za osnivanje drushtva...
Mada, kazem ti, meni je veza takva vec jedno 5,6 godina... Navikne se chovek... :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća