Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2003. 12:10:10 

Pridružio se: 17.12.2002. 18:27:32
Godina: Dipl.
Smer: ME
Ne znam da li sam izabrao dobru rubriku za postavljanje ove teme.....
treba mi neko da me posavetuje u vezi kupovine pojedinih komponenti za racunar....
Stampac koji je najbolji i uopste kakve razlike postoje medju njima...i interesuje me takodje scaner.....
e sad da li pojedini stampaci zahtevaju posebne konfiguracije........ajd na tu temu kao i za ostale dobre komponenete da me neko posavetuje........

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2003. 15:30:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.03.2003. 14:25:53
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Budi malo precizniji, koliko para si spreman da das, za sta ti treba itd.

Imas jako dobre stampace za nekih 6000e i skenere za 1000e pa ako ti pare nisu problem eto saveta ???

Ali opet, najbolje je da odes na sajtove prozvodjaca i pogledas specifikacije za svaki (sta nudi koji), a onda malo procackas po netu da vidis dal ima mnogo ljudi koji se zale ili ga hvale itd.

:srecno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.08.2003. 16:51:49 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Mislim da nzma na sta covek misli....
Ukoliko ti treba boja onda HP5550 (ispod 100 evra. Ketridzi su jako smensi - minijaturni, ali je jako stedljiv pri stampi i sve u svemu odlican uredjaj) ili neka njegova zamena, jer su izasla 2 sl. modela (po mehanizmu i elektronici, ne po izgledu :)). Ako ti je crno belo dovoljno, onda definitivno trenutno najjaaeftiniji HP laser tj. 1000W (ili 1005, ako ne nadjes 1000 oba su ispod 200 evra ako se ne varam). Promenio sam vise (desetina?:)) stampaca u zivotu, pa nije slucajno sto su obe preporuke HP.

Sto se skenera tice tu sam vec malo slabiji (ovo mi je drugi koji koristim) i posle visednevnog lutanja po netu, raspitivanja i sl. odlucio sam se za Canon 1250U2. Malo smara sto se svaki put greje, na mom starom Musteku si to mogao da iskljucis. Ako skeniras 1-2 strane to je OK. Neka se greje 2x po tih 13s, ali ako skeniras 20-30 strana, a on se pre svakog skena greje to vec smara. Inace je ultra brz za tih 80ak evra koliko sam ga platio (koristi blagodeti USB 2.0 standarda :)) i skenovi su sasvim OK.....uzmes novcanicu i skeniras, pa se zabezeknes sta tu sve ima....odnosno kada skeniras nekim jeftinim Mustekom smoris se kako su novcanice jadne ;-)
E, da, koristio sam i HP, ali sto se tice njihoih jeftinih modela mislim da su malo precenjeni sto se prodajne cene tice...
High end modeli su nesto drugo, ali i tu su mnogi proizvodjaci bolji od njih. Dakle, raspitaj se o Canon modelima skenera i HP modelima stampaca :)

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.08.2003. 16:41:23 

Pridružio se: 17.12.2002. 18:27:32
E to je pravi odgovor....kakva ova cuda od 1000 evra......
mislim da si me sjajno uputio....Hvala........

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ]