Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19.10.2002. 13:30:50 

Pridružio se: 29.04.2002. 10:50:50
Godina: Dipl.
Smer: IS

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2002. 01:18:14 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.11.2001. 01:30:19
Black je napisao:
Pa dobro, ako nije neznalica zasto onda smeta Devedzicu da uvede Javu na prvu godinu ? Barem je takva prica koja kruzi fakultetom...
Zasto ne predaje windows programiranje ?

Kolega, sto se Jave tice vidim da niste bas upuceni u celu pricu. Java je trebala da zameni Pascal u I godini vec sada, ali to nije uradjeno ne zbog toga sto se Cira tome protivio, vec iz drugih razloga. Tu odluku nije mogao doneti Cira, jer njegov predmet nije jedini Informaticki predmet na faxu. Odluku donosi katedra za IS. Reforme ( bar one uspesne) ne mogu da se uvode parcijalno. Ceo nastavni plan i program mora da se izmeni u korenu da bi bar nesto krenulo na bolje.
Ja se iskreno nadam da ce nesto pametno biti ucinjeno vec sledece godine, a do tada........

Sto se tice win programiranja mozda bi vi mogli da predlozite neki programski jezik. Ja bas nisam siguran da bi uvodjenje neceg takvog u I godinu bila pametna ideja u ovom trenutku.
Skolski sistem nam je toliko los da 50% ljudi koji upisu Fon skoro da ne zna da radi sa kompjuterom. Takve ljude ne mozete odmah poceti da ucite ni obicni Pascal, a kamoli da programiraju win aplikacije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.10.2002. 02:22:14 

Pridružio se: 03.01.2002. 02:15:30
A zar nije Cira sef katedre ?
Ako katedra ima toliki uticaj i zaduzena je da brine o nastavnim programima zasto onda nisu naredili Jaukovicu da umesto COBOL-a predaje nesto malo modernije ?
Kada sam pricao o win programiranju nisam mislio na prvu godinu nego na drugi predmet koji Ciric predaje na cetvrtoj godini.
Posumnjao sam u njegovu strucnost i zbog onih uzasnih knjiga koje nudi studentima.

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2