Započni novu temu Odgovori na temu  [ 574 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2009. 11:00:13 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
Godina: Dipl.
Smer: IS
Stavi win 7. Duze ce da joj radi kako treba nego xp, a fenseraj koji poseduje ce da nadomesti manjak elegenacije samog kucista laptopa.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2009. 11:13:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17.03.2008. 23:11:55
Godina: Apsolvent
Win 7 je odličan. Svi drajveri sa viste rade na sedmici, to je M$-u bio jedan od prioriteta u razvoju.
Glavna prednost kod tošibe, po meni, je odlična garancija (no matter what warranty). Ali je laptop malo skuplji. Međutim, ti možeš da doplatiš neki 30-40€ i oni ti na hpu povećaju garanciju na 3 godine.
Ja sam prošle godine u gigatronu video jedan ultra mega fancy sony, roze boje btw, izgledao je isto kao apple, koštao je malo više od 100k dinara. :D

@pedja, ja mislim da i dalje važi to sa s i d, ali sama probook serija ima neki prag kvaliteta ispod kojeg se ne ide (i sada valjda svi imaju gblan i docking konektor, znam da laptop od mog ćaleta ima, a platio ga je 300€ , prošle godine, neki compaq s model...).
@lisica: Bravo!
@neecola, Evo imaš i ovaj Acer i on bi joj se verovatno više svideo, ali ima slabiju bateriju i sporiju mrežnu :zbun: .

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2009. 21:03:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Smer: ME
^ pa vidis, ne znam. Imas iskustava sa acerom? POsto za hp cujem samo preporuke i znam dosta zadovoljnih ljudi

Tnx na helpu, :) @all

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.08.2009. 21:16:05 
Korisnikov avatar

Iskreno, ne znam ništa o acerovim laptopovima. Bivši cimer ima neki belo-crni, sa core duo-m i znam da je imao neke probleme sa biosom, tj to nisu toliko bili problemi koliko je čačkao gde je stigao.
Moj ćale ima neki hp, vrlo jadan btw. Taj laptop odlično radi. Celeron 1.8 i gb rama. Šljaka samo tako. I xp i feodra 11. Tom logikom ako idemo, ovaj bi trebalo da bude odličan.
Najbolje je da vidiš sa devojkom. Da kupujem za sebe ili svoju devojku, ja bih uzeo ovaj hp i stavio win7, kao što reče lisica. Najbolje je da je odvedeš u tu radnju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 00:09:48 
Moderator
Korisnikov avatar

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/lapto ... e-l500-14x

evo pala je odluka danas je narucen
na kraju je prevagnula garancija jer ona neci uspeti da potera ni ovaj lap do pola svojih mogucnosti, tako da je i ovo vise nego dovoljno

i naravno morala je da bude prisutna komponenta da sjaji i to je zadovoljeno mada ne mogu da verujem da ima 2 USBa samo.. to mi nije jasno
hdd je mali, ekstra grafika (za tosibu do te cene mislim da je ovo jedini model do te cene sa 512), losa mrezna, i ima numpad overall ok

Bio sam u 10tak prodavnica po centru i blizoj okolini... a strucnost i obavestenost prodavaca ne mogu a da ne pomenem :lol: nisam ni ja nikakav ekspert ali u tri prodavnice su me ubedjivali da hp ne pravi lapove sa 15.6'' da sam nesto pogresio a tek kad pomenem tosibu sa 15.6'' gledaju me kao da sam nenormalan. Ali niko od njih ne odstupa ni u jednom trenutku. Da bar kazu nisam cuo za njih ili mi ih ne nabavljamo nego su svi apsolutno sigurni da oni to ne prave.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 00:46:23 
Korisnikov avatar

Vidim, grafika je dosta dobra (za laptop bar).
Za prodavce me ništa ne čudi. Srbija je ovo. Ja kad treba da kupim nešto, pustim ih da pričaju i samo potvrđujem. Kad oni završe, ja odem iz prodavnice. :D Osim, ako baš nemaju nešto što mi treba.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 15:46:42 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
^^ Nije to nista. Kada sam uzimao HP, meni rekli da taj model nema zvucnike da pazim, ja reko OK, ipak ga vi meni dajte. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 17:30:37 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26.09.2003. 09:43:08
To da sjaji (lepo izgleda) postaje sve vazniji u odabiru laptopova. Problem je jedino sto se vecina firmi nije jos uvek ozbiljno pozabavila ovom problematikom. Ocigledno cekaju da ih trziste ubedi da izbor od nekoliko boja ne cini automatski i dobar dizajn.

Sto se 2 USBa tice, to je zaista premalo. Iako pri prostijoj primeni kompa to moze da posluzi, pre ili kasnije ce doci da situacije gde mora da se vadi mis kako bi se prebacilo nesto sa flasha na flash ili tome slicno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 04.09.2009. 18:08:15 
Moderator
Korisnikov avatar

Uopste mi nisu jasni sto samo 2!? Kojom logikom su se vodili. A sto se tice dizajna, komp/lap smatram za alat, tako da ne treba da bude lep nego funkcionalan. Ali izgleda da je u ljudskoj prirodi da od svega prave modni detalj.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.09.2009. 15:38:58 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.02.2007. 16:07:16
Kako vam cini ovaj MSI model?

http://itsvet.com/proizvod/msi-ex620x-052eu-intel-core2-duo-2.0ghz-4096mb-250gb-dvdrw-16.1''-wxga-freedos/comp_comp_laptop/24/2598

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 18:59:41 
Moderator
Korisnikov avatar

iiii borba jos nije gotova ovaj lap im nije tu i ne znaju kad ce stici u zemlju medjutim imaju ovaj L500-12P

http://www.pcpractic.rs/uporedi_proizvo ... /3326/3318

nemam nikakvog iskustva sa integrisanom grafikom sem sto znam da se u mnogo slucajeva pokazala kao lose. Kolika je razlika u jacini grafike na ova dva s obzirom da ovaj drugi ima i 4gb rama (a neko mi je pricao da ova grafika pozajmljuje ram bla truc nisam upucen) :)

EDIT
Sad malo prokopah testove... pa moja graficka (x2300) je 2x bolja od ovog djubreta gore :lol: ne verujem

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 22:57:15 
Korisnikov avatar

Ali i troši n vati manje struje (n teži besk.) :)
Ja nikad ne gledam jaku graf na laptopu, samo trajanje baterije i što manju težinu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2009. 22:43:02 
Korisnikov avatar

Da li je neko imao iskustva sa sledecom "azdajom" iz Lenova?

http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16254

model LENOVO IdeaPad G550A
ekran 15.6''
opis ekrana 15.6" WXGA, HD, LED VibrantView display Rezolucija: 1366 x 768 piksela
procesor Intel
tip procesora Intel Core2Duo
opis procesora Intel® Core™2 Duo Processor T6500, Brzina: 2.1 GHz, FSB:800MHz, Kes memorija: 2MB On-Die L2
chipset Intel Chipset
opis chipseta Mobilni Intel® PM45 Express Chipset
grafička nVidia
opis grafičke nVidia GeForce NV10MGS sa 512MB sopstvene memorije
memorija 4GB
opis memorije 4GB (2GB + 2GB) DDR3 1066MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 4GB SDRAM
hard disk 320GB
opis hard diska Kapacitet : 320GB ,sertifikat : S.M.A.R.T. rotacija diska : 5,400 rpm
hard disk 2
opis hard diska 2
optički uredjaj DVD-RW
optički uredjaj opis DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer
bluetooth DA
mikrofon DA
zvučna DA
zvučna opis Conexant High Definition audio chip
zvučnici DA
zvučnici opis Integrisani stereo zvucnici
tv izlaz NE
web kamera DA
opis web kamere Bison 0.3 MegaPiksela web kamera sa mikrofonom
dvi NE
tv tuner NE
hdmi DA
e-sata NE
usb DA
broj usb-a 3
modem NE
mrežna karta DA
mrežna karta opis Broadcom Fast Ethernet LAN 10/100 Mbps
wifi DA
wifi opis Broadcom Wireless LAN (802.11 b/g), ugradjen Bluetooth (2.1+EDR)
čitač kartica DA
čitač kartica opis 5 u 1 citac kartica (SD, MMC, MS, MS PRO, xD)
operativni sistem No OS
baterija 6-celija Lithium-Ion (Li-Ion)
firewire NE
vga izlaz DA
tastatura US
garancija 12 meseci
boja Crna
dimenzije 38.1 x 24.5 x 2.65 ~ 3.62 cm (W x D x H)
težina 2.7
ostalo Poklon - Logitech Torba i Logitech mis

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2009. 23:13:10 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.09.2002. 14:12:18
Večito ja sa glupim zamerkama, ali ako mu je dva od ova 3 USB-a sa desne strane, meni ceo komp vredi koliko ambalaž od jogurta :(

CPU bi trebalo da je jak, a štedljiv, ima HDMI, DDR3 memoriju (pa još 4GB), još nisam video IBM/Lenovo da krcka (taman i iz budžet klase)....

Pored problema sa USB, ne volim ove 15.6 ekrane...za ove pare, teško da ćeš naći bolju konfiguraciju (za početak chipset+CPU+memorija).

Ako si u kupovini notebooka, ima smisla pogledati ovaj računar.

Hladno pivo, Knjiga žalbe, Pitala si me, 2007.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.10.2009. 23:52:28 
Korisnikov avatar

Da, deluje baš dobro. Jedino mogu da odbiju 3 usb-a i garancija od 1 godine. Ostale firme daju po 2, ili čak 3.
Ako želiš da igraš igre, raspitaj se malo o ovoj grafičkoj, jer ja nemam pojma kako ide nova nvidijina nomenklatura, ali pretpostavljam da je neki krš, čim je u ovom cenovnom rangu. :D
Što, opet, nije loše ako tražiš trajanje baterije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.10.2009. 10:22:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Na notebook računarima ove klasa grafička karta obično nije nešto na šta obraćaš pažnju, ali kad je Tetsuo već pomenu, ja taj model viđam samo po našim cenovnicima (a Google je viđa i po drugim istočno evropskim cenovnicima)...u zvaničnoj nomenklaturi je ne vidim, a s obzirom da je ploča Intel P45, onda je mala šansa da je ovo integirsano rešenje na njoj (posebno što ima posvećenu memoriju).

Anyway, kod nVidia GPU, oznaka MGS bi trebalo da znači mobile general speed...kao jeftinija verzija....kao neki lite edition...dakle, očekujem da štedi bateriju i da nema previše 3D mogućnosti...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 00:24:41 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Nešto se mislim da uzmem laptop. Prvi ikada :D

Treba mi za posao, dakle programiranje, programiranje i programiranje. bio bi mi desktop zamena.

Brine me da li cu moći da radim na malim tastaturama i ekranima. Ne znam da li da jurim 17'' ili je 15.4 dovoljno.

Gledao sam nešto i čitao ovde. Toshiba se hvali, a lepo se govori i o MSI i DELL-u i Lenovo-u. Napravio sam spisak mogućih kanidata pa bih vas zamolio za pomoć:

Toshiba 15.4:

Satellite Pro L300-3G (L300-22P): http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16309

Satellite Pro L300-20K: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/14054

Satellite A300-22W: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/14656

Toshiba 15.6:

Satellite L500-12P: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16252

LENOVO 15.6

G550 - T4200: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16254

DELL 15.6:

INSPIRON 1545 - DC T4200 - UBUNTU BLACK, BLUE, RED: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/14517

MSI 17.3:

CR700X-008EU: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16264

MSI 16:

CX600X-015EU: http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16270

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Poslednji put menjao zlatko dana 07.10.2009. 11:05:16, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 01:16:18 
Korisnikov avatar

Nisam gledao karakteristike (kažeš da će da ti bude samo za programiranje, onda sam odredi šta odgovara), ali reći ću ovo, ja za sebe nikad ne bih uzeo msi. Još nisam sreo nijedan koji nije izgledao kao igračka, ili jednostavno bio od loše plastike (mada ovo može da bude i subjektivno) i brate ružni su.
Rođaka je uzela neki dell u gigatronu, ne sećam se koji model tačno. Bio je 65k i bio je crven. :D Dosta dobra konfa. Vrlo lepo dizajniran i ceo laptop je bio matiran, znači nema otisaka prstiju svuda.
Za tošibe ne znam ništa, sem da onih par satellite koje sam koristio su takođe imale loša kućišta. Najbolje je da odeš i probaš svaki.
Preporuka
pošto ćeš da programiraš na njemu, možda je bolje da dokupiš neki veći monitor, tipa 22 inča. Uzmeš neki najjeftiniji i on bi ti služio samo za programiranje, tako da ti ne treba neki ultra kvalitetan.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 10:42:42 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Hvala Tetsuo

Monitor od 22" imam već 2 godine i zato me je strah od malog monitora laptopa. Pošto bih radio i od kuće ali najviše iz firme (nekako mi se ideja da radim od kuće za sad ne dopada, ali možda par dana budem tako radio ili kad se razbolim, kad otputujem negde...). Iz firme bih morao da buljim u monitor lapa... A kladim se da su ti mali i spušteni monitori užas ergonomije.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 12:47:31 
Korisnikov avatar

Pa, znaš kako, ja ovde u BG imam 17'', a kući imam 19'' wide, i mnogo mi više odgovara wide. Bar za desktop rad, nisam probao da programiram na njemu.
Meni su problem na svakom laptopu tastatura i touchpad.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 13:54:38 
Moderator
Korisnikov avatar

Tek sada vidim da svi noviji modeli imaju 3, pa čak i 2 USB porta...koja im je to fora?!
Neki modeli imaju combo USB/eSata, neki 2/3 USB + eSata.....ali ja do sada stvarno nisam imao potrebu za eksternim sata....a potrebno mi je i 8-9 USB portova....

Za mene trenutno nema računara...hoću C2D (T5xxx i više) 2+Ghz, memorija i HDD nevažni, YU tastatura, da ekran veličine 15.4" NE bude glossy, da kućište ne krcka, da baterija traje bar 3h (prihvatam integisanu grafiku zbog baterije), 4 USB porta, gigabitna mrežna karta, HDMI i da sve to košta manje od 1000€.....na papiru ne deluje kao opasni zahtevi, ali kada pokušam da nađem računar, neće da može....

Zlatko, 15.4 ne bi trebalo da je premalo za to što radiš, ali kada sa 22" pređeš na notebook, normalno je da će da ti bude malo. Što se ugla tiče, to može da se reguliše onim postoljima za notebook računare, pa sam podesiš ugao koji ti odgovara.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 15:41:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.05.2003. 14:01:17
Meni se i dalje najviše sviđa ona Apple-ova filozofija: Mac Book Pro 13-15"...+ Apple LED 24" za kod kuće :) Samo još da zaradim tih par k€ :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 16:27:02 
Korisnikov avatar

@ Pedja
Pa ti idi u neku firmu koja sklapa laptopove. Jedan drug je pre par godina u Švici sklopio monstruma, doduše dosta je koštao i bio težak 5 kila, ali kad već tražiš puno. Inače i meni odogovara što vie usb-a. Ali to se može rešiti kvalitetnim eksternim usb hub-om.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.10.2009. 22:03:18 
Moderator
Korisnikov avatar

Problem je što ja uopšte ne tražim previše....nijedan od mojih zahteva nije iz kategorije nemogućeg, ma ni teško ostvarljivog....samo su proizvođači debli :roll:

Osećam se kao kada žena zamisli kakvu haljinu hoće i onda vuče jaču polovinu po celom gradu, da bi se smorila što to niko još nije napravio, ....a za krojačicu obično bude već kasno......jedino što kod mene nije kasno...ovaj još uvek radi sasvim korektno :)

Razmatrao sam i neke 17" modele (imaju dva ležišta za HDD, pa jednog dana bez cimanja ubacim SSD manjeg kapaciteta za sistemski disk), ali oni su retko ispod 3.5kg, što već cimanje za nosanje...uglavnom us ~4kg...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 08.10.2009. 21:16:27 
Korisnikov avatar

Ja sam sebe obradovao sledecim modelom Toshiba L500 - 13T, jeste da kosta 62 000, ali vredi svaku paru, od izgleda do performansi, ne cuje se a radi, slabo se greje, bar se to ne oseca preterano na tastaturi laptopa. Jedini minus je mozda Vista, koja mu i dize cenu,

Masa : 2.7 kg
Operativni sistem : Windows Vista Home Premium
Procesor : Intel Core 2 Duo
Takt procesora : 2.13GHz
Dijagonala ekrana : 15.6 "
Rezolucija ekrana : 1366x768 px
RAM memorija : 4GB
Kapacitet hard diska : 320 GB
Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
Optički uređaj : DVD±R/RW
Baterija : Li-Ion 6 cells
Ostalo
Komunikacija : 56K, GigaLAN, WLAN 802.11a, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, Bluetooth,
Portovi : eSATA, D-sub out, HDMI out, RJ-45, RJ-11, ExpressCard/54,
Broj USB portova : 2 kom.
Unos : Qwerty tastatura, Touchpad, Numerička tastatura,
Čitač kartica : MS, MS Pro, MMC, SD,
Dodatne funkcije : Kamera,

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 574 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća