Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: NetBeans problem
PostPoslato: 09.06.2008. 18:52:40 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.03.2005. 17:55:43
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Ljudi, radim sad nesto u Javi tj radim sokete i sada hocu da napravim klijenta i sever app ali ne znam kako da pokrenem dve javine applikacije odjednom (iz NetBeansa). Kapiram da mogu da kompajliram i da preko win explorera pokrenem prvo server app pa onda klijent app. Ali ja hocuda pokrenem iz NetBeansa, da mogu da radim debuging :) Svaka informacija dobro dosla.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.06.2008. 19:33:50 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Godina: Dipl.
Napravi dva projekta. Jedan za serverski jedan za klijentski deo. Ako imaš kod koji ti je zajednički (npr. framework kod koji s jedne strane šalje a s druge prima objekte) njega stavi u 3. projekat koji ćeš ubaciti kao library u prva 2 projekta (desni klik na projekat u levom prozorčetu, pa properties pa library, pa Add Project.

Pokreneš serverski projekat i pokreneš klijentski (možeš i nekoliko puta :)) i udri.

Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 09.06.2008. 20:16:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.03.2007. 11:41:42
Glupo je pitanje, ali sto ne koristis eclipse?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.06.2008. 12:14:03 
Korisnikov avatar

@Zlatko

Fala veliko, will do :)

@mnovakovic

Pa ja i nisam Java programer (Visual Studio rules :yo:) ali radim sad nesto u Javi, pa me interesuje. Pa sam uzeo NetBeans, onda bez nekog specijalnog razloga. Pa kad ga vec imam instaliran, rek da vidim kako bi se to moglo uradit :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.06.2008. 18:21:26 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2004. 12:14:50
homemade E&D je napisao:
@Zlatko

Fala veliko, will do :)

@mnovakovic

Pa ja i nisam Java programer (Visual Studio rules :yo:) ali radim sad nesto u Javi, pa me interesuje. Pa sam uzeo NetBeans, onda bez nekog specijalnog razloga. Pa kad ga vec imam instaliran, rek da vidim kako bi se to moglo uradit :)

A kada ces ti (a ovo je cesta pojava kod M$ lovera, programera itd. po mom iskustvu) krenuti da razlikujes platformu sa kojom radis (Java, .Net etc.) od IDE-a koji koristis?! :P

:evil:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.06.2008. 21:43:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2003. 00:09:55
Tek kada se okane tih djavoljih bilijevih alata ;)

Nek bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.06.2008. 23:58:09 
Korisnikov avatar

Od onda kada Java programeri (iskustveno niko od njih nije dobar programer cim kodira u Javi) budu prestali da mlate praznu slamu i napisu neki program :P

Cela tema je vezana za IDE, a kad kazem da nisam Junk (sori Java) programer znaci da se ne razumem ni u jedan razvoni alat... u kome se pise Java :) U stvari poznat mi je BlueJ :)

I da... ja nisam cesta pojava :) I ne volim da razlikujem programere (kao neki koji prave diskrinimaciju, kao da su .NET programeri glupi), meni su programeri svi isti, bitno je da pravis program koji radi. A da razlikujemo .NET lovere i .NET hejtere je mlacenje prazne slame :) bolje napisi nesto sto radi, nego sto mi ispraljas gluposti :) naravno nas dvojica se znamo, pa mogu ti ovo reci, neces zameriti :P

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2008. 00:24:47 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2004. 12:14:50
Ma naravno druze... Reci sta god da imas... :)

Nisam ja mrzitelj М$-a niti .Net-a niti Visual Studia... Dobre su to stvari samo vise volim ovu drugu stranu (ako to uopste moze da se nazove drugom stranom :))...

Da se vratim na razlog zasto sam te uopste "prozivao" ovde a to je da mi ovo nije prvi put da neko mesa IDE sa programskim jezikom poistovecujuci Visual Studio sa .Net tehnologijama i onda kako da ne odreagujem... Ti si mi samo "naleteo"...

A i pored tebe i jos par ljudi od kojih sam cuo isto poistovecivanje ove godine sam na predavanjima iz ProSof cuo skoro slicnu, moram da kazem, glupost tako sto je "neko" odvalio na Vlajicevo objasnjenje neke nove funkcionalnosti u JAVA-i (nazalost se ne secam koje :() kako i u novom Visual Studiu postoji neka opcija koja to isto radi.. :zbun: Taj "neko" otvoreno mogu da kazem nema pojma! Kratko i jednostavno!

I nemoj da izvlacis neke zakljucke koje ja nisam ni u jednom trenutku izgovorio niti napisao oko toga ko je pametan a ko ne... Znas i sam da ja ni na koji nacin nisam nikoga pokusao da unizim ovim sto pricam...

Oko ovoga "bolje napisi nesto sto radi" say time and place kada se vec toliko busas a sto se tice toga da te ne ispravljam imam par reci za tebe: informaticka profesija je jedna izuzetno tacna i precizna naucna disciplina i kao jedan informaticar (a nadam se da sebe smatras za jednog) moras uvek biti izuzetno precizan u svom izrazavanju jer ti je profesija jednostavno takve prirode (ako meni ne verujes prof Marjanovic ce ti rado objasniti)...

Ovo sto sam ti ja ispravio nije glupost vec tvoje elementarno neznanje koje, nadam se, nisi preneo na vezbama koje drzis... I nema izgovora u tome da je to jednostavno bila omaska (referenca na informaticku nauku u najsirem smislu)...

I na kraju, pokusao sam da budem sto blazi s'obzirom na to da se licno poznajemo, ali jednostavno ne mozes da odrzis tvoj prethodni post u prijatnom tonu a da pritom skoro u svakoj recenici popljujes po ljudima koji preferiraju JAVA-u nad .Net tehnologijama a da ja ne odreagujem... Kada naucis da budes precizan (ili da naucis sta je sta) prestacu da te prozivam i da isticem kako ne znas elementarne stvari... :)

P.S. programiram u JAVA-i ali koristim Windows Vista HP... Zovite Vitu da me spali!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2008. 00:35:10 
Korisnikov avatar

Ma dobro sad, da ne ulazimo u dublje rasprave, samo cu reci da programiranje je programiranje, koji god jezik bio :) Pisi i j*** Action Script, ako radis posao, respect :)

I necu same time, same place jer znam da si bolji, samo volim da malo zezam.

A nemoj da kazes da ne znam, jer to nije lepo jer i nije tacno. A to pitaj Milicu Vuckovic ako mi ne verujes, jer ne bi mi dala da drzim vezbe da to ne znam.... I da bila je omaska, pa ti se slikaj kako hoces. :)

a da.. inace zasto volim da zezam jeste sto svi Javari hoce da umreju od muke ako im neko uvredi Javu :) nije Java zivot bre!!! :) imas milon programskih jezika :) ako znas da programiras, sve ti je jedno gde ga pises :P (ovo je jako neprecizna recenica, ali morah je napisat... naravno da nije bas sve jedno odakle pises, ali mislim kapiras... koncepti su bitni, sve ostalo su nijanse :) )

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2008. 16:46:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2006. 02:01:43
Hahahaha,

Neka mi oproste admini ali ne mogu da odolim da se ne nasmejem.

Btw u poslednje vreme Stradž imaš mnogo problema sa tim smajlijima, ne valja ti to ušla tačka zarez u mali mozak

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 11.06.2008. 22:10:23 
Korisnikov avatar

Sta ces, mora neko da zabavlja narod ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.06.2008. 15:46:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2004. 02:25:50
homemade E&D je napisao:
a da.. inace zasto volim da zezam jeste sto svi Javari hoce da umreju od muke ako im neko uvredi Javu :) nije Java zivot bre!!! :) imas milon programskih jezika :) ako znas da programiras, sve ti je jedno gde ga pises :P (ovo je jako neprecizna recenica, ali morah je napisat... naravno da nije bas sve jedno odakle pises, ali mislim kapiras... koncepti su bitni, sve ostalo su nijanse :) )

Donekle si u pravu. Moram samo da ukazem na jednu stvar koju vidim da provlacis kroz sve postove. Programer i Software developer su dve razlicite stvari. Citiram Prof. Vlajica koji je nekada davno kada sam slusao principe programiranja rekao ... ko zeli da programira, treba da napusti fakultet i kodira, a ko zeli u soft. dev. neka nastavi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.06.2008. 16:43:18 
Korisnikov avatar

Pa naravno da je razlicito... Mozda sam se nekad poregno izrazio, ali sada su precizno: kad se diplomira, dobijas status Diplomiranog inzenjera informacionih sistema (u stvari Diplomirani indzenjer organizacionih nauka - smer Inforacioni sistemi), pa i u samom nazivu se zna da ti si taj koji projektuje, a sitni programeri kucaju kod :) ali da bi ti bio na mestu software developera, programiranje moras da poznajes ko svoj zadnji levi dzep :) a tu su i baze i organizacija, people skills i tako dalje... Samim tim, developer i programer su nebo i zemlja.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ]