Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26.11.2003. 20:49:54 

Pridružio se: 03.01.2002. 02:15:30
Godina: Dipl.
Smer: IS
Imam jedan neobicno glup problem. Kada kucam tekst u nekoj celiji i i stisnem <enter> program to protumaci kao moju zelju da predjem u celiju ispod, a ja u stvari zelim da predjem u novi red. Dakle, kako da predjem u novi red kada kucam tekst u Exelu?

I cant get no relief

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2003. 00:56:25 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Godina: Apsolvent
Smer: ME
al si ga objasnio :)

jedva sam shvatio shta si hteo da pitash

prelazish "u novi red" sa ALT+ENTER

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2003. 22:11:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
Hint: Provereno radi kombinacija levi ALT+ENTER (bar kod mene nece sa desim ALTom)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2003. 22:31:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
...ja desni koristim samo za Ctrl+Alt+Del :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.11.2003. 00:56:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.03.2003. 14:25:53
Godina: Apsolvent
Jale je napisao:
...ja desni koristim samo za Ctrl+Alt+Del :D

i to sa jednom rukom naravno :D

Na desnom altu na nekim tastaturama pise Alt Gr (ili tako nesto)...

:srecno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.11.2003. 02:00:27 

Pridružio se: 03.01.2002. 02:15:30
freeman je napisao:
Hint: Provereno radi kombinacija levi ALT+ENTER (bar kod mene nece sa desim ALTom)

Nece ni kod mene desni alt.
Nego, imam jos jedan glup problem. Pokusacu bolje da objasnim nego prosli put. Imam jednu veliku celiju, u koju hocu da ukucam puno teksta, medjutim mogu da kucam samo dok ceo tekst staje na ekran. Exel mi ne dozvoljava da dok kucam tekst skrolujem ekran na dole. Kada kliknem na strelicu na dole, izbaci me iz celije. Jedino resenje koje sam pronasao je da kucam tekst direktno u formula bar-u, samo tako bas i nije pregledno. Kao da se gornja ivica celije fiksira za gornju ivicu "radnog okvira" (kakva terminologija, pozavideo bi mi i prof. Jaukovic). U stvari, ja mogu da nastavim sa kucanjem teksta, ali ne vidim sta kucam, dok ne "izadjem" iz celije.
Ma, meni je taj Exel uvek delovao jako odbojno, ne bih ga bas svrstao u user friendly programe... ako nisi iskusna sekretarica, koja je zavrsila nekoliko kurseva, namucices se i sa najjednostavnijim tabelama...

I cant get no relief

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.11.2003. 11:11:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Stvarno glup problem... nisam nikad radila sa unosom tolikom texta u jednu celiju, pa ne mogu tu mnogo da ti pomognem... Mene generalno nervira kako neke stvari rade u word-u i excel-u, al' sta je tu je... naviknes se, provalis cake i koristis ih non-stop...
Inace, moja mama, koja pojma nema engleski, naucila je sama da radi u excel-u. Ja sam joj pokazala nesto osnovno a nedavno je ona meni pokazivala neke cake... tako da, ja ne vidim svrhu da nas na fakultetu uce tim stvarima... access ajde, u redu, ali excel i power point..... bzvz!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.11.2003. 15:34:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.03.2002. 03:16:01
Godina: Padobranac
To Black:

Ne znam zasto ti je potrebno da smestis toliko texta u jednu celiju, ali resenje problema donekle postoji. Pokusaj da umesto jedne koristis vise celija tako sto ces selektovati odgovarajuce celije gde zelis da se text nalazi, zatim klikni desnim tasterom misa, pa izaberi "Format Cells" > "Alignemnt" > "Merge Cells". Ovo ce prouzrokovati da se vise celije spoji u jednu. Mozes tako da uradish proizvoljan broj puta. Ne mogu da zamislim Excel tabelu sa previse texta, jer u osnovi programi za tabelarne kalkulacije nisu namenjeni da u njima radite sa velikim kolicinama texta. Jesi li razmislio da takvu tabelu napravis u Wordu (sem ako ima nesto da se racuna ili je potrebno da se podaci naknadno sortiraju i sl.)?

To Jale:

Nisam te bash najbolje razumeo... Nego, na faksu se u prvom semestru na vezbama iz Uvoda u IS izucavaju osnove koriscenja racunarskog softvera (windows, Word Excel, Power Point, Internet). To je nesto sto bi svako trebalo da zna, pogotovo ko zavrsi FON, jer je sramota da jedan inzenjer bude "racunarski nepismen". Postoje razne skole racunara u kojima se uce skoro iste stvari, ali zasto bi student davao i jedan dinar na takve stvari kad lepo moze da ih nauci na fakultetu. Mladje generacije uglavnom dobro vladaju osnovama racunara, tako da postoji eleiminacioni test koji ih oslobadja prisustva na vezbama.

Inace, znam da covek moze sve to sam da savlada jako brzo ako ga interesuje ili da stekne solidne osnove iz te oblasti ako mu je to potrebno za posao. Vecinu ljudi Office zainteresuje samo iz razloga da urade nesto konkretno <> od obicnog formatiranja texta u Wordu (promena vrste i velicine fonta) ili crtanja grafikona u Excelu (cak i ovo za neke predstavlja problem). Onda naravno zovu iskusnije prijatelje u pomoc. Retko ko koristi onu narodnu "RTFM" ;) ili "Press F1 to continue". Cemu Help sluzi (a uz to i radi)? Koliko ljudi koristi stilove u Wordu? A makroe? Znate li kako da automatski napravite sadrzaj sa svim naslovima, podnaslovima i pravilnom numeracijom stranica? Moje licno misljenje je da je trenutno MS Office najkompletniji i najbolji office paket koji se moze naci na trzistu. Daleko od toga da je idealan, ali na zalost nema boljeg. Konkurencija spava, pokusavajuci da ugrabi jos koji promil trzista i tu se krug zatvara.

Evo jednog konkrenog problema koji imam u Excelu, a koji me i dan-danas nervira. Ne mogu da napravim precice na tastaturi za superscript i subscript. U Wordu je to vec napravljeno i mogu se rucno izmeniti, ali u Excelu je izgleda resenje u "Format Font" prozoru ili da sednem i napisem Makro. Srecom, za sada sam imao uglavnom stvari koje se ponavljaju pa je obicno Copy+Paste resavalo problem, ali zanimljivo je da sam Help prelistao uzduz i popreko i nista nisam nasao. Moguce je mi je nesto promaklo...

Uh... nisam se odavno ovako raspisao... :)

p0z!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ]