Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18.06.2013. 23:09:12 

Pridružio se: 19.11.2008. 17:15:14
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Pa to onda znači da nijedan rad ne koričim, s obzirom da i komisiji šaljem elektronski? Prosto ne mogu da verujem :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.06.2013. 07:59:17 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Godina: Dipl.
Smer: UK
^^ Mora oba iz cetvrte.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.06.2013. 23:17:48 

Pridružio se: 09.04.2011. 22:48:47
Godina: IV
Smer: ME
joka je napisao:
Pa to onda znači da nijedan rad ne koričim, s obzirom da i komisiji šaljem elektronski? Prosto ne mogu da verujem :D

Meni je npr profesorka rekla da sluzbi dajem elektronsku verziju, a njima koricene verzije :) Sve zavisi od mentora do mentora mozda ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.06.2013. 17:20:10 

Pridružio se: 02.11.2012. 19:42:58
Jel nekom Veljko Jeremic bio mentor ili u komisiji? Kakvi si utisci generalno sto se tice njega i odbrane rada?

Evo da pomognem ljudima koji ce tek uci u proceduru oko diplomskog i studentske sluzbe.

1. Sa mentorom se dogovarate oko teme, materijala itd...
2. Kad vam kaze da mozete da prijavite u studentskoj, 1800din se uplacuje na dobro poznat ziro racun i sa tom uplatnicom odlazite na salter 1 (skroz levo)
3. Ostavljate podatke(ime, prezime, mail, mob, naziv teme...), potpisujete papir da su ti podaci validni, proveravaju se ispiti dal je sve ok i dal je sve proslo i ako jeste, zavrsili ste prijavu teme (obavezan indeks)
4. Kad budete zakazivali odbranu, prvu stranu vaseg dipl/zavrsnog rada pisete cirilicnim fontom sa podacima (gore center ravnanje UNIVERZITET U BEOGRADU, ispod FAKULTET ORGANIZACIONIH NAUKA, sredina center ravnanje ZAVRSNI RAD, red ispod TEMA: , red ispod, PUN NAZIV TEME, pri kraju papira, left ravnanje MENTOR: novi red TITULA, IME PREZIME, right ravnanje KANDIDAT: novi red IME PREZIME, BR. INDEKSA i poslednji red strane BEOGRAD, MESEC GODINA.[mesec slovima, godina brojevima])
5. Sa prvom stranom rada odlazite kod mentora da vam udari potpis.
6. Silazite u sluzbu, predajete taj papir, opet proveravaju vase podatke (ime, prezime, ulica, mob, mail, naziv teme) i dobijate papir koji nosite mentoru. Istovremeno se raspitajte koji su datumi slobodno za odbranu, cisto da mozete i vi mentoru da sugerisete neki od datuma.
7. Na tom papiru pise da taj i taj kandidat brani taj i taj rad i ostavljeno je polje da mentor licno upise datum i vreme odbrane rada.
8. Kada je mentor to popunio i obavestio vas o datumu i vremenu taj papir opet u sluzbu nosite i dobijate prazan CD (sa podacima o temi umetnutim u prednju stranu kutije) i papir na kom pise sta jos morate da uradite i ove 2 stvari donosite bar pola sata pre zvanicne odbrane rada. Izmedju ostalog na tom papiru pise sledece:
a) BIOGRAFIJA(ne CV) pisana u 3. lecu format a4,
b) prilikom predaje CD-a u biblioteku dobijate 2 potvrde
c) za generacije upisane pre 2009.: potvrda o odrzanoj praksi (u organizaciji fakulteta)-uzeti nekoliko dana ranije u 404 kod Slavke
d) uplata na ziro racun (naveden) i poziv na broj (naveden), za iznos zovete dan posle zakazivanja termina
e) za studente koji nisu rodjeni u R. Srbiji obavezan izvod iz maticne knjige rodjenih
Sto se tice rada na CDU:
pdf format,rad treba da bude u jednom fajlu (naslovna, sadrzaj, rad, literatura), prezentaciju ne stavljati na disk

Ukoliko i pored toga sto ste dobili ovaj papir idalje imate nedoumice, telefon je 3950-809.
bottom line: samo ukoliko mentor trazi stampani rad(a verovatno ce traziti da bi predao komisiji), ukoricen (meko, tvrdo) to pravite, za sluzbu i za biblioteku ne stampate.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.06.2013. 17:53:53 

Pridružio se: 27.06.2008. 22:59:35
Godina: I
Potvrda o odrzanoj praksi za generacije upisane posle 2009. valjda?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 20.06.2013. 18:56:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2008. 18:12:55
d1987, ако код Вељка има места, узимај тему без размишљања. :srba:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.06.2013. 00:05:09 

@manuel calavera
na papiru pise pre

@Dacha_St
Nema tema kod statisticara jos odavno nego me ovako interesuju utisci za njegovo prisustvo na odbrani diplomskog?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.06.2013. 09:50:03 

Pridružio se: 12.02.2012. 20:01:37
Kolege, da li je neko branio diplomski pre isteka roka od 15 dana od dana predaje? Zanima me da li, ukoliko profesor zeli da se rad brani ranije, sluzba moze da dozvoli odbranu?
Hvala. :zbun:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 21.06.2013. 10:27:01 
Korisnikov avatar

prelistaj ovu temu, mislim da je u poslednje 2-3 strane neko napisao nesto tako

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2013. 01:11:52 

Da li neko zna ima li publike prilikom odbrane?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2013. 09:32:15 

Pridružio se: 08.09.2003. 19:03:58
Moze da udje bilo ko i slusa odbranu

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2013. 18:27:19 
Korisnikov avatar

Po difoltu ti branis u kancelariji samo pred komisijom, a ako hoces publiku, onda ima neka fora sa zakazivanjem ucionice

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2013. 21:35:37 

Pa znam za to zakazivanje, ali bez zakazivanja znači ne može niko sem mene i komisije da bude prisutan? Ne mislim na masu ljudi, samo dvoje :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2013. 22:11:29 
Korisnikov avatar

Mislim da ne moze :/ Ma ponesi laptop, ukljuci skajp, i mogu to dvoje da gledaju :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2013. 20:01:20 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25.11.2008. 16:51:18
da li neko zna kako je i koliko je zahtevo raditi diplomski iz matematike? eobrazovanja? iteha?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.06.2013. 17:40:54 

Pridružio se: 25.01.2012. 20:33:13
rtijana je napisao:
da li neko zna kako je i koliko je zahtevo raditi diplomski iz matematike? eobrazovanja? iteha?

i ekonomije? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.06.2013. 18:31:28 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Evo ja vam mogu reci sto se tice katedre sa ITEHa.
Katedra je super za saradnju, radio sam diplomski kod Boze, master kod Marijane. Najvise ces saradjivati sa asistentima (barem sam ja tako), i stvarno su od velike pomoci, redovno odgovaraju i pomazu oko svih nedoumica. Aleksandar Milic je takav, a koliko znam i Barac.
Rad mora imati praktican deo, dakle, neku aplikaciju, vezano za bilo sta iz oblasti internet tehnologija/elektronskog poslovanja. Nesto poput tema sa eposa npr. Ja sam pravio aplikaciju(govorni automat) za VoIP. Verovatno mozes i da iskoristis nesto sto si radila na ITEHu, i da prosiris. Na odbrani su ok. Boza cak malo i pomalo neizainteresovan, tako da te nece zezati oko odbrane.

Da bi uzela diplomski moras da imas polozene sve predmete kod njih (ako ti je ostao neki).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.07.2013. 09:12:48 

Pridružio se: 09.11.2009. 11:29:12
Je l bi mogao neko da mi odgovori kada se najpre moze polagati diplomski ukoliko se godina ocisti krajem agvusta(septembarski rok)?

Pritom je jedan(od dva) ispita ostavljena za septembarski rok iz 3 godine, pa pretpostavljam da ne mogu da prijavljujem diplomski pre polaganja.

Koliko je generalno najmanje potrebno od podnosenja zahteva do same odbrane?

Hvala

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.07.2013. 10:40:15 
Korisnikov avatar

Po pravilu 2 nedelje. U sustini moze mnogo brze, sve zavisi od profesora, i kada su oni slobodni, i da li hoce da izadju u susret. Ja sam cekao svega 4-5 dana od predaje diplomskog. Studentska sluzba treba samo da zavrsi proveru polozenih ispita i sta ja znam, i da ti obezbedi salu za polaganje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.07.2013. 18:11:51 

4-5 dana od predaje diplomskog? Znaci diplomski se zakazuje tek po zavrsetku rada? Ja sam mislio da se zakaze datum kada se poloze svi ispiti pa onda uzme tema i odradi...

Je l moze nko hronoloski da napise proces polaganja diplomskog, na foru polozis poslednji ispit, prijavis diplomski u sluzbi, onda se dogovoris sa mentorom sta radis, predas diplomski, i na kraju ide odbrana. Sa vremenskim periodima izmedju, bar okvirno. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.07.2013. 19:14:36 
Korisnikov avatar

Ne, diplomski se zakazuje kad predas rad. Nemas rok da zavrsis rad, nego tek kad ga uradis tada se zakazuje odbrana.

Imas ovde iovde napisan proces. U principu, dve stvari ne zavise od tebe. Prva je kad ce ti u studentskoj sluzbi biti evidentiran poslednji ispit. Druga je kada ce ti zakazati odbranu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 06.07.2013. 19:42:59 

Za Kralja je napisao:
Je l moze nko hronoloski da napise proces polaganja diplomskog, na foru polozis poslednji ispit, prijavis diplomski u sluzbi, onda se dogovoris sa mentorom sta radis, predas diplomski, i na kraju ide odbrana. Sa vremenskim periodima izmedju, bar okvirno. :)

Fascinantno kako sve imas ispisano samo stranicu pre al...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.07.2013. 09:33:38 

Da je svako gledao stranicu pre, ne bi ih tema imala 37. Fascinanto je da cak i da jeste, a da je manje takvih kao sto si ti, opet bi ih bilo znatno manje. Al...

Kelegorm, hvala!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.07.2013. 14:03:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.12.2009. 01:38:00
Da li moze neko umesto nas sa indeksom da prijavi temu?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.07.2013. 15:52:08 

^^
Naravno da tema ima 37 stranica jer je sama tema stara 8 godina. A imala bih i manje stranica da se ljudi kao ti samo vrate 1-2 strane unazad iliti hronoloski par meseci unazad i procitaju sta je pisano a ne lupaju novi post jer na aktivnoj stranici nema odgovora na njihovo pitanje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1204 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 49  Sledeća