Započni novu temu Odgovori na temu  [ 435 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 14:43:24 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.11.2008. 13:41:44
Godina: Padobranac
Smer: IS
Jaoj hvala vam stvarno mnogo!!!!!!! Mnogo ste mi pomogli...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 15:29:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2008. 00:17:10
pozdrav ljudi hvala na odgovorima studenata procitao sam nekih 6,7 strana ove teme i ono uglavnom tu je sve sto bi me zanimalo..

ali ja se dvoumim izmedju fon-a ISIT i saobracajnog faksa (telekomunikacioni saobracaj i mreze) i stvarno ne mogu da se odlucim a da se posle ne pokajem, pa ako moze neki savet ili nesto, puno bih vam bio zahvalan..
zavrsavam ests nikola tesla u kvu i nosim neka 32 boda iz skole a mata mi fino ide
:boc: ne znam stvarno sta da radim a vreme bi bilo da pocnem da spremam taj matis

hvala

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 06.01.2009. 23:19:21 
Korisnikov avatar

I ja sam u istoj situaciji kao i ti, mada se ja dvoumim izmedju ISiT-a i vise elektrotehnicke na vozdovcu, smer nove racunarske tehnologije... Ali ja cu konkurisati na oba mesta, posto nisam bas pri parama da idem na samofinansirajucem, pa ono ako upadnem negde na budzet onda super, a u suprotnom ne znam stvarno sta cu...

Poslednji put menjao milanmarinko dana 07.01.2009. 15:13:37, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 01:25:15 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.11.2008. 00:17:10
bas to brate, jer ja ako ne upadnem na budzet, pakujem stvari pa na gradjevinu (ne mislim na grf :) ) :muka: :ideja:
nije ni to robija ali tako stvari stoje ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 03:14:53 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Ok vets samo ime kaze, Viša, sto se tice kesa spremite prijemni, sednete lepo i spremite ga, dakle mediokritetska stvar, nema to loš đak ne znam matu. Da iz srednje ne znate nista ako na vreme i dovoljno intenzivno krenete možete da uradite sve na prijemnom, samo vidite da li hoćete. Najgluplje sto možete je vec sad u januaru da isplanirate samofinansiranje i da vas bole uvo.
Prva se lako čisti kazem lako mislim ako budeš dovoljno pametan da spremiš kolokvijume, za rok ti iz I semestra eventualno ostaje soc ili psi iz drugog ništa, samo se pojaviš da upišeš ocene ako si dao sve kolokvijume. daleko da nema da se uci pogotovu mate ekonomija i osnove kao najobimniji, ako dobro rasporedite vreme i u ključnim momentima apstrahujete zayebanciju nemate problema.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 11:45:35 

Pridružio se: 14.01.2005. 22:08:05
Godina: Dipl.
milanmarinko je napisao:
I ja sam u istoj situaciji kao i ti, mada se ja dvoumim izmedju ITiS-a i vise elektrotehnicke na vozdovcu, smer nove racunarske tehnologije... Ali ja cu konkurisati na oba mesta, posto nisam bas pri parama da idem na samofinansirajucem, pa ono ako upadnem negde na budzet onda super, a u suprotnom ne znam stvarno sta cu...

cini mi se da nrt smer na visoj nema budzet. na budzet mozes da upadnes na smeru racunarska tehnika koji se i ne razlikuje nesto puno od nrt-a.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 15:28:43 
Korisnikov avatar

Jaoj sada si me zabrinuo, opasno... Jel to sigurno ili...? Gledao sam po forumima i sjtu vise za nrt i ne pise nista u vezi toga...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 15:35:59 
Korisnikov avatar

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija u Beogradu
primljeno(kvota) 439 (530)
Budzet 200
minimum poena za budzet 77.50
Samofinansirajuci 233
minimum poena za samofinansirajuci 30.00

Ali nista ne pise po smerovina :ljutko: :ljutko:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 16:32:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.08.2008. 19:40:03
Godina: IV
^Najbolje da se raspitas na njihovom forumu... Oni sigurno znaju bolje od nas... ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 20:33:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2008. 22:08:51
Godina: III
Pozdrav svima.
Kada izlazi najnovija zbirka za prijemni 2009?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 22:12:46 
Korisnikov avatar

Vec je izasla...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 07.01.2009. 22:29:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2008. 22:08:51
Godina: III
Nisam ni znao..:D
Okej, hvala na informaciji.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 20.01.2009. 17:21:26 
Korisnikov avatar

Je l' zna neko mozda kojim slucajem kada se polaze prijemni??? Je l' to odredjeno i kada cemo znati, posto bice problem ako se polaze isti dan na mestima gde zelim da konkurisem...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.01.2009. 12:59:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.09.2006. 00:07:40
Ne verujem da je jos odredjeno, verovatno ce se znati kad izadju konkursi za fakultete, kad vec izlaze.Racunaj oko 30.-31.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.02.2009. 18:33:31 

Pridružio se: 01.02.2009. 18:24:47
Godina: I
4. sam razred opšteg smjera gimnazije u Istočnom Sarajevu.Poprilično sam dobar učenik,nosiću nekih 35 bodova iz srednje i razmišljam da upišem FON jer mi interesovanja leže u informatici i biologiji.E sad,čuo sam da je prijemni jako težak,a ja sam slab sa matematikom,mada vjerujem da bih ga mogao spremiti ako se potrudim.Svi mi kažu da sam "kliker" i da bi mi matematika dobro išla samo da je vježbam(što ja ne radim,xD)...Molim vas da mi odogovirite na sljedeća pitanja:

Koliko je zaista prijemni težak i ima li osoba poput mene šanse da upadne na budžet?

Koliko je FON težak kao fakultet(smjer informacioni sistemi)?

Koliko je se teško/lako zaposliti nakon njega i gdje mogu raditi?

Kakve plaće mogu očekivati sa diplomom FON-a?Planiram i sertifikate neke da pokupim,ali to je sada nebitno...

I za kraj,da li mislite da je bolje upisati FON nego Medicinu(humana genetika),Farmaciju ili Biološki fakultet(Genetika/molekularna biologija?

Hvala unaprijed...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 18:40:29 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04.07.2007. 00:59:25
Godina: Apsolvent
http://www.fonforum.org/viewforum.php?f=25 ;)
malo procitaj teme tamo dosta ljudi je imalo slicna pitanja

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 18:44:52 

Već sam čitao neke,ali mi je bolje kada sakupim sve što hoću da znam u jednoj temi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 18:59:06 
Korisnikov avatar

http://www.fonforum.org/viewtopic.php?t=10929
Evo otprilike ovo je tema koja tebe zanima, mada pogledaj i teme o prijemnom itd.
Evo neko moje misljenje:
Prijemni nije previse lak, (tezi je od recimo masinstva i gradjevine od tehnickih fakulteta, al to je i normalno sa obzirom na popularnost, jelte), al nije ni nesto tezak.
Da li mozes upisati?Svako moze upisati, barem po meni, samo ako se potrudi.Samo zavisi koliko ces morati da se potrudis.Ni ja nisam bio sjajan sa matematikom, niti sam sada.
Diploma je trazena, barem sam tako cuo od starijih koji su zavrsili, tako da mu je to jedna od prednosti.
Fakultet je daleko od savrsenog, da se ne lazemo, jako je neorganizovan,uprava je jako bezobrazna i najvaznije su im pare.Takodje, neces mnogo nauciti ako se ne budes trudio sa strane, ako budes ucio samo ono potrebno za ispite, izacices sa jako malo znanja(pricam za smer isit, jer sam na istom, a to tebe i zanima).To mogu da potvrdim iz licnog iskustva. Sto zbog loseg nastavnog plana(po meni), sto zbog lose organizovanih predmeta i predavaca(cast izuzecima).Sa druge strane, fakultet nije mnogo tezak, imaces dosta slobodnog vremena za to, i druge stvari.
Jbg, za mene je da kazem bio najmanje zlo.Nije savrsen, al nije tezak, kolege su stvarno ok, i diploma je cenjena.
U vezi medicine i tih drugih fakulteta.To ti ne moze niko od nas reci sta je bolje za tebe, moras sam da procenis. Dakle, ako zelis trazenu diplomu, dosta slobodnog vremena, mozda nije los izbor za tebe. Posto zelis da uzmes neke sertifikate, kapiram da si spreman da ucis sa strane. Samo treba navici na neke stvari....
Izvagaj, pa odluci.

Poslednji put menjao Kelegorm dana 01.02.2009. 19:05:18, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 19:02:21 

Pridružio se: 08.10.2008. 16:53:48
Godina: IV
:))))) zanimljivo skroz ali bas i ja sam se razmisljao izmedju farmacije i FON-a,ali s razlogom jer ja sam zavrsio Medicinsku-farmaceutski tehnicar :D

BIOLOSKIe sad samo da znas molekularna ubija genetika je strasno teska,ta silna izracunavanja,mada opet naravno krece se od teorije sve postepeno od pocetka verovatno nije tesko.prijemni je strasno lak posebno ako ides na pripreme,bukvalno ucis samo sa tih predavanja.Mozes spremiti za 2 nedelje....

MEDICINA-ne treba nista reci to sve verovatno znas.

FARMACIJA moja omiljena :D ,za gimnazijalce to je veoma tezak fax (za mene nije nimalo) jer nemaju pojma za gnoziju,farmakologiju,silne nase hemije(opsta,organska,neorganska,analiticka,farmaceutska,sanitarna...)farmaceutska tehnologija najvazniji predmet.Sto se tice prijemnog mata je mnogo teza od mate koja se sprema za FON.Hemiju najbolje da krenes od teorije lepo da naucis,pa tek onda zadatke i uzmi obe one zbirke.Gimnazijalci razbijaju prvu god bolje im ide mata i fizika,ali ostale godine zna se ko dolazi do izrazaja.

FON- :Dveoma se razlikuje od svih koje si nabrojao,al skroz te razumem,jer i ja sam imao isti problem...al dobro ti si gimnazijalac ne vuce te ni jedan fax zbog srednje,samo treba da odlucis sta stvarno zelis. :srecno: [/b]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 21:56:03 

Je li može neko da mi da listu svih predmeta na ISiT-u(razvrstanih po godinama)?

Je li ISiP na Bolonji,mislim imate li one kolokvije ili polažete cijeli ispit?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 22:17:50 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29.02.2008. 17:23:56
http://www.fon.rs/osnovnestudije/isit/

Da, ISiT ima kolokvijume, ali opet je tvoj izbor da li ćeš da polažeš preko kolokvijuma ili ispita...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 22:39:38 

Koliko se u prosjeku studira ISiT?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2009. 22:46:02 
Korisnikov avatar

Ne verujem da neko ima tacne podatke.Ali na osnovu mog utiska:Mislim da vecina ne obnovi vise od jedne godine,dosta njih ne obnovi ni jednu.Plus mozda apsolventski staz, koji moze da potraje. Tako racunaj 4,5 godina ako ne obnovis, plus obnovljene godine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2009. 14:01:21 

Pa nadam se da necu obnavljati....Jedino mi ta matematika nikako ne lezi...Ne znam jesam li spreman da je toliko učim;-(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 02.02.2009. 14:36:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07.11.2007. 20:52:15
Matematika na FONu nije preterano teska, naravno zahteva predznanje, ali ako se vezba u pravom trenutku tj pred kolokvijume, stvarno nije preterano teska.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 435 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća