Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 21:41:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.05.2007. 03:45:19
Godina: Dipl.
Smer: IS
i ja tako mislim da mora cela godina da se očisti i onda sleče godina si na budžetu!!!
a po bolonji moraš da skupiš valjda 51 poen ali to nisam siguran!!!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 21:44:58 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Pa njima ce da bude ako hoce da ostanu na budzetu, moraju da ciste godinu, a za samofinansiranje moze i samo uslov. Tako je nama trebalo da bude, ali su nam dali uslov, ali navodno poslednja generacija kojoj ce tako biti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 21:46:01 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2006. 21:03:01
Godina: Apsolvent
joj ne znam vam sta je sa tim bodovima... reci mi, koliko vama predmeta treba za uslov? jer, ako vam je ove godine uslov da ocistite godinu, onda vam za budzet treba ciscenje+prosek. :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Uplasena :(
PostPoslato: 23.06.2007. 22:10:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 20:06:33
Godina: Padobranac
Ja ne znam sta cu da radim. Danas sam imala cas i nisam se setila ni jedne jedine formule. Mozak je stao. :aaa: :udri: Ne mogu da jedem, ne spavam, psihicki sam umorna, a najgore od svega sto se uopste ne plasim konkurencije vec zadataka?? Ljudi ima li neko lek??? :((

Samo da ovo prodje... Pa ne moram ni da upadnem na buzet. Ne moram uopste ove godine da upisem fax. Ja ne mogu vise!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 22:30:46 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.05.2007. 03:45:19
@Morenaluna
kažu da vreme leči sve, tako je i za nas samo da prođe 28 i prijemni, da nas prođe ova matematika
nemoj mnogo da se sekiraš normalno je da naiđe blokada, meni je tako na probnom ničeg nisam mogao da se setim, ispiši sve formule na jedan papir pročitaj pred spavanje i tako ovih nekoliko dana do prijemnog !!!

Šta više da ti kažem?
Samo opušteno proći će i 28, a onda sloboda i raspust!!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 03:37:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.12.2006. 10:20:43
Godina: III
e da, zaboravih da vam kazem jednu stvar... ja sam bila u fazonu 'mora da se radi, da se vezba, trud se uvek isplati' i sl. ali toliko se sve ovo oduzilo da me vise bukvalno boli mozak od svega ovoga. zato sam danas totalno bojkotovala matematiku :D i SAVRSEN je osecaj, verujte. bila sam na nekom rodj i nisam uopste mislila na mat :yupi:
ali, kao sto mozete da primetite, cim sam usla u kucu, ulogovala sam se da vidim jel ima neceg novog sto nisam procital na forumu, na sajtu fon-a i tako to... Ne, ne vredi, opterecena sam :omg:
ma sta da se radi, proci ce... ali super je sto se ovako kapiramo :care:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Uplasena :(
PostPoslato: 24.06.2007. 09:12:22 

Pridružio se: 02.01.2007. 14:15:52
Godina: I
Morenaluna je napisao:
Ja ne znam sta cu da radim. Danas sam imala cas i nisam se setila ni jedne jedine formule. Mozak je stao. :aaa: :udri: Ne mogu da jedem, ne spavam, psihicki sam umorna, a najgore od svega sto se uopste ne plasim konkurencije vec zadataka?? Ljudi ima li neko lek??? :((

Samo da ovo prodje... Pa ne moram ni da upadnem na buzet. Ne moram uopste ove godine da upisem fax. Ja ne mogu vise!!!

The same feeling!!!!

osecam kao da nista ne znam! Cak i one zadatke koje kao extra znam mislim da cu *j*** na prijemnom i da nikako necu sakupiti dovoljno bodova! Ko o cemu razmislja ja o mati!~

Mislim da je bolja varijanta napraviti SKUP PODSKUP forumasa i organizovati kolektivno spaljivanje zbirki i svesaka! Milsim da mi ni budzet ne bi toliko prijao!~

@jovana

e pa dobro je da bar nekog "znam" na polaganju!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 09:24:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2007. 08:58:55
I ja dans bojkotujem matu, (znaci bojkotovao sam je svaki dan,cim nisam ucio) i bice mi super. Ewo jednostavan zakljucak kada se oko neceg bash bash trudite i ne uspete posle wam je stvarno mnogo krivo, a owako kad ste se malo trudili i ne uspete, kazete sebi pa shta nisam se ni trudio i nisam ni uspeo :lol: :hvala:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Dobro...
PostPoslato: 24.06.2007. 09:42:20 
Korisnikov avatar

Niko nista ne zna, svi imaju tu tremu, svi ne znaju matematiku :( Svi su zaboravili formule, a ja i dalje ne mogu da se opustim, nemam nikakav rodjendan, pa zato ako pravite taj "masakr" sveski i knjiga, molim vas nemojte me zaobici. Onu zbirku 4+cu prvu... :aaa:

Da li je neko bio na probnom iz opste kulture?? Niko ne prica o tome, pustite matematiku.. od nje moze samo da boli glava :udri:

I meni je ovde super, nekako mi je opustenije kad ste svi tu, a najbolje je od svega kada uzmete da citate "ceo" razgovor na ovu temu.. Tacno vidite kako to psihicki utice na nas sve ... Neki :udri: drugi pak :(( treci se :D a svi kao nesto pricaju opusteno..

U svakom slucaju pozdrav!!!! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 11:56:55 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.06.2007. 11:49:28
Godina: Profesor
Neko je pitao koliko treba predmeta za uslov...

Ovako po novijem sistemu (od 2005. ja mislim) sve godine imaju po 11 predmeta koji donose odredjen broj bodova (uglavnom 6 ali ima neki i sa 5 ili 3....) i treba "sakupiti" 60 bodova za uslov...

BTW ja polazem u Fax-u Prekoputa Naseg, BIBL pa ako ima nekog ko ce mi mozda biti "par iz klupe" neka se javi :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 12:21:30 

Pridružio se: 04.06.2007. 13:21:16
Ma ljudiii izdrzacemo! :invert: Samo polako...Jos nekoliko dana. Sto se mene tice planiram jos ova 3 dana da vezbam matu,a to vezbanje nije nista drugo nego prelistavanje sveske i ucenje formula... :ovaj: Jedan savet...Ne opterecujte se glupim,teskim zadacima iz zbirke.Kad se negde za*ebete i ne znate kako uraditi ili jos gore uplasite se takvog zadatka stvarate samo kontra efekat... :pitamse: Vazno je da znate osnovne stvari i to primenite tamo...A za one teske zadatke,pa nece biti katastrofa ako ih ne uradite. ;) Po nekoliko sati vezbanja,a ostalo vreme za zezanje. :sluske: :yupi: Jel se neko slaze sa mnom? :care:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 12:32:33 

Pridružio se: 22.06.2007. 23:11:23
MyNameIsTechno je napisao:
Ma ljudiii izdrzacemo! :invert: Samo polako...Jos nekoliko dana. Sto se mene tice planiram jos ova 3 dana da vezbam matu,a to vezbanje nije nista drugo nego prelistavanje sveske i ucenje formula... :ovaj: Jedan savet...Ne opterecujte se glupim,teskim zadacima iz zbirke.Kad se negde za*ebete i ne znate kako uraditi ili jos gore uplasite se takvog zadatka stvarate samo kontra efekat... :pitamse: Vazno je da znate osnovne stvari i to primenite tamo...A za one teske zadatke,pa nece biti katastrofa ako ih ne uradite. ;) Po nekoliko sati vezbanja,a ostalo vreme za zezanje. :sluske: :yupi: Jel se neko slaze sa mnom? :care:

Управо тако. Уопште не треба губити време на тешким задацима. Само бубајте класичне примере и било би пожељно да запишете неке основне стваре за све области на неколико папира и да после учите само са тих папира. Тако је нас професорка која нас спрема посаветовала. Ја сам се једва наканио да узмеме да издвајам, али мислим да стварно вреди. Сигурно неће бити исти задатак као у збирци, али нека цака из њега може бити. Поготово немојте губити време на геометрији комбинаторици. То је све ствар тога да ли ћете се у том тренутку сетити неког детаља.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 13:15:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.06.2007. 19:55:15
Smer: ME
Ljudi ma bez frke! :) Generacija 87. je mnogo jaca od nase a znate i sami koliko je bilo potrebno bodova prosle godine. Ja se bar tako nadam jer znam kako je bilo kad sam upisivao srednju. :cool: :cool: :cool:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 13:22:01 

bobi88 je napisao:
Ljudi ma bez frke! :) Generacija 87. je mnogo jaca od nase a znate i sami koliko je bilo potrebno bodova prosle godine. Ja se bar tako nadam jer znam kako je bilo kad sam upisivao srednju. :cool: :cool: :cool:

Не можеш упоређивати њихове резултате и и неке друге генерације, јер не мора да значи да су тестови били исте тежине.
Није ни битно да ли ће бити тешки или лаки тестови, јер ако су тешки сви ћемо лоше урадити и обратно.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 13:32:37 

Pridružio se: 24.06.2007. 12:26:31
Saveti psihologa

Najvažnija stvar prilikom polaganja bilo kog ispita, pa i ovoga, jeste KONCENTRACIJA. Potrudite se da budete maksimalno koncentrisani na rešavanje zadataka. O drugim stvarima razmišljajte kada se ispit završi. Budite prisutni ovde i sada. Neophodno je da maksimalno pažljivo saslušate usmena uputstva koja ćete dobiti od osoblja zaduženog za to. Takođe, najpažljivije pročitajte sva uputstva koja se tiču unošenja odgovora. Ukoliko nešto niste razumeli, vaše je pravo da zatražite objašnjenje. Pitajte dokle god vam sve ne bude potpuno jasno. A zatim se maksimalno koncentrišite na rad. Ako dobro uradite test, uradili ste veliki posao. Zato, koncentrišite se.
Da biste ostvarili punu koncentraciju korisno bi bilo preduzeti nešto od sledećeg :
• neophodno je da na polaganje ispita dođete dobro naspavani, za to vam je potrebno najmanje 7–8 sati sna,
• nemojte doći na ispit a da prethodno niste nešto pojeli – potreban vam je obrok koji sadrži energiju, što znači uglavnom ugljene hidrate,
• pijte dovoljno tečnosti, ne biste smeli biti dehidrirani, jer onda vaša krv nema dovoljno kiseonika koji je neophodan za rad mozga koji sada morate neštedimice upotrebljavati,
• dan uoči polaganja ispita, nemojte forsirano raditi, iskoristite ga uglavnom samo za ponavljanje već savladanog gradiva, bolje je da se posvetite nekim drugim aktivnostima koje vam prijaju ili vas smiruju,
• nastojte da savladate tremu - ovo je posebno značajno.

Znajte da je većina ljudi podložna tremi kada se suočava sa situacijama koje su im značajne. Kada je već tako, pokušajte da je držite pod kontrolom. Da biste to uspeli, imajte na umu sledeće:
sigurno je da vi posedujete dovoljno znanja da rešite test, to je ono za šta ste se dugo spremali, mali je broj ljudi koji ovu materiju poznaje bolje od vas, ukoliko ne znate kako da rešite odgovarajući korak u zadatku, setite se da sigurno posedujete dovoljno predznanja iz te oblasti da možete posrednim putem doći do podatka koji vam je potreban, počnite razmišljanje postupno, od osnovnih postavki, ako se ne setite svega, napišite samo ono što znate, nemojte pisati nešto u šta niste potpuno sigurni, ispit ne traje dugo, za to kratko vreme upotrebite svo znanje i veštinu koje ste ikada stekli, to će doprineti da se osećate zadovoljno i ostvareno, ako se dogodi da test ne uradite dobro, zapamtite, uvek postoji druga mogućnost, nova šansa.

Dr Svetlana Čičević, docent
- psiholog Saobraćajnog fakulteta -

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 15:12:43 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.12.2006. 10:20:43
e da, sad sto se tice probnog prijemnog iz opste informisanosti, meni je drug rekao da je sve bilo iz zbirke. ima ih valjda dve, e pa iz jedne treba uciti neke termine iz menadzmenta, vi koji to polazete, bolje znate... ali, on kaze da je bilo 'lako', ako se uopste moze govoriti o tezini testa OI, to je skroz relativno, nesto sto je za nekog 'lako', za mene moze biti 'tesko' jer jednostavno to ne znam... e zbog toga odlucih da zaobidjem OI...

Ali, najbitnije je to da on kaze da je sve bilo iz zbirke :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Nisam...
PostPoslato: 24.06.2007. 16:52:48 
Korisnikov avatar

Nisam vezbala iz zbirke 4+. :( Upravo sam danas pitala profesora kaze da tu i nisu nesto zadaci.. Vezbala sam iz VENE-a, i ZBIRKA koja se koristi u Gimnaziji. Za sve tri godine. Plus testovi sa FON-a ono objedinjeno sto sadrzi i zadatke iz saobracajnog, sa rudarsko tehnoloskog, itd..

Imam uradjenih 6 sveski A4 formata od korica do korica, :fokus: i plus jos toliko uradjenih za domaci.. Preko hiljadu zadataka i vise.. :aaa: Vise ne znam ni kako se zovem, a ako su ovi sa fona tako "dobri" dace neke normalne zadatke. Ne trazim ni lake ni teske samo normalne!!! ;)

Imam jos dva dana da povratim samopouzdanje i da se psihicki pripremim, a onda me smatrajte konkurentom ;) Pozdrav!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 22:11:38 

Pridružio se: 18.06.2007. 22:15:09
Danas kada su mi razjasnili ovaj probni test, on i ne deluje toliko tesko. Sada znam da uradim 16 zadataka :) :) (polako napredujem sinoc je bilo 10). ako budu slicni nadam se da necu imati previse problema oko resavanja. A sutra ce mi drugarica objasniti polinom (nije mi jasno zasto njega nisam mogao da resim) :zbun: :zbun: i logaritamsku jednacinu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 22:35:22 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2007. 17:59:56
Godina: IV
odvratan je probni xD ,prvi ima greshku

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 22:42:59 

ПРетпостављам да мислиш на онај задатак где се на почетку израза појављује 4 цела и 16 двадесеттрећина. Многима то делује као да треба да се множи 4*16 и дели са 23. Шта да му радиш. Ваљда неће тако дати да људи не губе бодове на глупости.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 24.06.2007. 23:15:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2006. 15:06:36
Smer: UK
Sve vam je to relativno,meni je probni bio lak,drugima je bio tezak...Kada je dosao prijemni,meni je bio malo tezi,ovim drugima pak ,bio je opusten...Nema pravila,ne opterecujte glavu sa tim glupostima,nego samo vezbajte te zadatke,skapirajte sta,kako i izadjite da polozite koncentrisani samo na zadatke,a ne na to da li ce biti lakse,teze,kako je bilo nama,njima..bla,bla,bla...Znaci ogroman savet i za u buduce kada upisete FON: Sve sto procitate na ovom forumu uzimajte sa velikom rezervom,i oslonite se samo na sebe.Forum je zaista koristan,mozete naci dobre informacije,savete i preporuke ali kazem ostalo uzimajte sa rezervom...Rasteretite se malo,ako ste naucili nema razloga da ne polozite,ako upadnete na sf ne sekirajte se,ocisticete prvu godinu pa cete preci na budzet (kao ja :) ) i to je to....

Pozz buducim kolegama

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.06.2007. 00:27:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.06.2007. 17:59:56
Godina: IV
Bokkie je napisao:
ПРетпостављам да мислиш на онај задатак где се на почетку израза појављује 4 цела и 16 двадесеттрећина. Многима то делује као да треба да се множи 4*16 и дели са 23. Шта да му радиш. Ваљда неће тако дати да људи не губе бодове на глупости.

Da, mislio sam na taj. Hvala ti brate za ovo, ne bih provalio nikad x) .
Inache sad sam uradio ovaj iz binomnog obrazca u kome treba da znate i aritmetichki niz :S .
Zashto to rade ? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.06.2007. 07:49:44 

Bata je napisao:
Bokkie je napisao:

Inache sad sam uradio ovaj iz binomnog obrazca u kome treba da znate i aritmetichki niz :S .

Не треба ти ту знање за аритметички низ. Погледај у збирци. Имаш доста сличних задатака и обично се даје на тај фазон. Такође може бити и задатак да се нађе број ирационалних бројева који се добије кад се одузме од рационалних.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.06.2007. 08:24:45 

Pridružio se: 02.01.2007. 14:15:52
Bokkie je napisao:
Bata je napisao:
Bokkie je napisao:

Не треба ти ту знање за аритметички низ. Погледај у збирци. Имаш доста сличних задатака и обично се даје на тај фазон. Такође може бити и задатак да се нађе број ирационалних бројева који се добије кад се одузме од рационалних.

ja sam radio preko aritmetickog! Mislim tako je mnogo lakse! Meni binomna nije neki problem! A s to se tice onog prvog zadatka nema nikakve greske. Sad ne bi da se hvalim ali ja sam odmah izvalio da 4 ne treba da se mnozi sa brojiocem................... ja sam u tom zadatku napravio gresku kada sam skartio koren i kvadrat iznad trojke i umesto da stavim onu apsolutnu zagradu kako bi trojka postala pozitivna ja stavim obicnu i ispadne mi -3! Glupost

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 25.06.2007. 08:37:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.06.2007. 09:15:04
Bata je napisao:
to je to xD
jel moze neko da mi objasni kako se radi onaj zadatak sa analitickom geometrijom ? xD

Hm...jel mislis na ovaj "Neka je M(x,y) tacka na kruznici...itd"? Pa fazon je da nadjes tangentu na kruznicu koja ima isti k kao ova data prava, i dobices verovatno dve takve prave ti vidi koja je bliza datoj, pa preko nje nadji dodirnu tacku i...voala :cool:

Nego..a da meni neko otkrije tajnu kako se radi onaj glupi sa polinomom sa 2007im i 2006im stepenom...za te sam budala totalna...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Sledeća