Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Pa sad..
PostPoslato: 21.06.2007. 17:50:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 20:06:33
Godina: Padobranac
Smer: IS
Posle ovakve rasprave meni je zaista gupo da postavim jedno pitanje a moram pa tako :stid: :

Moze li mi neko reci sta je vama konkretno tesko u trigonometriji??? Danas sam odradila dobar deo posla i ne vidim tu nista tesko..

Sve hvata nervoza i mozda reaguju onako kako ne bi trebali ali dobro, prekinite diskusiju i nastavljamo dalje! ;)

Hvala svima!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.06.2007. 18:22:05 

Pridružio se: 02.01.2007. 14:15:52
Godina: I
tesko je to sto nemas uopste predstavu kako da resis zadatak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, koju formulu da primenis i tako to!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 21.06.2007. 19:29:37 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.06.2007. 21:56:16
pa mozes da se vrtis 5 dana i da dobijes isto ali to je malo teze kad imas ponudjen odgovor... Insajderske informacije kazu sledece: " Do sada je prijavilo 900-1000 ljudi" xD

Morenaluna kod koga ides na casove, mozda ti uvaljuje lake primere? :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Laki zadaci????:)
PostPoslato: 21.06.2007. 22:11:40 
Korisnikov avatar

Laki zadaci... :) Izvini ali moracu da se nasmejem.. Koliko sam videla mnogi ljudi nisu prelazili zbirke tipa VENE i MATEMATIKA koja se radi u Gimnaziji. E pa ja sam presla i jednu i drugu i zbirku.. Pa ti vidi koji su teski zadaci.. :) Moj profesor, svaka mu cast :hvala: uspeo je da se izbori i da me "natera" da ozbiljno to shvatim, tako da ni jedan zadatak mi nije tezak, mada ima onih uvrnutih, i obih bezveze... Ali dobro.. Upravo sam sad citala broj prijavljenih ali ne pricaju nista za FON :) Pa 1000??? Uh.. velika je to cifra.

Ja se taman obradovala kad su rekli 600, ali izgleda da ce biti tesko :( Joj ljudi necu da vam baksuziram pred prijemni, pa cu vam svima sada pozeleti

SVU SRECU, I SVE NAJBOLJE!!!!

Pozdrav Luna :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.06.2007. 16:13:56 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.12.2006. 10:20:43
Godina: III
e pa samo da vam kazem da sam bila juce na ovom probnom testu iz matematike i zadaci su ok, tj. ako se vezba iz one zbirke koja se kupuje na FONu, onda moze sve da se uradi... Mislim, da se razumemo, ja naravno nisam sve uradila :D ali relativno sam zadovoljna...

nego, ovo sve je meni vise pomoglo na nekom 'psihickom planu', videla sam kako to od prilike izgleda i cini mi se da se stvarno ne treba zezati. Posavetovali su nas da dobro jedemo to jutro i pojedemo obavezno nesto slatko jer ce biti dosta vruce i koncentracija treba da bude 'na nivou' ;)

ja sam pravila neke mnogo glupe greske, tipa koren iz 2 mi je +2 i -2 i tako to, pa obratite paznju na takve standardne glupave greske, jer je nebitno da li znamo ili ne znamo da resimo zadatak ako tako na samom kraju pogresimo.
Ono sto sam ja zakljucila jeste da treba OBAVEZNO da poverimo zadatak pre nego sto zaokruzimo odgovor!

eto, samo sam htela to da vam kazem, da znate...
SRECNO NAM SVIMA!!! :D
pozz

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.06.2007. 21:43:59 
Korisnikov avatar

zvanican rezultat 1192 prijavljena kandidata... imate na sajtu beogradskog univerziteta

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 22.06.2007. 23:56:34 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.04.2007. 22:46:55
Godina: II
Smer: ME
ja nisam ni presla sve oblasti... otpisala sam funkciju i analiticku g. racunam da bez ta dva zadatka imam ok sanse + oko 36 bodova iz skole... i prosle godine ih je bilo ovoliko prijavljenih, pa opet, i sami znate koliko je bilo potrebno bodova za budzet... licno mislim da ova lista sa bodovima iz skole ne igra neku veliku ulogu...

polazem na saobracajnom HOD2...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 00:07:22 

Pridružio se: 22.06.2007. 23:11:23
Godina: Apsolvent
Наравно да бодови из школе не играју неку велику улогу, али и 0.1 може да пресуди. Ја сам отписао тригонометрију. Делује ми сулудо да учим све формуле и вредности синуса, косинуса... Научићу нешто основно из тога. Комбинаторику немам појма, али ћу се потрудити да њу сконтам, пошто ту и не треба много вежбе. Тј. битно је само да схватиш суштину.

Poslednji put menjao Bokkie dana 23.06.2007. 00:08:01, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 00:11:16 
Korisnikov avatar

Bokkie je napisao:
Наравно да бодови из школе не играју неку велику улогу, али и 0.1 може да пресуди. Ја сам отписао тригонометрију. Делује ми сулудо да учим све формуле и вредности синуса, косинуса... Научићу нешто основно из тога. Комбинаторику немам појма, али ћу се потрудити да њу сконтам, пошто ту и не треба много вежбе. Тј. битно је само да схватиш суштину.

u POTPUNO istoj situaciji sam... Kombinatoriku pojma nemam, necu ni pokusavati da ukapiram, a trigonometrijom ne mogu da se zamaram, mozda cisto bacim pogled na ono sto smo radili na pripremama... Jos za ovih par dana da malo odradim analiticku, planimetriju, funkcije i probam da naucim binomnu formulu i to bi bilo to od mene... ostalo sam presla tu i tamo...
mada, volela bih da nam je prijemni sutra, da znam onoliko koliko znam u ovom trenutku, samo da prodje vise...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 00:27:42 
Korisnikov avatar

jedino sto sam ja odlucila je da ne nagadjam odgovore, zaokruzicu samo one za koje sam sigurna da su mi tacni, a za ostale 'ne znam'... nisam sigurna da je to pametno, ali tako sam odlucila nakon ovog probnog prijemnog juce. tek kada si na licu mesta i treba tako da 'ubodes', nije ti bas lako da lupis... nekako ti se ucini kao da imas 100 mogucnosti izmedju kojih treba da se opredelis, a ne 5. mislim, tako je barem u mom slucaju...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 07:00:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Godina: Dipl.
То колико ко носи из школе то је небитно скроз. Ево вам листе од прошле године
http://rapidshare.com/files/38824990/nova_rang_lista.xls
па видите ко је од тих вуковаца и одличних ђака где завршио. Иначе листа је пре уписивања (дакле, без укључени су и људи који су одустали, а има их доста)
Граница за буџет се са 70 променила на 67 (одустало је 60 људи!) а за финансирање са 58.5 на 55 (још 30 људи одустало). Дакле, рачунајте да ће граница да се помери за 100.
Раћи ћу вам само да је просечан број бодова из школе првих 300 који су уписали на буџет 36.8 а оних који су уписали на самофинансирање просек је 34.5. Делује мало застрашујуће???
Пријемни је полагало равно 1000 људи, њихов просек поена из пколе је био 33.8 и то овако:
Оних који су имали мање од 28,5 било је 155
Оних који су имали мање од 35 (дакле, у то улази и ових 155) било је 533
Оних који су имали мање од 38 (у то улази и ових 533) било је 816
Ето па видите сад где сте. Ово горе нисам изнео из главе него имам те листе па сам ономад експериментисао... ако треба окачићу их на нет све

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Sta dalje?
PostPoslato: 23.06.2007. 08:01:37 
Korisnikov avatar

Molim starije kolege da mi objasne sta da radim ako su mi lose unete ocene i lose izracunat prosek! Eto nekom mora i to da se desi pa bas nasli mene :udri: :ljutko:

Kome da se obratim s obzirom da nisam iz Bg-a a ne znam kako cu da stignem iz Cacka da podnesem zalbu koja bi prema njihovim podacima trebala da se podnese od 12-15h danas??

Pozdrav :(

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Sta dalje?
PostPoslato: 23.06.2007. 08:04:35 

Morenaluna je napisao:
Molim starije kolege da mi objasne sta da radim ako su mi lose unete ocene i lose izracunat prosek! Eto nekom mora i to da se desi pa bas nasli mene :udri: :ljutko:

Kome da se obratim s obzirom da nisam iz Bg-a a ne znam kako cu da stignem iz Cacka da podnesem zalbu koja bi prema njihovim podacima trebala da se podnese od 12-15h danas??

Pozdrav :(

Ocene iz vladanja se ne racunaju! Mozda je to razlog!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 08:28:18 
Korisnikov avatar

E ljudi, evo napravila sam listu u excel-u SORTIRANO PO BROJU BODODVA
pa eto, mozete da vidite koji ste na listi...
pozz svima!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 08:52:08 
Korisnikov avatar

Evo, nadam se da sam uspela...

http://ultrashare.net/hosting/fl/361559f350 :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 09:46:32 

jowanna je napisao:
jedino sto sam ja odlucila je da ne nagadjam odgovore, zaokruzicu samo one za koje sam sigurna da su mi tacni, a za ostale 'ne znam'... nisam sigurna da je to pametno, ali tako sam odlucila nakon ovog probnog prijemnog juce. tek kada si na licu mesta i treba tako da 'ubodes', nije ti bas lako da lupis... nekako ti se ucini kao da imas 100 mogucnosti izmedju kojih treba da se opredelis, a ne 5. mislim, tako je barem u mom slucaju...

Па знаш како. Нормално да не треба заокруживати тамо где не можеш да елиминишеш бар 2 одговора, али тамо где можеш шансе су ти фифти-фифти. Е сад, нека буду таква 3-4 задатка, ако бар 1 убодеш на добитку си. Тако сам ја радио на једном пробном тесту овде у Ужицу и задатке које сам урадио и био сигуран да су тачни, нису били, а за ове што сам по том систему лупао сам нешто и погодио. Треба проценити да ли можеш без лупања да скупиш неких 40 бодова. Ја мислим да ја не могу, па ми то можда буде једина шанса :udri:

Poslednji put menjao Bokkie dana 23.06.2007. 09:50:23, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 09:54:51 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2007. 08:58:55
Pozdrav.Bruka koliko se ljudi prijavilo, ja sam mislio da wam budem kolega ali sad nema shanse, nije shto imam malo bodova iz shkole nego shto se nisam spremio dobro za prijemni, a ciljao sam budzet, jer ne mogu da iskeshiram 110k........ Ipak widimo se na FON-u u cetvrtak, ja sam u I5
A shto se tice zaokruzivanja nasumicno, ja sam za, jer npr 7-8 ili do 10 uradite i znate da su tacni, a onih 10 ne znate i zaokruzite nasumicno i samo jedan da pogodite vi ste u plusu za 0,3 boda, a mozda pogodite i vishe :) (tako ja sebe teshim:(, molim was nemojte me ubedjivati u suprotno i owako sam pao, malo mi fali da ne dodjem na prijemni........

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 10:29:13 
Korisnikov avatar

ma racunajte da polovini nije primarni cilj FON i da se nece upisati na njega i ako upadnu.

Problem je sto ce se dici granica i za SF... Zasto? Zato sto 40% polaze i OI i matematiku a na OI tesko da ce uspeti da imaju manje od 15 bodova :|

Bice bas gadno... pogotovu nama koji smo u startu iza vas 10 bodova :|

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 10:29:23 
Korisnikov avatar

ma racunajte da polovini nije primarni cilj FON i da se nece upisati na njega i ako upadnu.

Problem je sto ce se dici granica i za SF... Zasto? Zato sto 40% polaze i OI i matematiku a na OI tesko da ce uspeti da imaju manje od 15 bodova :|

Bice bas gadno... pogotovu nama koji smo u startu iza vas 10 bodova :|

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 11:36:13 

Speed je napisao:
Pozdrav.Bruka koliko se ljudi prijavilo, ja sam mislio da wam budem kolega ali sad nema shanse, nije shto imam malo bodova iz shkole nego shto se nisam spremio dobro za prijemni, a ciljao sam budzet, jer ne mogu da iskeshiram 110k........ Ipak widimo se na FON-u u cetvrtak, ja sam u I5
A shto se tice zaokruzivanja nasumicno, ja sam za, jer npr 7-8 ili do 10 uradite i znate da su tacni, a onih 10 ne znate i zaokruzite nasumicno i samo jedan da pogodite vi ste u plusu za 0,3 boda, a mozda pogodite i vishe :) (tako ja sebe teshim:(, molim was nemojte me ubedjivati u suprotno i owako sam pao, malo mi fali da ne dodjem na prijemni........

Дођи обавезно, ако ништа бар да видиш како је. Ја себе тешим да ћу бар бити растерећен јер знам да немам велике шансе па можда тако извучем максимум из себе. Гледај то на примеру јучерашњег дербија у баскету. Партизан је био огроман фаворит али нису издржали притисак и очајна Звезда је нажалост победила. Све је могуће. Уосталом, моћи ћеш да видиш и како изгледа пријемни па ћеш евентуално на неком следећем бити у предности у односу на остале.

Само један савет свима. Немојте превише времена губити на комбинаторику и геометрију јер решавање тих задатака подоста зависи и од инспирације и концентрације. Најбитније је извежбати ове једначине.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 11:55:25 

a sta vi milsite koliko ce trebati za budzet?
Onako odokativno na osnovu ove liste sa bodovimo iz skole?

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 12:07:53 

Па ако је прошле године требало 67 ове можда 71-72. Лупам, можда и мање. Ко ће га знати и какви ће задаци бити. Тешко да ће неко урадити све.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 15:41:19 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.02.2007. 11:36:48
Godina: Dipl.
Данас су док сам полагао испит професори мате анализирали резултате са пробног пријемног, као лоше сте урадили, тамо разматрали неке графиконе, радили статистику глупости...

Е да, и рекли су који ће задаци бити али то не могу да вам казем ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 21:31:33 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02.04.2007. 22:46:55
Godina: II
Smer: ME
danas mi je drug rekao da ce po nekom novom zakonu, oni koji se upisu na samofinansiranje morati da placaju svaku godinu... recite mi da ovo nije tacno :nene:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 23.06.2007. 21:36:57 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2006. 21:03:01
nije... ali ako sa samofinansiranja zelite na budzet, morate da ocistite godinu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Sledeća