Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1411 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 57  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: MASTER 2011/2012
PostPoslato: 28.06.2011. 15:36:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.07.2007. 18:48:06
Godina: Dipl.
Smer: IS
Hoces da kazes da je prodekan rekavsi to pre par nedelja slagao?

U svakom slucaju, na linku koji si ostavio pise da se studenti rangiraju na osnovu proseka i uspeha na prijemnom ispitu ukoliko se isti organizuje. Na nivou samog fakulteta je zeli li da da prednost svojim studentima time sto svi automatski dobijaju 60 poena sa prijemnog bez polaganja istog, ili ne.

Tako je primera radi na Saobracajnom fakultetu. Kao sto mozes videti na linku koji si sam ostavio, za upis na master se studenti rangiraju na osnovu proseka, pondera smera, i uspeha na prijemnom. Medjutim, fakultet vec godinama daje prednost svojim studentima da automatski dobijaju max poena sa prijemnog bez polaganja istog, pa se rangiraju na osnovu pondera i proseka.

Ne vidim razlog da fon (jedini na BG univerzitetu) ne daje apsolutno nikakvu prednost svojim studentima nad studentima ostalih fakulteta pri upisu na master.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2011. 16:10:32 

Pridružio se: 04.03.2010. 22:48:27
Smer: ME
Ocigledno da ne znas sta znaci marketing :D Jedna mala laz u vidu obecanja itekako moze da natera mnoge da se prijave za upis na master a to KOSTA! Dok se studenti fona zaista ne budu rangirali kao oni koji imaju svih 60 poena unapred priznatih, ja ne verujem ni u sta hehe Inace, pod uslovima upisa UVEK se navodi da li studenti maticnog fakulteta imaju izvesnu prednost ili ne (precutkivanjem) a pod uslovima koje je izdao fon jasno je oznaceno tj generalizovano kako se stice odredjeno mesto na rang listi! Sto se mene tice, studenti maticnog fakulteta (u ovom slucaju studenti fona) bi i TREBALI da imaju izvesnu prednost jer ipak su oni "domaci" studenti, medjutim, po logici ne zakljucujem da ce imati prednost. Kako god, svakako ce se upisati svi kojima je do toga stalo + svi kojima novac nije problem a ispunili su uslov za upis ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2011. 16:20:30 
Korisnikov avatar

master2010 je napisao:
Ocigledno da ne znas sta znaci marketing :D

Ako marketing znaci lagati, onda ne znam.

master2010 je napisao:
Jedna mala laz u vidu obecanja itekako moze da natera mnoge da se prijave za upis na master a to KOSTA!

161.000 dinara gore/dole nije mala laz.

master2010 je napisao:
Inace, pod uslovima upisa UVEK se navodi da li studenti maticnog fakulteta imaju izvesnu prednost ili ne (precutkivanjem) a pod uslovima koje je izdao fon

Gde se nalaze uslovi koje je izdao fon?

master2010 je napisao:
jasno je oznaceno tj generalizovano kako se stice odredjeno mesto na rang listi! Sto se mene tice, studenti maticnog fakulteta (u ovom slucaju studenti fona) bi i TREBALI da imaju izvesnu prednost jer ipak su oni "domaci" studenti, medjutim, po logici ne zakljucujem da ce imati prednost.

Svoju logiku ostavi za sebe. Na uslove upisa ne utice nicija logika.

Poslednji put menjao Malisa757 dana 28.06.2011. 16:43:27, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2011. 16:41:03 

I ti si student fona??? Ne verujem :s Kako je moguce da jednog dana uspes u sferi biznisa kada toliko agresije usmeravas protiv tudjeg MISLJENJA? :s Prvo, svojim "tumacenjem" mojih reci nemoj da izvrces smisao onog o cemu pisem! Drugo, podsvest te tera na ispoljavanje straha za kojim uopste nema potrebe :s Udahni malo vazduha, smiri se, pa tek onda pokusaj nesto da napises posto je ocigledno da imas problem sa komunikacijom. Svako dobro kolega

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2011. 20:30:05 

Pridružio se: 28.06.2011. 12:57:15
Godina: Apsolvent
Izvini Master2010,ali koleginica nije agresivna ako ne deli tvoje misljenje.
Moj post jasno kaze da cekamo zvanicnu potvrdu,ali su mi ovo potvrdili mnogi profesori,a ne verujem da na njih takav PR deluje

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 28.06.2011. 21:12:50 

Boze, sta je sa vama? :zbun: Ja ne ocekujem da svi dele moje misljenje vec da niko NE NAPADA moje misljenje! Imam pravo da kazem sta mislim a ako se neko ne slaze s tim sto napisem onda jednostavno to tako i treba da pokaze a ne da me napadne i izvredja! Smesno je da AKADEMSKI GRADJANIN ne poznaje osnovna nacela bontona! A Vi, JaPaJa, ako vec mislite da me vredjate recima "ne verujem da na njih takav PR deluje" razmislite malo o tome ko je preuzeo tu ulogu! Vi ste ta/taj ko je to ovde saopstio tako da mi se cini da se drugi vise od mene interesuju za tu poziciju! Stvarno je zalosno kada se covek bez potrebe oseti prozvanim pa onda krene sa prozivkama koje cak i ljudi sa srednjeim obrazovanjem umeju da izbegnu. Svako dobro u svakom slucaju ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2011. 10:29:37 

Pridružio se: 28.06.2011. 12:57:15
Au, ala se ti vredjas bez razloga... niti te neko napada niti bilo sta, ovo sam podelila da bi kolege znale, ali dobro sacekacemo zvanicnu vest, ko zna mozda i ne dodje do toga.
Ovo je forum ,dakle mesto na kome je pozeljno da se informacije podele, ja sam ta koja ce uvek napisati sta je cula,ako smatram da je izvor informacija pouzdana osoba. Niko te nije napao, tako da to je to od mene.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2011. 10:31:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2005. 15:57:40
ljudi ja citam ovu diskusiju od pocetka i UZ DUZNO POSTOVANJE SVIH ovde moram da kazem sledece. Meni kao coveku koji je diplomirao IS na FON-u ne dozvoljava zdrav razum da neko sa DIF-a, Filoloskog, Filozofskog... Megatrenda, Singidunuma... i da ne nabrajam ostale fakultete, koje opet kazem postujem svakog ko je ulozio trud da zavrsi fakultet, da posle istih upise master na FON-u. To iskreno mislim iz vise razloga. Prvo mislim da se time na neki nacin fakultet ruga i svojim studentima pa i ovim sadasnjim brucosima kad se vec na zaobilazan nacin sa 5 ispita dolazi do titule koja je fakticki veca nego ona do koje neko kao moje kolge i ja dolazimo posle 44 ispita. Ja se odlicno secam svakog maturanta iz moje srednje skole koji je upisivao recimo privatne fakultete, sa jednim jedinim javnim stavom je zagovarao istu skolu - da lakse dodje do diplome! I tu nema da se lazemo. A sad kad dodje kraj studija - daj da upisem master na FON-u. Dakle nema tog coveka koji ce me ovde ubediti da je prosecna ocena studenta 8.5 na FON-u i na privatnim univerzitetima ista. Ovo govorim zato sto se na upisu na master na FON svi se isto tretiraju. Drugo sto jos samo hocu da kazem postavljam obrnutu situaciju, kako bi bilo recimo da ja sa IS-a odem na master na arhitekturu ili gradjevinu! Da kazem imam dosta iskustva u zidanju i bacanju maltera i sa vasih 5 ispita zelim da budem master gradjevine. Mozda ovo bude smesno ali to je prosto tako! Ovom "sibicarenju" diploma jednom mora da dodje kraj!
Mislim da se jednom mora staviti tacka na babe i zabe i da se jednom konacno zna sta ko radi.
Da ne duzim, sve ovo do sad sto sam izneo ne zelim nikog da uvredim niti ista lose mislim, samo znam da ovo ide na stetu i jednim i drugima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2011. 12:46:48 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.09.2007. 13:37:37
Godina: IV
:word: :taptap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2011. 16:00:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.07.2007. 18:59:57
I ja se u potpunosti slazem. Mada iskreno, iako sam i ja na vise mesta cuo o tome da nece za nas biti prijemnog, danas kada sam isao na konsultacije u vezi sa diplomskim radom nekoliko asistenata i profesora mi je reklo da ta informacija uopste nije pouzdana i da je pitanje da li ce to moci da se sprovede u delo. Najbolje je ne trositi zivce sad, nego lepo sacekati zvanicne informacije oko upisa na master.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 29.06.2011. 16:22:05 
Korisnikov avatar

ne vidim koja bi bila prepreka da se to sprovede u delo? pitanje je samo zeli li "fakultet" to da sprovede u delo, ili ne. a u godini u kojoj fakultetima nije dozvoljeno da dizu cenu skolarine, cisto sumnjam da fon koji svake godine dize skolarinu na konto menjanja dezena iz roze u ljubicasto i obrnuto, zaista to zeli pa otuda "pitanje da li ce to moci da se sprovede u delo".

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.06.2011. 12:47:35 

Pridružio se: 18.01.2008. 23:08:14
Godina: I
I ja sam cula kad je Martic rekao na otvaranju novog smera za master da ce studenti biti oslobodjeni prijemnog, imace 60 bodova na koje se dodaje prosek, i na osnovu toga se rangiraju. Ali studenti koji mogu biti oslobodjeni prijemnog su samo oni koji su svaku godinu ocistili u roku, odn. nikada nisu preneli nijedan ispit. To je rekao Martic, ali to je sve prazna prica dok se zvanizno ne potvrdi. I da, bilo je jos price kako ce prosiriti broj mesta na masteru.. Ali kazem nista nije zvanicno.. Mada bi najvise bilo fer kada bi FON dao prednost svojim studentima na ovaj nacin, jer kao sto je vec bilo price nije u redu da neko sa levog fakulteta koji nema veze sa ovim, ima istu pocetnu poziciju kao i mi. Mozda cak i bolju jer je sa privatnog fakulteta pa ima bolji prosek.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.06.2011. 14:57:01 

Pridružio se: 25.01.2011. 01:01:33
Cekaj malo. Sta znaci ocistio u roku? Ako sam jedan ispit i diplomski dala tokom apsolventskog staza, da li se to racuna kao da je u roku? Logicno bi bilo da jeste, ali to sto je meni logicno, fon-u obicno nije

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 30.06.2011. 17:02:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
donald, u parlament odma'! :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.07.2011. 13:22:31 
Korisnikov avatar

vestica je napisao:
Cekaj malo. Sta znaci ocistio u roku? Ako sam jedan ispit i diplomski dala tokom apsolventskog staza, da li se to racuna kao da je u roku? Logicno bi bilo da jeste, ali to sto je meni logicno, fon-u obicno nije

FON gleda da ako vec daje skolarine za master, da ih da sto manjem broju studenata. Odatle svi ti silni uslovi: 8.5 prosek, ciscenje svake godine u roku, diplomiranje do oktobra i ostalo. Mislim da ce uskoro racunati i ocenu iz vladanja iz srednje skole.

Na zalost, sve ove olaksice koje bi trebalo da dobijemo vaze samo za 07 generaciju i novije generacije. Za ostale (i tebe) ce biti sve kao i do sada: prijemni pa rangiranje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.07.2011. 16:54:04 

Pridružio se: 20.06.2011. 16:20:25
Fonovci znam da vam nije prijatno saznanje da i drugi studenti sa drugih fakullteta zauzimaju "vasa" mesta, ali sasvim normalno je u gotovo svim zemljama i cak na gotovo svim prestiznim fakultetima da na nivou master studija mogu da se prijave studenti sa razlicitih fakulteta ukoliko is pune odredjene kriterijume. Tako da bih vas zamolila da vise ne stavljate komentare tog tpia, i da se malo vise informisete o aktuelnim standardima,a jedan od njih je da studenti s namerom upisuju master studije van maticnih fakulteta, zbog interdisciplinarnosti, prosirenja obrazovnih i profesionalnih mogucnosti itd. E sad drugo je pitanje aktuelne obrazovne ponude u nas sa jedne strane, i potreba studenata sa druge. Ja iskreno nisam zadovoljna izborom da upisem vas fakultet, ali nazalost aktuelna ponuda je ogranicena. Ove godine sam aplicirala i bila primljena na jednu biznis skolu koja je visokorangirana u svetu, ali nazalost odustala sam zbog izvesnih problema. Tako da umesto sto ucestalo stavljate komentare o nepravdi i besmislenosti upisivanja studenata sa drugih fakulteta na master studije na fon-u, koji su nabijeni licnim negativnim emocionalnim stavovima i nezadovoljstvom, pokusajte da sagledate celu stvar malo sire i realnije. Znam da je cest motiv upisivanja studenata sa privatnih fakulteta neka vrsta pranja diploma i ja ne dolazim sa privatnog, ali ako vam to jako smeta vidite zajednickim snagama da resite u dogovoru sa svojim fakultetom ili na neki prikladniji i efikasniji nacin a ne ovakvim komentarima da raspate licno nezadovoljstvo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.07.2011. 17:12:20 

..a da ne govorim o tome da je vas fakultet iskoristio nedostatke aktuelne obrazovne ponude , jer je jedan od retkih drzavnih fakulteta, pored Ekonomskog, koji nudi profile atraktivne sa aspekta trenutnih trzisnih zahteva, te je vas fakultet omogucio vecu fleksibilnost i prohodljivost razlicitoj strukturi studentskog tela neovisno sa kog maticnog fakulteta dolaze. Tako da trazite pogresnog krivca u samim studentima, rec je pre o propustima koje dozvoljava nas obrazovni sistem jer ne prati aktuelne potrebe i u skladu sa tim nemamo ni valjanu ponudu, a pojedini trzisno orjentisani fakulteti poput vaseg znaju to da iskoriste, ne osudjuem to, samo naglasavam sta je rezultat tolke potraznje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 01.07.2011. 21:50:44 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.09.2005. 15:57:40
pa ja sam ovo gore iskreno i napisao zato sto nisam zadovoljan time sto je nas fakultet dozvolio takav nacin upisa na master za razliku od ostalih na nasem univerzitetu. Ali nemoj da mislis da je ovo samo stav mene, garantujem da ce se svaki student fon-a sloziti sa ovim sto pricam pa cak i vecina profesora s vremena na vreme to spomene. Na etf-u ove godine kad su konkurisali na master dobijali su razlicit broj dodatnih ispita u zavisnosti od fakulteta sa kojih dolaze i smera koji upisuju, recimo sa fona, matf-a, elektrotenike iz NS po 2 do npr singidunuma skoro 20 ispita razlike + sto samo za etf-ove studente ima budzet, ako jos postoje liste na njihovom sajtu mozes da pogledas! Slicno je bilo i na matf-u... E sad ne znam kojim ocima bi me pogledali da se ja pojavim na neke drustvene fakultete... :zbun: Da ne prosirujemo pricu na zapadne univerzitete proveri na svakom sajtu vecih stranih univerziteta da li mozes da upises npr sa drustvenih na tehncke, obrnuto i slicne konbinacije, ja provereno znam da ne moze.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.07.2011. 17:24:15 
Korisnikov avatar

KanAna87 je napisao:
Fonovci znam da vam nije prijatno saznanje da i drugi studenti sa drugih fakullteta zauzimaju "vasa" mesta, ali sasvim normalno je u gotovo svim zemljama i cak na gotovo svim prestiznim fakultetima da na nivou master studija mogu da se prijave studenti sa razlicitih fakulteta ukoliko is pune odredjene kriterijume. Tako da bih vas zamolila da vise ne stavljate komentare tog tpia

Fonovcima ne smeta sto sa drugih fakulteta upisujete nas master jer to sasvim dovoljno govori i o vasim fakultetima i o nasem fakultetu. Fonvcima smeta diskriminacija po kojoj su stavljeni u potpuno ravnopravan polozaj sa studentima svih ostalih fakulteta ukljucujuci i raznorazne privatne ustanove.

Sto se tice stanja u gotovo svim zemljama na koje se ti pozivas, dovoljno govori cinjenica da se u tim istim zemljama svaki 5. student prostituise da bi mogao da studira:

http://www.smedia.rs/ona/vest/5027/Rodi ... cijom.html

Zato nas bas briga sta je tamo normalno ili ne. I sve dok je na nivou BU sasvim normalno da za upis na master studije svog fakulteta ne polazes prijemni i ne placas skolarinu ukoliko si redovan student smatracemo da je nenormalno da FON jedini organizuje prijemni i za svoje studente, i za sve ostale pri cemu se svi zajedno rangiraju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 02.07.2011. 19:38:29 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.06.2007. 20:50:12
Malisa, Donald, amin. :-)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.07.2011. 00:35:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22.10.2004. 12:14:50
@Malisa757:
[sarkazam] E bravo! Lepo si joj rekao! [/sarkazam] Linkujes sajt sa senzacionalistickom vescu koji cak za to sto tvrde ne navodi izvor!
Cinjenica iz prve ruke sto se Francuske tice: ovde su skolarine na skoro svim javnim univerzitetima i skolama u rangu od ~400e. Skole sa visokim skolarinama su uglavnom privatne skole visoke reputacije. Mada to jesu skole za visoke funkcionere a svi znamo kako se oni "kurvaju"..

ontopic: FON bi trebao da postuje (ne kazem namerno vise jer ih trenutno ne postuje) svoje studente ali FON ne bi bio FON tj. garnitura ljudi koji ga vodi da ne nadju nacin da jos para uguraju u svoj dzep. Ako to i urade, da ne daju prijemni svojim studentima, to ce vrlo verovatno uraditi nakon prijava za prijemni, jer lova je lova i ona mora da se otme..

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 03.07.2011. 00:37:58 
Korisnikov avatar

Izvor je kurir a svi znamo da kurir pise iskljucivo tacne i proverene vesti.

Vratimo se na temu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.07.2011. 00:37:24 

Ok, vidim u cemu je problem, i moja je greska sto to nisam spomenula, sori. :) Vama zapravo najvise smeta to sto imate jednak start u poredjenju sa studentima koji ne dolaze sa vaseg fakulteta. Potpuno se slazem sa argumentacijom da studenti fona ne treba da polazu prijemni i da treba da imaju "automatski" prolaz na vise nivoe studija tj master. Nije mi jasno kako to nije do sada vec regulisano na vasem fakultetu.
Sto se tice studiranja na stranim fakultetima (nisam nigde govorila o ceni pa mi nije jasan onaj komentar o prostituciji, ali u sv slucaju zanimljivo :)), naravno da se vodi racuna o strukturi samog programa, pa tako je gotovo nemoguce da se neko ko npr dolazi sa tehnickih fakulteta upise na odredjene programe, i obrnuto. Medjutim, to opet zavisi od programa i same institucije (negde se ta vrsta interdisciplinarnosti cak i naglasava kao pozeljna ukoliko se zadovolje odredjeni kriterijumu, npr rezultat postignut na GMAT-u, intervju, eseji, i slicno). Kada je rec o studijama iz sfere biznisa i menadzmenta onda je to gotovo uobicajen slucaj, i zbog same strukture programa to se ne moze porediti sa nastavkom npr studija medicine, psihologije, elektrotehnike i slicno, jer su zahtevi ovih studija takvi da traze kontinuirano usmerenje i rezultat (tj uslov za upis na vise nivoe-master, doktorske, uvek je odredjen osnovnim studijama tj ne samo odredjenom kvotom postignutih ESPB vec i samom strukturom studija, dakle istovetnost prirode osnovnih studija i kasnijih master i doktorskih). Mislim meni je i nelogicno da se npr sa drustvenih nauka prebacim na tehnicke nauke ili nesto potpuno drugacije obrazovne prirode, ali zasto ne bih mogla na npr internacionalni biznis (koji je dosta opsiran i interdiscip i uglavnom trazi ljude iz razlicitih profesionalnih i obrazovnih usmerenja) ili npr ljudske resurse, oblast koja ima u mnogim aspektima dodirnih tacaka sa drustvenim naukama.(negde se za ovu poziciju upravo i preferiraju psiholozi, psihoterapeuti, ili drugi strucnjaci iz sfere iskljucivo drustvenih nauka.)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.07.2011. 11:58:39 

Pridružio se: 04.07.2011. 10:55:18
Godina: Padobranac
Zdravo! Završila sam ekonomiju i probala bih ove godine da upišem master studije na FON-u. Da li bi mi neko mogao dati bilo kakvu vrstu preporuke o tome za koji bih smer u okviru studijskih programa ekonomskog usmerenja mogla konkurisati. Pretpostavljam da među studentima postoje interne, neformalne klasifikacije smerova na zanimljive, zahtevne, lake, teške, tražene... Bilo kakva vrsta saveta i informacije bi mi značila.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.07.2011. 13:04:42 
Korisnikov avatar

Formalno, mozes konkurisati za koji god smer zelis, ne posoje nikakva ogranicenja. Jedini je uslov za konkurs na master na FON-u je 240esbp.
Sto se tice smerova, svakako bi za tebe bio neku od menadzerskih. Eventualno operaciona istrazivanja ako te to zanima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1411 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 57  Sledeća