Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 17:28:53 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
Godina: Dipl.
Smer: IS
thani je napisao:
Ja koliko znam studenti sa smera IS su nesto izmedju, niti programeri niti menadzeri, a malo se bave i Web dizajnom, to je po meni apsurdno i pre bih zaposlila nekoga ko je zavrsio ETF ili PMF i uz sve to ima predstavu sta je menadzment :D ili primenjene i zna da radi web dizajn a razume se su globalne i lokalne trendove.

naježim se kad ljudi ovako pojmaju IT inženjere...
nisam znao da i na etfu uzgajaju menadžere...
primenjene? :zbun:
IT trendove? ili trendove šampona?
o ćemu bre ti pričaš devojko? možda si ti verbalno fluentna ali nešto ti ne ide literalno izražavanje...

thani je napisao:
Zasto poredim fon sa ostalim fakultetima,zato sto kada oduzmemo sve ekonomske predmete i informaticke predmete ostaje menadzment i sta sa tim?!

ne znam šta si ovime htela da kažeš...ja imam samo da dodam da smo mi morali da polažemo i te menadžerske predmete, i računovodstvo itd. da bi postali IT stručnjaci :sarkazam: za razliku od studenata etfa i sl.

thani je napisao:
Stranci gledaju sposobnost pa tek onda diplomu jer za taj posao treba da imas odredjene karakteristike koje se utvrdjuju testovima (za pocetak) i sta ako prosto nisi dovoljno ekstrovertan ili verbalno fluentan ili ne znas sa ljudima(kao sto vi ne znate jer se prepucavate godinama u svakom topiku ko je bolji ko je pametniji cija je mama jaca:P)

hoćeš da kažeš da domaći poslodavci ne vrše testiranje?

thani je napisao:
Jos jedna stvar znam neke klince koji su medju najboljim studentima i super su,kreativni,sposobni i sve ali sto se ucenja tice samo 30% predmeta uce,ostalo iz nekih skriptica polazu i to sa visokim ocenama .

zato su i među najboljima. s obzirom kakvo nam je školstvo, tako treba studirati svaki fakultet u našoj zemlji. minimum energije uložiti, jer na kraju, kako god okreneš, dobiješ minimum znanja.

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 18:35:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.09.2006. 09:19:54
Joj sto volim ove komentare "kolega i koleginica" sa privatnih fakulteta sa "BK i drugih unezveriteta"!

Elem, prica ide ovako.
Bio jednom jedan veoma veoma bogat covek. Odlucio jednog dana da se odrekne svog bogatstva i da potrazi znacenje zivota. Setajuci zemljom, naisao je na jednog sedog mudraca, koga je upitao da li zna znacenje zivota. Ovaj mu je odgovorio da ode na vrh jedne planine, gde ima jedna reka. Tu ce naci najstarije i najmudrije od svih mudraca, mozda oni znaju odgovor. Covek ga je poslusao i popeo se na planinu, stigao do reke, i pored nje zatekao dva potpuno bela mudraca kako sede. Upitao ih je da li znaju znacenje zivota. Odgovor koji je dobio:

Starac 1: Vidish, zivot je reka.
Starac 2: Shta, reka?
Starac 1: Shta, nije reka?

:udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 19:13:04 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.08.2005. 12:52:36
Smer: ME
evo kao neko sa menadzmenta da kazem da menadzment nije samo suva definicija, u smislu neko tamo upravljanje, i to je to. ljudi koji toliko ne znaju, molim - ne komentarisite! kakve su to gluposti - zavrsim etf, i sve sto mi treba je neki dopunski cas iz menadzmenta? :aaa: tako gledano, ljudi koji zavrsavaju gradjevinu su tamo neki zidari, matematicari su tamo neki programeri ili profesori po srednjim skolama, studenti saobracajnog saobracajci po raskrsnicama, studenti medicinskog tehnicko osoblje itd.. kakva naglabanja neinformisanih osoba, i price rekla-kazala.

Citiraj:
ako je neko zavrsio privatni fakultet i te godine studija pametno iskoristio da putuje,cita,ide u pozoriste,obilazi razne kulturne manifestacije ,muzicki se obrazuje(mimo trendova) on vas zesce shisha

:aaa: :aaa: :aaa: a to se dakle radi na privatnim fakultetima.. to se dakle ceni, hahaha

moze li ova tema da postane malo manje vredjana studenata medjusobno, a malo vise informacija o upisu mastera na fonu. kome se ne svidja (fonovac, ne-fonovac), nek trazi dalje

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 10.09.2009. 19:35:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30.05.2002. 14:13:49
exult je napisao:
kakve su to gluposti - zavrsim etf, i sve sto mi treba je neki dopunski cas iz menadzmenta? :aaa:

a šta fali tome? neće taj čovek da vodi multinacionalnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom drvne građe, već će da bude menadžer u IT kompaniji. za početak nek vodi tim programera, a kasnije će se usavršavati pa će kasnije možda i voditi celu firmu. ili misliš da bi ti mogla da vodiš tim programera? šta ti znaš o razvoju softvera uopšte? misliš da je lako biti šef nekome?

Laughter, Laughter, laughing at my cries

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2009. 03:17:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2004. 00:05:16
@topic: Ehm, iskreno, bas sam se zabrinuo, nema nam Thani (koja je izuzetno verbalno fluentna) vec skoro 48 sati sa jos ponekom prosvetljujucom informacijom, al' ajde... :D

@exult: Parapsihologija & chitanje misli mi i nije bas jacha strana, ali pretpostavljam da je sve ono podrazumevano pod stavkom "/izbrisano by autor/" otprilike isto sto sto sam ja hteo da kazem (tj. napisem), ali kad vec nista ne znamo, da bar (mi FON-ovci) pokazemo najosnovnije poimanje elementarne kulture... :lol:

@Neo85: A sta radis ti, majke ti mile, u tamo nekoj Americi??? Jel' pravish chips, smoki ili ipak prodajes hot-dog na ___ (uneti broj po zelji) tamo nekoj aveniji??? :) Svaki drugi posao mi je samo tako nezamisliv jer, ipak, dolazis sa fakulteta koj sluzi iskljuchivo za podsmevanje i za razmazenu dechurliju... :lol:

@frennky: Eto, koliko god da chovek mudro odgovori na odredjene postove & poprilichno zrelo razmishlja, opet mlatne samo tako u odredjenom kontextu apostrofirajuci sopstveno mishljenje o odsecima na FON-u, i navodeci, toliko banalne 'nazovi odrednice' pojma menadzment!!! :udri:

Za one, koje nisu sa FON-a (mada bi i mnogim dipl. inzenjerima org. nauka trebalo ponoviti neke stvari), summa summarum sledi:

1st, menadzment je posebna nauchna oblast multidisciplinarnog karaktera koja se bazira na osnovnim postulatima kibernetike, teorije sistema, psihologije, ekonomije, operacionih istrazivanja, statistike, teorije odluchivanja, itd...

2nd, menadzment je proces koji se sastoji od bazichnih elemenata - planiranja, organizovanja, upravljanja ljudskim resursima, koordinacije i kontrole.

3rd, menadzment je grupa ljudi koji se nalaze na visim nivoima hijerarhijskog odluchivanja zarad ostvarivanja odredjenih (predvidjenih) ciljeva poslovnog sistema.

LM, svako ko je zavrsio FON (i dobio makar 6 iz OI) bi trebalo da zna, da su u svetskoj literaturi, teoriji i praxi Operaciona istrazivanja i Nauke o menadzmentu (OR/MS) sinonimi, tako da je tvoja teorija, kolega frennky, o besmislenosti studija o menadzmentu, o tome da se ljudi skoluju da bi usli u direktorske fotelje, o tome sta je menadzer, etc. - besmislena, u stvari nije ni besmislena nego, bolje recheno blago-nebulozna (mada, ko zna mozda nikad nisi ni prochitao knjigu iz OI, or barem njen uvod - bez ljutnje, please, ali izazvao si me, jbga)...

I na kraju, @zimmer: jeste, nocas sam popio jos vise nego kad sam pisao prethodni post!!! :zaljubljen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 12.09.2009. 21:08:38 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.09.2009. 16:18:11
Godina: Apsolvent
Kada sam rekla da ste vi sa fon-a neverovatni mislila sam na to da na ovom topiku nema toliko informacija o postdiplomskim studijama koliko ih ima o tome kako ste vi"the chosen ones"i nema vam ravnih jer ste vi eto zavrsili fon. Jedno je ocigledno, da pola ljudi posecuje ovaj topik da bi se prepucavali sa ljudima sa drugih fakulteta itd. Bas me zanima da li kolega vaskez posecuje ovaj topik jer su mu potrebne informacije ili zato sto mu je dosadno :P Nisam pazljivo proveraala,jer imam pametnija posla,ali nisam procitala ni jednu korisnu informaciju od doticnog kolege. To je sve od mog oftopicarenja :p ,javljam se kada budem mogla nesto da doprinesem. Pozdrav svima! :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 13.09.2009. 01:49:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.12.2004. 00:05:16
thani je napisao:
Uz duzno postovanje prema svima vi sa FON-a ste stvarno neverovatni! Pre svega sto se strucnosti tice vi kaskate i za ekonomskim i za etf-om i to zesce. FON je pre nastanka privatnih fakulteta bio fakultet za ismevanje i za razmazenu decurliju, svi koji su imali iskrene ambicije i zelju za znanjem u startu su otpisivali FON,ako meni ne verujete pitajte vase roditelje. Bas kao sto su danas privatni fakulteti predmet ismevanja tako je nekada FON bio ismevan a tada su kriterijumi bili znatno visi! Sto se tice zaposljavanja od prijateljice sam cula da su im na jednom intervjuu fonovci bili najslabiji i sto se tice znanja i sto se tice sposobnosti. Ne mozete zavrsiti fakultet i postdiplomske studije i da ocekujete da ste time ostvarili sve sto je neophodno,za menadzerske poslove treba da se razumete u mnogo toga,da imatë"siroko" znanje,bas zato sto je fakultet predvidjen za "brzo "studiranje jer je obim gradiva znatno manji i ne ulazi se tako duboko u materiju. Dakle, ako je neko zavrsio privatni fakultet i te godine studija pametno iskoristio da putuje,cita,ide u pozoriste,obilazi razne kulturne manifestacije ,muzicki se obrazuje(mimo trendova) on vas zesce shisha i jos ako na sve to ima ambiciju da zavrsi master studije,ima veliku startnu prednost pogotovu u firmama u kojima se ceni takav radnik,a ja iskreno ne bih ni isla na varijantu da se zaposlim negde gde cu samo da crncim i da gledam u isti zid 20 godina...

Evo citata osobe koja je u chitava 3 posta uspela da nalupa vishe gluposti nego iko ikada na ovom forumu!!! To sto sam morao da odgovorim sa citatom na ovako nesto uopste ne znachi da mi je dosadno, naprotiv, zato sam se na vreme i ogradio....

LM, ako je u ovih nekoliko rechenica napisano ista sto moze da bilo kome koliko-toliko pomogne, doprinese (jer thani kaze da svojim postovima iskljuchivo doprinosi, samo da mi je znati chemu), or ponudi bilo kakvu informaciju, onda, mislim, stvarno, no comment... :udri: Moderatori, Veliki strumpfe, jel' radite vi uopste nesto (pa makar prvi ja dobio ban)???

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 15.09.2009. 15:23:52 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.12.2005. 14:27:15
angelAna je napisao:
undercover agent je napisao:
da sam mislio da svi imamo istu startnu poziciju, fon sigurno ne bih upisao. da se nelazemo, svi oni sa tih nazovi fakulteta bi upisali fon da su mogli da poloze prijemni ili da su mogli da uce, ne zato sto je fon "cool" fakultet vec zato sto im treba fonova diploma, i uspeli su, uradice par seminarskih radova i polozice tih nekoliko ispita i oprace svoje diplome. i jos jednom ovo je pljuvacina po fonu jer po ovim uslovima za master studenti fona ne da nisu u ravnopravnom odnosu sa studentima tih nazovi fakulteta, vec su u ponizavajucem odnosu, jer fon vise boduje prosecnu ocenu 9 sa maxiutrendu nego recimo prosecnu ocenu 8,5 sa svog fakulteta. SRAMOTA za fon

zašto ne otvorite novu temu, kad je svake godine glavno prepucavanje privatni fakulteti vs. FON ????

i vi ste fakultetski obrazovani, širokoumni ljudi? fakultet vam doneo šta ???? PREDRASUDU? to je osnovna odluka neobrazovanih ljudi......

čovek čitajući tekstove FON-ovaca samo može da se postidi "nemogu, neznam.....nelažem"... DIVNO ( - ne svih, naravno )

hahaha nisam bio 15 dana i mnogo sam propustio, bravo nasla si mi jednu stamparsku gresku, hvala bogu da nisu bile jos dve ili tri hahahahaha

cast izuzetcima sa privatnih fakulteta ALI ZNA SE KAKO NAJMANJE 95% STUDENATA ZAVRSAVA TE FAKULTETE. ZNAM ZNAM ISTINA UME DA BOLI, ZATO SE I JAVLJATE

JOS JEDNOM KO NE CITA (A IMA VAS PUNO SA PRIVATNIH FAKULTETA) JA PLJUJEM PO FONU ZBOG USLOVA UPISA NA MASTER STUDIJE, NADAM SE DA SMEM TO DA RADIM NA FON FORUMU, JER NAS SA FONA FON TRETIRA GORE NEGO VAS SA TIH NAZOVI FAKULTETA. NAJPOSTENIJE SAMO PRIJEMNI PA PO REZULTATU A NE PROSECNA OCENA 40% BODOVA. VAMA PRIVATNIMA TO ODGOVARA ZNAM. TAKODJE TREBA DA POLAZEM ISPITE KOJE SAM VEC POLOZIO - DA LI SMEM DA KAZEM DA JE TO GLUPOST???!!! I PLJUJEM CENU JER TRPAJU LOVU U DZEPOVE ALI I TO VAMA PRIVATNIMA ODGOVARA ZATO BOLJE DA CUTITE JER STE DOBILI FANTASTICNE USLOVE (VIDITE PRETHODNE GODINE)

kao sto vecina vas aplaudira fakultetu kako su uradili pravu stvar sto ce da stave pare u dzep od 660 studenata za master (pre nekoliko godina se samo 500 ljudi primalo na osnovne studije), tako ja pljujem FON. TAKO JE KAKO JE, ALI JA IPAK IMAM SVOJE MISLJENJE O TOME. i na osnovu svog misljenja i FINANSIJA cu doneti odluku da li cu upisivati master ili ne!!!!

mislim da je i iznosenje misljenja sastavni deo foruma, ko hoce ciste informacije: ima sajt fakulteta gde se nalaze PRELIMINARNE INFORMACIJE a u njima te CISTE, PRAVE I TACNE INFORMACIJE, takodje kome ni to nije dovoljno ima napisan TELEFON ZA PITANJA i MAIL ZA PITANJA, a kome ni to nije dovoljno da bi dosao do cistih i tacnih informacija PRAVAC FAKULTET, kabinet NA PRVOM SPRATU!!!!!!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2009. 19:41:21 
Korisnikov avatar

tema je izdvojena iz postojece diskusije master 09/10. ovde možete iskazati mišljenje o upisu studenata sa privatnih fakulteta na master FON-a i o lošem tretmanu fakulteta prema studentima FON-a.

molim članove foruma da se diskutuju kulturno!

moderatori

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2009. 22:13:49 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.10.2004. 00:25:28
Godina: Padobranac
thani je napisao:
Ja koliko znam studenti sa smera IS su nesto izmedju, niti programeri niti menadzeri ,a malo se bave i Web dizajnom, to je po meni apsurdno i pre bih zaposlila nekoga ko je zavrsio ETF ili PMF i uz sve to ima predstavu sta je menadzment :D ili primenjene i zna da radi web dizajn a razume se su globalne i lokalne trendove.

bravo !

Kamo srecje da sam i programiranje i menadzhment polozio za 4h u kaficu uz 3 kafe i 15 minuta price sa koleginicom izmedju lekcija... [ znash onu fonuvsku laz, to mozeh za 1 dan...]

e da kada smo vec kod koga ko je sta chuo.

Privatni fakultet za dizajn. Koleginica ide na predavanja, na vezbe i td... u jednom trenutku joj prilazi profesor i pita je : " koleginice reci te mi molim vas, zasto ste vi upisali dizajn" , a ona odgovara:
"tako su mi rekli na tarotu". Dakle, pst...

[ a da smo m*da, nismo]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 17.09.2009. 22:35:25 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.09.2008. 11:40:01
[/off]

Fala Bogu da se je neko pametan setio da izdvoji ova tupava prepucavanja iz teme!!!

Svaka cast!!!!!
Veliki pozdrav!

:care:

još uvijek volim te...

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2009. 02:38:03 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28.01.2005. 15:59:59
Godina: IV
@ Thani

Koleginice, pricas o prepucavanju, a ti pises postove..ne znas koji je duzi od kojeg!

Use u svoje kljuse, srecno sa svim tim stecenim ili pak genetskom lutrijom dobijenim "privatnim", odnosno svojim znanjem i vestinama! ;)

PoZzzz

Fonovac sa svim manama i vrlinama

STUPID IS STUPID DOES

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.09.2009. 09:38:30 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.06.2004. 23:23:18
Citiraj:
ako je neko zavrsio privatni fakultet i te godine studija pametno iskoristio da putuje,cita,ide u pozoriste,obilazi razne kulturne manifestacije ,muzicki se obrazuje(mimo trendova) on vas zesce shisha i jos ako na sve to ima ambiciju da zavrsi master studije,ima veliku startnu prednost pogotovu u firmama u kojima se ceni takav radnik,a ja iskreno ne bih ni isla na varijantu da se zaposlim negde gde cu samo da crncim i da gledam u isti zid 20 godina...

nisam bio na ovom forumu sto godina, bas se promenio...ovako "lucidnih" izjava nije bilo u moje vreme :lol: dream on! :) [/quote]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.09.2009. 01:48:48 

Pridružio se: 10.01.2009. 14:52:34
angelAna je napisao:
da sam mislio da svi imamo istu startnu poziciju, fon sigurno ne bih upisao. da se nelazemo, svi oni sa tih nazovi fakulteta bi upisali fon da su mogli da poloze prijemni ili da su mogli da uce, ne zato sto je fon "cool" fakultet vec zato sto im treba fonova diploma, i uspeli su, uradice par seminarskih radova i polozice tih nekoliko ispita i oprace svoje diplome. i jos jednom ovo je pljuvacina po fonu jer po ovim uslovima za master studenti fona ne da nisu u ravnopravnom odnosu sa studentima tih nazovi fakulteta, vec su u ponizavajucem odnosu, jer fon vise boduje prosecnu ocenu 9 sa maxiutrendu nego recimo prosecnu ocenu 8,5 sa svog fakulteta. SRAMOTA za fon

zašto ne otvorite novu temu, kad je svake godine glavno prepucavanje privatni fakulteti vs. FON ????

i vi ste fakultetski obrazovani, širokoumni ljudi? fakultet vam doneo šta ???? PREDRASUDU? to je osnovna odluka neobrazovanih ljudi......

čovek čitajući tekstove FON-ovaca samo može da se postidi "nemogu, neznam.....nelažem"... DIVNO ( - ne svih, naravno )

hahaha nisam bio 15 dana i mnogo sam propustio, bravo nasla si mi jednu stamparsku gresku, hvala bogu da nisu bile jos dve ili tri hahahahaha

cast izuzetcima sa privatnih fakulteta ALI ZNA SE KAKO NAJMANJE 95% STUDENATA ZAVRSAVA TE FAKULTETE. ZNAM ZNAM ISTINA UME DA BOLI, ZATO SE I JAVLJATE

JOS JEDNOM KO NE CITA (A IMA VAS PUNO SA PRIVATNIH FAKULTETA) JA PLJUJEM PO FONU ZBOG USLOVA UPISA NA MASTER STUDIJE, NADAM SE DA SMEM TO DA RADIM NA FON FORUMU, JER NAS SA FONA FON TRETIRA GORE NEGO VAS SA TIH NAZOVI FAKULTETA. NAJPOSTENIJE SAMO PRIJEMNI PA PO REZULTATU A NE PROSECNA OCENA 40% BODOVA. VAMA PRIVATNIMA TO ODGOVARA ZNAM. TAKODJE TREBA DA POLAZEM ISPITE KOJE SAM VEC POLOZIO - DA LI SMEM DA KAZEM DA JE TO GLUPOST???!!! I PLJUJEM CENU JER TRPAJU LOVU U DZEPOVE ALI I TO VAMA PRIVATNIMA ODGOVARA ZATO BOLJE DA CUTITE JER STE DOBILI FANTASTICNE USLOVE (VIDITE PRETHODNE GODINE)

kao sto vecina vas aplaudira fakultetu kako su uradili pravu stvar sto ce da stave pare u dzep od 660 studenata za master (pre nekoliko godina se samo 500 ljudi primalo na osnovne studije), tako ja pljujem FON. TAKO JE KAKO JE, ALI JA IPAK IMAM SVOJE MISLJENJE O TOME. i na osnovu svog misljenja i FINANSIJA cu doneti odluku da li cu upisivati master ili ne!!!!

mislim da je i iznosenje misljenja sastavni deo foruma, ko hoce ciste informacije: ima sajt fakulteta gde se nalaze PRELIMINARNE INFORMACIJE a u njima te CISTE, PRAVE I TACNE INFORMACIJE, takodje kome ni to nije dovoljno ima napisan TELEFON ZA PITANJA i MAIL ZA PITANJA, a kome ni to nije dovoljno da bi dosao do cistih i tacnih informacija PRAVAC FAKULTET, kabinet NA PRVOM SPRATU!!!!!!!!

NEVEROVATNO!!! Kao prvo ja sam i predložila da se izvuče nova tema, gde bi se drage buduće kolege medjusobno vredjale, i kako bi se korisne stvari izdvajale od ovih gluposti.

Kompletna moja poruka je imala drugu smisao, i žao mi je što si izvukao samo ovo. Izvini ako sam te povredila, ali ti si bio poslednji sa gramatičkom (štamparskom) greškom, pa sam tebe citirala, a pre toga, svaki drugi član je imao barem po jednu grešku.I to osnovne stvari koje, kako ja smatram, se ne mogu dešavati slučajno i nisu baš štamparske greške.

Tvoju poruku koga kritikuješ i ostalo (sadržinski) sam razumela, ali se nisam zadržavala. Pokušala sam da objasnim (a znam da većina zna) da je lova ključni faktor, i svako bira ono što mu odgovara, i što zadovoljava njegove zahteve u datom momentu, ne deleći fakuletete jer je sve jasno kao dan. I opet, sutra će vam šef biti neko sa OSNOVNOM ŠKOLOM (recimo) jer je imao lovu, vezu i ostalo.....pa je tu gde je........

O mnogo bitnijim i dubljim stvrima sam ja pisala, i žao mi je što baš niko nije razumeo, tako da mi je trud bio uzaludan.

Sutra ćemo svi biti "kolege" i trebaćemo jedni drugima, i žao mi je koja količina energije se troši na vredjanje, a trivijalne stvari se gube i još što je najgore - niko ne primećuje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.09.2009. 22:42:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15.12.2005. 14:27:15
angelAna je napisao:
angelAna je napisao:

Kompletna moja poruka je imala drugu smisao, i žao mi je što si izvukao samo ovo. Izvini ako sam te povredila, ali ti si bio poslednji sa gramatičkom (štamparskom) greškom, pa sam tebe citirala, a pre toga, svaki drugi član je imao barem po jednu grešku.I to osnovne stvari koje, kako ja smatram, se ne mogu dešavati slučajno i nisu baš štamparske greške.

O mnogo bitnijim i dubljim stvrima sam ja pisala, i žao mi je što baš niko nije razumeo, tako da mi je trud bio uzaludan.

Sutra ćemo svi biti "kolege" i trebaćemo jedni drugima, i žao mi je koja količina energije se troši na vredjanje, a trivijalne stvari se gube i još što je najgore - niko ne primećuje.

vredjala si i imala si stamparske (gramaticke) greske. jos da pokrenes temu sta je ko citao na fonu. promasila si forum. ovo nije forum za proveru gramatike i zato je tvoj trud bio uzaludan. svoje znanje srpskog jezika i knjizevnosti iskazi na nekom drugom forumu i u nekoj drugoj profesiji. ti mislis da si bolji covek od nekoga koga boli uvo da li je bas svaka rec napisana kako treba samo zato sto vodis racuna o tome ili pises š,č,ć,ž,đ??

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2009. 13:44:35 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.01.2007. 02:29:09
Nije mi jasno zašto se stalno priča o fakultetima. Pre 2-3 godine sam bio u Međunarodnom Akademskom Centru da čujem kako zapravo izgledaju te studije na Zapadu i šta nas u stvari čeka. Koliko sam shvatio taj bachelor's degree nije ništa specijalno. Bez Mastera ste skoro ništa! Razlika u plati je poprilična. A za upis na Master su potrebni visok prosek (uz ovo idu i preporuke profesora) i prijemni ispit (koji baš i nije formalnost).

Inače tamo se upisuju Univerziteti i Koledži a ne Fakulteti kao kod nas. Apsurdno je da MATF, ETF i FON konkurišu jedan drugom zar ne? Kakve veze imaju elektrotehnika i elektronika sa ISiT-om?! Prijemni je potpuno isti za sve koji upisuju recimo MIT. :) Pored testova pišu se i eseji, odlazi se na razgovor...(iskreno, ovaj deo sa esejima mi se uopšte nije dopao) Nije formalnost kao kod nas. Što se tiče ispita oni su takođe isti za sve. Pa tako svi koji npr. polažu analizu, polažu isti test bez obzira ko im je predavao i na kom Fakultetu. Tako se vrednuje rad i profesora i studenata.

Što se tiče prelaska sa jednog Fakulteta na drugi u sred studiranja, nema šanse da to uradite! Nijedan ozbiljan Univerzitet vam ne bi izdao diplomu da recimo kao kod nas, sa ETF-a pređete na FON!

Ovo sa bukvalnom shvatanjem bodovanja je čista glupost! Zato smo i došli u situaciju da neki sa Filološkog upisuju posledipl. studije na FPN-u ili ekonomskom. Imaju dovoljan broj poena zaboga! :D Koji cirkus!

$ PARE $ PARE $ PARE $

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.10.2009. 17:05:22 
Korisnikov avatar

samo da rascistimo - kod njih su univerziteti u jednoj zgradi, u jednom gradu, ali svakako - na jednom mestu. tako se desi da na istom univerzitetu (a ne fakultetu, kao sto si primetio) mozes studirati i pravo i psihologiju. u beogradu je jedan drzavni univerzitet, ali su mu odseci (fakulteti) na razlicitim lokacijama. na zapadu ima slucajeva da neko predje sa jedne struke na drugu u okviru istog univerziteta, pa sto to ne bi moglo i kod nas? samo je to ovde formalno odvojeno, dok tamo odvojeno u smislu predmeta koje biras. ETF i FON su na istom univerzitetu, ma koliko ti to tesko bilo da priznas :P i prelaz sa jednog na drugi nije 'bogom dat', nego moras da polozis odredjene ispite kao razliku, i da preneses samo srodne. mozes i sa filozofije da predjes na FON, ali ti se verovatno ne priznaje ni jedan ispit. znaci, sve je regulisano.

sto se tice nacina polaganja i vrednovanja profesora, to je nebo i zemlja, ali isto tako ni u jednoj engleskoj, francuskoj, americi - neces naci da su >>svi<< fakulteti na istom nivou (ima i tamo losih fakulteta koji se ne pridrzavaju sablona koji si ti naveo)

inace, tamo se fakulteti, ako pricamo recimo o USA, zavrsavaju posle koledza, koji tu dodju kao neke opste studije, posle kojeg upisujes struku, najcesce medicinu i pravo. pa zapravo studiras 8 godina umesto 4.

a sto se tice razlike izmedju beclera i mastera - ista je kao sto je do pre 2 godine bila u srbiji razlika izmedju vise skole i fakulteta. znaci, velika. ovo je sada prelazni period, i logicno sto se sve izmesalo, ali daleko od toga da ce kod nas cetvorogodisnji becler i master biti toliko razliciti. a i da se ne lazemo, najvecu "vrednost" nosi sam fakultet, odnosno ono sto si zavrsio (nije isto visa poslovna i ekonomski, i tako dalje)

a pare su svugde faktor. zato na zapadu pare za dobre fakultete stedis od kad ti se rodi dete, pa sledecih 18 godina, a ne mesec dana pred studije ;)

pozdrav, i laku noc :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.10.2009. 07:10:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23.01.2007. 02:29:09
exult je napisao:
samo da rascistimo - kod njih su univerziteti u jednoj zgradi, u jednom gradu, ali svakako - na jednom mestu.

Pa definitivno nisu u jednoj zgradi! Svi Fakulteti se nalaze na jednom mestu, obično pored nekog većeg grada. Tu se obično nalaze i studentski dom, laboratorije i instituti. Pravi mali grad!

exult je napisao:
tako se desi da na istom univerzitetu (a ne fakultetu, kao sto si primetio) mozes studirati i pravo i psihologiju.

I na BU možeš da studiraš i pravo i psihologiju. Ovde čak imaš mnogo veći izbor jer se BU sastoji od čak 31-nog Fakulteta! U Americi ne gaje toliko velike Univerzitete. ;)
Hteo sam da kažem da bi Univerzitet trebalo da bude jedna škola. Kod nas je FON jedna, ETF druga, FPN treća itd. a svi pripadaju istom Univerzitetu! :D Šta je onda Univerzitet?!?! Ne može jedan Fakultet da konkuriše drugom (na istom Univerzitetu) ali može jedan Univerzitet drugom. :)

exult je napisao:
u beogradu je jedan drzavni univerzitet, ali su mu odseci (fakulteti) na razlicitim lokacijama.

To što su Fakulteti koji čine BU raštrkani po gradu ima veze jedino sa politikom i lopovlukom! Tako je kako je ali nije nepromenljivo. :) Univerzitetu inače pripada jedan deo Novog Beograda od Bulevara Milutina Milankovića do Opštine N. Beograd. Na tom mestu je još davno počela izgradnja nekih fakulteta ali se odustalo posle protesta 1968 god. Neko je tada uvideo da bi moglo da bude nezgodno ako bi svi studenti bili na jednom mestu. Zemljište na kome je izgrađen novi Merkator pripada Matematičkom fakultetu. Vlada u kojoj je Goran Svilanović (Svilani) bio ministar inostranih poslova, to zemljište je bespravno otuđila... Goran Svilanović je sada direktor marketinga Merkatora. A i supruga mu je tamo takođe neki direktor...

exult je napisao:
na zapadu ima slucajeva da neko predje sa jedne struke na drugu

To je tačno! Mislim da prosečan Amerikanac tokom radnog veka promeni čak 7! Otprilike toliko promeni i mesta stanovanja.
Kao što sam već rekao, tamo ne postoji praksa da malo studiraš astrofiziku pa posle (kad zaglaviš) pređeš na informacione sisteme.

exult je napisao:
neces naci da su >>svi<< fakulteti na istom nivou (ima i tamo losih fakulteta koji se ne pridrzavaju sablona koji si ti naveo)

Rangiranje u SAD se naravno vrši na nivou Univerziteta. Znači rangiraju se Univerziteti i Koledži (i to po raznim kriterijumima). To se objavljuje periodično u časopisu US News & World Report ali najbolje je posetiti Međunarodni Akademski Centar u Majke Jevrosime. Tamo ćete sigurno dobiti prave informacije.

exult je napisao:
inace, tamo se fakulteti, ako pricamo recimo o USA, zavrsavaju posle koledza, koji tu dodju kao neke opste studije, posle kojeg upisujes struku, najcesce medicinu i pravo. pa zapravo studiras 8 godina umesto 4.

Koledži i Fakulteti nemaju veze jedni s drugima! :D Koledži su samostalne škole, kao Više škole kod nas, a Fakulteti postoje samo u okviru Univerziteta.
Što se tiče prava i medicine, osnovne studije zapravo ni ne postoje, već prvo završiš recimo matematiku ili nešto drugo pa tek onda upisuješ prava i medicinu. :)

exult je napisao:
a sto se tice razlike izmedju beclera i mastera - ista je kao sto je do pre 2 godine bila u srbiji razlika izmedju vise skole i fakulteta. znaci, velika. ovo je sada prelazni period, i logicno sto se sve izmesalo

Postoji razlika između osnovnih akademskih i strukovnih studija. Akademske (bilo da traju 3 ili 4 godine) nisu ništa drugo nego priprema za diplomske studije (master). Ovo može da se uporedi sa gimnazijama i srednjim stručnim školama kod nas. U Americi većina završi strukovne studije. Verovatno bi i ovde da se ovo shvata i da su nam strukovne studije bolje. Mislim da je jedan od razloga i to što su glavni nosilac strukovnih studija Visoke (Više) koje nemaju baš neki ugled.
Bez obzira što su prošle akreditaciju (i što su posečene, od 78 sada ih ima 28 s tim što je 10 dobilo žuti karton) potrebno je mnogo više vremena da prođe a to vreme Visoke škole treba da iskoriste da izgrade što bolji ugled.

exult je napisao:
a i da se ne lazemo, najvecu "vrednost" nosi sam fakultet, odnosno ono sto si zavrsio (nije isto visa poslovna i ekonomski, i tako dalje)

Najveću ulogu u ovome zapravo imaju alumni organizacije. ;) Univerzitet u Novom Sadu je ima odavno a BU tek od skora. Postojale su na nivou Fakulteta. Klasika...
Nije nikako isto završiti ekonomiju na Harvardu ili Kolumbiji ili na Državnom Univerzitetu Arizone.
Za posao su mnogo bitni društvene veze i kontakti. ;) Zato i postoje Harvard, Kolumbija, Iton itd.

exult je napisao:
a pare su svugde faktor. zato na zapadu pare za dobre fakultete stedis od kad ti se rodi dete, pa sledecih 18 godina, a ne mesec dana pred studije ;)

Video sam jednu rang listu poslovnih škola u Americi po kojoj su one rangirane upravo po visini školarine i vremenu koje je potrebno za otplatu. To mi je zapalo za oko jer sam video koliko koštaju. Najbolje škole se najbrže isplate bez obzira koliko koštaju! :)
Inače ovo nisu škole za prosečne Amerikance, jer nema šanse da uštekaju te pare! :D Jedan godina može da košta i 160 000$. Budžet Harvarda je preko 40 milijardi dolara a upiše ga samo 2 000 studenata godišnje. Iz tog budžeta se finansiraju razne aktivnosti na Univerzitetu (nauka, kultura, sport itd.) Zbog krize je prepolovljen ali oni nemaju nameru da snižavaju kriterijume i upusuju veliki broj studenata da bi došli do para. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.10.2009. 09:47:54 
Korisnikov avatar

i dobro, koja je sad poenta? :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 27.11.2009. 21:09:38 

Pridružio se: 27.11.2009. 20:08:46
Ja vidim da ovde ima dosta predrasuda o privatnim fakultetima, i donekle razumem to, jer i ja sama dolazim sa Singidunuma i znam sta se tamo desava..
E, sad ne treba generalizovati ljude, konkretno mog univerziteta, jer recimo ja ucim vec 4 godine svaki predmet, idem redovno na predavanja i vezbe, dok imam kolege koji sede po kaficima, saznaju na forumu kad su kolokvijumi, i koji su svaki polozili prepisivajuci. I mi smo svi studenti tog istog fakulteta, na moju zalost. Zaista mislim da ti ljudi ne mogu nikad nikog bilo gde ugroziti ma kakvu diplomu imali. Jer ako se tako ponasaju na Singidunumu, na kojem imaju nenormalno dobre uslove, kako mislite da ce se ponasati sutra bilo gde na bilo kom radnom mestu, totalno smesna prica.

Iskrena da budem sramota me je bilo slusati ih kako odgovaraju na usmenim ispitima i profesore koji ih pustaju, roditelji im placaju izivljavanje itd. Ali takvi ljudi sigurno nece pomisljati o master studijama, jer znaju da za tako nesto nisu sposobni, cak ni na Singidunumu a kamoli na Fonu, tako da te vase price o takvim studentima ovde, padaju u vodu.

Master studije konkretno na Fonu, zele da studiraju oni koji zele da prosire znanje i usko se specijaliziraju za konkretnu oblast, i koji su kao ja zavrsili na privatnom, jer ono sto su hteli nije tad bilo na drzavnom.
Daleko od toga da cu oprati diplomu, jer ja znanje o menadzmentu u turizmu znam zaista mnogo, koje sam i potvrdila na praksama. Znaci ako zelis i hoces steci ces znanje i na Singidunumu i na Fonu i gde god.
Apsolutno se gadim ljudi sa mog fakulteta, i mnogo mi je jadno da se recimo ja svstavam u taj kos sa njima, jer zaista mislim da sam stekla osnovno znanje za ove 4 godine, jer sam ucila, a ne sedela po kaficima, kao vecina na mom fakultetu.
Ovo sam sve napisala da ne biste imali predrasude o bas svim studentima, a ja znam jos mnogo njih na mom fakultetu, koji su vredni i radni i koji su dosta naucili, iako smo mi koji ucimo tamo prolazili gore i sa nizim ocenama od tih, koji su prepisivali i zezali se.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: HOCU
PostPoslato: 11.12.2009. 12:02:27 

Pridružio se: 10.12.2009. 15:30:24
Hocu i ja da se malo svadjam na ovu temu :ljutko: --- :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.12.2009. 06:05:01 

Pridružio se: 14.12.2009. 05:49:39
ooooooo, kako ste smesni!! cek, cek, :zbun: zar harvard nije privatan?? :udri: pa,svugde u svetu privatni fakulteti daju najkvalifikovanije ljude!
lepo je rekao jedan DIPLOMAC FONA za FON
Citiraj:
Jadost od studentskih organizacija, opste filozofije fakulteta, obesti profesora komunjara koji nemaju veze s vezom al eto nekom slucajnoscu su neko i nesto na ovom fakultetu pa lece svoju unutrasnju nesigurnost i svesnost o dusevnoj bedi na studentima.

hahahhahahahhah
pa, koj ces ti andrak na fonu kad imas ovako misljenje o njemu? a vidim i ostalih 99% se slozilo sa njim????
pljujete po fonu pa ga onda branite?
sto se plasite megatrendovaca kad vi sve znate, kad ste obrazovaniji od njih? na prijemnom to i dokazite, a na konkursu za posao se pokazite!
svi vi sto se bunite imate neki smesan prosek, pa vam smetaju privatnici, da ste ucili i imali prosek 9.5+ bolelo bi vas uvo za megatrend!
kakav princip, kakvi bakraci, ko je ucio bice na budzetu za master, a ko nije krivice megatrend jer je glupo da sam prizna da je lenj i glup!

Citiraj:
Fon bi trebalo da bude mesto u ovoj drzavi gde se promovisu nove ideje, nova razmisljanja, napredak

lepo receno.. fon je jedan budjav lebac, bez novih ideja, bez napretka, bas kao i svi nasi drzavni fakulteti!!

ja upadam na master na budzet i boli me uvo za vas! :yo: [/quote]

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 14.12.2009. 06:18:41 

Pridružio se: 14.12.2009. 05:49:39
i da, uzgred, ja sam isto diplomac fona :cupavi:
i mrzim fon :bljak:
ali eto, posto svi imaju predrasude o magatrendu, pre par godina reko bolje da zavrsim ovo sto se satro zove fakultet..
a sto da placam na megatrendu znanje kad mogu na fonu da drljam komunisticke knjige, citam knjige od sestre koja je na privatnom faxu za e poslovanje na megatrendu, brate, ono je raj, ucis ono sto ce ti trebati, ono sto je primenljivo, megatrendove knjige makar prate trendove, idu u korak sa vremenom, prfesori su kulturni, uvek spremni da pomognu..
:aaa:
studentska sluzba na megatrendu? aaaaaaa zaledjen ostadoh, koliko je kod njih student bitan..
jeste, za megu trebaju pare, ali i za fon trebaju, samo sto te tamo postuju a ovde te sikaniraju za sve i svasta! :udri:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 18.12.2009. 04:02:32 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.10.2009. 21:17:44
Pre prijemnog, kada sam video da nas je 700 konkurisalo za 160 mesta na MENDH uplasio sam se. Prijemni sam po sopstvenom misljenju dosta lose uradio i tada sam bio ubedjen da nemam sanse. Kad ono, iznenadjenje, upao sam u prvih 100! Zakljucak: ljudi sa privatnih fakulteta(cast izuzecima) nemaju veze sa zivotom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 19.12.2009. 05:47:33 

Pridružio se: 09.12.2009. 17:48:28
lionking je napisao:
Pre prijemnog, kada sam video da nas je 700 konkurisalo za 160 mesta na MENDH uplasio sam se. Prijemni sam po sopstvenom misljenju dosta lose uradio i tada sam bio ubedjen da nemam sanse. Kad ono, iznenadjenje, upao sam u prvih 100! Zakljucak: ljudi sa privatnih fakulteta(cast izuzecima) nemaju veze sa zivotom.

...KAO I OVAJ VASQUEZ ILI KAKO VEC...

Dajte momci ogradite se malo i ne lupetajte vise kad moram da kazem...kao jos dosta njih...zasto pricate o ljudima sa privatnih fakulteta? DA SE NE PLASITE? Videcemo na kraju ko je koliko postigao...zivi bili...ako verujes u sebe i imas vece znanje onda nema zime za tebe...

Pa kako cete sutra SAMO POSLE KNJIGE da resite jedan CASE STUDY ili slicno u kompaniji? Mislis da ces RECIMO posle toliko ISKLJUCIVO STREBANJA imati vise smisla za menadzera od mene? Ne bih rekao...NIJE SVE U DEFINICIJAMA...

Naravno da je bitno obrazovati se i pored tog fakulteta i proputovati i proziveti...itd...TO JE JASNO KAO DAN...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća