Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24.06.2008. 06:26:34 

Pridružio se: 24.06.2008. 06:12:38
Godina: II
pozdrav,

uskoro zavrsavam strukovne studije iz oblasti informacionih tehnologija i imam u planu da nastavim skolovanje tako sto bih upisao specijalisticke studije na Vasem fakultetu. U sustini shvatam kako sve to funkcionise, s tim da imam jedan mali problem. Naime, kad zavrsim fakultet imacu ukupno 220 ESPB bodova a za upis spec. studija potrebno je imati 240.

Na sajtu sam nasao podatak da:

Citiraj:
Na specijalističke strukovne studije može se upisati i lice koje je ostvarilo najmanje 180 ESPB bodova na osnovnim akademskim ili strukovnim studijama, uz obavezu da prethodno pohađa i uspešno završi odgovarajući transfer program FON-a za specijalističke strukovne studije sa kojim ostvaruje ukupno najmanje 240 ESPB.

zanima me od cega se sastoji taj "transfer program".... da li to znaci da moram recimo da upisem i zavrsim celu jednu godinu na FON-u ili su to samo nekoliko ispita dok ne postignem limit od 240 ESPB-a, ili sve zavisi od srodnosti Vaseg programa i programa koji sam zavrsio tokom dosadasnjeg skolovanja?

Takodje me zanima i to kako se polaze prijemni ispit i da li postoje materijali za pripremu istog?

unapred hvala.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 05.10.2008. 13:20:07 

Pridružio se: 18.09.2008. 15:24:36
Godina: III
Smer: IS
Transfer program se od 10 predmeta.Tebi treba jos 20 bodova,po pravilu to je jos tri ili cetiri predmeta.Najbolje je da odes do fona i da potrazis sekretara za specijalisticke studije sve ce ti objasniti.Ako se ne varam na prvom je spratu kabinet sekretara.Pozdrav.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 26.09.2009. 20:52:24 

Pridružio se: 22.09.2009. 00:54:13
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Texnicki, smatram da ce ti se to voditi kao jedna godina, tj. ti cesh polagati 4-5 ispita (trebalo bi prema tvom izboru iz predmeta trece i cetvrte godine), a od januara 2011-te idesh spec....

Mozda bi mogao da pitash DA LI BI MOGAO AKO DASH TE ISPITE DO KRAJA DECEMBRA, DA ODMAH OD JANUARA ove godine UPISHES STRUK. SPECIJALIZACIJU! Tj, malo "zapnesh" sada odmah, pa budemo kolege uskoro... :D

E, sad, u vezi prethodnog pasusa, tu ti je i pitanje oko finansiranja...vrlo verovatno da ce ti traziti oko 50-60.000 za taj transfer program, a odmah zatim u januaru bi trebalo (u vezi prethodnog pasusa) da dash i upisninu na specijalizaciju...raspitaj se kako bi to sve ishlo (moglo da ide)....

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ]